Помощ в търсенето на работа - 8

• 84 043
  • 775
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Момичета, утре съм на интервю в Глобул и на мен да стискате палци. Само че искам да питам някой ходил ли е на подобно интервю, как протича, по стандартен начин ли е  или се задават примерни ситуации? Ако някой има и информация за заплащането на Продавач=консултантите, ще съм му мн благодарна да сподели. Въобще всяка инф-я  ще ми бъде ценна и полезна  Hug

# 631
  • София
hakama,кой е Университетът ти? И ние да дойдем де, не за друго. Иначе НЕ--НЕ СЕ ЗАПЛАЩА, забранено е агенции за подбор на персонал да вземат пари. Мога да ти препоръчам само нашата агенция Simple Smile Шегувам се, и конкуренцията не е зле, но има много фалшиви. Международните са основно две--Менпауър и Адеко. Пробвай да минеш през техните офиси, ще те приемат. Така е по-добре, отколкото да пращаш само автобиография.
Професионални клубове по интереси има в някои Университети. Аз знам за този,който аз съм завършила, да не го споменавам пак, че тука ме разкъсаха, че не бил добър  Whistling

Няма да кажа  Grinning , майтап - ХТМУ София, но не знам все още кога ще се проведе този месец.

Непременно ще мина през 2-3 такива агенции, главния проблем при мен е че не знам всъщност какво искам да работа точно (предвид компетенциите, дипломата и качествата които имам) Crazy и не мога да се съсредоточа върху намирането на дадена работа.
В тези агенции правят ли такива профили за професионална реализация?
Ти в коя агенция работиш?

А относно ръководството - от ВУЗ-а ми дадоха една брошура от 32стр. съставена от ГЛОБУЛ, която е доста обща, но има интересни съвети и факти, като например: работодателя като търси кадър, проучва първо в неговата фирма за такъв, след това личните си контакти, за препоръка за даден човек, след това кандитатури постъпили във фирмата, сайтове/ агенции за подбор на персонал и едва накрая прибягват към публикуване на обява Rolling Eyes
"Само 15-33%  от всички свободни позиции се приемат"

"Най - голям шанс има като търсим първо личния контакт и препоръка от познати и приятели, особено ако сме се спряли на дадена компания."

До колко е истина това, защото от известно време обмислям такава да ми е тактиката, понеже като гледам как за едно работно място се кандитатства от по 300+ човека...  Crazy

# 632
  • Бургас
Тединце, стискаме палци. И аз се бях засилила да кандидатствам по тази обява, обаче като прочетох безумния въпросник и се отказах.  Rolling Eyes

# 633
  • Бургас
Тединце, стискаме палци. И аз се бях засилила да кандидатствам по тази обява, обаче като прочетох безумния въпросник и се отказах.  Rolling Eyes
Аз пък го поълних, че и мотивационно писмо май пратих. По документи явно са ме одобрили, но мен ме притеснява фактът, че нямам търговски опит. В обяват пише, че е предимство, и все пак са ме викнали. В момента в Бс има много народ без работа и конкуренцията е жестока. Много ми се иска утре да се предсатвя добре и така да се каже да "блесна" сред другите, че да ме вземат, но трябва да ъда много ибедителна, Уффф, мн е лошо да се бориш ...и един вид на тези интервюта да продаваш себе си.

# 634
  • Бургас
Спокойно, може пък човек без опит да е най-подходящата личност, все пак могат да те моделират.  Peace
Да така е, продаваш труда си и в края на месеца получаваш заплата за това.  Wink

# 635
hakama,кой е Университетът ти? И ние да дойдем де, не за друго. Иначе НЕ--НЕ СЕ ЗАПЛАЩА, забранено е агенции за подбор на персонал да вземат пари. Мога да ти препоръчам само нашата агенция Simple Smile Шегувам се, и конкуренцията не е зле, но има много фалшиви. Международните са основно две--Менпауър и Адеко. Пробвай да минеш през техните офиси, ще те приемат. Така е по-добре, отколкото да пращаш само автобиография.
Професионални клубове по интереси има в някои Университети. Аз знам за този,който аз съм завършила, да не го споменавам пак, че тука ме разкъсаха, че не бил добър  Whistling

Няма да кажа  Grinning , майтап - ХТМУ София, но не знам все още кога ще се проведе този месец.

Непременно ще мина през 2-3 такива агенции, главния проблем при мен е че не знам всъщност какво искам да работа точно (предвид компетенциите, дипломата и качествата които имам) Crazy и не мога да се съсредоточа върху намирането на дадена работа.
В тези агенции правят ли такива профили за професионална реализация?
Ти в коя агенция работиш?

А относно ръководството - от ВУЗ-а ми дадоха една брошура от 32стр. съставена от ГЛОБУЛ, която е доста обща, но има интересни съвети и факти, като например: работодателя като търси кадър, проучва първо в неговата фирма за такъв, след това личните си контакти, за препоръка за даден човек, след това кандитатури постъпили във фирмата, сайтове/ агенции за подбор на персонал и едва накрая прибягват към публикуване на обява Rolling Eyes
"Само 15-33%  от всички свободни позиции се приемат"

"Най - голям шанс има като търсим първо личния контакт и препоръка от познати и приятели, особено ако сме се спряли на дадена компания."

До колко е истина това, защото от известно време обмислям такава да ми е тактиката, понеже като гледам как за едно работно място се кандитатства от по 300+ човека...  Crazy

Менпауър. Току що получихме и-мейла Ви...

# 636
  • Бургас
Моля ви за съвет и отговор на следните въпроси:
"Можете ли да работите под напрежение?" - как да се обоснова, че мога, така че ЧР да са доволни от отговора?
"Как ще се справите с проблемни киленти?
По-скоро ми трябват ключовите думи, които подсказват, че съм наясно и наистина мога да се справя  Praynig

# 637
"Можете ли да работите под напрежение?" - как да се обоснова, че мога, така че ЧР да са доволни от отговора?-- Давате примери кога сте работила под напрежение и как сте се чувствала. Не обичам да слушам клишета, искам примери.
"Как ще се справите с проблемни киленти? -- Също така. Давате примери как сте се справила с проблемен клиент. Ако нямате опит, казвате следното--"Когато има проблемен клиент, ще следвам процедурите, които са създадени от компанията. Повечето компании имат създадена политика клиентите да си тръгват винаги доволни. Затова аз ще направя всичко възможно да се поставя на мястото на клиента, да разбера какъв е проблема и да помогна с всичко възможно. Ако аз не мога, бих се обърнала за помощ към колега...."

# 638
"Можете ли да работите под напрежение?" - как да се обоснова, че мога, така че ЧР да са доволни от отговора?-- Давате примери кога сте работила под напрежение и как сте се чувствала. Не обичам да слушам клишета, искам примери.
"Как ще се справите с проблемни киленти? -- Също така. Давате примери как сте се справила с проблемен клиент. Ако нямате опит, казвате следното--"Когато има проблемен клиент, ще следвам процедурите, които са създадени от компанията. Повечето компании имат създадена политика клиентите да си тръгват винаги доволни. Затова аз ще направя всичко възможно да се поставя на мястото на клиента, да разбера какъв е проблема и да помогна с всичко възможно. Ако аз не мога, бих се обърнала за помощ към колега...."

Напълно подкрепям  bouquet Даже не знам към тези отговори, какво да добавя!

Red Velvet, от отговорите ти тук се колебаех между Манпауър и HRCR с превес на първото Grinning

# 639
  • Бургас
Red Velvet, много ти блягодаря , вторият отговор определено ще го използвам при нужда.

# 640

Напълно подкрепям  bouquet Даже не знам към тези отговори, какво да добавя!

Red Velvet, от отговорите ти тук се колебаех между Манпауър и HRCR с превес на първото Grinning

Indeed. Менпауър.

# 641
Red Velvet не знам, дали другите момичета в темата осъзнават, колко си полезна и колко добър професионалист си, но много помагаш, наистина. Желая ти някой ден да имаш собствена агенция за подбор - явно е в кръвта ти и ти харесва. разботила съм в големи компании с професионални ЧР-и, ти си класа над тях  bouquet

# 642
Имам едно въпросче.
Преглеждайки сайта на ИЧС и виждайки какви езикови и компютърни курсове предлагат се зачудих, какъв компютърен курс се търси повече, освен основните Word, Exel. Ако може да се каже така. Разбирам, че си зависи и от длъжността, но все пак ако някой има наблюдения C++, PowerPoint, CorelDraw...?  newsm78

# 643
Moon Walk, много ти благодаря за топлите думи. И не спирай да се обаждаш Simple Smile

Мари07, трудно ще е само с курс. Аз бих се записала на 3D Max Studio, защото интериорния дизайн ми харесва. C++ не може да се научи с курс. Power Point може със самоучител, Corel Draw също.

Насочи с какво искаш да се занимаваш.

# 644
Имам едно въпросче.
Преглеждайки сайта на ИЧС и виждайки какви езикови и компютърни курсове предлагат се зачудих, какъв компютърен курс се търси повече, освен основните Word, Exel. Ако може да се каже така. Разбирам, че си зависи и от длъжността, но все пак ако някой има наблюдения C++, PowerPoint, CorelDraw...?  newsm78

Кой е този сайт?   Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт