Помогнете ми да направя шоколадова бутилка...

• 3 958
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте,въпросът ми е към тези от вас ,които следят готварският канал...Fiestatv.
Снощи хванах почти към края епизод от "Шоколадовият Жак"-с Жак Торес.Видях ,че прави бутилка шампанско от шоколад.Беше направил формата от желе...интересува ме точно това...,как е направил формата от желето.Вътре имаше пълна бутилка с шампанско,разряза желето,после изля шоколада вътре и се получи бутилката.
Пък ,ако някой знае и друг  лесен вариант за отливка на бутилка нека ми пише...благодаря ви. Hug

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 08:38 от merydit

# 1
Никой ли не я гледа тази телевизия.... newsm78 Sad

# 2
  • на втория етаж
  Не съм гледала точно това предаване,но предполагам е същото като гипсова отливка:
 Избираш си висок тесен съд,в който да се побира свободно бутилката с шампанско.Правиш си силен,много силен желатинов разтвор,заливаш в съда с бутилката,изчакваш добре да стегне.Изваждаш внимателно,разрязваш по височина на две,вадиш бутилката.След това затваряш желатиновите форми,може да ги сложиш обратно във високия съд,за по-голяма устойчивост,отгоре изрязваш отвор през който ще наливаш шоколада в кухината и действаш.Внимавай,шоколада да е само леко топъл,защото сигурно ще разтопи желатина,или замрази хубаво желатиновата форма,за да се охлажда веднага налетия шоколад.Това е според мен. Hug

# 3
  Не съм гледала точно това предаване,но предполагам е същото като гипсова отливка:
 Избираш си висок тесен съд,в който да се побира свободно бутилката с шампанско.Правиш си силен,много силен желатинов разтвор,заливаш в съда с бутилката,изчакваш добре да стегне.Изваждаш внимателно,разрязваш по височина на две,вадиш бутилката.След това затваряш желатиновите форми,може да ги сложиш обратно във високия съд,за по-голяма устойчивост,отгоре изрязваш отвор през който ще наливаш шоколада в кухината и действаш.Внимавай,шоколада да е само леко топъл,защото сигурно ще разтопи желатина,или замрази хубаво желатиновата форма,за да се охлажда веднага налетия шоколад.Това е според мен. Hug

Благодаря ти много  Hug...предположих,че ще е по този начин...но дали не трябва да изчакам малко да втърди желатина newsm78.Защото ако излея върху бутилката все още нестегналият желатин,няма ли да седи отдолу друго..смисъл нали бутилката тежи...как ще стане отливката и отдолу точно/както отгоре/...,ама как обясних ooooh!.Все пак ти благодаря отново  bouquet,ще пробвам пък да видим дали ще успея... Thinking

# 4
  • на втория етаж
  Налей малко от желатина,изчакай да стегне и отгоре сложи бутилката и после наливай останалото,така ще стане плътно дъно на формата.

# 5
  • Mostly in my mind
много хубав канал е Фиеста тв.  Grinning
аз пък го гледах точно докато разля желатина в съда. Лина, добре го е обяснила. той използва нещо като ламаринен лист, който огъна и в него сложи бутилката и заля със сместа. каза, че трябва да престои в хладилник цяла вечер.
до там гледах Grinning

# 6
  • София
О, тук вече опираме до скулптура!
Може би тортените мами знаят повече.
А освен всичко друго шоколада трябва да се темперира - т.е. да се направи определена смес за шоколад, която изстива при определена температура, за да не се сцепи или счупи после.
Гледах едно състезание за торти, едната шефка на екип 8 пъти прави едни шоколадови чаши и то имаше специална форма, в която да ги отлее!

# 7
 Избираш си висок тесен съд,в който да се побира свободно бутилката с шампанско.Правиш си силен,много силен желатинов разтвор,заливаш в съда с бутилката,изчакваш добре да стегне.Изваждаш внимателно,разрязваш по
дължина.излива.се.темпериран.шоколад.в.двете.половини.на.желатина..излишния.
шоколад.се.излива...трябва.да.се.получат.две.кухи.половини/предполагам.си.гледала.как.
се.правят.бонбоните.с.пълнеж.....по.същия.начин.се.прави.и.бутилката/.След.като.стегне.
шоколада.внимателно.се.освобождават.половините.от.желето.Слепват.се.с.шоколад.
Гърлото.се.боядисва.със.златна.боя.разтворена.в.....алкохол.някакъв.беше newsm78.Етикета.....там.вече.нещата.бяха.сложи.По.шаблон.го.прави......
който.не.ми.е.ясно.ние.от.къде.бихме.могли.да.се.сдобием.с.него......
тук.вече.ще.развихриш.въображението.си....но.можеш.да.изпишеш.Дон Периньон Mr. Green...или.Искра Laughing,на.плочка.шоколад.
Мисля.че.това.беше....ако.имаш.въпроси-пиши.
Извинявам.се.за.странното.писане...и.евентуалните.грешки.но.имам.проблеми.
с.клавиатурата.на.лаптопа.....голяма.част.бутоите.тотално.отказаха... ooooh!...

Последна редакция: сб, 16 окт 2010, 00:25 от polly

# 8
Благодаря ви много момичета.... Hug
Оказа се ,че май не е точно желатин тази смес на Торес.... newsm78 Направих ,стегна ама стана като бетон...хич не остана желе....и излях шоколада ,но после нали се сещате че като не е желе...как се разбива това да се извади шоколада.... ooooh!
Е спревих се от части,ще ви покажа накрая готовият продукт.... Hug
Последно като го гледах, прави друго нещо...и нарече тази подобна на желатин  смес...гумена смес /някаква си/..безвредна за храни... newsm78 #Crazy

# 9
  • Костинброд
Доколкото знам "желето" е ЕЛАСТАК-вид полимерна и еластична пластмаса за многократна употреба.
А желатина не се ли разтопи когато наля топъл шоколад?

Моя съвет е да разрежеш много внимателно по височина пластмасова бутилка,съвсем леко да нанесеш мазнина да не лепне и да излееш топъл(не горещ) шоколад.Ако искаш куха бутилка обърни за да облее само стените,а излишното да изтече.Ако искаш плътна напълни и изравни двете половини.След като стегне внимателно отдели шоколада и слепи двете половини с малко топъл шоколад.Кухите половини можеш да напълниш с някакъв гъст мус или крем и тогава да слепиш.С топъл шоколад можеш да оправиш неравностите отвън.
Малко късно,но дано съм ти полезна.Успех.   

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 13:55 от adenis

# 10
Доколкото знам "желето" е ЕЛАСТАК-вид полимерна и еластична пластмаса за многократна употреба.
А желатина не се ли разтопи когато наля топъл шоколад?

Моя съвет е да разрежеш много внимателно по височина пластмасова бутилка,съвсем леко да нанесеш мазнина да не лепне и да излееш топъл(не горещ) шоколад.Ако искаш куха бутилка обърни за да облее само стените,а излишното да изтече.Ако искаш плътна напълни и изравни двете половини.След като стегне внимателно отдели шоколада и слепи двете половини с малко топъл шоколад.Кухите половини можеш да напълниш с някакъв гъст мус или крем и тогава да слепиш.С топъл шоколад можеш да оправиш неравностите отвън.
Малко късно,но дано съм ти полезна.Успех.    

Да определено трябва да е  някаква пластмаса...,не става с желатин Peace
Ами не се разтопи желатина,той беше станал като бетон...трябваше да чукам отгоре с ножа за да го разцепя после за да извадя шоколада.... ooooh!....абе не стана както исках,но въпроса е че опитах...така е като нямам нужните материали ,а искам да стане нещо определено. Sad
За следващият път ще знам с бутилката както казваш...може би по добре ще стане..,благодаря ти много... Hug  bouquet

# 11
Никой ли не я гледа тази телевизия.... newsm78 Sad

Гледала съм го, но много трудно ми се вижда всичко.

# 12
Ето какво успях да направя,благодаря ви още веднъж за бързата реакция....  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт