Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 12)

• 39 262
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Имам молба - ако някой има листовката на ваксината за МПР, да я пусне тук, мерси!

Priorix

# 436
  • в матрицата
Да, и аз с мъжа си имам разногласия по този въпрос. Не мога да дам съвет - на същия хал съм. Имам молба - ако някой има листовката на ваксината за МПР, да я пусне тук, мерси!
Спред мен, не е невъзможно половинка да бъде убедена в опасността на ваксините. Има толкова много литература по въпроса, но ако има и случаи на пострадали деца от ваксини,някъде около вас ( или да сте чули), това според мен ще подейства мигновенно. Кой родител би желал да играе на руска ролетка със здравето на детето си???? Crazy

# 437
  • Stuck in a moment
Здравейте!
Чета ви информативно от доста време.
Бебето ми на 7 месеца изведнъж една нощ без причина се разкашля лошо и на другия ден ни приеха в болница с диагноза Бронхиолит. Нямаше нито сополи, нито температура, само кашлица. Тъй като не мога да не мисля от какво се получи почнах да мисля и за реакция от ваксина - има поставен пентаксим 14 дни преди това. Хомеопатът също смята, че от ваксина, но това е само една хипотеза, как да съм сигурна, че е от това? Не би ли трябвало в такъв случай да развие примерно симптоми на някоя от болестите, срещу които е ваксината??? Четохме с мъжа ми за коклюш - не е такова. Поръчахме книгата - въпроси и отговори за мислещи родители, та ще четем и мислим тепърва. Аз съм по-склонна да не ваксинирам, но с мъжа ми не знам дали ще сме на едно мнение.
Днес ни изписаха от болницата - има ли нещо, което мога да направя и да ми е от полза, в случай че реша да откажа/ отложа ваксини?
Благодаря на всеки, които ми пише и посъветва.   bouquet
Ако смяташ да не поставяте вече ваксини на детето, начините са : отказваш да ваксинирате, подписваш документ - какъв - все още не е изяснено тук в темата. Аз съм подписвала и няма да давам детето в ясла и евентуално ДГ.
Другият начин е да търсиш някой, който да ти ги нанесе като сложени, но трудно някой доктор ще се реши да рискува.

Според мен постваксиналните реакции (сега търсих из нета) могат да се проявят и след месец, но върви доказвай, че това е от ваксината.
Прочети тази тема, за да добиеш представа при децата в какви периоди е имало реакции :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231530.0

Пожелавам ти здраво бебе и ако има и най-малкия здравословен проблем просто ги отлагайте, не е никак правилно да се слагат на отслабен имунитет, а има такива случаи (за мен никак не е добре, но нали всеки сам решава). Peace

Впрочем, намерих нещо интересно за всички, които пишем тук:
http://www.beinsadouno.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/ … %D0%BD%D0%B8-r301

Впечатли ме това:
Като имаме предвид колко малка част от случаите на нежелани последствия от ваксини се докладват по установения ред, можем да предположим, че истинският им брой надвишава 100 000 случая всяка година. Тъй като повечето лекари не изпълняват задължението си да съобщават за подобни случаи, няма начин да се установи в колко от тях става дума за трайна инвалидизация, но статистическите данни навеждат на мисълта, че броят им е няколко пъти по-висок от този на смъртните случаи.

Както и това (все от горния линк):
ваксинациите изчерпват запасите на организма от витамин С; деца в шок или колапс често пъти се възстановяват за минути след инжектиране на витамин С

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 15:42 от l'etrangere

# 438
Мерси за отговора, l'etrangere.   bouquet
С въпроса си по-рано имах предвид дали да кажа да на педито, че смятам, че болестта се разви от ваксина, тя дали ще склони да подаде формуляр за реакция и от този род неща. Това дали ще ни помогне с нещо да ходим по комисии и т.н. или това с комисиите е изгубена кауза.   Thinking

# 439
  • Stuck in a moment
С въпроса си по-рано имах предвид дали да кажа да на педито, че смятам, че болестта се разви от ваксина, тя дали ще склони да подаде формуляр за реакция и от този род неща. Това дали ще ни помогне с нещо да ходим по комисии и т.н. или това с комисиите е изгубена кауза.   Thinking
Ти пробвай, то е и до човек. Но трудно е да се изтръгнат такива документи от педиатрите. Да не те отчайвам, но комисиите освобождават при трайни и сериозни увреждания. Реакции след две седмици трудно ще ги убедят в нещо.
А по принцип ваксини могат да се отлагат по 6 месеца от педиатъра, ако той реши, че детето не е достатъчно здраво.
Ако някой има друга информация - да пише.

# 440
Stelt77, благодаря за листовката на Приорикс, но не ми отваря (нещо с адобето...), ако не те затруднява, моля да я копнеш... Embarassed

# 441
Ок, ами като минат 6-те месеца отлагане, какво правим?

# 442
  • Stuck in a moment
Ок, ами като минат 6-те месеца отлагане, какво правим?
Или подписваш отказ(той е нужен на педиатъра за РИОКОЗ) или търсиш някой да ги нанесе. Такава е системата  Confused Виж в онази тема , към която ти дадох линк , потребител nenaatoa какво е писала на последната страница :

Да, това е напълно достатъчно. Не ти е нужен документ за нищо.
Единият вариант е да откажеш ваксините и да не подпишеш нищо - не си длъжна, защото по закон няма такава опция.
Втори вариант е да напишеш на лист, свободен текст, че не искаш да се поставят ваксини на детето ти, както и в картона му и да се подпишеш.
А трети вариант е да напишеш декларация, в която казваш, че си съгласна да се поставят ваксини на детето ти, само ако педиатърът лично гарантира и поема отговорност, че на детето няма да му се случи нищо и да го накараш да се подпише - със сигурност няма да го направи, а ако се осмели, просто го смени, не си е заслужил дипломата.

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 16:21 от l'etrangere

# 443
Хомеопатът също смята, че от ваксина, но това е само една хипотеза, как да съм сигурна, че е от това? Не би ли трябвало в такъв случай да развие примерно симптоми на някоя от болестите, срещу които е ваксината???

Малко по-назад съм дала линк към много интересен материал за ваксините. Ето кратък превод на част от него, който би ти помогнал да разбереш как влияят върху организма.

Механизмът, по който се уврежда имунната системата може най-добре да се изясни, когато разберете, че двата полюса на имунната система (клетъчни и хуморални механизми) имат реципрочни отношения.  По този начин, когато единият се стимулира, другият се подтиска.  Тъй като ваксината активира В-клетките да отделят антитела, Т-клетките впоследствие са потиснати. Това подтискане на клетъчно-медиирания отговор е ключов фактор в развитието на раковите заболявания и животозастрашаващите инфекции.  В действителност "превенцията" на заболяване чрез ваксинация е дефакто неспособността на организма да експулсира (микро)организмите, в резултат на подтискане на клетъчно-медиираната реакция. Следователно, вместо да предпазва от заболяване, всъщност представлява пречка болестта някога да бъде излекувана. Организмите продължават да циркулират в тялото, адаптирайки се към  враждебната среда, като се трансформират в други организми, в зависимост от киселинността, токсичността и другите промени на вътрешния терен на тялото, както се видя от работата на проф. Antoine Béchamp.  Той установил това преди откриването на "микробната теория" на болестта от Луи Пастьор.  Микробната теория на Пастьор е плагиатски опит да се промени истинската, от Béchamp, в собствено "оригинално" приемане - убеждението, че микробите се опитват да ни "атакуват", като по този начин причиняват болестта.  Така лечението на инфекции с антибиотици, както и "превенцията" на болестите с ваксини просто опорочават опитите за прекъсване на клоновете на болестта, когато причината се корени в токсичната вътрешна среда, в съчетание с хранителен дефицит. Оттогава обаче микробната теория на Пастьор е благоприятна за печалбите на фармацевтичните картели, които само менажират заболяванията, а дори не се споменава за работата на проф. Béchamp в медицинските учебни програми.

Още по-лошо, освен от потискането на клетъчния имунитет, което се случва, когато ваксините се инжектират, добавките (веществата, добавяни към ваксините за повишаване на антителата) действително мгат да доведат до сериозни странични ефекти се. Аджювантите включват петролни емулсии, минерални вещества (които могат да съдържат тежки метали и алуминий), бактериални продукти, липозоми (които позволяват на забавено освобождаване на вещества), и сквален.  В страничните ефекти на добавки се включват хиперактивност на В-клетките, което води до патологични нива на производство на антитела, както и алергична реакция към самите съставки (както се доказа във войната в Персийския залив. Войниците са инжектирани с ваксини, съдържащи аджюванта сквален, чиито антитела са открити в много войници).  Имайте предвид, че патологичното повишение на хиперактивността в производството на антитела, причинени от добавки, води до разстройване от други антигени, които имунната система среща"естествено",  които трябва да са спомагат за поддържане на здравето.

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 16:41 от multimodal

# 444
Stelt77, благодаря за листовката на Приорикс, но не ми отваря (нещо с адобето...), ако не те затруднява, моля да я копнеш... Embarassed

За съжаление не може да се копира от този линк... Пробвай да го намериш под друга форма (не пдф)...  Peace

# 445
  • StZ
Stelt77, напиши в гугъл     priorix листовка

# 446
Благодаря, намерих листовката

# 447
Да, и аз с мъжа си имам разногласия по този въпрос. Не мога да дам съвет - на същия хал съм. Имам молба - ако някой има листовката на ваксината за МПР, да я пусне тук, мерси!
http://www.bda.bg/images/stories/documents/bdias/43s.pdf
дано се отваря. Peace
Всъщност това явно е по-старата ваксина

# 448

Ти можеш да ѝ кажеш всичко, но ти гарантирам, че точно в този случай ще ти се изсмее (поне вътрешно), камо ли да подава сигнал... и със сигурност няма да ви допуснат до комисия.
И моя бебок изкара бронхиолит, и ние бяхме в болница - знам какво е.

# 449
http://www.orf.at/#/stories/2024835/
100 Tote nach Polioausbruch in Kongo-Brazzaville

Im zentralafrikanischen Kongo-Brazzaville sind seit der vergangenen Woche fast 100 Menschen an den Folgen von Kinderlähmung gestorben. Das UNO-Kinderhilfswerk UNICEF berichtete heute von mindestens 226 Poliofällen mit schweren Lähmungserscheinungen.

Betroffen seien vor allem junge Menschen im Alter von 15 bis 29 Jahren. Gesundheitsminister Georges Moyen sprach von einer „besorgniserregenden“ Situation. UNICEF will gemeinsam mit der Weltgesundheitsorganisation (WHO) nun eine Massenimpfung für zunächst drei Millionen Menschen starten.

„Jeder Mann, jede Frau, jedes Kind wird geimpft“, kündigte WHO-Regionaldirektor Luis Sambo an. „Nur so können wir sicherstellen, dass jeder erreicht wird, unabhängig von einer früheren Immunisierung.“ Mit den Impfungen soll in der Küstenstadt Pointe Noire und im Bezirk Kouilou begonnen werden, wo die ersten Krankheitsfälle gemeldet wurden und die Epidemie die meisten Opfer verursachte. Auch in 16 Bezirken des Nachbarstaates Kongo und im Grenzbereich zu Angola sollen die Einwohner eine Schutzimpfung erhalten.

Защо ли като някои вече са били имунизирани и са "защитени" отново са решили да ги имунизират  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт