тромбоцитопения

• 101 832
  • 311
  •   1
Отговори
# 135
Да се включа и аз.
Ние предната седмица бяхме със 100 хил.
Предните месеци са около 120-140!

доволна съм.
Щерката започна градина от началото на март.
Наблюдавам я дали ще има раздвижване в картината.

Чудя се, дали лятото , с горещините се влошава положението?

# 136
  • София
 Калинчи, супер резултати и при вас  Hug
Знам че лятото трябва да внимаваме със слънцето повече от другите. Задължително шапка или кърпа за главата и по- малко излагане на слънце, особено между 13,00 и 17,00 ч.

# 137
оф, тя винаги е с шапка, и все гледаме да внимаваме със силното слънце.
Визирам високите температури, дали ще влошат картината.
Ще чакаме и ще се надяваме всичко да е наред.

Да кажа, че ходихме на очен преглед.
Добре са нещата.
Незнайно, но докторът каза, че тромбоцитопенията няма много общо с очите, щом няма кръвоизливи там.
За щастие, поне там не е имала никога.

Докторката каза, че при стойности-100-е лека тромбоцитопения.
За нея щом са над 50-60 е спокойна.
А аз предпочитам, да са над 150, за да съм спокойна.  Praynig Praynig Praynig

# 138
  • до една звездичка
Здравейте и от мен.
На фона на дечицата с тромбоцитопения в темата, аз се чувствам кати една голяма дангалачка-тромбоцитопеничка. Laughing
За няколко месеца се бях зарадвала и поуспокоила, защото PLT ми се бяха качили значително - 120, 130 миналия месец...
А резултата от днес - 78  Sad
Ох, мислех си, че вече съм свикнала за цяла година с приливите и отливите в резултатите, и в емоциите ми, съответно, но май не е точно така...
И моята докторка каза, че щом са над 50 няма проблем, това и аз го знам, защото са били и 11, но така се бях зарадвала на доскорошните добри резултати...
Има ли край това нещо? Омръзна ми вече всеки ден да се оглеждам за синини, да се страхувам постоянно и да се чудя какви ще са ми резултатите следващия месец! Cry

# 139
Дега,
отлично помня,че ти бяха 11 по едно време.
И щерката има спадове, от 140-100, например.
и аз не смея да се отпусна, да се зарадвам.
Непрекъснато я оглеждам.
Момента от боцкането, до подаването на листа с резултата...не изчаквам а питам-колко са т?

Какво казва докторката ти? Какви са перспективите? Знам че се споменаваше махане на далака?
Моята докторка казва, че само трябва да се наблюдава детето.
Казвала е, че е важно да се наблюдава като започне МЦ. Да няма обилни кръвоизливи.
Това е нещо като следващ етап.

# 140
  • до една звездичка
Нищо не казва. Confused Парадоксалното е, че вчера случайно я срещнах, попита ме как съм, казах: 131. Тогава още не знаех днешния резултат. Днес като й се обадих, каза, не се тревожи, знаеш много добре, че това са апаратни бройки, другата седмица ги провери пак и ако продължават да падат, ела, да видим... Омръзна ми. Cry
Почти е сигурно, че при мен проблема се дължи на Хашимотото - другото автоимунно заболяване, което имам. Така казаха и в София, когато ходих миналата година. Много често АЗ водят след себе си и друго...
Странното е, че когато ТСХ хормона ми е в норма (това е хормон, който се следи при болните от Хашимото), PLT ми са ниски, и обратното, когато ТСХ-то ми е двайсет пъти над нормата, PLT ми се покачват... Няма пълно щастие при мен. Confused То при кого ли има, де...
За махане на далака не сме подновявали темата. Всъщност, за да се пристъпи към това, е нужно да се знае, че именно там се унищожават тромбоцитите, а това се установява с биопсия от костен мозък. Аз това не съм го правила още.

# 141
  • София
Dega аз бях писала по нагоре ,че мама има същото заболяване .На нея и махнаха далака и сега има страхотни последствия.Даже черния и дроб не е добре.Мама е с мн ниски тромбоцити около 30-40.

# 142
  • София
  ٠•● Dega ●•٠   Hug
  Колко време мина от откриването на тромбоцитопенията? Пиеш ли сега медикаменти?
mmoonnii , кога са оперирали майка ти, направиха ли преди това биопсия?

# 143
  • София
ОПЕРИРАХА Я ПРЕДИ 3 ГОДИНИ .ЗНАМ ЧЕ ПРЕДИ ТОВА И ВЗИМАХА КОСТЕН МОЗЪК.
МН Е ГАДНА ТАЗИ БОЛЕСТ.ТЯ СЕГА МН СЪЖАЛЯВА ЧЕ СИ МАХНА ДАЛАКА,НО ВЕЧЕ Е СВЪРШЕНО.А НАЙ-ЛОШОТО Е ЧЕ В МОМЕНТА И ОТКРИХА РАЗШИРЕНИ ВЕНИ НА СТОМАХА,КОЕТО Е МН ОПАСНО.А В КОМБИНАЦИЯ И С КРЪВТА НАПРАВО Е КАТО БОМБА.

# 144
  • София
 mmoonnii,  Hug.  Имайте вяра, че най- лошото е минало и ви очакват само хубави неща. Дано скоро се похвалиш с много добри резултати  Praynig

# 145
  • Варна/Белгия
Здравей те на всички,ние от вчера сме в болница заради ниски тромбоцити,който вчера бяха 6.Дъщеря ми е на 3.6години и причината за да се озовем в болницата е че забелязах синини по краката и червени точици по тялото.Нямаме никакви други симптоми,никога не е кървяла от месец и пет дни не е боледувала и преди 16 дена сме пускали ПКК и биохимия и всичко беше наред.Не ми побира акъла как може ей така за 15 дена да стане такъв обрат в организма?Да попитам и още нещо всички ли сте лежали в болница заради това заболяване тука където сме във Варна е ужасно в смисъл че си под ключ нищо не можеш да си купиш,а и не пускат никой.Другото е че тука ми казват детето да не се разхождало,да си седи в леглото и никакви движения не знам как ще накараш дете да седи с дни в леглото.

# 146
  • София
 Здравей, daqna_diqnova. Ако си чела назад може би знаеш нашата история, затова няма да се повтарям. Моят син не е лежал в болница, но може би спомогна факта, че бяхме с по- добри от вашите резултати и че свекър ми е лекар. Казахме че сме близо до ИСУЛ и до няколко минути мога да отида до там с колата. Ако имаш въпроси или искаш да споделиш нещо, тук сме  Hug

# 147
  • до една звездичка
daqna_diqnova, съчувствам ти много, миличка! Hug Бог знае колко ви е трудно...
А що се отнася до обездвижването, сигурно вече си разбрала, че е жизненовавно в този момент! Всякакви наранявания и потенциални кръвоизливи са недопустими точно сега. Така че с цената на всичко трябва да бъдат предотвратени! Четете книжки, разказвай приказки, гледайте телевизор... не знам, наистина никак, никак не е лесно с толкова малко дете, което не разбира! А и как да му обясниш, че е за негово добро! Confused
А каква ви е терапията? С какво лекуват дъщеря ти?   

# 148
  • Варна/Белгия
Благодаря ви много не знам дали ще ми повярвате,но за мене дъщеря ми е много добре.Лекуват ни с урабазон и още нещо с ф мисля беше.На външен вид е много добре,няма Т няма червено гърло няма нищо не е боледувала скоро и на 16 правехме ПКК и всичко беше добре.Просто нещо не ми се връзват нещата,а и тука във Варна не им вярвам на местните лекари,мисля си да заминавам към София.

# 149
  • София
 Знам че е трудно да се повярва, че точно твоето детенце е болно, минах през това. Свекър ми, който е педиатър беше болен буквално, след като научи резултатите на малчо. Не знам защо си мислиш, че детето трябва да има температура или червено гърло. Моят син освен синините нямаше никакви други симптоми. Много е важно сега да се пазите от настинки и вируси. Говори с лекарите, питай, разпитвай. Моят син беше на 3 год., когато ни казаха, че трябва много да го пазим. Тогава започнах да му давам повече да се застоява пред ТВ и компютъра. Четяхме много приказки, редяхме пъзели, строяхме с Лего.

Общи условия

Активация на акаунт