Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - 9

• 55 732
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • в матрицата
Не, не е нормално, този човек, няма нищо общо с хомеопатията!

# 436
  • София - Варна - Бургас
И аз пак тук да се оплача Sad. От неделя вечерта малкия е пак с характерната за него суха, груба, дразнеща кашлица. Чухме се разбира се с хомеопата, според нея е леч. криза от приетото преди седмица лекарство и каза да не давам нищо. Малкия нсощи и днес е толкова зле, че направо ми се реве Cry, естествено не си позволявам пред него подобна слабост. Въпросът ми е колко време продължава тази криза? Предполагам няма универсален отговор но все пак?

пп. Толкова е зле мъника, че като излезнем из квартала да глътне малко свеж въздух, поне вдама непознати ме спират да ми дават съвети какво да му давам за кашлицата. А влезнем ли в магазин, гаранция продавачката е направила коментар за кашлицата му Tired

Лечебна криза от преди една седмица?...  нещо не ми се вярва...

# 437
  • София - Варна - Бургас
Хора,помогнете!Класическа хомеопатия или Боарон?Скоро водих малкия на преглед при хомеопат и му изписа 8 различни гранулки,по 20 на прием 3 пъти на ден.Не съм ги дала все още,защото съм силно разколебана.Утре ще го водя при друг хомеопат-класик.Нормално ли е да се изписват толкова много гранули?Детето ми е на 7г.5м.

Не очаквах че вече са стигнали до 20 гранулки?!... та това си е един цял флакон! то бива дистрибуция, ама чак пък толкова...

Намерете си истински хомеопат!

# 438
  • София - Варна - Бургас
 bouquet
Здравейте,

бих искала да попитам за вашето мнение, извинявам се предварително, че съм многословна. Лекувам се от 18 дни с Хиос 1 ЛМ, 3 на ден. Причината е - доста тежка следродилна депресия и натрапливи мисли. А от петнадесет години си имам депресия и натрапливи мисли , пила съм три години антидепресанти.
Знам, че трябва да имам доверие на хомеопата си, но в момента съм много притеснена, не зная какво се случва и ви моля за съвет.   bouquet Ще обсъдя и с нея какво става, но все пак и вие ме посъветвайте.
Лекарството ми помогна още първия ден да спя, да получа апетит и да се храня. Оттогава леко се стабилизираха нещата. Но от четвъртък се чувствам много зле, имам усещането, че болестта е навлязла много дълбоко в мен, че нищо не е останало от предишната ми личност, че никого не обичам, всякакви лоши мисли, които преди бяха по-различни като усещане и аз си имах адекватността да се дистанцирам от тях, но сега съвсем се смесиха с мен и имам периоди на пълно сливане с всякакви лоши мисли. Все едно са ме сменили, не съм аз. На моменти имам някакъв спомен каква съм била преди, но те са много редки и кратки и се чувствам изключително зла и агресивна през останалото време. Лекарката ми обясни, че когато състоянието е тежко, няма лечебни кризи, че са си  мои влошаванията и с времето ще отминат.  Но това не отминава.
Възможно ли е това да е някакво доказване, а не влошаване на болестта ми?
Преди лечението бях спряла да се храня. В началото му имах даже прекомерен апетит, но това вече не е така, хапвам по съвсем малко, когато не съм гладна и не ми се яде.

И накрая също искам да споделя още нещо - когато донесох вкъщи шишенцето с лекарството, го взех в ръка, отначало с нежелание . После усетих много подкрепящо и уютно усещане от него за известно време. А накрая усетих, че ме обхваща паника и ужас, които се увеличиха толкова много, че го оставих на масата и постепенно ужаса ми изчезна.

Днес сутринта не си изпих лекарството и отначало ми беше по-спокойно, но вече това усещане изчезва. Рано сутринта изпих един Атаракс и половин Ксетанор, съжалявам, но ми беше прекомерно зле.

Имах огромно желание да се лекувам с хомеопатия, но не зная какво сатва с мен и не смея да продължа. Лекарката казваше до сега да го пия, че то е подходящото и че важното е, че спя нощем. Наистина откакто го взимам имам много дълбок нощен сън, макар че имам кърмаче и ставам да го храня. Но когато се събуждам напоследък е с огромно нежелание и неприязън, а това не беше така дори когато не бях почнала лекарството и бях в криза.

Съдейки по действието му, лекарството ви е добре предписано.

Страхът който изпитвате е от Неизвестното, от това, което не можете да си обясните. Трябва да знаете, че на не малко пациенти, не се налага да го пият - достатъчно им е да го подържат в ръка или да си го сложат под възглавницата за през ноща.  Peace

# 439
Здравейте   bouquet

Искам да попитам дали в нашия случай хомеопатията може да помогне. Моят син, който сега е на 11 г. е малко странно дете. Може би има някои симптоми на хиперактивност, но  не е само това.
Това, от оето смятам че се нуждае е малко забавяне на скоростта...най-общо казано. Умът му форсира с скорост, на която той не може да насмогне. От там се проявява заекване, проблем с писането - не поставя (не може!) пространства между думите...а е вече 5-ти клас! Не може дълго да задържи вниманието си над едно нещо и съответно не може да довършва започнатото...всеки интерес пламва и угасва бързо....а в същото време се трупа някакво вътрешно напрежение. Лично аз смятам, че това е "болестта" на цивилизацията изобщо...но при него запъчва тгвръде рано и твръде силно...

Искам да попитам дали хомеопатията може да се използва в подобен случай? И дали е уместно. Защото ако не успее да овладее "скоростта"...на ума си "спирачките" (задръжните процеси) ще се износят и ще престанат да работят.

Ще бъда благодарна за мненията и съветите ви!

# 440
Благодаря , Александър.
Наистина ме измъчва неизвестността и страха да не допусна грешка, каквото и да направя.

# 441
  • Варна
Здравейте, малката ми дъщеря е на 1г и 8м. Родена е с междукамерен дефект на сърцето, при който слава Богу не се налага операция или медикаментозно лечение, но й се отразява в непрекъснато боледуване - доскоро предимно от обикновени вирусни инфекции, а напоследък бронхити и гнойни ангини. В началото GP-то се справяше с по-леки лекарства, но когато болестите станаха по-сериозни, започнахме да пием антибиотици (3 за 2 месеца). По принцип не отричам антибиотиците (още повече, че при нас трябва да се използват като профилактика на инфекциозен ендокардит като евентуално усложнение при една бактериална инфекция), но виждам, че влизаме в един порочен кръг, имунната й система още повече отслабва и болестите зачестяват. Въпросите ми са:
 - възможно ли е с хомеопатия да се повлияе върху затварянето на дефекта (към момента той е започнал да изгражда тъкан и да намалява, но лекарите не могат да дадат прогнози кога и дали ще се затвори)
 - смятате ли, че въпреки споменатия риск от усложнения заради сърцето, е подходящо да преминем към хомеопатично лечение в случаите на боледуване (особено при белодробни заболявания, към които е предразположена). Благодаря ви предварително!  bouquet

# 442
Здравейте, чета ви, но е малко трудно да се следи всичко. Имам конкретен въпрос - колко време е нормално дете, което поема хомеопатично лекарство , да поддържа температура ( в случая 38 градуса). Знам, че не е висока от хомеопатична гледна точка, но дали е редно да не спадне след 24 часа? Информативно - лекувам сина си от алергичен пристъп след ларингит . Алергията е реакция на оранизма към вируса според хомеопатичния доктор. Благодаря ви.

# 443
Лилола, а колко ти е голямо детето? За малките децата до 37, 3 се счита нормална телесна Т, а за бебета до 38 Т е нормално...

# 444
Лилола, а колко ти е голямо детето? За малките децата до 37, 3 се счита нормална телесна Т, а за бебета до 38 Т е нормално...

Да,пропуснах да напиша - току що навършени 2 г.

# 445
Цитат
профилактика на инфекциозен ендокардит
Горките вие....
Не само, че ще срутите и без друго изнежения организъм, но ще станете и резистентни към антибиотиците.
Според мен сте за хомеопатия - категорично.
Нормално е болестите да зачестяват предвид по-голямата й възраст, когато вече общува с повече хора, има достъп до всякакви предмети и мръсотия.
Но ако продължавате с това лечение, болестите ще зачестят съвсем според опита ми.

# 446
А как да различим антидотиране от леч.криза??? Rolling EyesНали и при кризата е възможно засилване или връщане на стари симптоми,които искаме да излекуваме...и не само!Напр. поява на хрема,зач.гърло,Т и т.н.Поне при нас сега е така,след като лекуваме проблем със сливици и гърло,почти хроничен!

Самоцитирам се за 3-ти път,пък дано някой каже нещо...
     Преди доста време и аз зададох този въпрос. Тогава ми отговори Архангел и отговорът беше, че няма как да се различат със сигурност и затова е добре да се избягват антидотите, за да са ясни нещата. Rolling Eyes

# 447
  • Пловдив
И аз пак тук да се оплача Sad. От неделя вечерта малкия е пак с характерната за него суха, груба, дразнеща кашлица. Чухме се разбира се с хомеопата, според нея е леч. криза от приетото преди седмица лекарство и каза да не давам нищо. Малкия нсощи и днес е толкова зле, че направо ми се реве Cry, естествено не си позволявам пред него подобна слабост. Въпросът ми е колко време продължава тази криза? Предполагам няма универсален отговор но все пак?

пп. Толкова е зле мъника, че като излезнем из квартала да глътне малко свеж въздух, поне вдама непознати ме спират да ми дават съвети какво да му давам за кашлицата. А влезнем ли в магазин, гаранция продавачката е направила коментар за кашлицата му Tired

Лечебна криза от преди една седмица?...  нещо не ми се вярва...

Александър, мислите че е твърде скоро ли?
От снощи вдигна и лека температура, 37.7, нещо което е изключително рядко за него, просто не вдига температура Rolling Eyes. Според хомеопатката е добър знак, макар и не висока....все пак показва че в организма нещо се случва. И си мисля, ако е криза ...добре ще отмине. Ако пък е някой вирус...е изключително добре че организма му се бори. След като вдигна темп. кашлицата значително намаля и се овлажни. Направо ми олекна.

пп Хомеопатката ми вика.."и сега да не вземете да сваляте темп....А аз толкова се радвам на такава реакция на отганизма на детето Hug. Да не говорим че в къщи няма антиперитици никакви. Изключително против тях съм, и за малки и за големи.

# 448
  • Пловдив
 Peace Браво на вас!Ще се справите!

# 449
  • София - Варна - Бургас
Здравейте   bouquet

Искам да попитам дали в нашия случай хомеопатията може да помогне. Моят син, който сега е на 11 г. е малко странно дете. Може би има някои симптоми на хиперактивност, но  не е само това.
Това, от оето смятам че се нуждае е малко забавяне на скоростта...най-общо казано. Умът му форсира с скорост, на която той не може да насмогне. От там се проявява заекване, проблем с писането - не поставя (не може!) пространства между думите...а е вече 5-ти клас! Не може дълго да задържи вниманието си над едно нещо и съответно не може да довършва започнатото...всеки интерес пламва и угасва бързо....а в същото време се трупа някакво вътрешно напрежение. Лично аз смятам, че това е "болестта" на цивилизацията изобщо...но при него запъчва тгвръде рано и твръде силно...

Искам да попитам дали хомеопатията може да се използва в подобен случай? И дали е уместно. Защото ако не успее да овладее "скоростта"...на ума си "спирачките" (задръжните процеси) ще се износят и ще престанат да работят.

Ще бъда благодарна за мненията и съветите ви!

Имаше един идентичен случай, бяха обявили детето за заекващо, а се оказа че скороста на мислите му се движи светкавично и езика не смогва да изрече това, което мисълта му подава.
  Детето се оправи напълно с помоща на подходящото за неговата индивидуалност хомеопатично л-во.
Peace

Общи условия

Активация на акаунт