АПРИЛчетета хубави растат, а някои даже зъбчета редят - 7

• 27 770
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Честит Димитровден на всички празнуващи!!!

Ани, честити 9 месеца на нашето талисманче Ивет!!!Да Ви е жива, здрава и много радост да носи за всички!!!
Много целувки от нас с Рая newsm51

# 631

Според народно вярване в полунощ срещу Димитровден “небето се отваря”. Който е буден по това време, може да изрече своя молба към Бога. Ако човекът е праведен, Господ ще изпълни желанието му. Като продължение на тази надежда на самия Димитровден някога селяните извършвали различни гадания. Те са свързани най-често със смяната на стопанските сезони. Свети Димитър “зима носи”, казвали някога. Светецът се смята за властелин на зимните студове и снегове. Дори има народна представа, че той пуска снега като разтръска своята дълга бяла брада. Затова на Димитровден селяните се вглеждат в поведението на домашните животни и по него предричат студена ли ще е зимата, кои месеци ще са най-студени, кои ще са снежни или кишави.От Димитровден до Гергьовден навремето се правели още годежи и женитби. А после отново започвала усилна земеделска работа.
Vesi-mesi, naidy, големи да пораснат сладките ви именици!
tini-mini, да ти е жив и здрав таткото!

# 632
Мили Ванили ,не се тревожи ,всичко може да е ....зъби,нова храна,може да й е по интересно да яде пюрета и затова да отказва млякото.Имам приятелка ,чието дете яде само сутрин в 6 ч. и вечер в 22 ч.мляко.През останалото време е на пюрета ,каши ,попара даже яде.
Детенцето е на 6 месеца.Рано го захраниха ,но пък си наддава добре и е здравичко.

и аз тамън щях да питам - ако яде млечна каша и пие достатъчно вода трябва ли му много мляко? Защото моя с тази напаст сукане и смукане взе като се събуди да търси да се теши и по цяла нощ взехме да поскачаме. Сега му прибрах всички видове биберони и му оставих 2х чашки от този сорт http://nuk.de/#path=produkte/esslern/productdetail&p=10.255. … mp;lid=23&m=1 за мляко и за вода и да видим кой кого  Mr. Green

# 633
Честито на празнуващите и от мен. Да са живи и здравички.

ние вече заместихме 2 храненета. дребчо пие кърмичка към 8,3-9,3ч , към 12,3 яде зеленчуково пюре /вече цяло бурканце не му стига/, после към 3,3-4,3 пие млекце, към 18,3 яде млечна бисквитена каша на нестле /много я обича, за 4 мин. му е рекорда да си излапа купичката/ и около 21-21,3 се къпем и си пие кърмичка 200 мл + 2 лъжици от бисквитената каша вътре. спинка си като гълъбче до сутринта като почти не мрънка, само аз от време на време го въртя, че започна да спи само по коремче, тогава се буди, удря една усмивка и като му тикна бибата заспива отново.

за акото и ние малко започнахме да се позапичаме, но му давам сок от синя слива и почти не е толкова твърдо. първия път така се напъва и си порева даже, помогнах му малко с термометъра, ама колко твърдо беше, чак ми дожаля за сладурчето ми. понеже не иска да пие вода, му давам чай от копър още и вътре сипвам и сокчето от сини сливи, е не му стигат 2 шишета така.

хайде лек и спокоен ден от нас, макар и мрачен и дъждовен /в русе/

# 634
Честит Димитровден на всички празнуващи!

Веси  Naidi честити ви именици
  smile3525 smile3525

# 635
Честит имен ден и от нас на всички празнуващи, най-вече на Митето на Веси меси и Митето на Наиди.   bouquet   baloni

# 636
Честит имен ден на всички празнуващи от нас с бебо!!!  Захранването ние го започнахме на 4 месеца. Сега сутрин около 6 и 9 часа сме на мляко, на обяд зеленчуково пюре, следобяд млечна каша и вечер пак млекце.Два пъти в седмицата му давам и по 1/4 жълтък. Между храненията по два пъти на ден плодово пюре или сокче. От утре мисля да започна и с месни пюрета. Още не можем да седим сами,а и трудно застава на едно място,все иска да е в движение. За сега това е от нас, весело изкарване на празнуващите!

# 637
Здравейте миличкииииии!!!
Благодаря за всички прекрасни пожелания....ще ги предам на именника!
А сега да се почерпим за негово здраве!

Поздрави и целувки на всичкиииииии и специални на мама Naidy, тати Naidy и Митака! newsm51 newsm51 newsm51

# 638
Благодаря за пожеланията и честитките за малкия Митко Hug
Vesi-mesi - честит имен ден и на твоя сладур.
Аз току-що приключих правенето на торта за празника и сега излизаме с малкия да празнуваме, разхождайки се докато има слънчице Simple Smile
хайде весел и усмихнат ден от нас  Hug

# 639
  • В сърцето на един мъж
Веси Меси и НАИДИ - честити ви именници!!!! Да са ви живи и здрави!!!!! Весел празник и хубави подаръци.

Ние тези дни се размазахме от разходки!
Но много ни мъчат зъбчетата и по цели нощи не спим и е някакъв ужас.
Сутринта уж беше заспал по едно време и аз легнах да подремна и по едно време се събуждам и го гледам - той ме гледа през решетките на леглото и като отворих очи, така почна да се смее с глас и да ми се радва, че ей ... няма такова щастие Simple Smile иначе докато съм спала ми е пазил тишина Simple Smile

Този месец доста сме качили - 700 гр. Възможно ли е да е от бисквитките дето му слагам вечер в млякото.
Иначе на ден ядем по едно зеленчуково пюре и по едно плодово, останалото е АМ вече.  Каши не съм давала

# 640
Здравейте момичета Hug
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ  ДА СА ВИ ЖИВИ ИМЕНАТА И ЗДРАВИ ТЕЛАТА  bouquet
Ние сме още болни,особено малкия Sad,много е зле.Вече втори ден сме на инхалации с Вентолин през четири часа,включително и вечер,но никаква промяна.Педито каза че и утре ако е така сме на АБ. Sad
Някой използва ли вече проходилка newsm78,забравила съм от кога може?
Приятен ден  bouquet

# 641
Честити именници на vesi-mesi и naidy! Да са ви здравички, засменички и мноооого послушни! Весел празник от нас! Ние ще се почерпим довечера с приятели, че и нашия татко е именяк! Simple Smile

# 642

Ние ползваме понякога ConfusedЗнам ,че не е редно но понякога не издържам и го слагам за по 5 ,10 минути.Много му е интересно и се движи само назад.
Не знам от колко месеца е разрешено ,аз лично се надявам да не му навредя Rolling Eyes
Но той си стои сам стабилно от поне месец,мисля ,че по малко може да го слагам в проходилка.

# 643

Ние ползваме понякога ConfusedЗнам ,че не е редно но понякога не издържам и го слагам за по 5 ,10 минути.Много му е интересно и се движи само назад.
Не знам от колко месеца е разрешено ,аз лично се надявам да не му навредя Rolling Eyes
Но той си стои сам стабилно от поне месец,мисля ,че по малко може да го слагам в проходилка.

няма да му нажредиш  Hug да жзема и аз да извадя проходилката? не съм се сетила. но за сега не ми пречи да излизаме навън, защото времето е хубаво  Wink
и аз понякога не издържам , защото види ли да се изнизвам през вратата пищи с все сила ... а как да го паркирам на плочките в кухнята или в коридора  newsm78 newsm78 newsm78

# 644
Честито имен ден на сладурите на vesi-mesi и naidy

Ние сме още болни,особено малкия много е зле.Вече втори ден сме на инхалации с Вентолин през четири часа,включително и вечер,но никаква промяна.Педито каза че и утре ако е така сме на АБ

Някой използва ли вече проходилка ,забравила съм от кога може?
Дано се оправи малчо  Hug Praynig, ние вече пихме Аб, ама какво да се прави, Коки направи бронхиален спазъм, ей така ,от какво - не се знае, дано не се повтаря и дано при вас не се наложи  Hug

Проходилка - вчера изрично попитах, от 8 месец и каката тогава съм я сложила, но то детето си показва, аз засега не бих го слагала  Hug

Вчера и днес Коки яде пуешко с картофи, много му хареса  Mr. Green
Бяхме и на консултация, закотвихме 10кг /+500гр, което пак е много ,но е по-добре от 1.5-1 кг до миналия месец  Crazy/ и +3см, вече сме 67см  Wink ваксината пак отложихме третия прием, че каката нещо кашля  Rolling Eyes докога така не знам........ ако е здрав и всичко е наред другата седмица ще я сложим  Grinning
От няколко дни Коки създава нещо като режим, сутрин се буди към 8, /като е ял през нощта към 1 и към 6, но по малко, само от едната гърда/, кърмим се в 9, спи от 10.30 до 11  някъде, после яде в 12, 12.30 - пюре, после спи от 14 до 16-16.30 /което е голям сън, досега не спеше толкова дълго през деня Laughing Heart Eyes/ яде веднага щом се събуди 16-16.30, после към 19.30 и вечерта преди сън - около 21.3022 часа  Wink. Това е вече 4 дни, та затова смея да се похваля, ама да видим докога  Joy

Отивам да обядвам докато спи  Wink Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт