Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 12)

• 39 516
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
Масово- не, постепенно стана. Отна4ало са съмненията-сложихме еди какво си, то не работи, не са ефективни. После у4удването и яда, 4е се разболяват от това, против което са се ваксинирали и т.н. Наистина оба4е има голям отлив, който е проблем за заинтересуваните от продажбите.
На мен дори ми прави впе4атление колко по- спокойно лекарите напоследък приемат отказите. Преди имаше малко драми, тук таме опити за сплашване, но сега е друго.

Една позната ве4е е 1 седмица в болницата с третото си дете, бебе още на 4 месеца. След последната сложена имунизация- DTPa , VPI запо4на да прави гър4ове. Правиха му изследвания, потвърдиха епилепсия, каква, не знам. Стана то4но след имунизацията, като се сетя и ми става зле. Нямат фамилна обремененост, нямат никакви други съмнения за при4ината, освен тази.

# 226
  • София
Много тъжно, наистина!

# 227
Може би вече е обсъждана книгата на д-р Коток,"Ваксини-въпроси и отговори",не я открих в информационните източници на първа страница,а тя е много изчерпателно и категорично четиво.

# 228
Най-сетне получих смислен отговор за белега от БЦЖ на детето ми. В другата тема при това Grinning Благодаря на всички, които писаха там и изразиха съмненията си  bouquet Ако не изчезне и след още две-три години, след като е вътрекожно, и не стане с хомеопатия, ако се влоши,ще го махна оперативно Crossing Arms Twisted Evil #Cussing out

http://translate.google.bg/translate?hl=bg&langpair=en%7Cbg& … /viewFile/111/120 белег от БЦЖ и Kawasaki Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 29 окт 2010, 21:42 от Мечка Малинарка

# 229
Най-сетне получих смислен отговор за белега от БЦЖ на детето ми. В другата тема при това Grinning Благодаря на всички, които писаха там и изразиха съмненията си  bouquet Ако не изчезне и след още две-три години, след като е вътрекожно, и не стане с хомеопатия, ако се влоши,ще го махна оперативно Crossing Arms Twisted Evil #Cussing out

http://translate.google.bg/translate?hl=bg&langpair=en%7Cbg& … /viewFile/111/120 белег от БЦЖ и Kawasaki Rolling Eyes

Не е за оперативно лечение. Както /предполагам/ си видяла от другата тема, е ангажирана лимфната система.
Аз бих заложила на алтернативно лечение.  Peace

# 230
Шегувах се, разбира се....

То е ясно, че ще сме на хомеопатия, досега само с нея се оправяме. Но не е ли рано? Да поизчакам малко може би... Thinking
Объркана съм! Все пак досега не е гноило, не е стигало и половин сантиметър, макар че и страничните пъпчици се показват понякога....Знам ли, може и  да изчезне само...въпреки че къде ли не четох, навсякъде пишеш, че обикновено до шест месеца, максимум година, зачервяването изчезва.
Само в един американски сайт пишеше, че реално белегът е активен до около три години след имунизацията, тоест там все още се мътят и разграждат съставките....

# 231
Ще чакаш 3 години за да се изчисти организма САМ от туберкулозната бактерия?  Rolling Eyes
Очевидно не става така лесно, както при другите деца, и има проблем.
Недай си Боже да се получат усложнения..

# 232
# 233

Аз лично не мога да разбера на кое казваш"смислен отговор"?!
Много неща звучат логично,но реално не са така.
Много глави са мислили преди да представят дадена теория на обществото.
Най добрата ваксина е несложената ваксина.

Не сьм забравил и починалият си от БЦЖ ваксина  брат,но в онази тема няма да го пиша,безсмислено е.
Цялата администрация е зад онази тема.

# 234
Крис, съжалявам за това, което ти се е случило.......

Имах предвид, че получих смислен и звучащ логично отговор на фона на упоритото мълчание или "нищо ви няма, ще мине" - тоест отговорите, които получавах доста дълго, при това и от лекари...Просто съм благодарна за всеки един отговор и мнение. Друга тема е какво ще заключа аз.
Ако все още някой не е разбрал, аз питам навсякъде...чета навсякъде (в смисъл различните лагери), харесвам и всяка културна дискусия, която се води по наболелите въпроси. Все още не съм задала въпроса и според ГНМ дали има обяснение за това, или си е чисто механичен процес вследствие ваксина.

# 235
Някой ще ме информира ли, моля, каква марка ваксини с/у хепатит Б се поставяха по ЗК през 2008 - 2009 (в случая на сина ми - от октомври 2008 до април 2009)? Със старата педиатърка нямам връзка, а в книжките не пише производител.
А също ме интересува каква алтернатива имам на Еувакс и Енжерикс, при следващото ми дете, щото и двете ме плашат (едната заради тиомерсала, а другата заради това: http://www.neurology.org/cgi/content/abstract/72/10/873 ), а не искам да я отказвам съвсем- статистиката за хепатита е брутална...и въобще мога ли да изисквам да поставят закупена от мен ваксина още в родилния дом...

# 236
На моето хлапе, родено 2008-а, е Еувакс. Не мога да ти отговоря за алтернативи на двете ваксини, но и те ще са от същия дол дренки Tired По последното ти изречение - всичко можеш.

Заразпитвах в нашата подотчетна при двегодишните - да видят майките как изглежда белега от БЦЖ при детето им.
Вече имам един отговор - белегът не личи въобще почти....
да видя какво ще пишат и другите Tired

# 237
...
А също ме интересува каква алтернатива имам на Еувакс и Енжерикс...

Едни и същи са, само производителя е различен. Доколкото знам в момента по ЗК се слага Енжерикс.
Алтернатива няма, всички възможни са ГМО, със съпътстващите ги аджуванти.

Прочети повечко за заболяването и начина на заразяване.
Ако все пак не ти стиска да я откажеш, поне помисли дали да не я отложиш във времето. В някои "бели" държави от ЕС ваксините от имунизационния календар не започват още в родилното.
Може би се повтарям, но какъв е пътят по който може да се зарази едно новородено, ако майката няма данни за хепатит Б /вече всички бременни се изследват/? Води полов живот или е наркоман?!

Тази е една от най-безмислените и опасни ваксини, особено за едно толкова беззащитно същество като новородено бебе.
Единствения начин да се зарази такова бебе е чрез кръвопреливане. Какво ли може да означава задължителното инжектиране на всички новородени с тази гадост, освен че е опит за прикриване на безотговорността в родилните отделения..?!  ooooh!

# 238
Стоят отдавна на доста хора. Махнах ги.

# 239
Ще чакаш 3 години за да се изчисти организма САМ от туберкулозната бактерия?  Rolling Eyes
Очевидно не става така лесно, както при другите деца, и има проблем.
Недай си Боже да се получат усложнения..

А не Ви ли е ясно, че повечото от нас носят ТБ бактерии? Но при добър имунитет няма проблем. Обаче ако имунната с-ма отслабне, не се знае какво ще се случи. Лошите условия на живот имат принос за това-глад, малко сън, много работа, малко почивка, понякога и алкохолизъм. Моят баща 3пъти е прекарвал ТБ. Налице са били точно тези изброени неща без алкохолизма обаче. Моето Манту в 1-ви клас беше 0мм. Направиха ми БЦЖ, реакцията приключи за няколко месеца. Когато бях в 5-ти клас баща ми отново прекара ТБ, но аз нямах никакви проблеми. Явно, че имунитетът ми е бил добър. А преди 60-70г. в такива случаи са изпращали децата някъде другаде, за да не се заразят. Измирали са цели семейства. Но тогава БЦЖ не е прилагана масово. Не е имало и с какво да лекуват ТБ.  Едва през 50-те нещата са се променили. Съжалявам за брата на Кристиян, но тези случаи са редки. Моята кръстница едва е оцеляла от некачествена руска ваксина против вариола. Но благодарение на масовата ваксинация вариолата беше ликвидирана. Някои страни отмениха и БЦЖ, но при тях ТБ се среща твърде рядко. А тук в БГ не така. Моя позната, която се занимава с ТБ ми казваше:"Видиш ли циганин да кашля наблизо до теб, бягай далеч!" Надявам се това да ви бъде полезно. Но циганското население е най-слабо обхванато от БЦЖ, освен това неговите условия на живот са най-лоши. Неслучайно не казвам роми. Ромите са християнизираните цигани, а те са твърде малко.

Общи условия

Активация на акаунт