Към последната третина се насочва февруарската дружина!

• 23 275
  • 701
  •   1
Отговори
# 435
adi_v4 явно си е до детенце  Peace
мен и коликите много ме тревожат, понеже Стефан се дра 3 месеца и никакви капки и топли кърпи и гушкане и копъри и нищо не помагаше, накрая на боарон нух вомика, но за кратко...., та попаднах на една възглавничка за колики и се замислям дали да я взема newsm78 http://www.nip-baby.com/

# 436
за спането тази "заглавка" е интересна, че го държи на 1 страна:
http://babybutt-ch.erwinmueller.com/shop/artikel-CH-de-BB-seite2 … fstuetze-3283.htm

ето и за грижа за зърната при кърмене:
http://babybutt-ch.erwinmueller.com/shop/artikel-CH-de-BB/1000-1 … en-Salbe-4729.htm

За бебето аз се мъчех  9 месеца, а мъжО ако го питате, ще ви каже, че го е направил от раз  Laughing.

За коликите четох, че ако майката пие бира по време на бременността - почти няма. Може да са глупости, аз пия бира, после ще кажа.
Шишетата на Авент са също анти-колик, ама как действа - идея си нямам.

# 437
беба,сама си отговаряш на въпроса....На коликите помага само времето и търпението...  Wink

# 438
Аз пък не съм близнала алкохол от както разбрах.Освен една вечер през Август, защото бяхме на почивка и отидахме на диско....и аз пййнах две уискита.нито бира нито ни6то това ми е за цялата бременност.Не знам как спрях цигарите,мислех 4е няма да мога.Но ги спрях на същия ден като разбрахме

# 439
Хайде запис и от мен.
Днес ходихме да разглеждаме отново обзавеждането за детските стаи и си харесахме някои модели,но май ще се насочим към поръчка при наши приятели,иначе си взехме брошурки рекламни за да покажем евентуално модела,който искаме на дърводелеца.Мислех да купим от преносимата кошарка,но отново ми се струва твърде паянтова и се разколебах.
Утре пак ще ходя за болничен да полежа малко в болницата  Sad,но няма как иначе.Дано не пишете много че не мога да ви изчета.
А по въпроса за коликите-сами като дойде времето си отминават. PeaceПри нас нито капките,нито чайчетата помогнаха,само кураж,успокоение на малкото човече и търпение му е майката.

# 440
valeria81    моята братожчетка купиха преносима кошарка на Chipolino мисля. малката е вече на годинка и 5 месеца и още си спи в нея.Каза че най-били доволни от кошарата ,количката им се счупи по тия тротоари разбити и копуваха нова, но кошарата не мърда. И я мъкнат в бабата и дядото като я оставят там .Ние сега купухме за хола на първия етаж защото сме в къща и аз искам да си седим долъ през деня .Взехме мини преносима кошарка за хола 80 на 52 см.  Като я разгънахме ми се видя много стабилна, за детстката сме предвидили същата но големия модел (нормалния размер 104/92) .Много са удобни леки и стабилни.Те си поръчаха и допълнителен кокосов матрак .

# 441
Здравейте от мен.

Аз днес сутринта бях на лекция на ЛЛЛ в Майчин дом, много съм доволна, пак ще посетя със сигурност.
После се разходихме с милото, пийнахме по кафенце с приятели, после на пицарийка и след това на тур по магазините.
Сдобих се с едни дънки и едни джинси за бременни, които сякаш за мен бяха шити, направо като изляти, за скромната сума от 15 лв. за двата чифта     Party

Лолитка, не го гълтам корема, ама го снимам сутрин, след като съм ходила по нужда в тоалетната. Забелязах, че тогава е значително по-малък и до вечерта става поне двоен, понеже всичко което хапна през деня и точно там ми се лепва.   

# 442
  • София
Момичета, някой запознат ли е с второто здравно осигуряване? На сестра ми приятеля, започват да го осигуряват във фирмата и има възможност да осигурява още един човек, но не разбрал точно за какво става въпрос. Иначе работят с почти всики болници и ако е разбрал правилно цените, е доста евтино. Сега им писах и чакам да ми отговорят на въпросите. Някой от вас осигуряват ли го допълнително?
Евридика, аз се осигурявам допълнително. Моят работодател има договор за допълнително осигуряване към една от големите фирми, занимаващи се с тази дейност . Подписваш договор с тях /в него е описано какво ти се полага/, дават ти карта /прилича на дебитна/, на която има телефони на координатор. Като те заболи/засърби нещо се обаждаш на координатор и той те насочва към специалист от техния медицински център или в някое от здравните заведение, с които фирмата има договор. Общо взето се включват всякакви прегледи при специалист, избор на екип при раждане- до определена сума разбира се, но май е над 1000 лв., някаква сума за лекарства- т.е. ти ги купуваш, те ти връщат парите, и различни видове изследвания, хоспитализации, както и прегледи ако искаш да ставаш шофьор. Например за феталните морфологии им предоставих фактура, амбулаторен лист и касова бележка и ми възстановиха парите. Срещу някакво доплащане, мога да включа и мои близки- дете, съпруг към същата програма. Целият пакет услуги обаче се договаря от работодателя и фирмата.
Освен по 60 лв. на шестмесечие за абонамент- остатъкът се плаща от работодателя, аз нищо не съм плащала за прегледите- а често си ходя /по 2-3 пъти на месец при различен специалист/ Simple Smile Може би защото работодателят е голяма международна фирма и има възможност да предостави този лукс на служителите си newsm78

# 443
Здравейте и от мен!Днес си направихме разходка до една борова горичка,нищо че валеше ,пак успях малко да се раздвижа.
И на мен скоро ми предстои да вляза в болница заради болнични и малко се притеснявам да не ме набодат с разни системи и инжекции.
valeria81 ти имаш ли уговорка с лекар да не ти слагат лекарства в болницата?

# 444
Ауу, как ме наплашихте с тези болници, аз утре вечер съм до моя лекар (дано да се вредя) за болничен за 30 дни и той нищо не ми е казвал за болница. Моя приятелка води бременността при него и беше през цялото време в болничен, като в болницата не и е стъпвал крака. Дано и аз да съм така, че до края сме се разбрали да съм с болничен.  Mr. Green

# 445
bob4o_f  моля те разпитай приятелката си всеки месец на ЛКК ли е ходила и с каква диагноза е успяла да не влиза в болница.Значи има начин и да не лежи в болницата ,а мен ме принуждават иначе нямало болнични и хайде на работа .

# 446
Варианта без болница е лекарят ти да е член на комисията и да се има с другите членове... Wink Поне при моя е така.

# 447
Минавам набързо за едно "здравейте" и се връщам да ви чета, че само днес ме нямаше и сте изписали света  Laughing
Днес бяхме на преглед в МД (Бенжди, как не сме се засекли), потвърдихме сините гащи, бебчо се развива идеално, тежи около 760 грама и всичко си му е в норма. Сега остана името да измислим, ще е на баща ми, с буквичката И, обаче нищо още не мога да си харесам  ooooh!

Последна редакция: сб, 16 окт 2010, 18:34 от Fantasy_Girl

# 448
ами мисля че има нещо общо с комисията, както е казала Ади, понеже знам, че първият месец давал 30 дни и после до края на бременността и искал по 20 лв за да я прекара през комисията Simple Smile

# 449
Много благодаря момичета  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт