Към последната третина се насочва февруарската дружина!

• 23 275
  • 701
  •   1
Отговори
# 480
Като ви следя коментарите и всеки разказва историята на бебчето си, та и аз реших да споделя нашата. Simple Smile
Стана отчасти неочаквано и за двама ни. Детето беше напълно желано, но планувано за по-нататъшен период от съвместния ни живот. Наложи се да сменя противозачатъчните, имах проблеми със стомаха, трябваше да започна лечение и нормалните противозачатъчни хапчета не пасваха. Лекарката ми изписа вагинален пръстен Nuva Ring. Ужасно неудобен ни беше и освен това твърде често започнах да получавам цистит и да се налага да пия антибиотици. Направо се бях натровила...През това време мъжът ми също имаше някакъв проблем и ходи на изследвания, при които му казаха, че шансът да има деца е много малък.. Sad Много се беше депресирал милият... Rolling Eyes
След думите на доктора, решихме, че сигурно ще трябва да се мъчим с години и едва ли ще се случи скоро. Обаче точно тогава се получи и то без да сме си го поставяли за цел. Явно антибиотиците бяха оказали въздействие, не знам!
Божа работа си е, казвам ви! Wink

# 481
Хелоу и от мен!  Grinning
Да се включа в темичките, които обсъждате:

Adi-i
, четох, че се интересуваш за сушилните. Ние си купихме сушилня Gorenje, която е на принципа на конденза, ползвали сме я няколко пъти досега и сме доволни. Недостатък си е, че харчи повечко ток, но те всички са така, независимо от марката и модела. Но за зимните месеци и с малко бебче ще си е страхотно удобство!  Peace
За болничните -  и аз влизам в болница за по 3-4 дни, като на първия ден ми правят изследвания на кръв и урина и ме гледат на УЗ задължително. Таксата ми е по 50 лв. всеки път, защото клиниката е частна, но какво да се прави - това е положението.
И последно за бебеправенето - и преди съм писала, че нашето бебче си е истинско чудо и дар от Бог, за което сме му много благодарни  Praynig Безуспешно се борехме за бебче цели 3 години, правили сме инсеминации, готвехме се за ин витро и тогава съвсем неочаквано Господ се смили над нас...

Приятна неделна вечер на всички!  Hug

# 482
Здравейте момичета, толкова сте активни, че едвам успявам да ви изчета.
Относно бебеправенето, направо ви завидях - ние за съжаление минахме през най-тежкия път - ин витро, но както обичам да казвам "Целта оправдава средствата". Вече почти забравих дългите нощи, прекарани в сълзи и отчаяние защо бебето не става, и съм безкрайно щастлива заради малкото човече в мен.

А сега, да ви се оплача малко - от около седмица ми се подуват пръстите на ръцете и ги чуствам леко изтръпнали, най-вече сутрин (не много, но се забелязва). Честно казано си мислех, че е нормално бременните да задържат вода, но сега вече малко се притесних. Меря си кръвното по няколко пъти на ден и е към 130/85, което си е малко височко май...

# 483
След като цял ден ми говорите за слънце, е то изгря и при нас с малко закъснение. Веднага взех кокера и хайде навън и после до кауфланд-поне ни е много близичко пък мога да похарча цял час вътре. И да си призная купих една хавлиика с качулка за 7лв-60*100, но пък е за малко по-голямо детенце и 4 бодита за 10 лв  Blush Сладки са, тънички, но с дълго ръкавче.
Изчистих, леле как ми лъсна кухнята  Mr. Green

Martina13 За отоците- обади се на д-ра, питай мен, дори миналата седмица си патих. Мери си кръвното редовно, но ако си с нормално нисичко напр. 100 на 60, значи ти е високо със сигурност. Аз чакам да отида на 25 на ЖК-сменям доктора със сигурност и си пускам урина. Да чукна на дърво от онзи път съм добре и с кръвното (вече в норма 90*60) и отоците ги няма.
Вие имате ли усещането, което имам аз-като се наведа леко напред и му усещам главата или дупето  Blush Нещо твърдо и кръгло в ляво на корема-чак се притесних да не му я счупя  Embarassed
Лека вечер от нас   bouquet

# 484
...
А напоследък вече нали се вижда корема и като ме види някоя позната  и  се започва едно нищене на бремеността и не знам защо всички държат да споделят как е минало тяхното раждане- почва се с клизмата, после часовете болки и  любимия ми  мимент е като споделят как са ги шили отдолу и как всичко се усеща  Shocked все още не знам как ще раждам , ама след тия разкази все повече се навивам за секцио.
От мен толкова  Simple Smile Лека вечер на всички
Ами да ти разкажа за моето секцио ,та и от него да се откажеш  Joy

# 485
  • Mostly in my mind
колкото повече наближава раждането, толкова повече и аз се притеснявам. имам чувството, че няма да раждам, ами ще ходя да умирам. страшничко си ми е  Joy
момичета, да ви питам, размерът дрешки за новородено 22 ли беше?

# 486
колкото повече наближава раждането, толкова повече и аз се притеснявам. имам чувството, че няма да раждам, ами ще ходя да умирам. страшничко си ми е  Joy
момичета, да ви питам, размерът дрешки за новородено 22 ли беше?

Зависи от фирмата, 22 са едните, 52 са другите  Peace

# 487

И още един въпрос : използвате ли сушилни за дрехи и каква бихте ми препоръчали. Замислихме се да си вземем една, че явно голямо прани ни чака  Grinning

Най-накрая слънце  newsm44- хайде всички на разходка

У дома ползваме сушилня от преди да се роди първото ни детенце и мога да кажа, че това е уред без който не желая да оставам.Голямо удобство и не само през зимните месеци.Нашата е Worlpool.Много съм доволна от нея.Разбира се, верен е фактът, че горят ток, ама то няма как иначе. Laughing

# 488
та като стана въпрос за раждането, ето на каква весела темичка попаднах тук във форума  Joy

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=381074.0

Лолита, jiqna може да е страшничко и да боли, ама прочетете какво пишат мамчетат тук, явно не са го запомнили с лошото.. Wink

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 22:30 от Sofie

# 489
Ако някой иска да се отказва от секцио, може и на мен да си обади!  Peace
Гарантирани резултати!  Mr. Green

Кой каза, че му изтръпват пръстите? На мен миналата бременност ми изтръпваха целите ръце рано сутрин. Беше нещо ужасно, чудех се къде да ги завра, чак ме болеше. Но си отмина от само себе си след време, тъй че успех!

# 490
QueenBee в моята книжка пише, че подобни симптоми може да имаш и ако хемоглобина ти е нисък. Правила ли си скоро изследване на кръвта? Аз във вторник ще ходя за изследването със чашката глюкоза - дано да издържа гладна да изпия тая гадост,без да им я върна обратно  Mr. Green и после още 3 часа да вися в лабораторията да ми теглят кръвчицата Sick Ама няма начин - всичко в името на бебчо!
А за раждането- да ви кажа аз съм съгласна и подготвена за всякаква болка при нормално раждане, само се надявам да не стигам до прибадаци, че да изгубя контрол над раждането и да не се наложи секцио ooooh! Другото ще се изтърпи, все пак не може да продължи повече от 24 часа, само 1 ден, най-много! А после доколкото знам възтановяването е много по-бързо Peace най-важното, както и да мине раждането- да сме живи и здрави и ние и бебоците! Hug

# 491
Между другото тея дни се замислих за хемоглобина. Май ще се наложи да хода да ми дръпнат кръвчица, че съм ги правила преди два месеца тея изследвания.

# 492
Хей,момичета, спокойно! Раждането минава и заминава, после грижата по децата остава  Mr. Green Аз като раждах Мариян и бях много курнас, даже успокоявах една, която раждаше второ  Mr. Green Сега от време на време чета едни теми за "Раждане без болка", "Раждане вкъщи"/не че ще го направя/ и се надъхвам, че всичко ще мине ок. Както за бременността, така и за раждането ще са ни необходими положителни мисли, то съвсем без болка няма да бъде  Hug

# 493
на мен една позната ми препоръча да си поискам вана преди раждането (самото раждане е извън ваната), страшно успокоявало болките, поне при нея свършила чудеса..     bath1 поне тук в болниците предлагат тези екстри за намаляване на болката и смятам да се възполъвам.. Flutter

Totoni и аз съм на въпросния преглед, ама на 27.10- направо не мога да си представя как ще издържа гладна толкова време, както се събуждам напоследък със скърцащ стомах  Crazy пиши след това как е минало при теб ..

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 23:41 от Sofie

# 494
на мен една позната ми препоръча да си поискам вана преди раждането (самото раждане е извън ваната), страшно успокоявало болките, поне при нея свършила чудеса..     bath1 поне тук в болниците предлагат тези екстри за намаляване на болката и смятам да се възполъвам.. Flutter

Totoni и аз съм на въпросния преглед, ама на 27.10- направо не мога да си представя как ще издържа гладна толкова време, както се събуждам напоследък със скърцащ стомах  Crazy пиши след това как е минало при теб ..
Софи, а аз мисля и да раждам във ваната живот и здраве, ако ми позволят показателите. Знам, че кръвното не трябва да е много високо, тоновете на бебето да са ок, да нямаме възпаления и минимум 5 см разкритие за да позволят раждане във водата. Трябва да се изключи напълно възможността за секцио, защото след престой във ваната е много рисковано да режат, понеже от топлата вода може да се получи много голям кръвоизлив. Извинете ме за "цветното" изказване, но ми се искаше да си го кажа в прав текст, това което знам за раждането във вода. Blush
А за изследването ... да ще пиша. Само дето не се сещам точно доктора в 24 или в 25 г.с. ми каза да го направя, то прегледа ми беше преди месец ... newsm78. На теб за 25г. ли ти казаха, че се прави?
И още нещо пак като бавноразвиваща да помоля някоя мама да ми изпрати на лични от коя до коя седмица в кой месец сме, че се обърках Mr. Green. В книжката ми пише едно ( че от 25 г. започва шести месец от бремеността), в гестационния календар друго( че след 24 г. влизам в 7 лунарен), а тук като гледам лентичките излиза 3-то(че след 2 седмици би трябвало да вляза в 7 месец от бремеността). Много ми станаха сложни сметките , луда работа Crazy

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 01:16 от Totoni

Общи условия

Активация на акаунт