ИКЕА! ИКЕА! - Тема 8

• 73 531
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
за  таксите в Румъния не се сещам точно ,но бяха не повече от 50 лв. май.
Икеа не може да намерите, ако нямате гпс,няма никакви табели.

# 661
Това е интересно явление с калъфките. Явно във всяка държава размерите са различни. Гледах комплектите тук, възглавниците са 80 на 80 Simple Smile

Лелеее, аз мислех, че Икеа имат само един стандартен размер за всички държави и хич не ми допадаше това 50х60 см и се ядосвах. ooooh! А то излиза, че аз съм бъркала, пазарувайки от Швейцария, докато в Италия размерът е нормалният (за мен) 50х80 см!
Благодаря, че ми отворихте очите за тези разлики!  bouquet

# 662
И аз не знаех, че размерите на калъфките са различни във всяка държава  newsm78
Във Франция най-разпространени са квадратните - 60см на 60 см, но има и 50/70. Има и едни дълги като бонбон, 1,40 м.

# 663
  • гр. София
Доколкото си спомням размерите на калъфките,които съм купувала от румънската ИКЕА бяха 50/60 см.Но без проблем си ги ползваме ,защото възглавниците ни са български с размери  около 45/65.

# 664
Тези бонбонестите ги имат и в Испания. А някой да се сеща за някаква по-интересна закачалка за дрехи от Икеа. Да става за антре.

# 665
Става дума най-вече за тенджери и тигани от неанодизиран алуминий (не е третиран срещу надраскване). Този метал лесно преминава в храната, в много по-голяма степен от инокса например. Затова последният е за предпочитане. Grinning

Това беше много полезна информация. Как изглежда това за да не го купувам?
Rege, по принцип на етикета задължително пише от какъв материал са тенджерите и тиганите. Тези от неръждаема стомана са малко по-скъпички, но си струват инвестицията, а и за по-дълго варящи се манджи пак са за предпочитане.

Питам защото имам две иноксови тенджери купени от ИКЕА и никога не съм се замисляла че инокса може да е опасен. А етикетите на теджерите са отдавна в боклука...

# 666
Rege, не се тревожи, ако са иноксови Wink За алуминиевите става дума, това е "мек" метал и лесно преминава в храната.

echicata, ние сложихме тази система :
http://www.ikea.com/fr/fr/catalog/products/S39875651

Горе-закачалки, долу-обувки, антрето ни не позволява затворена система, защото има радиатор на стената. Дискретна е, много добре стои.

# 667

Я да ви питам, някой виждал ли е това на живо, добре ли изглежда:

Струва ми се че го видях и даже спрях да го разгледам- наши приятели си направиха същия дизайн но от черно дърво та затова ми направи впчеталение. Изглеждаше лъскаво а не матово ( то си и личи по това как се отразяват чекмеджетата ) , като мебелите за баня - не МДф ами онова ето не се поддава на гниене от мокрото, но не го пипнах да проверя точно какъв е матриала. имаше вид на нещо много ефирно и свежарско в подходящия дизайн би било чудесно.Нямам никакъв спомен за огледалото но е било защото съм го гледала като цяло изделие без да задълбавам в детайлите.

# 668
  • Стара Загора
Да ви се похваля с почти завършената си кухня.

Масата и столовете са икейски Wink

Предстоят банята и спалнята, също обзаведени оттам, но първо трябва да ги изчистя Simple Smile

# 669

Масата и столовете са икейски Wink

Предстоят банята и спалнята, също обзаведени оттам, но първо трябва да ги изчистя Simple Smile
Супер кухня!!!
Много ми допада как сте съчетали горните шкафове   Heart Eyes
А такива прозорци в кухнята са ми мечта Simple Smile

Ммм много е хубава!

# 670
  • Стара Загора
И аз си мечтаех за мивка под прозореца.
Само за протокола, това е варианта, от който започнахме - една проста панелка с ужасна малка тераска, взета от площта на кухнята. Голямо къртене падна, но поне се получи, това което си представях Simple Smile

# 671
Jade, чудесна кухня  Heart Eyes
Това зелено е просто супер!

# 672
Аз имам от тези чаршафи.
Хубава материя - памучен сатен, но разбоядисват много.
Цялата ми възглавница е на петна...
Странно! Имам същите от 3 години (но във варианта beige/multicolor), пера ги всеки път на 60° и до момента на са мръднали, дори не са избледнели. Материята е наистина много приятна.
Чак сега виждам, че сте обсъждали тия чаршафи. Аз имам синьо-зелени и цикламено-лилави. Май само от вида на Барба нямам, ама с моята спалня в цвят бордо-божоле, тия земни тонове не ги виждам  Grinning. От около 2 г. и половина, т.е от партидата на Барбабо. И моите не са мръднали, нито като цвят, нито да са се захабили платовете. Идеални са просто. Явно партидите са различни.

# 673
  • Тракийка в Софийското равно поле....
УАУ!!! Страхотна е!

# 674
Страхотна е кухнята !  bouquet Всичко в нея върви едно с друго, зеленото също е много хубаво ! Със здраве да си готвите в нея. Wink

Общи условия

Активация на акаунт