Отговори
Здравейте, оказа се, че да купя продукт с марката Ревлон е много много трудно... След като затварят Бонжурите в София местата стават още по-малко. Къде на друго място се продава тази марка? Знам за дрогерии Лили, проверих в един от обектите, но нямаше това, което търся, а другите не са ми удобни.
Пускам тема, защото искам да се възползвам от промоция, която тече в момента. Друг плюс на марката е, че не правят тестове върху животни, което също мисля да следя за напред.
За София ме интересува по-конкретно.
Ще се радвам да споделите от къде купувате Ревлон....

Ps Тъй като темата (първоначално за  предлагането на Ревлон) тръгна в доста по-смислена посока, променям заглавието и се надявам да се съберем все повече привърженици на идеята да НЕ се тества върху животни. Дано стигне до истината кои компании тестват или не в действителност по този нехуманен начин.

Последна редакция: вт, 12 окт 2010, 16:55 от Koketka_sf

# 1
Не съм много сигурна, но мисля, че в ДМ има продукти на Ревлон.

# 2
Да и аз питах в една друга тема преди няколко дни откъде ще се купува Revlon вече след като затварят магазините Бонжур.
Момичетата там казаха, че марката ще се продава в дрогериите Лили, които обаче нямат сайт, но се намират в Мол Сердика, The Mall и на Раковска, като там адреса не го знам точно.
Също Revlon се продава и в магазините Драка:

http://www.draka-bg.com/index.php?m=333&lang=1

Продава се и в Пикадили в моловете /поне знам за Мол София, че в Пикадилито там със сигурност продават/
За други места не се сещам Rolling Eyes И на мен ще ми е интересно да разбера, макар че и тези ме устройват.
Сега се замислих дали не се продава и в Douglas и Sephora... май не Thinking

Много се радвам, че обръщаш внимание за тестването върху животни, а именно ДА НЕ тестват върху животни Simple Smile  
И аз винаги се опитвам да се осведомя за дадена козметика дали се тества в/у животни и ако да - не купувам. Категорично против това съм!

Поздрави Simple Smile

Последна редакция: пн, 11 окт 2010, 17:56 от Amra

# 3
Макар че ще разводня собствената си тема, Amra, радвам се, че и ти също, ще се радвам да "заразим" и хората около нас.
Всъщност аз отскоро се замислих за това. Имам куче, обожавам животните, но факт е, че до скоро не се бях замисляла за тестовете върху животни. Оказва се, че колкото по-масова е една козметика, по-напреднала е в тормоза над животни. На първо четене се сещам да спомена марки като Макс Фактор, Мейбълин, Виши(за голямото мое разочарование), Лореал и много други.
Тестове не правят Ревлон, Мак, Виледа, Гош, Ейвън, Орифлейм, Опи и др. Определено прави впечатление, че освен желание се изискват и повече парички, за да купуваме от тези марки, но усилията си заслужават. Решила съм да опитам, въпреки това.
Ще се радвам и още много хора да се замислят... не обвинявам никого, всеки има право на избор. Пак повтарям, че аз самата не се бях замислила за това, докато не попаднах на една тема в друг форум, която ми отвори очите, буквално! Ако някой се интересува - сайта на организацията, която следи това е http://www.peta.org/
Поздравления и на теб, Amra, радвам се да срещна съмишленици!  Heart Eyes

В Sephora - няма, за Дългас не съм сигурна, но май няма. Иначе в Лили в The Mall има, със сигурност.

А колкото до магазини Драка - обадих се по телефона и ми казаха, че само в два от магазините си предлагат Ревлон. Не запомних кои са, тъй като този, които ме интересуваше не е от тях.
Май ще се ходи до Лили....

Последна редакция: пн, 11 окт 2010, 18:46 от Koketka_sf

# 4
А каква промоция има?

# 5
Нищо особено - просто фон дьо тена Photo Ready e 20 лв, не че знам иначе колко е, но бил на  промоция до края на месеца Crazy

# 6
Нищо особено - просто фон дьо тена Photo Ready e 20 лв, не че знам иначе колко е, но бил на  промоция до края на месеца Crazy
Супер.Благодаря Hug

# 7
  • София/Бургас
Има ли отворени магазини на Бонжур или всички са затворили вече?

# 8
И аз съжалявам, че разводнявам темата, но за нещо толкова сериозно и важно трябва да се говори и да се знае повече!

Проверих в интернет за някой от конпаниите, които ти казваш, че тестват върху животни и на-вече за Loreal , защото особено ме интересува. Както знаем те са най-голямата козметична компания и под тяхната шапка са марки като Kerastase, Maybelline, Vichy, Lancome и много други. Информацията е противоречива, но в общи линии това, което успях да разбера от прочетеното е, че L'oreal не тестват върху животни от 1989г. и имат изкуствено направена кожа за тестване, копие на човешката /това, което и преди съм знаела всъщност/. Компанията е против тестването върху животни и твърдят, че не го правят. Не знам вече доколко може да се вярва на това Thinking Факт е, че Loreal присъства и в списъци на "компании, които тестват върху животни" и в списъци на "компании, които не тестват върху животни". PETA го е сложила в лошия списък Confused  Голяма почитателка съм на продуктите на марката, купувала съм си ги досега с голямо удоволствие, харесват ми много повечето и наистина не ми се иска да се оказва, че тестват Praynig

Но интересното е, че и Revlon на едно място го видях в списъка на тестващите в/у животни, макар, че според PETA не тестват.
Къде е истината, на кого и на какво да вярва човек?!

Не желая да си купувам козметика, за която са мъчили животни да тестват върху тях! Искам да знам това което купувам може ли да му се има доверие, че не е тествано или не! Категорично съм против нарушаването на правата на животните и използването им за цели, за да се облагодетелстват хората! По тази причина, от морални и хуманни причини и от обич към животните съм вегетарианка /не ям риба включително, която също си е месо, макар и някои да не я считат/, не използвам и не нося кожени дрехи, чанти, колани, портмонета и аксесоари. Искам и козметиката, която ползвам да е cruelity free. Много ми се иска наистина повече хора да се замислят над тези въпроси и да разберат, че животните не са създадени, за да служат на хората или подобни глупости и да обичат, уважават и помагат на животните.

# 9
Бонжурите още са отворени, вчера си купих Revlon Matte lipstick, a днес Colorstay mineral lipglaze за 6.40 лв Heart Eyes, Ревлон не се продава в ДМ, но пък съм виждала стелаж в една аптека на Витошка и Солунска, която се пада по диагонал на бившият вече Levis. Предимно натурална козметика ползвам заради, която не са измъчвани животни, но ако купувам декоративна козметика, гледам да е с обозначен знак( не тествано върху животни). Съжалявам за спама, но не бих останала безразлична към подобна тема.

# 10
  • София/Бургас
Amra, Loreal не тестват върху животни , но но това не ги прави по-безопасни. От достоверен източник (разработвал бойте за коса на фирмата ) знам, че бойте им не са с качествени и безвредни багрила, а с евтините и много вредни такива, което е обезпокоително особено за такава голяма фирма.

# 11
Мерси за информацията Simple Smile Hug 
Мен най-вече за тестването върху животни ме интересува дали са cruelty free и предимно за декоративната и бялата им козметика.
И аз прочетох на доста места, че не правят тестове върху животни и това донякъде ме успокои, защото както казах ги харесвам и с удоволствие бих си купувала и занапред продуктите им, стига разбира се действително да НЕ тестват. Пишат, че те самите не тестват и са твърдо против това, но не могат да поемат отговорността дали някоя от суровините, които купуват от други доставчици не е тествана в/у животни.
Честно казано малко са ми под съмнение тези списъци на фирми, които правят тестове върху животни и такива, които не тестват продуктите си върху животни, струва ми се, че и тук до голяма степен са намесени реклама, бизнес интереси и естествено както винаги....пари за съжаление Tired  Не съм склонна да вярвам на 100% на публикуваното в тези списъци Rolling Eyes  А и те не са един и два варианти на списъка. В единия пише, че Avon тестват и са в черния, в друг пише, че не тестват. На едно място видях марката Rimmel едновременно и в двата списъка - и в тези на тестващите и в тези, които не тестват Shocked  А ходи разбери сега къде е истината!
Разбира се за напред ще избягвам до колкото мога и каквото мога от изнесеното в т.нар. черен списък на тестващите фирми.

ChemistryLady , ти със сигурност от достоверен източник /ако изобщо може да има нещо сигурно/ можеш ли да потвърдиш, че Loreal не правят тестове върху животни? Simple Smile

И последно нещо, което ме гложди - по това, че Лореал не тестват може ли да се счита, че и всички фирми /а те са един куп/, купени и притежавани от тях също не тестват??

п.п. извинявам се на авторката Koketka_sf за спама и повличането на темата в по-различна посока, но вярвам няма да се сърди, защото доколкото разбирам и тя взима проблема присърце и "и пука" за правата на животните Hug Peace Simple Smile  Пък и ако можем да изясним въпроса и тя спокойно ще си купува Vichy, ако се знае, че не е тествано.

# 12
Revlon има на много места. Аз работя на Хладилника - тук има едно магазинче на Черни връх, заредено е страхотно. В Младост - в РУМ-а ж Младост 2, на пазара в Младост 1, Пътеките на 43-ти блок...

# 13
Много се радвам, че темата тръгна по този начин. За себе си събрах доста информация от къде да купя Ревлон. Благодаря ви.  Много се поколебах дали въобще да пускам такава тема, заради краткия й живот, но въпроса много ме вълнува. Нямам търпение да си взема фон дьо тена  Heart Eyes

Приятно изненадана съм, че има и други хора, които като мен (вече) се замислят и по този въпрос. Прекалено много фирми има вече, появяват се и нови, непрекъснато, и би трябвало ние като потребители да бъдем все по-взискателни към тях, да вдигнем летвата. А животните са една много сериозна причина за това.
Обожавам животните! Не мога да си представя живота си без да имам до себе си, около себе си и в сърцето си животинче. Толкова много променят живота и нагласата ми към него.... а времената са такива, че човек изкуствено се отделя от природата, но за да се оправят нещата, трябва първо да станат много зле, ние да се замислим, да се променим и чак тогава, за нашите внуци, правнуци и т.н.  да са нормални. Така ги виждам аз нещата. Няма как да се съглася с тестовете върху животни... не мога да приема факта, че като купувам продукт, които да ме разкрасява, да се чувствам по-добре и така нататък, всъщност аз съм убила живо същество, за да е безопасен той за мен и то по особено жесток начин.  Темата живо ме вълнува. Дори ще се опитам да преименувам темата - готово!
И наистина, ако се окаже че Виши не тестват, ще бъда спокойна и с чиста съвест.

А колкото до AVON на всеки техен каталог на задната корица пише, че не тестват върху животни, ако може да им се вярва. Незнам защо, но лично за себе си съм спокойна. Мисля, че ако тестваха нямаше да напишат това. Практиката е, че ако фирмата тества, си мълчи, а тези които не тестват го обявяват, но не всички. Знакът, който аз познавам, е едно зайче. Само такъв съм виждала, не знам дали е международен и единствен.

И да, всичко е за пари, и то за много, но нас ни интересува нещо важно, но трудно ще го разберем вероятно... това е като стандарта Стара планина...

Последна редакция: вт, 12 окт 2010, 17:41 от Koketka_sf

# 14
  • София/Бургас
Amra, не мога да ти кажа със сигурност, но според мен фирмите крият това възможно най- дълго и добре, за да не наранят имиджа си. Мен ме притеснява нещо друго - качеството на продуктите, които се влагат в козметиката, която ползваме. Много е притеснително според мен фирма като Loreal да слага такива багрила в боите си (при положение, че техните бои се ползват много - например Кастинга е доста популярен в този форум). Щом са го направили с боите, какво остава с другите козметични продукти. Тази марка, която има много големи печалби, да направи такова нещо ми изглежда много странно и се ужасих като видях формулите на багрилата, които се използват. От тогава ограничих козметиката на Loreal и напълно я премахнах от козметиката, която ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт