За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 21

• 40 983
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
  • Видин
Имам един въпрос - възможно ли е пъпки от насекомо да зарастват по-бавно заради атопичен дерматит? Габи го ухапа комар преди 3 седмици по бузата и все още си седи пъпката  ooooh! Вече станаха 3 и не се махат... Той има АД, ама чак пък толкова бавно възстановяване  Tired

# 466
Зори, на морето Ивайло беше изяден буквално (от комари) - до месец след това имаше сериозни белези, самите пъпки седяха повече от две седмици...

# 467
Моето дете има една такава пъпка на бузата от комар,която е там вече 3 седмици и с всичко я мазах,още си седи.Нямаме АД,но е с бяла ,нежна кожа.

# 468
  • На брега на реката
И дъщеря ми е така. Повече от 3 седмици седят белезите на бузата и брадичката й. А лятото не сме наблщдавали да се получава така. Сега и доста дълго я сърбяха пъпките, а с баща й почнахме да си мислим, че им има нещо на тия комари  Rolling Eyes

# 469
Аз и преди съм писала за комарите. Някои (като тазгодишните) като ме ухапят адски ме сърби, получавам  много големи пъпки и по около месец ми седят. Не се повлияват от нищо. С други комари нямам този проблем. на сутринта ми няма нищо. Явно и комарите си имат "породи"/разновидност или както там му се казва. Blush аманика, съмнявам се АД да има нещо общо, но може и да бъркам. Hug

# 470
Благодаря, от утре почваме да мием зъбките значи. Вечерното миене не знам обаче как ще става, той заспива веднага след като си изпие млякото   33uu

# 471
Mмм, и Маги заспива докато пие млякото. Ще е така, вероятно докато откаже вечерното мляко или поне докато започне да заспива след като го изпие.

# 472
  • Видин
Аз зъбките мия по време на къпане. След това е шишето и заспива. По-добре е от нищо.
Благодаря за отговорите, явно в комарите е проблемът, а не в детето ми  Crazy

# 473
Момичета, гледам че има промени във форумите - и сега този форум е за бебета до 1г. Аз къде мога да си задавм въпросите от тук насетне Embarassed

За да няма подобни чуденки и притеснения, премахнах възраството указание в името на форума.
Този подфорум Бебета е за всички въпроси, касаещи бебетата - развитие, режим, хигиена и т.н. (без храненето) - т.е. всичко за бебетата, което преди се обсъждаше в Майки (бъдещи и настоящи). Просто сега са отделени от въпросите, касаещи конкретно бременността и майката.

# 474
А вие виждате ли ги с очите си тези комари? Thinking Или просто предполагате, че е комар Rolling Eyes
Последните обриви на сина ми са точно на същият принцип, както ги описвате, и аз и досега не съм сигурна, че е с АД, или че е бил нахапан. Просто не съм сигурна в нищо. Нито пък някой лекар ми каза категорично Confused.

# 475
  • Видин
Само предполагам, че е комар.На него по принцип постоянно му излизат едни точици с бяло вътре - като от акар, мисля. Но минават за няколко часа. А тези седят със седмици  Confused

# 476
И на сина ми са така и има белези. Да не кажа, че не са минали напълно все още, а мина доста време ooooh!. Спрях мазила и всичко Confused.

# 477
  • На брега на реката
Нашите гадинки са си комари, виждаме си ги, трепем си ги периодично, но не смеем да пръскаме или да използваме препарати в нейно присъствие. Друг е въпросът, че я бяхме оставили за два дни при бабите и имахме възможност да се преборим с комарите, но никъде по магазините в този сезон не открихме Райд или друг препарат. А и навсякъде ми гледаха налудничево, като кажех: имам комари  Rolling Eyes
полин_а, а забелязвала ли си при определени храни да се появяват тези обриви? Няма ли някаква зависимост? На вас появяват ли се? Защото ние не само, че виждаме комарите, но и нас хапят, не само детето. Т.е. аз няма как да сбъркам причината за пъпките  Rolling Eyes

# 478
И аз имам проблем с комарите, когато ме ухапят...пъпките се възпаляват, стават големи петна и адски сърбят, а и седи с месец.
Някой спомена и за бели пъпчици... Да не са т. нар. Милиуми? Това са едни от най-често срещаните проблеми при новородени бебета, както бебешкото акне, АД и интертригото - или подсичане. До колкото знам белите пъпчици си намират около очите и носа, по някога на гениталиите . изчезват за ок. 3 седмици и не се нуждаят от лечение.

# 479
Pupinka, не съм забелязала да има проява при определени храни, при нас няма такова нещо също. Аз го гледам като болен от АД, т.е. с всичките му изисквания за прането на дрехите, поддържане на кожата и т.н. Но и до сега не съм убедена, че  това Thinking..........

Общи условия

Активация на акаунт