Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 12)

• 39 462
  • 743
  •   1
Отговори
# 210

Спокойно, в смисъл, че няма да навреди на детето ми това по-ранно поставяне?

Ааа, това никой не може да го предвиди.

На мен пък ми е интересно какво ще стане, ако пробата е отрицателна или силно положителна. Ще го ваксинират преди навършване на 7г. или ще го изкарат туберкулозно..?  newsm78

# 211

Ще навреди толкова, колкото ако се постави на 7-годишна възраст.
Дано да имате късмет и  "редките" усложнения да не ви споходят. Отидете след 3 дни да ви отчетат белега и настоявайте да ви впишат извършената проба в календара. Иначе догодина отново ви чака Манту.

# 212
Здравейте, майчета! Имам дъщеря на почти 6 годинки. Снощи ходихме при лекарката да й направи реимунизацията ДТК и полиомиелит, така наречената Тетраксим. Но лекарката обърка и вместо нея й направи проба Манту, която се прави на 7 годинки. Случвало ли Ви се е такова объркване?

Преди всичко спокойно! Hug

Не мисля, че трябва да коментирам професионализма на лекарката Tired Tired Tired
(но ако все пак имунизираш с тетраксима, те съветвам да изчакаш минимум месец, че даже два, за да мине време от мантуто, което не е само проба)

Това и най-добрият лекар не може да го каже.

Спокойно в смисъл да не се паникьосваш.

# 213
Здравейте, майчета! Имам дъщеря на почти 6 годинки. Снощи ходихме при лекарката да й направи реимунизацията ДТК и полиомиелит, така наречената Тетраксим. Но лекарката обърка и вместо нея й направи проба Манту, която се прави на 7 годинки. Случвало ли Ви се е такова объркване?

И тя какво каза...какво ви посъветва да правите?

Тя въобще не знае, че е сгрешила. Като влязохме в кабинета ме посрещна с въпроса "Какво ще правим сега?" - за 6 или 7-годишна възраст. Отговорих й, че за 6 годинки. Тя си взе спринцовката и всичко необходимо и толкова. В петък /утре/ ще ходим за отчитането. Аз установих грешката й късно вечерта след като изчетох Имунизационния календар. Но явно тя не го е чела...

# 214
  • Пловдив
Ох,аман от некадърници!
Дано всичко да е ОК,но и обърни внимание все пак!Не смятам,че така трябва да се процидира...с лека ръка!И после...олеле,ама аз това...аз онова...

# 215
Тя въобще не знае, че е сгрешила. Като влязохме в кабинета ме посрещна с въпроса "Какво ще правим сега?" - за 6 или 7-годишна възраст. Отговорих й, че за 6 годинки. Тя си взе спринцовката и всичко необходимо и толкова. В петък /утре/ ще ходим за отчитането. Аз установих грешката й късно вечерта след като изчетох Имунизационния календар. Но явно тя не го е чела...

А ти как разбра, че е сложила Манту? Тя ли ти каза?
Явно всички 6-годишни при тая ЛЛ минават на Манту, а 7-годишните на Тетраксим...  Rolling Eyes

# 216
Ако все още някой не знае,в грипната ваксина(която всяка година е уж за нов щам)  за 2010 и 2011 зимен период ще бьде прибавена "свинската компонента" ,която не можа да се пласира на пазара срещу свински грип.
Ресурс:гугл с ключови думи

Ще копирам няколко неща от бг сайт и статията,че ЕС не ваксинира 100%.

Така обаче се поставят в опасност плановете на Световната здравна организация
Отказът от ваксинация на значителни групи от населението поставя под опасност плановете на СЗО
Ние трябва да намерим начин да убедим тези групи хора
Жужана Якоб

# 217
# 218

Ваксините защитават и тези, които не са ваксинирани        

◘ Когато са ваксинирани достатъчен брой хора, болестта не може да се разпространява повече.
         ◘ Този “Имунитет на общността” или “Колективен имунитет” защитава уязвимите.

Ваксинираните хора защитават себе си, като по този начин предотвратяват и разпространението на заразните болести в обществото.
        Колективният имунитет е устойчивост на населението спрямо разпространението на инфекциозния причинител вследствие на имунитета у по-голяма част от хората в обществото.
        Имунизацията на голям процент от населението създава колективен имунитет, тъй като ваксинираните индивиди осигуряват своеобразна индиректна защита на възприемчивите за болестта индивиди – тези, които не са ваксинирани или имат отслабена имунна система (възрастни хора, хора със заболявания, увреждащи имунната система). В резултат на това по-малко хора се заразяват, а тези, които се заразят, вероятно няма да предадат заразата на онези, с които са в контакт, тъй като те може също да са ваксинирани.
        Предпазвайки себе си, вие предпазвате и вашето семейство, и обществото, особено най-уязвимите в него (деца, възрастни, хора със слаба имунна система). И така всеки едновременно допринася и се ползва от колективната ваксинална защита.
        Средна стойност на имунизационен обхват, необходима за постигане на колективен имунитет при някои инфекциозни болести:
        Едра шарка, дифтерия, полиомиелит, рубеола, заушка - 80-85%
        Коклюш, морбили 90-95%
        (Figures from D. Levy-Bruhl, French Institute for Health Surveillance – INVS, Academic lecture on immunology, Paris, 2007)

За повечето ваксинопредотвратими болести, ваксинацията намалява заболеваемостта чрез директна защита на имунизирания индивид, а така също чрез индиректна защита на неваксинираното население. Тази колективна защита на неимунизираните хора се осъществява и в дома, в училището, на работното място и в обществото. Това се нарича „колективен имунитет”. С достигането на високо имунизационно покритие в общността, рискът за неваксинираните индивиди намалява. Ваксиналният обхват, който трябва да се постигне за оптимален колективен имунитет варира в зависимост от болестта и имунния отговор към ваксината. По този начин, защитата от болести се пренася върху цялото население – дори и върху тези, които не са ваксинирани.
        Много заразни болести имат своите естествени епидемични вълни, предизвикани от липсата на масов имунитет в дадена общност. Този феномен може да бъде възпроизведен и като теоретичен модел. Епидемиите възникват най-често около границите на страни, в които заразните болести все още са често явление. В други случаи болестта може да бъде внесена от хора, заболели в друга страна, ендемична за дадената инфекция, което се улеснява от международния трафик, особено при тези, за връщащи се след посещение в родната си страна – напр. Северна Африка (Мароко, Египет), Турция или други места, където инфекциозните болести се срещат по-често.
        В допълнение, някои епидемии са директно следствие на спада в броя на ваксинираните. Актуални примери за това са завръщането на коклюша в Европа след спирането на имунизацията с ДТК ваксина през 80-те години (Великобритания, Италия и някои части на Германия), трансграничната епидемия от дифтерия в Русия и Североизточна Европа през 90-те (поради липса на реимунизация с ваксината) и различните епидемии от морбили в Европа през последните 10 години (Великобритания, Германия, Швейцария и др.)
        Проучване от 2006-2007 г. на морбилните епидемии в Европа (публикувано в „Lancet”), установява, че 56% от случаите, регистрирани като внесени, идват от друга страна в Европа и 20% - от Азия.

от сайта на РИОКОЗ

# 219
ВАКСИНИТЕ -ИЗМАМА ИЛИ ПАНАЦЕЯ?

ЗА и ПРОТИВ ваксините

ГРИПЪТ: ДОКОЛКО СА ОТ ПОЛЗА ВАКСИНИТЕ
 Ефективността на ваксинирането срещу грип не надвишава 6% и затова ваксинирането на децата е напълно безполезно, заяви международната организация по клинични изпитания Cochrane Collaboration, като по този начин оспори съществуващата в повечето държави официална позиция за промоция на ваксинациите.....

Вижте ужасните последици от ваксините върху вашето дете!!!
Четат ни много внимателно!

Как се произвеждат ваксините (противогрипните) - След като СЗО определи епидемичния щам на грипния вирус през следващия сезон, тя разпространява сред производителите на ваксини прототипи на вируса... - Това звучи все едно СЗО си изнамира даден щам и си прави ваксина срещу него! Grinning

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 22:42 от nenaatoa

# 220

"Най-ниско ниво по обхват на ваксинация е характерно за страните от Западна Европа."
Впрочем тук има и най-ниска заболеваемост.

nenaatoa , откъде го изкопа това?
Големи глупости пише в сайта на РИОКОЗ..  ooooh!

# 221
Днес пак четох за коклюш - силно инфекциозно, препоръчва се 30 дни изолация и пр... Изкарах го преди 6 м., никой не пожела да прихване от мен... Явно съм попаднала на много мързелив тип бактерии, нежелаещи да превзъмат нови териотрии... Mr. Green
Сега детето дава признаци, но е още рано да се каже с точност...

# 222
nenaatoa , откъде го изкопа това?
Големи глупости пише в сайта на РИОКОЗ..  ooooh!

http://www.riokoz-vt.com/vaksini.htm

# 223

А ти как разбра, че е сложила Манту? Тя ли ти каза?
Явно всички 6-годишни при тая ЛЛ минават на Манту, а 7-годишните на Тетраксим...  Rolling Eyes

Да, тя ми каза. А и сложи пробата на ръката, а не в крачето както е при Тетраксима. Днес ще ходим при нея да я отчита. Ако искате после ще споделя каква е била реакцията /за да не разводнявам темата/  Hug

# 224
  • София
Определено ни четат - видях в статията истории от тук разказани.

Значи какво - не успяха да пробутат ваксината срещу свински грип и сега ще я комбинират с другата обща противогрипна ваксина? Страхотно! Явно нарколепсията ще стане вече нормално човешко състояние!

Дано нашите още не са се ваксинирали, че да ги спра. Тъй като изкарах двата шарещи грипа вече, майка ми ме посъветва да се ваксинирам тая година най-после, ама веднага я парирах, че при моя никакъв имунитет само това ми липсва!

Общи условия

Активация на акаунт