Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 12)

• 39 189
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Кога се очаква решението на съда?

# 526
# 527
Arlina, благодаря за линка.

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 19:34 от Mislq

# 528
А имаше ли някъде качени декларациите за отказ на ваксини в родилното?
Пращаха ми ги и на мейл даже, но не мога да ги намеря  Praynig  Blush

# 529
  • Бургас
Пратих ти на мейла декларацията  Hug
Иначе, аз си мислех, че ще я има на първа страничка, но я няма  Rolling Eyes

# 530
Пратих ти на мейла декларацията  Hug
Иначе, аз си мислех, че ще я има на първа страничка, но я няма  Rolling Eyes
И аз там търсих, но не намерих.Благодаря!  Hug

# 531
  • София
Може ли и на мен да пратите Praynig

# 532
# 533
Пращаха ми ги и на мейл даже, но не мога да ги намеря  Praynig  Blush

На 6-та страница са:

Преработих малко файловете, които ми прати Весси.
Може да ги копирате поотделно или да ги комбинирате и двете.

Декларация за отказ от ваксиниране в родилното

Заявление за родилното

# 534
Благодаря отново!  Hug  bouquet

# 535
http://www.sac.government.bg/court22.nsf/d038edcf49190344c2256b7 … 4fe6?OpenDocument  Протокол от съдебното заседание  на 15.11  Peace Липсват съществени моменти.  Naughty Crossing Arms Thinking

# 536
  • София
Определено. например къде е момента, в който прокорорката каза, че бележката за извършени имунизации, която се представя при подване на документи за датски е несъстоятелна?

# 537
  • София
Цитат
Прокурорът: Жалбата е подадена от имащи право по чл. 186, ал. 1 от АПК лица, при липса на времево ограничение, съгласно чл. 187, ал. 1 от АПК и е процесуално допустима. Разгледана по реда на чл. 168, ал. 1, вр. чл. 196 от АПК е частично основателна.
1) По отношение на оспорените текстове на Наредба №15/12.05.2005г. - чл. 1 т. 1 и раздел III /за задължителността на провеждане на имунизации и реимунизации, съгласно имунизационния календар на Република България по Приложение 1 към наредбата/;

В тази част жалбата е неоснователна. Съгласно чл. 58, ал. 1 и ал. 2, т. 1 от ЗЗдр., за предпазване на гражданите от заразни болести се правят задължителни имунизации. Министърът на здравеопазването определя с наредба лицата, които подлежат на имунизации, както и реда, начина и сроковете за извършване на задължителните планови имунизации и реимунизации. Следователно, с оспорените текстове на ПНА министърът, като компетентен орган по силата на законова делегация, урежда материя, за която е предвидено издаването им в съответствие с чл. 12 от ЗНА. Разпоредбите на чл.1 т.1 и р.III от наредбата регламентират задължителни имунизации и реимунизации в изпълнение на императива за такива по чл. 58 от ЗЗдр, което е съобразено с изискването на чл. 15 от ЗНА, т.е. не се установява несъответствие с нормативен акт от по-висока степен. Не е налице също и твърдяното противоречие с разпоредбите на чл. 29, ал. 2 от КРБ и чл. 5 от Конвенция за правата на човека и биомедицината.

Ваксинирането не може да бъде приравнено на медицински опит без съгласие на лицето или неговите законни представители, каквито доводи са наведени в жалбата, които следва да се приемат за несъстоятелни. Задължителните ваксинации се прилагат с цел предпазване на гражданите от заразни болести, предизвикващи тежки последствия за здравето и поставящи в опасност живота им. А опазването на здравето е национален приоритет на държавната политика, основаващ се на визираните принципи в чл. 2 от ЗЗдр. Освен това, в чл. 20 от наредбата е предвидено отлагане на задължителните имунизации и реимунизации поради медицински противопоказания, което се прилага по отношение на всички лица, включително и за новородените. Жалбите са неоснователни.

СЪДЪТ определя 7 дневен срок за жалбоподателката Петкова за писмени бележки.

ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе със съдебен акт след съвещание.

Признавам, че нищо не разбрах, защо и как се заключи че няма несъответствие.

# 538
Сега ще видите какво представлява така наречената "правна система" в една страна.

Цитат
Съгласно чл. 58, ал. 1 и ал. 2, т. 1 от ЗЗдр., за предпазване на гражданите от заразни болести се правят задължителни имунизации

Това твьрдение на каква льжа се крепи?
Хайде да видим как се доказва,че дадени имунизации предпазват от заразни болести.

Такива дела се водят постоянно в Германия и всичко е документирано в книги,видеос и тн.
Там вече личи на какво е способна "правната система".
Да льже,да извьрта,да краде,да обвинява,да обижда и да наказва,ако някой не се подчинява на някоя догма.
Добре дошли в реалния свят Peace

# 539
По тази логика защо не са задължителни имунизациите срещу грипове, жълта треска, папиома вирус и още сто разазни болести?! (да не дърпам дялова за опашката, де  Twisted Evil) Коклюшът е заразен пък грипът не е...  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт