Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 105

• 94 107
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Девойки,  само да напомня за поредната софийска среща на 17 Ноември в ТРИТЕ ЛЪВА. Начало около 17 часа. Край - докато оцелеем. Моля да се явите в другата тема за преброяване, за да направим резервация.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=535258.new#new
patriyani - страхотен пиратски остров. Кораба е станал уникален и много автентичен.  Mr. Green

# 631
Здавейте,дами.С риск да не пропусна някой ще кажа на всички,че отново сте сътворили невероятни изкушения.Честито и на бъдещата баба.
А сега да Ви представя и моята първа торта със захарен трансверhttp://www.facebook.com/photo.php?pid=402376&l=810064cf15&am … d=100000379429619

# 632
  • Варна
Привет мили дами  Simple Smile Дълго се колебах дали да пусна поредното творение, има забележки, които се появиха около 5 мин. след като покрих. Така се случи и с предишната ми торта. Но вече разбрах, цащо се получава така  Mr. Green Както някой по-назад беше писал "беше ми твърде комфортно от към температура" - еми ние сме на дърва и хич не го съобразих това  Embarassed Тортата се покри перфектно, стана идеална и докато я дозаглаждах започна лекинко да поддава и придоби и целулитче и неравности от едната страна...абе ужас за мен. Но пък хората си я харесаха  Mr. Green

Тортата беше за 2 близначки и реших да направя и едно мъфинче специално за кака им  Laughing Вита торта с муса на Танита обаче без крема сиренето.

# 633
  • София
Здравейте!
Свещичка-многосвежа торта с коланчето и мъфините са много идеини-браво.
Ванче-катамарана е страхотен и капитана също.
Мираварна-страхотна торта.Много ми хареса дървото-как е направено?
Албенка-хубави  торти,влакчето е идеално.
Р.Ангелова-книгата е много хубава и пожеланията също.
Бетина-големи проекти-браво.И двете торти са хубави,нофаворит ми е батмана.
Катя-кошницата е много хубава,а прахосмукачката е много оригинална.А тръбата и от колко РМ2 е?
Патри-Камиона е жесток.Ператският кораб е като по филмите-много добре пресъздаваш нещата.
Фантазия -хубава е сатнала тортата.Изглежда вкусна.
Neya-много свежа тота.
Ивейн-корабийките са много хубави.
Фреса-много ми харесва каручката,ноне мога да я видя уголомена.
Мишелин-тортата ти е много нежна.

# 634
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Малко коментари и от мен за последните странички...
Най-напред да поздравя sVeshti4ka с уникалния й дебют! Нали и аз съм новак, скри ми шапката просто! Много идейни и изпипани творения!
shemet_neveroiaten, не прилича на торта това твоето! Изключителна красота!
Катя (Сливен), слънчевата маргаритка е много сладурска – сигурно ще я изплагиятствам за някой празник на майка ми, която се именува Маргарита! Wink  А прахосмукачката е уникална – супер автентична. Зачудих се само за някой маниак-чистник ли е подарък?
Ивейн, много пипнати курабийки – като всичко, излязло от ръцете ти!
FRESA, каручката е прекрасна!
mishelin, супер нежна е близнашката тортичка!
patriyani, и камионът, и островът с черепахите много ме изкефиха!

Албена, честита поредна хубава новина! Много леко да й върви бременността на щерка ти и камара поводи за сладки изкушения да ти доставя младото семейство!

На финал да покажа една доста злополучна откъм теста торта от мен:

Исках да спретна покритието с фондана на Димитрана, но опитът ми беше напълно безуспешен. Хем се пукаше, хем беше лепкаво тестото. Имам чувството, че с боята съвсем се прецака работата. Оцвети се на точки, оставаше ми по ръцете, а като го разточих върху пекарската хартия, си остана залепено за нея, едвам го остъргах оттам. Тамън да го хвърля, реших да експериментирам и да го омеся с малкото останал ми черен марципан Варна от миналата торта. В резултат и Варна-та прие свойствата на новия фондан, само където цветът се подобри. Аз обаче съм упорито добиче. Помъдрих малко какво по принцип крепи Варна-та и реших да прибавя към бъркоча още масло. Взе, че се получи нещо, с което успях да покрия тортата, макар не така сполучливо като предишните, но поне се разточваше и успя да се отлепи. Много горда се почувствах, че закрепих положението. bowuu Изводът ми е, че Варна-та (и то с вода, не с мляко) най-много ми пасва за работа на този етап, явно съм му хванала цаката. Хвърлила съм око на шоколадовото тесто на Ванчето обаче – голям мерак да експериментирам ме тресе, та ще видим и от него какво ще сътворя. Сдобих се и с готов фондан на Пик-ко, но мисля да го пазя за поводи разни, да не го хабя за лудо, предвид цената му.

# 635
Патриани, пиратската ти торта е много готина! Толкова много детайли....направо ти завиждам за търпението! Би ли споделила как ти стават толкова златни елементите,например котвата?
Стефина, радвам се,че ти е харесало моето дърво! Увих тел във форма на желаното от мен дърво и след това го покрих с фондант.Много лесно стана.
Мишелин, много добре се е получула тортата.Харесват ми цветовете!

# 636
Колко е разфасовката на Пик-кото и каква е цената му?

# 637
Момичета, аз не пиша във вашата тема и не правя такива неща като вас, но ви чета редовно. Когато искам да видя нещо красиво идвам в тази тема. Сега просто искам ви поздравя. Страхотни майсторки сте!!!
Бъдете здрави и продължавайте все така да радвате  такива, като мен, коите не могат като вас, но оценят вашите качества!
Хубава и спокойна вечер!

# 638
  • София
Искам специално да благодаря на Клер!   bouquet
Днес се обадих в Ксеркс да си поръчам едни снежинки и ми казаха, че лятото, когато Клер спечели нагадата за детска торта, се отказала от нея и я преотстъпила на мен. Излишно е да ви казвам колко мило ми стана и как ме трогна!!! Страхотен жест! Благодаря ти! Утре заедно с пратката ще ми донесат и списанието.
Нищо не съм разглеждала от последните страници и затова не мога да коментирам.  Embarassed
Пускам някои от последните неща, които правих.

# 639
  • Варна
Момичета, минавам много набързо, че днес е рождения ден на дъщеричката ми и бих искала да ви почерпя за нейно здраве  Mr. Green

Хиляди благодарностти на всички, които са се погрижили за библиотеката   bouquet Сигурно ви е коствало много труд, но си заслужава, повярвайте ми, направили сте много мами щастливи като са видяли всичката тази информация на едно място   bouquet
За тортата - неравна е, но вътре са блатовете на Хедра без яйца, че да може и малката да си хапне. Начупиха се целите, едвам задържах тортата. Но като цяло се получи добре  Mr. Green
За предната торта с розичката - благодаря на всички за комплиментите, казани от вас наистина значат много   bouquet Варна-та са цветчетата и листенцата в основата на тортата.

# 640
Въпрос?
Някой да е правил блат, наподобяващ обикновени бисквити? Поръчаха ми обикновена бисквитена торта, но хич не си я представям да наредя бисквити или пък натрошени. Намерих готови блатове и сигурно ще ми свършат работа за втория етаж, но основата си я представя с блатове като Медовика или Наполеона. Някакви предложения?

Neya, и тази тортичка е много сладка! Да ти е жива и здрава дъщеричката!

Бубе, много затрогващ жест, наистина! Всичко, показано от теб е разкошно! То вече думите са недостатъчни!

Анири, никак не личи да си имала перипетии. Виждам една много изпипана и интересна торта.

Мишелин, първо се зачудих защо момченчето е със женско име?  Grinning Много е нежна.

Патриани, леле какви детайли, корабът е уникален. Смо тези ръце ,много подредено си ги разпиляла Grinning

Каручката на FRESA - романтично и приятно. Не виждам добре, но тортата изглежда все едно не е стъпила на основата. Много добро!

Да похваля и аз прахосмукачката!

Показавам STAR WARS, но Йода не съм го правила аз.

http://1.bp.blogspot.com/_KFdzy2EzQ-M/TM_Y9P5gROI/AAAAAAAAAqU/fO … ss58/s1600/05.jpg

Хубав ден на всички!

# 641
  • Варна
Благодаря ви момичета, вашето мнение е много важно за мен.  Не мога да коментирам торти, защото не ги виждам (имаме филтър в офиса  Sad) но пък ви чета с удоволствие.
Ивейн - фотото пак ми попромени цветовете Sad Цветовете са розово и лилаво, защото са 2 момиченца Simple Smile

Neya честита ти рожденничка! Много усмивки и весели игри  Hug

# 642
Здравейте,момичета.Пак много и прекрасни торти сте направили.
FRESA-каручката е страхитна.От какво тесто е.И така като я гледам ми изгежда,че не се допира до подлогката или се бъркам.
  • Катя(Сливен)-прахосмукачката е много сполучлива и без тръбата,която си мислела да сложиш.Даже на мен така ми харесва повече.
  • shemet_neveroiaten-тоя камион не прилича на торта,а по-скоро на играчка.
  • Ивейн-курабийките са един път
  • mishelin-много нежно торте
patriani-камиона е уникален
  • Анри-хубаво торте се е получило въпреки трудностите,които си имала.
  • Neua-много сладурска торта,да ти е жива и здарава дъщеричката.
[/list]

# 643
  • София
Здравейте?
Бубе-Тортата е много интересна .Зебрата е страхотна ,както и другите животни.Мечето на мъфина е много готино,бисквитките и кексчетата са много хубави и с много изпипани детайли.А тоя отрязан пръст...е като истински.
Neya-ЧРД на дъщеря ти-да е жива и здрава.
Ивейн-много е хубава тортата ти.
Ето да Ви покажа злополучната ми торта с 2-та прецакани крема и 3-ти полусполочлив крем Sick И да не ми е казал някой Naughty,че торта Калинка е лесна-4ч. ми костваше украсата,буквите,цветята, рисунките .Установих следното-тялото на Калинката беше измазано с течен шоколад и не стана конденз,а главата с маслен крем  беше измазана и кондензира.Главата и тялото нали бяха резнати и уж изчислени до мм,но нещо не ми съдиниха идеално не знам сигурно трябва по специален начин да се резнат ли?Модела на тортата  е по торта Калинка на Лагуна с добавки от мен.

http://kazama.snimka.bg/cooking/torti.475448.21283309

# 644
Ох стефи много е готина БРАВО!!!!!!!
Аз влизам с една молба днес: Някой да знае къде до илиенци имало някаква борса в някакви складове (сладкарска май но не съм сигурна) Интересува ме защото от там на една приятелка  приятелката си взимала шоколад на копчета(бял и кафяв) по 5лв килото.По скъпо е отколкото в Илчовски но пък там трябва да си взема 10-11кг и ми е много а тук е насипно.Много ще съм благодарна ако някой знае адреса може и на личини   bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт