Към последната третина се насочва февруарската дружина!

• 23 275
  • 701
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, някой запознат ли е с второто здравно осигуряване? На сестра ми приятеля, започват да го осигуряват във фирмата и има възможност да осигурява още един човек, но не разбрал точно за какво става въпрос. Иначе работят с почти всики болници и ако е разбрал правилно цените, е доста евтино. Сега им писах и чакам да ми отговорят на въпросите. Някой от вас осигуряват ли го допълнително?

# 271
.
Бенджи, браво за хубавите резултати. Казаха ли ти дали до края ще те гледат пак за антитела или е само това?

Май в 28 седмица пак.

Иначе по въпроса с прияждането и прищевките, мисля че сме наясно, че бременност с една не си приличат, така че ако на някой не му се дояжда, то на друг може наистина много да му се дояжда и трябва да бъдем малко по-толерантни. За едни нещо може да е каприз и прищявка, а за друг не и така.

Iskrata , добре си ни дошла, леко доизкарване на бременността.

Лорийн, честито возило! Със здраве да се возите на нови и прекрасни места.

# 272
Момичета, абе хвърлила съм око на това
http://www.laredoute.fr/vente-nid-d-ange-pour-siege-auto-mixte.a … =1&pos=tg_n_n

но имате ли идея дали тия 45/60 см са мерени с качулката или без (т.е. до рамото)?
По принцип едно новородено е около 50см,така че няма как този модел да е мерен с качулката и да е с тези размери. Naughty NaughtyТвърде глупаво ми се вижда да е така.Аз имам такава торба с яке от дъщеря ми и тя е 60см без качулката,тоест до раменцата. Peace Peace
Както казах и преди са много удобни за употреба и мои познати ме питаха от къде да си вземат такава за бебенцата.Използвала съм я до към 3-ти месец,тъй като дъщеря ми е януарско бебе,но то и за по нататък живот и здраве идва пролет,така че е идеалната покупка поне според мен. Hug Hug

# 273
  • София
Момичета, някой запознат ли е с второто здравно осигуряване? На сестра ми приятеля, започват да го осигуряват във фирмата и има възможност да осигурява още един човек, но не разбрал точно за какво става въпрос. Иначе работят с почти всики болници и ако е разбрал правилно цените, е доста евтино. Сега им писах и чакам да ми отговорят на въпросите. Някой от вас осигуряват ли го допълнително?

Аз имам такова, по линия на приятеля ми - осигуряват ги от фирмата, заедно с близки по желание.
Аз започнах да се осигурявам дни преди да забременея, предлопагам че ако вече бях щеше пак да е възможно, но доста по-скъпо.

Вноската там, където се осигурявам аз е към 600 лв на година (пак казвам, за вече бременни може да е по-скъпо), но тънкостта е че големият разход ще ни е догодина - приятелят на сестра ти да пита докога им е договора с тази здравноосигурителна компания, повечето преподписват договорите си година за година и ако е така - да се види при напреднала бременност дали ще се покрие големият разход за раждане.

Иначе - имам един дълъг списък с покрити разходи, ако компанията е сключила договор с дадено здравно заведение (списък е публикуван на сайта на здравноосигурителната ми компания) директно ползвам услугите и не плащам, ако няма сключен договор вземам фактура като плащам и заедно с амбулаторния лист, давам документите на компанията и тя после ми възстановява сумите.

# 274
Момичета да ви се оплача от известно време ме мъчат киселини и е ужас!

Сипвам по едно сокче за освежаване!

По повед на въпроса за взимането на секрет и на мен не са ми взимали  newsm78,а защо не знам.
ЛОРИЙН,честита количка!Ще чакаме да ни я покажеш,когато я разопаковате  Peace

# 275
Hey_ya, на мен в четвърти месец ми правиха преглед "с ръка" точно за шийката на матката и за да се види дали има нужда от серклаж (слава богу, всичко беше ОК). Взимаха ми и секрет за микробиология - не знам дали това имаш предвид или нещо различно...  newsm78
Евридика, мен работодателят ме осигурява в допълнителен здравноосигурителен фонд и той ми поема разходите за прегледи, изследвания, болничен престой, лекарства и т.н. По принцип това какво се покрива си зависи от конкретните клаузи на договора със здравноосигурителната компания.

# 276

леле, мислех си че никога няма да успея да се включа... Joy

Малко по моята част - аз се осигурявам доброволно/банката, където работя, има сключен договор с една застраховятелна каса и работодателя ни плата 75% от сумата, а ние си доплащаме по около 7 лева някъде месечно/, супер доволна съм, възстановяват ми разходи за лекарства, прегледи, зъболекарски услуги, очила, даже и раждането живи здрави го възстановяват/аз затова съм се насочила към Токуда, иначе 2000 лева не бих дала  Naughty/ Всеки пакет е различен, в зависимост от цената, която се плаща месечо, ние примерно имаме 200 лв. лимит годишно за възстановяване на лекарства/който аз вече изчерпах/, 300 лева за зъболекар, за прегледи и изследвания няма лимит, до сега са ми възстановили 2 гинекологични прегледа/по 30 лева всеки, двете фетални/80 и 60 лева/, БХС - 50 лева - абе всичко, което съм пратила като молба за възстановяване, ми е било възстановено  Naughty

Аз докато пишех и други мами са се включили - наистина догоровите се преподписват година за година, нашият е до края на януари примерно...

# 277
  • София
Здравейте мадами  newsm44

хайде да ви се похваля, днес бях на ФМ, всичко се развива нормално, докторката каза че е момиченце.
Виждам че сте обсъждали хемоглобина - желязото. Аз пия Флорадикс с желязо, той е течен и наистина не предизвиква запек, за сега и това е в норма надявам се така да е до края.

# 278
  • област Варна
Фентъзи отървала съм те. Дълги години взаимно щастие и любов.   bouquet

# 279
здравейте Simple Smile

Стани~87 честити розови панделки Simple Smile)) (вчера съм се заблеяла и съм забравила да те поздравя  Crazy )

Честито на всички с нови придобивки и с хубави поводи за празнуване    bouquet

здравейте и на новите мами  Hug

loryn това с подуването хич не ми се вижда безопасно и си е за лекар според мен, дано всичко е наред!

за контейнерите за памперси много се замислям и аз, определено не е приятно да се ползва общата кофа вкъщи или пък всеки да се пакетира в отделно пликче и да се търчи навън да се изхвърля, малко ми се вижда разход за консумативите после, но може и да се сдобием и ние с контейнер. В началото бебетата акат след всяко хранене, тоест на 3 4аса - това са по около 7-8 памперса всеки ден, докато са само на кърма не мирише толкова, но като се захранят вече....... Crazy

# 280
Шийката ми я преглеждаха във 16 седмица с вагинален ехограф, защото съм с конизация!
А микробиология и цитонамазка ми взеха във 5 месец на редовната консултация!
Тя се поема от здравната каса и е задължителна(така ми обясни доктора Peace)
Аз не си представям пък моят мъж да се юрне през глава да ми купува каквото и да е било посред нощите(то тук не че има работещ магазин след 22.00), ама и да ми се случи некой път нема да ме забави ама грам Laughing, демек си налягам парцалките и си трайкам Crazy
Особенно след като веднъж си купих едно парченце торта,че много ми се хапваше Embarassed и (той ми прави физиономии ooooh!, заради кг-те ми) и аз му викам, абе мило исках само да опитам Rolling Eyes и той ми и аз ще кажа некой път така:
Че съм искал само да опитам Mr. Green(демек нещо чуждо да опита #2gunfire)
Та така ме е отказал от подобни мераци hahaha

Фентъзи, честита годишниина   bouquet
Още дългиии години да сте заедно Heart Eyes

# 281
QueenBee - да аз съм Чудомира, вече бях забравила за фейсбук групата Simple Smile

Финти - према/3м или 45-60см това е размер на бебето от 45 до 60см, по таблиците 50 см се води новородено, а 45 см недоносено. Така че наистина идеалната покупка е това за 8 евро Simple Smile особено ако те устройва синичко Simple Smile

За стриите - пробвах нещо на Хип, но не ми понесе миризмата, след това с бадемово масло останах много доволна, пробвах и масло от гроздови семки, обаче е много течно, само капя наред, и се връщам на бадемово. от бадемовото масло, кожата на колената ми стана мекичка като бебешка Simple Smile.

# 282

здравейте мами! от няколко дни не съм писала нищо, само следя темата отстрани, но вие последния ден много сте изписали, исках да кажа няколко неща и вече забравих на кой какво трябваше да кажа  #Crazy  Laughing
loryn Честита нова придобивка!!! Със здраве да си я ползвате  Simple Smile

Стани~87 при киселини избягвай портокалов сок, че от него например аз получавам. пий повече газирана вода, избягвай мазно и пикантно. на мен ми изписаха Gaviscon

Totoni виждала съм тези кошчета по сайтовете , но никога не съм знаела, че вакуумират..много идейно наистина! нашата кофа за боклук е в кухнята и не ми се щеше да ги изхърлям там, а нон стоп да търча в студа до долу, пак не е добра идея... ще разпитам мамите около мен дали са ползвали такива и ще пиша!

Finty такова комплектче аз си купих, даже сложих снимки в албума! страхотно е! може да ползваш и якенцето отделно с панталонки например! но за съвсем новородено май ще е голямко, поне на мен така ми изглежда. може би да му е добре след 1вия месец...

аз поне за тоя месец приключих с покупките, че доста изтъня портмонето. Вчера по спешност си купих дебело есенно палтенце, че тук май зимата вече чука на вратата..май се очертава слънцето да го видим истински чак другата пролет с бебо, като знам тук как е- като се застуди и облаците се закотвят ниско над нас, минават месеци докато се провре един слънчев лъч..пълна депресия Sad

освен това шефът ми пак прави гадни изпълнения и от няколко дни не спирам да мисля пак за всичките гадости, през които минах и да си мечтая за деня, в който просто ще се оттърва от него..по настояване на адвоката, шефът ми прати една препоръка,която представлява 1 лист смачкан, но не смачкан по невнимание от пощалъона, а буквално изваден смачкан от боклука, изгладен леко и така изпратен.  #Cussing out Освен това е доста постна и стегнато написана, което било проблем според адвоката ми, но аз мисля, че не е чак толкова трагично. И за всяко изречение от страна на адвоката аз трябва да плащам, а нямам и застраховка и всичките разходи поемаме сами, а тук адвокатите са безбожно скъпи ... Sad
Просто нямам сили вече да се занимавам с това, коства ми толкова нерви и притеснения.Последно чак ме заболя коремът и толкова се изплаших за бебо... Confused

# 283
Това за памперси те ако човек може да си го позволи изглежда доста практично,това което аз бих казала е че в началото памперсите не меришат чак толкова защото са само на кърма после като се почне със захранването става  Crazy

Добре дошла на новата мама Hug
Sofie ако можеш не се ядосвай мисли си за бебето и так се успокоявай Heart Eyes

# 284
намерих он-лайн как да си проверим фирмата дали ни е внесла осигуровките - https://socialsecurity.nssi.bg/First.aspx
аз видях защо ми се бавят майчинските и за последните 2 месеца не са ми ги платили !!!   Naughty

Общи условия

Активация на акаунт