Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 12)

• 39 232
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Съдийската тройка си беше написала предварително становището. Искането за спиране на наредбата в хода на делото беше счетено за неоснователно поради грижата за общественото здраве или нещо подобно беше мотивът. Както и недостатъчно доказателства. Поне прокурорът каза, че този акт не противоречал на висшите актове или нещо подобно, въпреки че Темида достатъчно добре и ясно им цитира обсъжданото - конвенции, членове, харти, биомедицини и прочие Crazy
Това можело да се обжалва.

Бях на последната банка, някаква адвокатка чакаше реда си до мен (бяха няколко дела в една и съща зала) и заради постоянното й пуфтене от нетърпение доста неща не успяхме да чуем с мъжа ми Twisted Evil

# 511
Това с Израел ми прилича на лафа на нашата лична, че морбилите сме си ги внесли от Германия чрез сезонните работници. Уж висшисти, а в географията хич ги няма. Simple Smile)

Душко, зарежи географията.
Детето ми никога НЕ Е напускало България!
Разбираш ли колко малоумни са нещата?
  Tired

# 512
А репортажа по БНТ може ли да се види някъде? В коя емисия са го давали?

# 513
Добро утро!
Да ви споделя и моите впечатления от делото. Още в жалбата, която подадох поисках спиране на действието на обжалваните нормативни актове. Сиреч, съда да постанови актовете да не се прилагат до произнасянето на делото по същество. Нито за миг не съм очаквала това искане да бъде уважено. Направих го, за да чуя мотивите, с които то ще бъде отхвърлено. Щеше да бъде прекрасно, ако съдът бе казал - искането е немотивирано, защото не са представени никакви доказателства, че ако не бъде уважено, за жалбоподателката ще настъпят вреди. Защото това е точно така.
Но какво чух - отхвърля искането, защото ваксините са създадени и се прилагат в обществен интерес. Потресаващо, нали? Щом съдът вече смята така, няма как да уважи жалбата ми.
Противната страна - юрисконсултите на МС и МЗ не направиха нищо, н-и-щ-и-ч-к-о. Никакви доказателства не представиха, никакви доказателства не поискаха. Нито за обществената полезност на ваксините, нито някаква статистика за епидемии сред неваксинирани, абе абсолютно нищо. Само някакви общи твърдения, неподкрепени с нищо. Никакъв коментар за конкретните противоречия с по-висши нормативни актове.
Прокурорът заяви, че противоречие с по-висши нормативни актове НЯМА. И толкоз. Нищо конкретно. Изрази становище, че постановлението за детските надбавки следва да бъде отменено, но не и наредбата.
Ще ми бъде безкрайно интересно да прочета писмените им защити. И ще напиша становище по всяко твърдение, изложено там.
Но не храня особени надежди за крайния изход. Заради ВЕЧЕ формираното вътрешно убеждение на съда.

# 514
temida
Поздравления за усилията, които полагаш.   bouquet  "ВЕЧЕ формираното вътрешно убеждение" може да бъде променено, защото и съдиите са хора с деца и внуци. Почти всички от нас в началото са имали "вътрешно убеждение", че ваксините са "полезни като изворна вода". Sick
-------------

...
Имаме семейни приятели, които са с толкова промити мозъци, че не могат и да допуснат, че СЗО, докторите, лабораториите и т.н. ще направят нещо, което случайно или умишлено да е вредно. Детето им след всяка ваксина е като парцал - много висока температура, повръщане и какво ли не, поне 2 дни, но по-добре това, отколкото болести. Това е гениалното им заключение. Пуснах им филма Shots in the dark и мнението беше, че това било много умела конспирация и промиване на мозъци. Shocked Отказах се тотално да говоря с тях на подобни теми...
В случая просто разумът работи в съвсем друго направление!
Миналото лято се запознах с една образована и артистична жена с бебе. Като заговорихме за ваксините каза "Щом доктор Хаус казва да се слагат ваксини, значи е по-добре да се слагат и не са чак толкова опасни."
По нищо не личеше да се шегува. Sad

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 09:55 от Kinks

# 515
Темида беше прекрасна, спокойна и уверена. Нито за миг не се поддаде на провокации Peace
Адмирации!
Относно наредба 15, наистина така се получи....мислех, че Темида (не нашата Mr. Green) е сляпа, ама явно не е.

# 516
  • София
Темида направи страхотна пледоария / така се нарича, нали?/, съдиите бяхя преднамерени, скараха се на нишите момичета, че не били се интересували предварително дали няма нови доказателства, а на предно дело нямаха нищо против да дадат на адвокатката време в рамките на едно дело да се запознае с нови доказателства по нейното дело. Това, че се явяват от свое има явно ги подразни. По едно време обясняваха разни неща на момичетата като на деца. Адвокатите от министрествата не надвишаваха 30 години и си бяхя наизустили разни общи думи и лозунги и рецитираха. Беше много смешна едната, когато я прекъснаха, че не говори по същество и тя перефразира само една дума и продължи нататък по рецитацията.
Въобще пълно подценяване на делото.

# 517
Съдийската тройка си беше написала предварително становището. Искането за спиране на наредбата в хода на делото беше счетено за неоснователно поради грижата за общественото здраве или нещо подобно беше мотивът. Както и недостатъчно доказателства. Поне прокурорът каза, че този акт не противоречал на висшите актове или нещо подобно, въпреки че Темида достатъчно добре и ясно им цитира обсъжданото - конвенции, членове, харти, биомедицини и прочие Crazy
Това можело да се обжалва.

Недостатъчни са доказателствата, да. Би следвало да се потърсят такива в подзаконовите актове, които да докажат какъв статут имат социалните помощи и да се докаже, че няма как да се обвързват с каквото и да било, извън посоченото в самия акт.

ВАС не се занимава с противоречия в законите, това е от компетенцията на КС.

# 518
Мече, Темида наистина не е сляпа  Sad, ОБАЧЕ макар и леко разколебана, аз все още вярвам точно в този съд - ВАС. Именно това е съдът, който отмени решението на правителството за затваряне на АЕЦ и постанови множество решения, с които коригира безумия, сътворени от изпълнителната власт.

"ВЕЧЕ формираното вътрешно убеждение" може да бъде променено, защото и съдиите са хора с деца и внуци. Почти всички от нас в началото са имали "вътрешно убеждение", че ваксините са "полезни като изворна вода".

На това разчитам и аз. А за последното си напълно права. Аз самата бях с такова убеждение само до преди 2 г. Дори не ми бе хрумвало, че ваксините могат да вредят. Sad

# 519
Добро утро!
Да ви споделя и моите впечатления от делото. Още в жалбата, която подадох поисках спиране на действието на обжалваните нормативни актове. Сиреч, съда да постанови актовете да не се прилагат до произнасянето на делото по същество. Нито за миг не съм очаквала това искане да бъде уважено. Направих го, за да чуя мотивите, с които то ще бъде отхвърлено. Щеше да бъде прекрасно, ако съдът бе казал - искането е немотивирано, защото не са представени никакви доказателства, че ако не бъде уважено, за жалбоподателката ще настъпят вреди. Защото това е точно така.
Но какво чух - отхвърля искането, защото ваксините са създадени и се прилагат в обществен интерес. Потресаващо, нали?

В "обществен интерес" и в нарушение на нормативната уредба за социално подпомагане...?  newsm78
Това не можеше ли да се оспорва?

Цитат
Прокурорът заяви, че противоречие с по-висши нормативни актове НЯМА. И толкоз. Нищо конкретно. Изрази становище, че постановлението за детските надбавки следва да бъде отменено, но не и наредбата.

Това е самата истина. Наредба 15 е на основание чл. 58 от ЗЗ и НЯМА ПРОТИВОРЕЧИЕ.
Конвенции, Конституции, харти и пр. не са в ресора на ВАС, те се занимават само с подзаконовите нормативи.

Дано поне обвързването със социалните помощи да отпадне.  Praynig
После ще може да се мисли в каква посока да се работи за изчистване на законовите противоречия, за които трябва да се сезира КС..

# 520

Конвенции, Конституции, харти и пр. не са в ресора на ВАС, те се занимават само с подзаконовите нормативи.

Н-Е  Е  В-Я-Р-Н-О! Упорито се заблуждаваш, а така ще заблудиш и някой друг.

# 521
.

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 11:39 от multimodal

# 522
Не, Мулти, НАИСТИНА се заблуждаваш! Противоречие на Наредбата с м/ународен акт или с Конституцията Е основание за нейната отмяна.

Разбери, ако това не беше така, жалбата щеше да е НЕдопустима и въобще нямаше да бъде разглеждана.

А тя бе разгледана като ДОПУСТИМА и сега чакаме съдът да реши дали е ОСНОВАТЕЛНА. Тоест, дали противоречие с Конвенцията и Конституцията Е налице.

# 523
Добре тогава, ако съдът приема тези противоречия, някой попита ли на какво основание е това, оспори ли го?
Прокурорът заяви, че противоречие с по-висши нормативни актове НЯМА.

# 524
Реално още НЕ ЗНАЕМ какво ПРИЕМА за установено съдът.

Ние заявихме, че противоречия ИМА. Посочихме ги.
Прокурорът заяви, че противоречия НЯМА. Не каза нищо повече.

Сега съдът решава.

Общи условия

Активация на акаунт