АПРИЛско бебче чакам аз, гордея се с коремчето си всеки час!

• 25 797
  • 686
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас/Пз
Момичета и друго да ви попитам.Виждам,че доста разглеждате количките,а за креватчета мислили ли сте или си имате от предишните бебоци Simple Smile

Да споделя моят опит за кошарите:
Дъщеря ми от раждането спи в отделна стая до нашата в дървена кошара, с чекмеджета отдолу и шкаф отстрани, нещо такива беше http://www.bebe-best.com/chipolino-detsko-leglo-ania-14070-p-9811.html на която впоследствие й се махаше преградата. Определено не съм сигурна , че е най-удобният вариант, особено след 6-тия месец като започна да се върти на всички страни и да се удря в пръчките, няма спасение, нито обиколници, нищо не помагаше. А колко пъти се е събуждала пищейки , защото си промъкнала крака през пръчките и не може да си го извади, няма да ви казвам! Спа в нея до 3-те годиники и я преместихме на нормално легло.

Поради гореизброените причини, за второто решихме да купим сгъваема и взехме ето такава http://www.abc-design.de/bg/produkti/legla/vtoro-nivo-za-koshara.html  Много съм доволна, доста по-широка е от стандартните е. Недостатък е само това, че матракът го поръчвахме отделно тъй като стандартните са по-тесни. Навсякъде пътуваме с нея, а в къщи е при нас в спалнята. Смятам на пралет като се роди бебето ,малкия да го прохвърлим на голямо легло, а бебето да спи в тази кошара!

За имената малко сме се поизчерпали, та ще видим  Mr. Green На първо време решихме най-напред да разберем пола, пък името после ще го мислим!

Весито, моето главоболие за съжаление няма нищо общо с бременността!  Sad Имам от години хронична мигрена, която при смяната на сезоните или промените в атмосферните условия често се отключва! Надявам се поне докато не почне да ми расте корема да не разбирам , че съм бременна  Mr. Green

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 17:05 от ani_d

# 346
да се включа и аз за кошарите - и ний сме решили да си вземем сгъваема кошара, по причини изброени по - горе от ani_d, както и поради факта че сигурно ще я местим от стая в стая и ще е много по- лесно, а когато порасне ще си му купим вече голямо легълце Simple Smile  отделно ще си купим скрин и готовооо Simple Smile

# 347
Здравейте момичета и от мен аз все още съм си болна със страшна кашлица, ноо продължавам да се боря с нея. Болки за радост нямам, но повръщането си остава от време на време и корема ми расте с часове имам чувството, че е огромен, но иначе килограми не съм качила повече.  Линия аз нямам, но окосмяване около пъпа и пигментация имам отдавна и то доста силно изразени. Решила съм да купим дървено легълце от тези по-големите с чекмеджета за да има място за дрешки и други неща. Имена имах две за момиченце Емма и Ивет, но сега за момченце нямам нито ще трябва много да мислим. Видях си резултатите от БХС в интернет според моето разчитане са добри, но все пак ще видим какво ще каже и доктора  Wink Май това е от мен хубава вечер на всички  Hug  Hug  Hug

П.С. И аз съм силно за лекциите за кърмене чакам да видя графика Simple Smile

# 348
  • sofia
Относно леглата имаме дървено, подобно на това, което е показала ani_d . Синът ми спа на него до 4 г. Мисля отново да го ползваме, но са му счупени пръчките т.е. предната и задната преграда. Предполагам, че някой дърводелец ще се навие да ни ги направи. Трябва да видя как ще размествам в спалнята за леглото. Бебето няма да го слагам в стаята при баткото, защото човека е ученик и трябва да се наспива нощем, а не някой да му реве на главата.
Линия по корема още нямам, специално ходих да се пуля в огледалото като заговорихте за нея. С първата бременност нямам спомен кога точно ми се появи, но беше доста изразителна.

# 349
.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 14:31 от FourSeasons

# 350
Здравейте, априлски мами. И аз узнах пола на бебо - ще бъде мъж Simple Smile
Може да ми сложите синьото щъркелче...
Надявах се на принцеска, ама по - нататък ще е ......Simple Smile
Леко бременеене на всички от мен. Hug

Иначе има грешка и в другата изформация, която излиза на първа страница - от Габрово съм, и ми е първа бременност....

# 351
здравейте момичета   bouquet

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 05:37 от Лeни

# 352
Здравейте!
Ивон и Бела днес супер много ме ядосват,днес Ивон не съм я водила на градина,че се успахме  Embarassed,а сега само ми лазят по нервите и двете,а както бушуват и хормоните в мен,направооо....По едно време цялата треперех и ми идеше да си хвана чантичката и да бягам на някъде...Вече сериозно започнах да се замислям как ще се оправям с три деца   Crazy
Гледам за имена и кошарки си говорите-ние имаме имена и за момче и за момиче(за по-сигурно),ако е момче,ще е Самуил,а на галено-Сами,а ако случайно все пак се окаже,че е момиче ще е Елина,на галено-Лина  Heart Eyes
Аз имам от каките и сгъваема кошарка и дървено легло,но дървеното легло вече е в окаяно състояние  LaughingЗа бебо ще купуваме ново,а сгъваемата кошарка ще я ползваме,че сме в къща и няма как постоянно да оставям бебето в спалнята,че е далеч от хола и кухнята,та...
Харесала съм това легло http://family-bg.com/prX_4014.htm
Преносимата кошарка е такава http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/8501 Не е мръднала изобщо,1 година и половина е използвана,къде ли не сме я влачили,ама няма мърдане,като нова е.

Шаманката ,аз също съм ЗА!Мисля,че ще е ни е много полезно,когато получаваме съвети от опитни хора.Аз съм кърмила малката си дъщеря до 1 година и 10 месеца без проблеми,но пък не се знае сега как ще е,така че...

И аз днес съм с ужаааасно главоболие,но удържам още фронта и не съм пила лекарства,дано не се налага Praynig

Лeни ,добре дошла!Леко бременеене!

# 353
  • Варна
Здравейте Simple Smile
Лени-добре дошла.
Аз се вкл. с въпрос- лявия ми  крак е изтръпнал вече втори ден. Само горната,лява част на лявото бедро. Ама как го обясних...Мога да вървя-засега, не е болезнено изтръпване, просто като се пипам,чеша - почти нищо не усещам. Все едно е замръзнало. Мисля,че почна в деня,в който почнах магнерича,ама и май не съм сигурна.
На някой да му се е случвало?

# 354
  • Plovdiv - Thessaloniki
Момичета и аз не съм много добре. Притеснявам се от всяка непозната болка, особено сега, когато съм бременна.От 2-3 дни ме боли ниско долу вдясно, по-точно малко над интимната зона леко вдясно. Днес лекарят ми изписа кръв и урина, да не би да е нещо урологично, резултатите не са тревожни, не показват инфекция. Обадих се и на следящия бремеността ми, каза ми да пия магнезии, 3 пъти на ден, че вероятно е от червата ( имах и разстройство последните дни), да пия много вода и да почивам, и ако не мине да му се обадя. Не мисля, че е нещо гинекологично, по-скоро е нещо от др. органи, но резултатите не показват нищо и се чудя какво е това, защо така ме боли, и е постоянна болка, нещо ме натиска там, понякога боли повече, понякога не я усещам толкова.
Ох, оплаках се, мн ми е кофти като не зная какво ми има  Sad

# 355
Нели и аз съм така,даже се чудя дали утре да не ходя на лекар....Мен ме боли от лявата страна,болката се появява изведнъж,чувствам се все едно нещо ме притиска отстрани и нагоре и боли доста,но пък за кратко.....А и много по-често ходя по голяма нужда,по 4-5 пъти на ден,а преди не беше така...Това да не е някаква чревна инфекция  Rolling Eyes Cry А понякога и корема ниско долу изведнъж ме заболява все едно нещо ме пробожда,но за секунди...

# 356
така като гледам имам чуството, че всички ни боли корема Simple Smile  при мен болката е ниско долу или вдясно и е или постоянна, но тъпа болка или и при мен от време на време ме прорязва - ама гледам да не му обръщам внимание, явно просто си е в реда на нещата. А и отчитам и другия факт, че аз имам и операция от перитонит и при самия растеж на матката се получава опъване и на срастванията, които са се получили в резултат на нея. А и също мисля, че болките особено прорязващите са от стомашно чревния тракт, а другите са от самия растеж и отпускане на връзки. Имам 2 бременни приятелки около мен и всяка от тях се оплаква от същите болки, неприятно е но ще се изтърпи Simple Smile

Относто имената ний вече сме ги измислили Simple Smile ако е момченце ще е Симеон, а ако е момиченце ще е Симона - още преди да забременея си ги избрах, а и таткото и той ги хареса, така че засега са това - но до края може и да се променят нещата, знае ли човек Simple Smile

# 357
Здравейте, здравейте  Grinning
Гледам всички се оплакват от главоболието. И мен не ме подминава, но досега си мислех, че е от мъдреца, който упорито се опитва да изникне и направо ми взима здравето #Cussing out
Някой замислял ли се е, че може да е от ниско кръвно, при мен поне съществува такава опасност, защото по принцип ми е ниска, а сега да не говорим  Confused
За покупки още не съм мислила, но като бях бременна с баткото ми казаха, че първата  покупка трябва да е шапчица, за да е умно детето. Така и направих и какво да ви кажа - много ми е умничко детето  Blush (нали съм му майка ми е най-хубавото Laughing
sweet_monii аз се чудя как ще се справям с две деца, а които сте бременни с трето, особено тези с малка разлика направо не ви мисля  #Crazy
За имена мислих, при нас вариантите не са много, особено ако е момче (което докторката вече 2 пъти ми потвърди, но аз все чакам още нещо  Crazy). Баща ми е Димитър и сигурно ще е на него.
Днес на работа ми се стори, че имаше някакво размърдване в корема ми, но не съм сигурна още, все ми се струва, че баткото го усетих по-късно  newsm78
Хайде лека вечер на всички и почивайте колкото можете повече ( и за мен, че още ходя на работа)  Heart Eyes

# 358
  • София
Привет, момичета. Искам да ви кажа, че сте ми много полезни с цялата тази информация за креватчета, колички, възглавнички и пр. Не се включвам в дискусията, защото нищо не разбирам и нищо още не съм си купила. Даже трябва да направим лек ремонт преди бебето да дойде.
А иначе, на мен почни нищо вече не ми става, наддавам яко в кръста, дупето и бедрата. А иначе съм бледа като платно! Нямам търпение да узнаем пола на бебето, аз си мислех, че ще е момче до скоро, сега вече смятам, че е момиче ... луда работа. Нито едно име не сме си харесали, каквото и да предложа, било на фолк-певица или пр. някоя неприятна позната... ще видим накрая...

Много сте свежи, продължавайте в същия дух!!!

# 359
леле момичета пак сте изписали чудеса от сутринта.Мони и Нели да не сте пипнали някой стомашен вирус?Le Soleil името Пресиян ми е любимото,защото сестра ми трябваше да се казва така Grinning. и ние сме решили кошарка на първо време,че много пътуваме и едва ли сега ще се спрем.а имена съм си измислила,но таткото все не е доволен,та първо да разберем какво ще е,пък и има време докато се роди.два дни какво ли не ме боля,докато си седях в къщи,но днес вече всичко ми е ок.имам толкова работа преди заминаването,че нямам време да мисля дали нещо ме боли,но си пия магнезия.надявам се да ми го спре докито скоро,че ми е гадно в устата от него.а някой пита за цитонамазката,задължителна е при регистрирането в жк.

Общи условия

Активация на акаунт