ОКТОМВРИЙКИ сме и темите "ядем" като еклери със крем!

• 24 577
  • 727
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Другия проблем е 4е не ми се отлепи плацентата и се наложи 4истене на матката,загубих доста кръв и съм с 6 шева.Малки са ми и Хриси не иска да ги засу4е,опиотвам се да се цедя но кърмата е много малко.
 Честито бебче   bouquet. Споделяш, че си загубила доста кръв, предполагам че и хемоглобина ти е нисък. Това може временно да доведе до по-ниско количество на кърмата и по-късно слизане, но ако се вземат мерки, за повишаване на хб и често и регулярно кърмене и или изцеждане, постепенно нещата ще се подобрят и нормализират.
  При правилно поставяне бебчо не суче реално от зърното, така е размерът им ряко е проблем. Важно е да следиш бебенцето да поема максимална част от ареолата, за целта е хубаво да е съвсем близко до теб преди да засуче, коремче до твоят корем, като зърното сочи към нослето му. Когато отвори широко устичка, бързо го придърпваш към теб. Ако не ти се получава може да се обадиш на някой от консултантите за домашно посещение или да опиташ ако желаеш със силиконови зърна, макар че по-добрият вариант е първо да се опита без тях.

# 526
  • София
Mariajoro - не ти е било лесно. Важното е, че и двамата сте добре. ПОжелавам ти бързо възстановяване.

Аз съм с контракции, но са на 12 - 14 мин, и май няма да се ражда и тази нощ. 

Иринка, а какво се прави в патологията? Дано тръгне Гого възможно по-скоро  Praynig!

Честно казано не знам. То и с Рая трябваше да влизам, но тя слава - богу тръгна да излиза в нощта преди това. Дано й с брат й стане така.

# 527
  • София
Aila благодаря за съвета,изписаха ме с хемоглобин 76,и съм много жълта,даи Боже да е така както ти казваш.Ще опитам да го кърмя по съвета ти.irinopolis благодаря ти Hug

# 528
  • Stavanger,Norway/ Varna
Цвети, върнаха те значи англичаните. Стискаме ти палци, скоро ще е явно, да мине леко и безпроблемно.

Димяни, честити ти очилца  Hug

Ох, днес немога да си изкарам главата от хладилника. Яде ми се нещо, но го нямам в къщи и компенсирам с друго, ама пак ми се яде. Все едно съм бременна  Crazy
Децата спят, но чакам Мила да се събуди до час за ядене и тогава ще си легна с нея след като се нахрани.
Мила спи с мен на леглото, като нарочно след като заспи, се оттеглям в най- далечния край, за да не свиква, че от опит знам, че отвикването е много трудно. До ден днешен, някой трябва да легне с Йована, че да заспи, д ане ви говоря колко трудно я одвоихме в нейната стая.
Въпреки, че кошарата на Мила е отворена откъм нашето легло и прилепена за него, ми е по- лесно аз да се примъкна лежайки към нея и да я накърмя, отколкото да придърпвам нея. така си отспивам максимално и тя не се буди от преместванията. Peace

mariajoro бързо възстановяване. Аз много се страхувах да не приложат форцепс или вакум на Мила, за да излезе, че и аз от изтощение напъвах три часа, но слава богу се отървах  Rolling Eyes

# 529
Mariajoro, твоето раждане е било цяло изпитание Shocked Пожелавам ти бързо възстановяване. Ти нали вземаш нещо за хемоглобина? 76 е доста нисък, дано скоро се повиши.
Бобче, твоите красавици успокоиха ли се? Сигурно ще ти е много трудно без мама, но ти си оправна, ще се справиш.  Hug
Иринополис, дано не ти се налага да ходиш в патологията Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 530
Честито на мама Мишана и Ноел, да са им много здрави бебчетата   bouquet

Малко днес стигнах до болницата, но не заради контракций или нещо, ами акушерката се притесни за прееклампсия  Crazy Та цял ден изследвания, бодене, урини, тапата ми падна, тоновете гледата и уж съм добре. Ама съм си доста притеснена де. Искаха да ме бъркат да предизвикват раждането, но аз не настоях и ми се размина. В понеделник ще имам скан да видят бебето. Дано всичко е наред  Praynig Благодаря ви за пожеланията  Hug Hug Hug Отивам да си полегна, че ми е едно рошавко....

# 531
  • sofia
Ох и аз чак сега смогнах.Честито на Ноел и Мишана.Да са им живи и здрави бебчетата.Съни нещо ми се губи.Днес се чухме и каза че отива на тонове и ще звънне да не са я оставили?
Изкъпах бебето, изкъпах каката нахраних ги и двамата , хапнах и аз и сега си сипах една биричка.Супер много ми се пиеше цяла бременност почти нищо не пих и снощи си сипах една чаша, после хапнах пържолка с лук и резултата беше препълнени с мляко гърди.Работата е там че не знам от лука или от биричката е този ефект.Затова днес повторих комбинацията. Grinning
Бяхме с бебето на лекар за 1 седмица е наддал 300 грама педиатърката каза че било екстра.Надявам се да е така.Аз имам проблем с операцията.Ако някой от раждалите има подобен ще съм много благодарна да каже.Иначе във вторник съм на лекар.Та операцията ми е супер,зарастнале е съвърщенно,няма червено всичко е 6, но над нея особено от дясната страна цялата кожа ме боли зверски като невралгия.Нямам температура, което шеще да е признак за инфекция.Не знам може да е захванат някой нерв или мускул.Ако някой има идея може да пише.

# 532
  • София
Aila благодаря за съвета,изписаха ме с хемоглобин 76,и съм много жълта,
Пиеш ли нещо за хемоглобина ?
 Цедиш ли и ако да, колко често и какво количество? Важно е да започнеш да цедиш на всеки три часа и двете гърди регулярно и системно, ако бебчо не успява да суче или не суче ефективно според теб. Ако не усетиш скоро увеличение на кърмата, е възможно да се обсъдят и други възможности за подпомагане на процеса, освен честата стимулация и изпразване на гърдите или сукане, което си остава основно разбира се.

daarena само искам да споделя, че макар да се препоръчва бира понякога за увеличаване на лактацията, в нея си има алкохол и не е добре да се консумира, особено докато бебчетата са малки. Разбира се инцидентно не е проблем, стига да е максимално отдалечено от кърмене също така. За лактацията ще помогне и безалкохолна бира, както и бирена мая, ако това е целта.
   Ето и една полезна статия по въпроса - Алкохол и кърмене – таблица според теглото на майката и брой питиета

И още една - Алкохол и кърмене

# 533
  • До хладилника, който обичам
mariajoro, само ще допълня изчерпателния пост на Aila, че предвид тежката кръвозагуба и ниският хемоглобин е важно да те следи лекар, който да предпише желязосъдържащ препарат, ако прецени. И ти и бебето (както всички родилки в България) имате право на 2 прегледа всеки в болницата, в която си раждала, в рамките на 40 дена. Може да е добре да се възползваш, хем ще те проследят, хем ще си спокойна дали всичко е наред.

# 534
Цвети, само бъди спокойна и не се панирай! Щом тапата ти е паднала, моментът не е далеч, но това не бива да те притеснява:) За прееклампсията какво казаха? Радвам се, че тоновете са ок. И пак казвам, не се стресирай излишно, няма смисъл. Всичко ще е наред ще видиш... а като го гушнеш онова ми ти розово бузанчееее, гледай какво става:))) ще ти се реве от умиление Simple Smile  Hug

# 535
  • sofia
АЙЛА благодаря ти естествено , че е инцидентно.Аз съм доста страхлива и понеже знам, че няма да го кърмя поне още 4 часа та затова. Simple Smile
Исках и да попитам сега след като бебето е само на кърма и за една седмица е наддало близо 300 грама има ли нужда да изцеждам след като досега не съм го правила и явно са се регулирали нещата.Странно ми е също и ,че нощем от 2 часа нататък бебето се буди да хапва по- начесто през около 2 или 2и30 часа.

# 536
  • До хладилника, който обичам
daarena, регулярното изцеждане, без да има напрежение или дискомфорт в гърдите, се счита за ненужно, ако бебето си яде на поискване, наддава си и кърмата се напасва по нуждите му Simple Smile Ако в някакъв момент не иска да суче, а гърдите са препълнени, може леко да се изцеди малко, за облекчение само.

# 537
 Hug
Нинче, ако е започнало твоето раждане, дано мине леко и безшевно!  Hug
Наистина неродилите останахме много малко Crossing Arms . И на мен вече така ми се ражда Crazy

На прибралите се мами - да не забравите да ни "запознаете" със съкровищата ви! Heart Eyes
На всички болнички дечица пожелавам бързо да оздравяват! А на мамите, които проблем с кърменето скоро всичко да се нормализира Praynig

Hug

# 538
  • София
Даарена, и аз имам силни болки над белега от операцията. Ако няма допир до нищо кожата там не усещам абсолютно нищо, но когато докосна кожата с ръка е сякаш ме изгаря отвътре. Но имам спомен че и преди отвътре беше болезнено по-дълго при допир. Нося или много плитко бельо, или колан-гащи за след раждане който покрива изцяло мястото когато съм с дънки, които стигат до мястото, и нямам проблеми.
Между другото при предната операция вътрешният белег и външният почти съвпадаха, а сега се разминават с повече от 2см. Освен това новият ми белег е доста по-красив от стария, по-тънък.. Дали са ми рязали по малко кожа от двете страни на стария? Crazy Много ми е интересно Blush

# 539
  • sofia
Бебз, ние с теб родихме на една дата нали не греша.Същото като невралгия кожата ме боли само при допир на блузата.Като сложа ластичен колан и е доста по добре.Имам отдясно и нещо като нерв , което ме боли или по-скоро опъва , но това с кожата е супер неприятно.Обадих се на Велев и той каза че е нормално все пак там било доста ровени и травмирано а имало и отваряни мускули.Щяло да премине ама все пак се чудех дали да не отида да ме види.Има и моменти в които хич не го усещам.
Бебз Как сте вие с коликите почнаха ли ви нали са на една възраст?

Общи условия

Активация на акаунт