Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ИКЕА! ИКЕА! - Тема 8

 • 68 539
 • 743
 •   1
Отговори
 • Мнения: 19
Добре дошли в новата тема.  HugПожелавам ви много нови търсения и идеи! Реализирайте ги с усмивка!

Предишни теми:

Икеа 1
Икеа 2
Икеа 3
ИКЕА! ИКЕА! - Тема 4
ИКЕА! ИКЕА! - Тема 5
ИКЕА! ИКЕА! - Тема 6
ИКЕА! ИКЕА! - Тема 7

Асортиментът на стоките е еднакъв 95% във всеки един магазин ИКЕА по-света.


Благодарности на mamaT за информацията за румънската ИКЕА.

НЕ нощувайте в хотел Фамилия в Русе. Индустриална зона, курви размахват ръце в загадъчни пози и разни коли спират и ги качват, гипсокартонена сграда и гипсокартотено обслужване. Мъжът ми за малко да влезе у съседите в опита си да убие една муха, която май оцеля... Ако я беше натресъл мъжката... не знам... вероятно щяхме да срутим етажа.
Объркахме пътя на отиване само веднъж и то чак към края. Навигацията в Румъния стана хахо... само "преизчислява" и дава команди като завий на ляво... на дясно... на ляво... веднъж-дваж нареди да се върнев в пътя, а няколко пъти беше на косъм да изхвърчи през прозореца. То още не е късно, защото и в България дрънка глупости - в Търново настояваше да изкачваме 67% наклон с камиона, после се ядоса, че не я послушахме и ни забута в една улица без изход. Изпадна в истеря - наложи се да я изключим, за да си намерим хотела.
В Румъния говорят румънски! Табелите им са само на румънски, надписите навсякъде са само на румънски, упътването в Икея е само на румънски,  и изобщо не е никак приятно в Румъния да не знаеш румънски. Иначе говорят английски усмихнати и искат 7 леи за гевреци... То вярно, че нас ни имат за най-бедни в Европа, ама 70 кинта за гевреци... не сме толкова гладни. Но това  е друг случай.
Икеа е хубав магазин, а около него има още по-хубави магазини, но един ден не стига за всичко. Напазарихме си разни работи, пихме кафе в Старбъкс у съседнио МОЛ и си купихме шоколад. Топъл, ама като си го стоплим вкъщи.
Обратно... само през Букурещ и никога по околовръстното. Първо - няма го околовръстното. Второ - и да го намерите, то е толкова мръсно, че все едно го няма. Трето - ТИР-ове един след друг и скоростта е нищожно ниска. Не си струва. А нощем си е направо отврат. И най-интересното е, че навигацията много държи да те прати в центъра на Букурещ, а ние този път не я слушахме... а трябваше.
Изтървахме отбивката за Гюргево само веднъж...
Преди да влезем в Б-я станахме свидетели на странно явление. Колона автомобили и ТИР-ове със светещи сигнални лампи превозваха огромни части - нещо като адронния колайдер, поне както аз си го представям. Табели нанай... и се объркаха. Направиха няколко обиколки и си заминаха... А един огромен ТИР ни изпревари с бясна скорост и след това най-уверено се надъни в паркинга... точно преди караулките. Извъртя страхотен обратен завой, намаха се в тревата, даде на заден и заприщи адронния колайдер насред мисията... Цирк и то извън България. Е, доста близо, но все пак извън... Не го застреляха, но май бяха на път да го сторят.
В Б-я ... веднага се появиха онези коли, които ти мигат отзад и те минават с 200.

Авантюра си е това пътуване...
Сега за желаещите да се опнат в ИКЕА малко цифри.
минаване през моста кола - 14 лв. камион - 70 лв.
обратно минаване кола -34 леи, камион - 56 леи.
винетки кола 11 леи, камион - 14 леи. дневни винетки...
пари се обменят в МОЛ-а до ИКЕА при курс 3.7 леи за 1 евро. В Русе банките не продават леи, а бюрата дават доста неизгодни курсове. На мен ми излезе 1.89 леи за лев, при курс 1.91 леи за лев. Бива.Благодарности на Old Sport, bib.bib, west_end и naomi_bal за информацията за солунската ИКЕА.

Old Sport
Влезане в Гърция през Кулата по Е79 - като цяло се кара само и единствено направо, в един момент пътят се разклонява наляво и надясно (няма направо), вие хващате наляво. После има вариант веднага да минете надясно (почти веднага след като сте хванали наляво, затова карайте възможно най-вдясно) и там да следвате табелите за пристанището (съвсем наблизо е) - в един момент ще видите сградата на пристанището (стара, дълга и красива) и там хващате наляво.Карате покрай морето и само направо.Ще минете и покрай Бялата Кула.
(Другият вариант е да не отивате до пристанището, а да карате през центъра, но има адски трафик...) След дълго каране направо би трябвало вече да сте излезнали от града и наоколо да има само магазини за коли, сервизи и прочие такива неща. Там се оглеждайте за табела Cosmos (това е огромен мол и съвсем наблизо е ИКЕА). Има и една хилава табела на ИКЕА - ако я забележите, тръгвате надясно както сочи. Ако не - като стигнете Космос, следвате табелите и тълпите от коли и там вече питайте на бензиностанцията. Трябва да минете покрай един градински център и увеселителен парк със замък и виенско колело. Горе-долу оттам се забелязват табелите на ИКЕА (пада се зад увеселителния парк). Това е пътят за летището и Халкидики.

За да не влизате в града, следете табелите за летището и Халкидики и се придържайте към дясната лента (или поне средната). Видите ли тебелата,хванете надясно и след това само направо поне 20 минути.Много е натоварено (това е околовръстното), но се кара бързо. В един момент ще видите табела пак надясно за Халкидики и летището.Врътката там е,че надясно се отбива и към центъра на Солун.Т.е. надясно веднъж и веднага след това пътят пак се разклонява и трябва да държите лявото платно и да внимавате да не се понесете към центъра на града.Не е трудно да се ориентира човек,стига да знае.
Оттам нататък не е трудно,кара се само направо предимно покрай магазини за коли и сервизи.Следи се за табела към Космос/Икеа надясно и другото е обяснено по-горе.

В Солун мога да препоръчам само хотелче в града, срещу ЖП гарата - към 50 евро е стаята със закуска. Хотелът се казва Rex. Хубавото там е,че има и безплатен паркинг малко встрани зад хотела.


bib.bib
Перея - това е курортно селце на юг от района на Икея, след летището. До него се стига по-бързо отколкото до центъра на Солун от Икея. Добра идея е да се спи там, ако се съчетават плаж и Икея - има семейни хотели и доста таверни.
Иначе има доста хотели наистина в района на гарата. По мое мнение по-добрите са на улицата, която минава пред гарата в посока център - половин до километър и половина от гарата към центъра. Съветът ми е да се направи резервация в Бг агенция, ако отивате за първи път. В големите агенции познават на пръсти района и хотелите и ще дадат адекватен съвет + няколко евро по-ниска нощувка от цена на рецепция.


west_end
Преди Солун поемате по магистралата за Халкидики, заобикаляте почти целия град.
След отбивката за Каламария, завивате вдясно в отбивката за Thermi. Минавате покрай JUMBO, на светофара вляво и на крайбрежния булевард ще видите Икеа.


naomi_bal
В Солун, по пътя за летището, в близост до огромен шопинг мол, наречен Mediterranean Cosmos.
Минава се по околовръстното на Солун (няма нищо общо с околовръстното на София), от дясно ще видите мола-Mediterranean Cosmos и като следвате табелите за летище Македония ще намерите и Икеата. На един от светофарите пътя за летището е направо а за Икеата ще трябва да завиете надясно. Табелите за Икеата са малко малки и ако карате по-бързо може и да ги пропуснете, но табелите показващи пътя за летището са големи и няма как да ги пропуснете.Ако някой има корекции и/или добавки по-горните описания на mamaT и Old Sport, bib.bib, west_end и naomi_bal нека да ми пише на лична, за да мога да редактирам постинга. Ще е полезно за всички интересуващи се.  Peace

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 10:31 от soya-fen

# 1
 • Мнения: 228
Благодаря ти, soya-fen! Дано дочакаме отварянето на Нашата Икеа в тази тема!

# 2
 • Мнения: 7 605
Мерси за новата тема, но защо не си сложила информацията от 1ви пост на старите теми? Момичетата вложиха толкова труд за да синтезират информацията....  Confused

# 3
 • Мнения: 19
Мерси за новата тема, но защо не си сложила информацията от 1ви пост на старите теми? Момичетата вложиха толкова труд за да синтезират информацията....  Confused
Благодаря за корекцията!  Peace Не забелязах, че това е постоянна информация.  Blush Прибавих я!  Peace

# 4
# 5
 • Мнения: 278
Супер! Имаме си нова темичка.

Да се похваля, че вече ми пристигна икейската карта. Чаках я повече от месец. Преди това бях само с едно картонче и нещо се беше объркало и първия път не пристигна.

Поздрави от мен!  Hug

# 6
 • Мнения: 144
Мина, честито ! А сглобихте ли вече всичко закупено ? Ама че съм любопитка.  Blush

# 7
# 8
 • Мнения: 762
с нищо не се маха,даже и с белина не избелва. То са се наслоили мазнотии Sad


Пробвай с парочистачка.Има малки такива-нещо като пистолети.

Иначе да питам някой да има етажерките (за книги предполагам) Билли-интересува ме тази,която е 80 см широка дали не поддава под тежестта на книгите?

# 9
 • Мнения: 7 605
Иначе да питам някой да има етажерките (за книги предполагам) Билли-интересува ме тази,която е 80 см широка дали не поддава под тежестта на книгите?

О не, няма такава опасност  Peace

# 10
 • гр. София
 • Мнения: 1 885
Благодаря ти, soya-fen! Дано дочакаме отварянето на Нашата Икеа в тази тема!

О,тази прогноза е твърде песимистична ,за да ни върви така протяжно една от любимите ми теми. Heart Eyes

# 11
 • Мнения: 144
Иначе да питам някой да има етажерките (за книги предполагам) Билли-интересува ме тази,която е 80 см широка дали не поддава под тежестта на книгите?

О не, няма такава опасност  Peace
Напротив ! Имахме такива и издържаха 6 години, изкривиха се под тежестта на книгите (всички рафтове, без изключение) и ги изхвърлихме. По-разумно е да се закупят такива от по 60 см и 40 см, техният живот е по-дълъг.

# 12
 • Мнения: 7 605
Иначе да питам някой да има етажерките (за книги предполагам) Билли-интересува ме тази,която е 80 см широка дали не поддава под тежестта на книгите?

О не, няма такава опасност  Peace
Напротив ! Имахме такива и издържаха 6 години, изкривиха се под тежестта на книгите (всички рафтове, без изключение) и ги изхвърлихме. По-разумно е да се закупят такива от по 60 см и 40 см, техният живот е по-дълъг.

Направо ме хвърли в оркестъра  Crazy  Аз имах такива и ги ползвах с години, над 6 със сигурност, нищо йм нямаше. Съседката и тя има от 80см-рови, пълни с книги, и на тях нищо йм няма  Thinking

# 13
 • Мнения: 1 742
Да се запиша и аз в темичката ! Дано да стане по-бързо нашенската Икеа! Като гледам, вече е почнала да расте нагоре! Има шанс да я отворят другата есен ( или лято  Praynig ) !

# 14

Общи условия

Активация на акаунт