Разлика във възрастта 20 години

• 50 174
  • 635
  •   1
Отговори
# 345
Няма нужда нищо да си кривим, и ти си от тези, които държат да наложат тяхното виждане за "нормалност". Такава в любовта просто няма, толкова ли е трудно за разбиране? Единствено има значение как се чувстват въпросните хора, изживяващи ситуацията. Нито твоето, нито моето мнение, още по-малко на роднините и съседите струва и пет пари. От просто по-просто.  Crazy
Ако беше така, нямаше да съществува тази тема, както и предишната.Ако двамата в една такава връзка наистина не си задават въпроси-как ще е след 10-15-20 години, дали другия няма да ги зареже заради свой връстник/чка, ще приеме ли семейството им/децата любовта им и други такива, нямаше изобщо да задават този въпрос тук.
В предната тема попитах-мислите ли, че някога ще видим тема "Разлика във възрастта 5 години.".Ами няма да видим, защото се приема за "нормална".Моята връзка е такава.И съответно гаранции за бъдещето нямам. Страхове имам, но поне си спестявам тези, допълнителните, които биха възникнали, ако бях с 20 години по-млада/възрастна от него.За това става дума.Това, че двамата са от различни поколения е допълнителен "багаж" във връзката.От тях си зависи ще съумеят ли да се справят с това.Мнението на хората около тях няма значение.Защо тогава го искат и ако не чуят аплодисменти , обвиняват другите в "закостенялост"?

# 346
Точно така. Едно е да се приема и толерира нестандартното, но съвсем друго е да се настоява че то е "нормално". В смисъл, нормите съществуват въпреки нашето отношение към тях, просто защото статистически погледнато повечето хората по света и у нас се събират с връстници. Нормата е точно това, норматив на мнозинството, и от там нататък е само въпрос на мнение и отношение. Ако всички разлики във възрастта бяха нормални, тогава думата "нормално" би загубила смисъл и станала напълно ненужна.

Интересно ми е отричащите съществуването на нормите какво биха казали за разлика от 30 години. А 40? 50? 70? По вашата логика, връзка между 13 годишна и 90 годишен също е нормална, ако се обичат. Къде е границата? Има ли изобщо такава? 13-годишните също могат да се влюбват, както и 90-годишните, но това не прави връзката им нормална. Може да бъде подкрепяна, щастлива, успешна и т.н. - всичко това, но не и нормална. Когато мнозинството връзки станат такива, тогава те ще бъдат нормата.

# 347
Радвайте се тогава, че сте нормални.. Какво искате да чуете? Laughing

Около мен има доста двойки с разлика над десет години.. Така че нормата за кои страни се отнася и за кои кръгове?
Който е с гаджето си от училищните години, ясно, че няма да има голяма разлика.. Или от студентството. Но има хора, които се срещат по-късно и при други обстоятелства. Там пък е напълно нормално да има всякакви възрастови групи- на работа, по изложби, на фирмени партита, по екскурзии...

# 348
.Мнението на хората около тях няма значение.Защо тогава го искат и ако не чуят аплодисменти , обвиняват другите в "закостенялост"?

защото ги гризе съвестта  Peace

# 349
.Мнението на хората около тях няма значение.Защо тогава го искат и ако не чуят аплодисменти , обвиняват другите в "закостенялост"?
защото ги гризе съвестта  Peace

Така ли? Престъпление ли е или какво?  Thinking

Добре, че не сте в моето обкръжение.. Доста щяхте да пообъркате етикетите си- кой е нормален, кой е нестандартен..
Но аз не врявам на статистики.. Според тях излиза, че масата българки са бедни и скапани от работа женици, които са нещастни от брака си с алкохолици... Това според тези проучвания за щастливите бракове и мъжете, които консумират ежедневно алкохол.. Та вие от кои сте? Wink

# 350
А какво значи " нормално"?  Thinking

# 351
Така ли? Престъпление ли е или какво?  Thinking

нямах това в предвид ... просто иска да знае дали и други ще се сетят за причината за порива на чувствата и ... вид оправдание че видиш ще и повярват че е по-любов ... защото и тя не вярва  Whistling защото ако беше така - нямаше да пита  Crossing Arms

# 352
хммм
говорих наскоро с една приятелка
оказа се, че партньорът и е доста по-възрастен от нея, с повече от 20год
има си вече порастнали деца
и в никакъв случай не иска да има деца с приятелката ми
което ужасно я депресира
ситуацията е вече такава доста години
много, много тъжно

# 353
ситуацията е вече такава доста години
много, много тъжно

бих бил щастлив да чуя мотивите и да е с него  Thinking

# 354
нямах това в предвид ... просто иска да знае дали и други ще се сетят за причината за порива на чувствата и ... вид оправдание че видиш ще и повярват че е по-любов ... защото и тя не вярва  Whistling защото ако беше така - нямаше да пита  Crossing Arms

Е, на мен ми стана веднага ясно, че в конкретния случай не е любов. Иначе нямаше да има тема.
Помислих, че говориш за всички двойки с голяма разлика.

# 355
Радвайте се тогава, че сте нормални.. Какво искате да чуете? Laughing

Peace  Laughing

Темата я има именно, защото в България хората масово допускат абсолютно непознати и/или роднини да им се бъркат в личния живот, някаква криво разбрана нужда от обществено приемане витае. Подобна тема в чужди форуми още не съм срещала, защото по същество е идиотска - всеки нормален човек може да се огледа около себе си и да види, че възрастта на инфарктите е вече масово 35, катастрофи отнемат ежедневно повече животи от смъртоносните болести и т.н. Никой здравомислещ човек няма да си подчини чувствата на някакво хипотетично бъдеще, което ако сме съвсем откровени може да приключи още утре. Но българинът владее и "на мен няма да ми се случи", та и затова явно влиза във връзки с идеята да векуват заедно.

По същество е абсурдно, не мога да разбера защо не го проумявате. Държите да обясните на останалите, че след 10-20-30 години нямало да имат пълноценен живот, щели да проскърцват кокалите на единия, пък ще се разпада, пък ще се зарязват, в същото време пропускате да отбележите дребния факт, че средностатистическия българин на 40 е супер зле със здравето, българката на 40 изглежда като 55-годишните тук, че и по-зле и т.н. Кой ще доживее до 50 никак не е сигурно, та ако ще да са се взели в детска възраст и да са родени в един и същи ден. Все пак и аз съм българка и виждам как изглеждат и се държат 40-годишните в България. Далеч са от поддържани, в този случай просто живеем в различни реалности и форумът отдавна не ми е мерило. Тук всички са супер. Да, ама по улицата не са.

Теорията, че взимайки връстник (горе-долу) намалява шанса да има здравословни, не дай Боже, фатални развития е въздух под налягане, особено в страни като България, където начинът на живот е трагично нездравословен и наистина - огледайте се малко да видим на каква възраст са тези със сърдечни заболявания, диабет, да не говорим за по-сериозни. Точно в България никаква гаранция не е за дълъг съвместен живот възрастта. Истината е, че здравето също струва пари и за съжаление не са много хората в БГ, които могат да си позволят наистина адекватна грижа всеки ден с всичките му салтанати. Просто е. И любовта по своему също е проста. Ние я правим сложна.

# 356

По същество е абсурдно, не мога да разбера защо не го проумявате. Държите да обясните на останалите, че след 10-20-30 години нямало да имат пълноценен живот, щели да проскърцват кокалите на единия, пък ще се разпада, пък ще се зарязват, в същото време пропускате да отбележите дребния факт, че средностатистическия българин на 40 е супер зле със здравето, българката на 40 изглежда като 55-годишните тук, че и по-зле и т.н. Кой ще доживее до 50 никак не е сигурно, та ако ще да са се взели в детска възраст и да са родени в един и същи ден. Все пак и аз съм българка и виждам как изглеждат и се държат 40-годишните в България. Далеч са от поддържани, в този случай просто живеем в различни реалности и форумът отдавна не ми е мерило. Тук всички са супер. Да, ама по улицата не са.

Много си права, държа да отбележа и болниците се напълниха с много млади хора.  Tired Казвам го, защото имам наблюдения.

# 357
  • София
simplyaven, стига натъртва на това, което ти изнася. Хиляда пъти се обяснихме, че взимайки набор това не означава непременно, че ще умираме заедно като остареем. Но да, шансът да доживеем до старини е по-голям от този с доста по-възрастен партньор.
Аз друго се чудя. Защо, когато се говори, че някоя си се е хванала с възрастен чичко, то непременно се изтъква, че последният изглежда запазен за възрастта си. Че нали като се обичат това не би трябвало да има значение  newsm78

# 358
Защо, когато се говори, че някоя си се е хванала с възрастен чичко, то непременно се изтъква, че последният изглежда запазен за възрастта си.

Е, кой ще нарече партньора си "възрастен чичко"? Shocked

# 359
  • София
Защо, когато се говори, че някоя си се е хванала с възрастен чичко, то непременно се изтъква, че последният изглежда запазен за възрастта си.
Е, кой ще нарече партньора си "възрастен чичко"? Shocked
Добре, спирам  Tired Или елегантно се направи, че не ме разбра, или ако се разбрала, просто отново се хвана за определението.
Или да обясня все пак... Не че ще промени нещо  Grinning Защо, когато някоя дама, която е омъжена или има връзка с възрастен, улегнал, зрял и мъдър мъж, непременно държи да отбележи, че той видите ли, е запазен и изглежда много добре за възрастта си. Това какво значение има, ако се обичат? Така де, ако той е на 50 г, непременно ли трябва да изглежда като 35 годишен, че и да се отбелязва всеки път  Rolling Eyes Нали външният вид не е всичко. И защо се говори за "запазен". За мен това е едно безумно смешно определение.

Общи условия

Активация на акаунт