Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Коледно настроение!

  • 166 657
  • 792
  •   1
Отговори
# 660
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 317
Да ви информирам, че от понеделник в Кауфланд ще има метални кутии с коледни мотиви - 3 броя за 6,99 лв. , мисля че са същите като от миналата година.

Тези кутии наистина са страхотни.

# 661
  • Бургас
  • Мнения: 166
Здравейте мами,

Някой може ли да ме посъветва с какво се намазва и залепва цветното покритие за украса на изпечените курабийки от клипа - http://www.youtube.com/watch?v=Lp4o69gxa44&feature=channel и евентуално рецепта за направата му? Извинявам се ако въпроса ми е банален. Може би е посочено някъде в темата, но не се справям със сладкарската терминология и се затруднявам. Дали може да се използва за целта - марципана, който продават в "Метро"?


Ето и една малка закачка за "сухи тренировки" как сами да декорираме бисквитка?!?
http://funcards.bhg.com/createacookie/

Показвам и медената ни къщичка от миналата Коледа.

Последна редакция: нд, 14 ное 2010, 12:46 от ilinayor

# 662
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 689
Здравейте мами,

Някой може ли да ме посъветва с какво се намазва и залепва цветното покритие за украса на изпечените курабийки от клипа - http://www.youtube.com/watch?v=Lp4o69gxa44&feature=channel и евентуално рецепта за направата му? Извинявам се ако въпроса ми е банален. Може би е посочено някъде в темата, но не се справям със сладкарската терминология и се затруднявам. Дали може да се използва за целта - марципана, който продават в "Метро"?


Ето и една малка закачка за "сухи тренировки" как сами да декорираме бисквитка?!?
http://funcards.bhg.com/createacookie/


ilinayor, това което ползват те е готов (отвратителен на вкус между другото) фондан, с който обаче много лесно се работи. Бадемовия марципан, който си показала може да се използва по същия начин, но трябва да е пресен(не засъхнал) - тогава е като пластелин. Единствения му минус е, че има не бял а кремав цвят и след оцветяване цветовете са по-различни от това което искаш (особено по-светлите цветове се постигат трудно).

Иначе може да си направиш който и да е фондан/марципан в Тортената библиотека и да го използваш по същия начин.

Много ти благодаря за линка към играта с украсяването на меденки - малкия ми син цяла сутрин "украсява"Simple Smile

krisssy, повече от половината сладки на първа станица са без канела и подправки (те се слагат предимно на бисквинките от медено тесто), а формичките може да си изрежеш сама по желание, не е нужно да са борчета или камбанки. Wink

# 663
  • Мнения: 1 313
Мисля тази година да правя меденките на Джули, като използвам кафява пудра захар и се чудя дали мога да заменя и бялото брашно с типово например? Мислите ли, че ще се получи или да пробвам първо с половин доза?

# 664
  • Мнения: 427
Здравейте.Прекрасно е да ви открия отново.
Миналата година ваниловите рохлички направо се стопиха Laughingв устите на малчовците.Мисля да направя и линцерови сладки.
Миналата година имах проблем с глазурата за украса.Стана много рядка.Искам да пробвам пак къщичката.Бихте ли дали пак рецепта за белтъчената глазура и ще пробвам сухи тренировки.  chef

# 665
  • София
  • Мнения: 256
любето рецептата за белтъчната глазура е на първа страница в рецептата на Наталина за меденките на Джули Tired
Арлина, някой спомена за ръжено брашно, че би трябвало да стават не толкова ронливи нещата. Аз ще пробвам да прибавя към бялото брашно и ръжено.
Ако правиш проба- пиши как се е получило.

# 666
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 689
Мисля тази година да правя меденките на Джули, като използвам кафява пудра захар и се чудя дали мога да заменя и бялото брашно с типово например? Мислите ли, че ще се получи или да пробвам първо с половин доза?

Мисля, че ще станат без проблем. Аз имам също една рецепта за меденки с ръжено пълнозърнесто брашно, но още не съм я пробвала. Ако остане време ще пробвам и ако е сполучлива, че я пусна.

# 667
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 292
любето рецептата за белтъчната глазура е на първа страница в рецептата на Наталина за меденките на Джули Tired
Арлина, някой спомена за ръжено брашно, че би трябвало да стават не толкова ронливи нещата. Аз ще пробвам да прибавя към бялото брашно и ръжено.
Ако правиш проба- пиши как се е получило.

Ръженото брашно прави тестото по-мокро и меденките или къщичките изсъхват по-бавно, а още и когато формите за къщичките се изрежат, ако тестото е приготвено от смесено брашно бяло/ръжено, не се деформират при изпичането. Затова и повечето рецепти за медени къщички са с бяло и ръжено брашно.

# 668
  • Мнения: 158
Днес правя коледни проби, въпреки температурите #Crazy, но съм силно въодушевена от коледната тема и възнамерявам да продължавам  Mr. Green

Коледни звезди с анасон

# 669
  • Мнения: 1 313
Благодаря за съветите, към края на другата седмица съм планирала да правя пъврвите коледни сладки и задължително ще споделя резултата Simple Smile

# 670
  • Мнения: 1 446
Да ви информирам, че от понеделник в Кауфланд ще има метални кутии с коледни мотиви - 3 броя за 6,99 лв. , мисля че са същите като от миналата година.

Тези кутии наистина са страхотни.

Да, и са много удобни.

# 671
  • Бургас
  • Мнения: 398
Здравейте

Искам да попитам за шоколадовия кувертюр мисля че се казва.Когато варя шоколад със масло и мляко,после става твърда сместта.Как да я запазя по мека.Ама и аз едно обяснение дръпнах Embarassed
Та, едно време през моето детство меденките ги продаваха покрити наполовина с шоколад.
Някой има ли идея как мога да си направя такъв шоколадов кувертюр.Повечето се украсяват с белтък ама на мен ми се иска с шоколад.
Предварително благодаря на отзовалите се  bouquet

# 672
  • София
  • Мнения: 2 658
лелеее, чак сега откривам темата  ooooh!
Аз вече съм в трескави подготовки, днес купих продуктите и утре ще правя щолените на Джемма. За трета година ще ги правя и всички са възхитени от вкуса.  Peace Стават ми по-сухи от купешките, определено, но толкова ароматни..........
Следват меденките на джули за следващата седмица, после едни от моето детство, решила съм да правя линцерови сладки, трюфел сладки(миналата година всички ги харесаха страшно много), капучино звездичките(моите фаворит сладки), сладки с парченца шоколад на Тандури(аз ги правя с тъмнокафява захар и са страхотни) и шоколадови сладки с фъстъчено масло. Всичко това в двойни дози.  Crazy После опаковам и подарявам. Миналата година всички бяха очаровани от това и за тази година списъкът ми нарасна. Адски много труд е, но си заслужава!

# 673
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 292
Здравейте
Искам да попитам за шоколадовия кувертюр мисля че се казва.Когато варя шоколад със масло и мляко,после става твърда сместта.Как да я запазя по мека.Ама и аз едно обяснение дръпнах Embarassed
Та, едно време през моето детство меденките ги продаваха покрити наполовина с шоколад.
Някой има ли идея как мога да си направя такъв шоколадов кувертюр.Повечето се украсяват с белтък ама на мен ми се иска с шоколад.
Предварително благодаря на отзовалите се  bouquet

Шоколада се разтопява на водна баня, но на колкото е възможно по-ниска температура. Аз прибавям малко нутела и много малко олио, за гланц и за да е по-мека глазурата после.

# 674
  • София
  • Мнения: 118
Момичета кажете АКК на вентилатор ли да пека,че след малко го почвам?Помагайте моля

Общи условия

Активация на акаунт