безумно отношение към бебета в 3-та градска

• 37 175
  • 407
  •   1
Отговори
# 165
# 166
Ох, докато схвана какво си написала  Mr. Green Поправям се веднага. Безумие е да те поставят пред такъв избор, при положение, че си здравноосигурена и имаш право на държавно лечение. Избор на екип решаваш ти дали ще има, а не ти го предлагат те, но нали си им в ръчичките ... Хората, често се страхуват, както майка ми в нашия случай, понеже е в техните ръце. Пропускам малкия факт, че засташиха живота на майка ми 7 пъти за един месец, от некадърност, забравени марли, скъсани и зашити в нея дренажи и т.н.

# 167
  • София
Хм... Обадих се на един познат, който работи във вестник. За да напиша материал за 3-та градска. Той каза, че детето му е било там и няма такова нещо... Доста е странно, че се чуват такива различни версии за една и съща болница...

# 168
Ми вероятно той си е плащал и си е стоял при детето
Въпроса е за децата без придружител, и то конкретно за определени деца миналата седмица
То и аз казах че в инфекциозна е мизерия, ама сега е ремонтирано- това не значи че аз лъжа

# 169
Хм... Обадих се на един познат, който работи във вестник. За да напиша материал за 3-та градска. Той каза, че детето му е било там и няма такова нещо... Доста е странно, че се чуват такива различни версии за една и съща болница...

Защо да е странно?
За отделението, в което спасиха детето ми, тук чета какви ли не неща....
В една тема наскоро четох, че обективната реалност при хората така се разминава, че една кутия за обувки може да бъде описана по 1001 начина от 1001 души.

# 170
Ох, докато схвана какво си написала  Mr. Green Поправям се веднага. Безумие е да те поставят пред такъв избор, при положение, че си здравноосигурена и имаш право на държавно лечение. Избор на екип решаваш ти дали ще има, а не ти го предлагат те, но нали си им в ръчичките ... Хората, често се страхуват, както майка ми в нашия случай, понеже е в техните ръце. Пропускам малкия факт, че засташиха живота на майка ми 7 пъти за един месец, от некадърност, забравени марли, скъсани и зашити в нея дренажи и т.н.

За мен е , нали? Не се изразявам ясно, а и за мен беше необяснимо. Обясниха ми го.  Не е спешна операция.  Ако не платиш, може да си чааакаш...  

Мафани, професионализма на лекарите никой не е оспорил. Въпросът е какво плащаш за това. Не като пари. сигурна съм, че много майки си мислят - А ако попадна пак!

# 171
  • Germany

В 3та градска има и детско кардиологично отделение. Може детето му да е било там.

# 172

Прави чест на твоя познат.  Защото много журналисти се хващат за нещо, което ще бъде сензация, пишат си материала и забравят.  Не подскачам от щастие, че медиите са се развилняли.
Ще се забрави бързо.

# 173
  • София
Дотук преброих около 15 потресаващи разкази, а само 2 майки, готови да придружат Сибила в студиото и да разкажат. Една мълчала 5 години, друга мълчала 3 години...хайде стига с това мълчание, стига с това примирение и "ами какво ще кажат хората?" Разберете, че сте сила и можете да промените много неща. Отделете малко време и го направете. Така ще се променят нещата, не разчитайте на някакви очилати чиновничета- те си мислят, че живеят на Олимп и никога нищо няма да променят, освен ако не бъдат накарани насила.

# 174
 Аз също нямам забележки и оплаквания спрямо лечението на моето момченце и отношението към нас. Дебело ще подчертая отново - там спасиха  детето ми! Приеха ни в 3 през нощта и веднага назначиха всички необходими изследвания, след като в друга болница ни държаха 12 часа без даже да му вземат кръв, а детето ми едва си поемаше въздух! И само адекватната, компетентна и бърза реакция на лекарите от ОДБ на НКБ му спаси живота! Не мога да се оплача и от престоя ни в болничния стационар и от отношението на сестрите и санитарките спрямо  мен и детето ми.

НО, това не означава, че трябва да си затворя очите за случващото се с ничиите деца там! А и според мен не само там, а в почти всички детски отделения на българските болници. Конкретният случай е ОДБ на НКБ, но той е много показателен за отношението ни  към най- мъничките и беззащитните, които не могат да се оплачат и да ни навредят, а само мълчаливо да страдат.

# 175

Не знам защо не можеш да го гледаш,аз сега влязох през цитирания линк и в момента го гледам отново.Може би трябва да имаш регистрация в сайта на бтв.

# 176
Аз също нямам забележки и оплаквания спрямо лечението на моето момченце и отношението към нас. Дебело ще подчертая отново - там спасиха  детето ми! Приеха ни в 3 през нощта и веднага назначиха всички необходими изследвания, след като в друга болница ни държаха 12 часа без даже да му вземат кръв, а детето ми едва си поемаше въздух! И само адекватната, компетентна и бърза реакция на лекарите от ОДБ на НКБ му спаси живота! Не мога да се оплача и от престоя ни в болничния стационар и от отношението на сестрите и санитарките спрямо  мен и детето ми.

НО, това не означава, че трябва да си затворя очите за случващото се с ничиите деца там! А и според мен не само там, а в почти всички детски отделения на българските болници. Конкретният случай е ОДБ на НКБ, но той е много показателен за отношението ни  към най- мъничките и беззащитните, които не могат да се оплачат и да ни навредят, а само мълчаливо да страдат.

Съвсем точно казано Peace

# 177
"..Била съм там преди повече от пет години, а очите ми отново се напълниха със сълзи, това не се забравя...въпреки че всяка майка е повече щастлива, че са излекували детето й, отколкото нещастна, че е преживяла тези дълги дни в липса на човещина и загриженост."

Това съм го писала аз, само че на друго място в интернат пространството. Fence, така е, аз не съм се оплакала от неадекватно лечение, а от отношението към дечицата, които са без придружител, апропо...не мога да разбера как мец. персонал имаше куража да се държи толкова лошо с болните, при положение че от последната стая можеш да видиш какво се случва в първата????

Копче, браво!!!

# 178
Преди 5г. и аз бях със синът ми в тази болница. Във въпросната 3-та стая. Една седица "спях" седнала на някаква разнебитена кошетка в стая с поне 5 деца (от бебета, та до 3 годишно) + моето. Всичките ревяха непрекъснато - ден и нощ. И всичките бяха циганета. Част от сестрите са свестни, но друга част - ужас.
За памперсите нямам спомени, но шишета с храната минаваха и ги мятаха в леглото. За първи път видях бебе на 4-5 мес., което само си намира шишето и си го тика в устата. Вечно бяха гладни, нямат наяждане. Tired

Говорих със сетрите за децата. Някои от тези деца са в болницата от както са се родили - на отглеждане. Родителите го водят  болно, оставят го и започва лечение. След 10 дни детето е излекувано. Междувременно никой не идва да види това дете как е, никой не се интересува от него, никой не го търси. Звънят на родители, но телефоните са фалшиви. Ромчето седи в болницата още месец. Вече се е заразило с нещо друго (непрекъсното се приемат деца) и пак го лекуват (лечение за което плаща състрадателният данъкоплатец). Търсят родители чрез полицията. Намират адреса, качват детето в линейка и го карат на адреса. След седмица същото дете е отново в болница - болно за пореден път. И така кръгът продължава.
И не с едно дете...

# 179
Биби, това сигурно е така, и все пак - самите деца каква вина имат? Отношението към  тях е жестоко, и от персонал, и от родители. Не знам как да го определя по друг начин. И ще продължава да е така, като няма кой да търси сметка на родителите за това отношение към децата им.

Общи условия

Активация на акаунт