АПРИЛско бебче чакам аз, гордея се с коремчето си всеки час!

• 25 801
  • 686
  •   1
Отговори
# 330
Здравей те мами!!!!! Как сте днес? Имам един въпрос усещате ли бебето? Аз от 2 дни го усещам и е много приятно. Hug

# 331
Благодаря за топлото посрещане, дами  Hug Надявам се да сме ви полезни.

Срещи и лекции обикновено провеждаме през уикенда, но има и през седмицата. Скоро ще публикувам програмата за следващите месеци по градове. За тези от вас, които нямат възможност да присъстват лично, има и уебинари, лекции онлайн, които също са много интересни  Peace

# 332
blumence  незнам дали е задължителна цитонамазката,но на мен докито ми я направи още при регистрацията на бременността заедно с микробиологията.
meleean  здравей от мен,аз съм новичка тук,защото до сега ме беше шубе да се престраша и само тайничко си ви четях,но се опитвам да се приобщя  Simple Smile относно токскоплазмозата съм 100% ЗА(аз също си направих,но още чакам резултатите) а също така и за цитомегаловируса,защото аз излезнах положителна.Успех ти желая на теб
Шаманката   и аз съм твърдо ЗА!

Момичета сигурно ми е много тъп въпроса,но как различавате нормалните болки от уголемяването на матката от контракциите,защото понякога така ме прерязва,че чак се плаша.Много ви благодаря  Hug

# 333
Мили мами, боклите в коремчето са нещо съвсем нормално, съпровождащо бремеността. Самото разтягане на матката ги предизвиква. Опасни са единствено острите моментни бокли. Нормално е да чувствате напражение и болка при по-голямо натоварване или при ставане и сядане, но това не е притеснително. Моят док ме посъветва да пия нош па, когато ги усетя.Главоболието също съпровожда бремеността, съветвам ви да пиете само упсарин, защото е безвреден.
Окосмяването и пигментацията на различните участъци се проявяват индивидуално при всеки. Това е така поради високите нива на хормон в организма. Изчезват около 6 м. след раждането, но и това пак е индивидуално.
Няма как -много са неразположенията от бремеността, но си струва, като се замислиш за крайният резултат.Wink
Аз си чета д-р Спок - бременопстта и честно казано ви я препоръчвам, наистина ме успокоява и ми дава полезни отговори на много въпроси Simple Smile

Шаманката моля те за малко инфо за кърменето, на мен ми е интересна техниката, защото имам приятелки , за които това беше цяло изпитание в първите дни след раждането

# 334
Ех, че хубаво ana-bel. Много искам бебето да започне да ме рита вече Simple Smile Като ви чета колко болки и повръщания имате, се оказа че аз пак съм с относително лека бременост ( изключвам 2-месечното гадене и неразположение). Единственото, което не спира да ме тормози са киселините. Моля за съвет, бабешки, избягвам лекарствата.
Ще се радвам на съветите за кърмене. Синът ми го кърмих само 11месеца, защото после нямаше кой да ме посъветва как да се справя  с намаляващата кърма. Сега бебето искам да го кърмя много по-дълго.
Аз пък не харесвам д-р Спок, много ми е краен в определени моменти.

# 335
  • Бургас/Пз
Някой вече записа ли час за декември при д-р Марков? Дали дават часове за декември?

# 336
В петък се обаждах да си запазя час за 2-ри декември, но секретарката ми каза, да се обадя след 1-ви ноември, тогава щели да записват, понеже сега Марков не бил в България. Но аз към 25-ти пак ще се обадя за всеки случай да не изтърва записването

# 337
ani_d   аз днес си запазих  час при Марков но за ноември

# 338
Здравейте мами, много ми е мързеливо днес...нишо не ми се подхваша.
Момичета, кога се прави цитонамазкаи задлъжителна ли е тя?
Мисля, че е задължителна.
И аз карам много лека бременост и добре, че е така, и без друго малкия ми изпива соса... Я кажете, мислили ли сте за имена вече? Аз пола не го знам оше, но на бебето му казвам Вергил  newsm78, не знам от къде ми хрумна Simple Smile.

# 339
Мисля бебето да се казва Пресиян ( ще е кръстено на свекър ми). За момиче нямам име.
Предният път бебето щеше да се казва Мирела, а се оказа Дилян  Laughing

# 340
Шаманката, Бумеранг идеята ви е страхотна.Моля за малко повече информация за лекциите онлайн/ние сме в чужбина/
Относно линийката на корема ,моята се вижда и то ясно очертана
Но и предните пъти ми се появяваше по рано.Иначе болки нямам/слава богу /,неразположенията ми минаха доста одавна,само дето много се изморявам а и качих доста килца.
Все си мислех че този път ще се постарая да не качвам толкова много ,но уви не се получава.
Иначе с дъщеричката днес правихме сладки,защото в сряда ще си имам рожденничка. Laughing
Утре съм на преглед  и дано всичко да е наред,дечицата ще идват с мен да видят бебо....много им е мерак!Като се приберем ще ви споделя как е минало!
Хайде оставям ви и стискам палци на image  всичко да мине възможно най-леко! Hug

# 341
Момичета и друго да ви попитам.Виждам,че доста разглеждате количките,а за креватчета мислили ли сте или си имате от предишните бебоци Simple Smile

# 342
  • София
Аз на първо време ще карам с кошарка /от сгъваемите/, която ще ми даде моя приятелка,  докато направим самостоятелна стая за бебето. Всъщност са ми обещали и специален кош за новородено....
Така или иначе първоначално то ще си е при нас в спалнята и няма да има как там да сместя цяло легло с всичките му джунджурии. После ще купуваме всичко останало.

# 343
Аз имам дървена кошара. С нея мога да изкарам до 2 години. После - легло.
И аз искам вече да получа няколко ритника отвътре. Много е приятно чувството.

# 344
Аз количка си имам от първата наследница, но креватче нямам и ми е болна тема, защото първоначално, което може и да се проточи във времето, ще трябва да си спинкаме мама, тати, кака и бебо в една спалня....ииии....ум не ми побира какво и къде още да сложим  #Crazy. Трябва да си покажа изобретателният ум и нямам място за грешки, защото ще зависи спокойствието на мног хора  Rolling Eyes

Аз и ритници получавам и ми се оформи доста шкембенцето, то винаги е било големичко, но все съм се мъчила да го крия и успявах......вече нет.... ходи си пред мен и ме радва  Hug.

Именца мнооого ми се въртят женски, а мъжки имам само едно - Димитър, така каза преди време малката, че ще се казва бебето като стане кака (Митко) и малко след това забременях.....не сме мислили още. Първия път мислихме много имена и накрая нейното име си дойде от само себе си - Весела, не спирах да се смея през цялата бременност въпреки трудните моменти - излизам след повръщане от банята и луд смях, мнооого хубави моменти....така че сега си чакаме нов знак...може и Митко да чакаме  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт