проблеми с очите

• 4 223
  • 46
  •   1
Отговори
# 15
  • IT
На мен ми бяха намаляли диоптрите, но наистина по-важно е налягането на очните дъна и ретината, задължително се ходи на преглед. При мен беше нормално и родих нормално

# 16
Здравейте, аз съм с диоптър далекогледство и на двете очи, на едното е по-голям, но и аз мисля, че диоптърът не би трябвало да е от значение за раждането, но имам лениво око и разхлабен мускул и най-вероятно това би могло да е пречка за нормално раждане. Още не съм казала на гинеколожката за това, но май е време, защото съм в 6ти месец.  Добре, че чух от някъде за това, че иначе никой май няма да те пита а тези неща, а са важни.

# 17
и аз съм с диоптър - 0,75 и на двете очи ,  нося очила  но не постоянно , когато гледам
ТВ  или чета или съм на компа.Според вас това мое далекогледство преблем ли щее за нормалното ми раждане? #Crazy

# 18
Ти далекогледа ли си или късогледа? Пишеш - 0,75  newsm78 Това е много малък диоптър, за да създава каквито и да било проблеми, според мен.  Peace

# 19
Понеже и аз съм с доста висок астигматизъм тук в Холандия ме изгледаха направо странно като попитах дали мога да родя нормално. Гинеколожката ми обясни, че няма такова нещо...
Тук е цитирано и едно изследване по въпроса. Преведено е съвсем малко, но с преводите на Гугъл може да се добие ясна представа, че не е доказан никакъв риск при нормално раждане дори на жени с много висок диоптър:

http://amotherisborn.wordpress.com/2010/06/02/myopia-and-c-section/

# 20
Ти далекогледа ли си или късогледа? Пишеш - 0,75  newsm78 Това е много малък диоптър, за да създава каквито и да било проблеми, според мен.  Peace
далекогледа съм, да наистина диоптъра е малък.

# 21
  • София
и аз съм с диоптър - 0,75 и на двете очи ,  нося очила  но не постоянно , когато гледам
ТВ  или чета или съм на компа.Според вас това мое далекогледство преблем ли щее за нормалното ми раждане? #Crazy

някой ти е казал, че се налага секцио заради това ли??? или ти се надяваш да е повод за такова?
принципно не, не е проблем за нормално раждане, такъв минимален диоптер...освен ако силно не го желаеш и не замолиш настойчиво очният да ти напише, че е....

# 22
не никои нищо неми е казвал,а желанието ми е за нормално раждане Peace

# 23
  • София
значи нямаш проблем, освен ако нямаш разни проблеми ест с ретината или очните дъна...
просто се зачудих защо е тази облещената емотиконка Wink

# 24
Не диоптрите са важни, а очните дъна наистина, моите не са високи, но имам заболяване на ретината и на двете очи-периферна дегенерация и родих със секцио.

# 25
Здравейте. И аз ще следя темичката. Много ми се иска живот и здраве да мога да родя нормално, но за съжаление имам много висок астигматизъм и лениво око.

Цитат
За съжаление моето мнение е, че така лекарите печелят повече пари zа по малко време. Все пак едно секцио струва в пъти повече от нормално раждане, а продължава 1 час, докато раждането може да продължи до 2 дена (ако не те наблъскат с окситоцин, че не им се чака). Не от некадърност, а по скоро от лични интереси го правят.

Гери цените за секцио и нормално раждане в България са еднакви навсякъде. Поне аз така знам. Би било ужасно некоректно едното раждане да струва в пъти повече от другото. Иначе много ме успокоява това, че си родила нормално без последствия, но Много големия астигматизъм и мързеливото око за съжаление са свързани със състояноето на ретината Sad

На мен ми е много рано де, ще видим по нататъка  Hug

# 26
  • София
Здравейте мами, искам да питам при колко диоптъра се налага секцио задължително и имали някоя майка която да е увеличила диоптъра си след раждане???

Диоптерът сам по себе си не е проблем за нормално раждане. Проблем са ретините и състоянието им.
Аз съм с много висок диоптер късогледство, астигматизъм и за съжаление ретините ми не са в добро състояние. Затова и родих секцио.

След раждането качих по 1 диоптер на всяко око.

# 27
Аз също имам късогледство. Беше планувано да родя нормално, но в последствие се получи усложнение и ме оперираха. След бременността увеличих диоптрите с около 2. Сега съм с -3,75 на дясното око и -3,25 на лявото. 

# 28
Интересно защо след операция ви се увеличава диоптъра?  Thinking Да не би да има някаква зависимост?

# 29
  • София
понякога се увеличава и по време на бременността още Wink

Общи условия

Активация на акаунт