Когато мама пее,СЕПТЕМВРИйче весело се смее!

• 22 373
  • 702
  •   1
Отговори
# 495
Майчета, как става това с качването на снимка на профила ми??? Качих в сайта, който бяхте казали , после го пейстнах адреса в полето и сега не виждам никаква снимка, моля помогнете !!!!!

Иначе днес беше 3 часова разходката, на такова време и с най-накрая кротко бебе в количка, няма как да не съм се насладила максимално на деня та и малко живнах и аз. Днес го облякох по боди-къс ръкав, блузка отгоре, чорапки, ританки и есенно якенце. и отгоре едно леко одеяло. Иначе го слагам директно в един плюшен космонавт,  но определено на детето му е топло с него, а пък и така го мрази., че опищява цели блок докато му го слагам.

# 496
Ах,акъв проблем имам и съм яко ошашкана. Днес Марти търси да суче на все по-малки интервали... и аз си викам - скок в растежа, но проблемът е по-сериозен. Час и половина след последното ядене, където сука и от двете гърди, ревна гладен... и аз тъкмо реших, че за повишаване на лактацията ще се изцедя... и  Shocked само някакви мижави 40мл...  Shocked ми къде ми е кърмата?????
Мъж ми ме обвини, че нямам под ръка от лактогонния чай на Хип, че той ми действаше, навика ме едно хубаво и хукна по нощите да ми го търси. Аз си пльоснах детето на гърдите и редувам - ляво, дясно, от половин час, пък каквото успее да осмуче завалията... Налях се с литър вода за 5 минути и един детси чай на Хип, съдържащ маточина опуках. Имам една кутия адапте за всеки случай, но  НЕ ИСКАМ да му давам изкуствено мляко.... и сега... какво да правя?????

# 497
Разходихме сееееееее ама само час и нещо мъника се събуди от колите викащи деца  и така нататък  ooooh! ще свикне тъкмо въщи  ще спи като хлопаме.За неч беше голям кеф а за мен сървайвър.Нали сме на 8-я етаж,ког съм хващала аз колика лашках като на виенско колелопурво едвам влязох в асансьора после 8 стъпала до партера и после още две многоооооооооооо високи да излчза от входа  smile3511 аз нямам сила да дигна количката краката ми теперят...........ама после като видях хораааа и си бутах количката с беба и аз голяма радост  newsm44 newsm68 то било хубаво навън в парка   bouquet Благодаря на свички които помогнха как да се облечем бчхме по плюшен гащеризон отдолу с боди къс ръкав и одеалото от изписването ...даже и беше топло  newsm78. Утре пак с таткотооооо голяма радост  smile3501 ще я накича и ще ви  я снимам сам одето незнам каде да кача аз имам профил във фейсбук там ще дам линк да видите  беба!!!(След разходката обаче си променихме режима на спане и ядене сега си пропусна банята и ме съмнява довечера ще ни държи будни )
Нали ви казах за коликите от вчера давам и инафакол и беба много хубаво се изака днес няма проблеми никакви,псоле почвам испанските капки.
За сухите млека не мога да помогна и за изакването ако тя се запече ,аз се разхлабвам и тя после е готова също!!!
Днес  с тази разходка не съм лягала и за момент сега ме боли операцията дето надигах количката и умирам за сън, освен това си пропсунах обяда и цицките веднага увиснаха, значи като излизам трябва да хапвам иначе няма мляко всички ли мами които кърмите е така като не хапнем веднъж ииии спихва магията  Thinking ???
Дано като спи сега, когато трябваше да я къпч да не си промени нощния ревим че так ами харесвашееее (21,00 яде после 1,00 после 6,00) хем  вечерям на спокойствие после се къпя и с таткото   се виждаме утре ще кава как е било   bouquet приятна вечер че се улях този път да пишаа   bouquet

# 498
здравейте момичета Simple Smile

Задължително трябва да се оригне детето и ако хълца не го оставяйте да хълца легнало, така се усилват коликите. Ако се нахрани в изправено положение, с почивки, а не лакомо да нагълта храната и се оригне, нещата с повръщането и коликите се оправя.

Танита, според моите проучвания, мерките които взимаш, са тези, които се взимат за рефлукс. Сега обаче не помня къде го прочетох. Това е една от статийките по въпроса -  http://xedra.wordpress.com/bf/livingwithbaby/ger_or_colic/ . Възможно е твоето дете да има рефлукс, а не колики.

Giada и ние сме с рефлукс и изчетох доста неща, ходихме при няколко лекари и ако искаш и се интересуваш мога да споделя какво ни е състоянието и какво правим. Въпреки всичко сега мога да ти кажа, че повръщането каквото и да се направи няма да спре или до 6-я месец или до годинката, различно е при различните деца, но се предприемат мерки за облекчаването му, макар и съвсем леко.
Усмихнат и слънчев ден на всички мами и бебоци.
Gergan_ka, сподели какви мерки вземате! Ако искаш може в темата, ако искаш на лични. Мерси предварително! Само да кажа, че при нашето момиче не е болестта ГЕР, а много лека форма - просто след ядене тече върнато мляко от ъгълчето на устата. Само два пъти е повръщала на фонтан за един месец, и то първия път я поразбутах по-грубичко. Просто забелязах, че по цял ден е раздразнителна, не може да заспи, както стои, се зачервява и проплаква. Малко по-късно и потича от устата храна или лига, и тя се поуспокоява, но временно. Попрочетох из интернет, и така малко самоуверено и поставих диагноза рефлукс. По време на хранене и след това я уригвам продължително, както и всеки път, когато приреве. После я държа изправена на гърдите ми известно време, или под ъгъл, но не и легнала. Щом това помага, сигурно съм права. Откакто почнах да действам така, детето се успокои и почти не е връщало храна.

# 499
Чак сега сварих да седна и да драсна някой ред.
Ние се измъчихме тези няколко дни. Гладника цока на гърда, но няма и на половината заспива. След половин час почва едно напъване и съответно повръщането не закъснява. Не мога да му смогна на лигавници. Ходим си и двамата оповръщани и олигавени, а да - много почна да ми се лигави. Като заточи тези лиги... от какво ли? Твърде рано е за зъбки?! И естествено с този режим на хранене не мога да се организирам да излезем на разходка. Докато го нахраня и то не останало време до следващото хранене Sad
Надявам се днес да сме по експедитивни с яденето и да излезем на въздух, че и двамата имаме нужда от това.
Приятен ден и много да ви слушкат бебоците.

nat003 и ние имахме проблеми с акането и се оправихме с Фризовом  Peace
Извинявам се за многото постинги. desuniqe, мисля че и на теб ще ти помогнат същите мерки с уригването и държане на бебчето изправено.  newsm10 Пробвай, пък ако не помогне, поне няма да навреди....

# 500
  • София
Щица ,спокойно и всичко ще се нареди.Така както ми звучиш е точно скок в разтежа /лактационна криза/.Най-важното е ти да си спокойна и така кърмата ще тръгне.Незабравяй ,че ние никога не можем да изцедим толкова ,колкото изяжда бебо.Също е нормално при положение ,че цял ден нон стоп се кърмите и да понамалява ,но тя все пак никога несвършва.
А пък и кърмените бебета не изяждат константен грамаж .

".... правилото е да му предлагате по 70 мл на всеки 454 грама от теглото му всеки ден.
Тоест ако бебето ви тежи 2,700 кг то се нуждае от 425 грама мляко за 24 часа..."

И пак ,най-важно е ти да си спокойна  Peace !

Палмирка
,моята девойка от както се е родила се опитвам да я свиквам да спи на шум и се карам на хората ,които шепнат около нея.Май това ще е единственното нещо на което ще успея да я науча  Laughing .

# 501
здравейте момичета Simple Smile

Задължително трябва да се оригне детето и ако хълца не го оставяйте да хълца легнало, така се усилват коликите. Ако се нахрани в изправено положение, с почивки, а не лакомо да нагълта храната и се оригне, нещата с повръщането и коликите се оправя.

Танита, според моите проучвания, мерките които взимаш, са тези, които се взимат за рефлукс. Сега обаче не помня къде го прочетох. Това е една от статийките по въпроса -  http://xedra.wordpress.com/bf/livingwithbaby/ger_or_colic/ . Възможно е твоето дете да има рефлукс, а не колики.

Giada, не мисля , че  TanitaDanaia има проблем. Всъщност тя дава съвет на другите момичета, които имат проблеми с повръщането.  Peace

Чак сега сварих да седна и да драсна някой ред.
 а да - много почна да ми се лигави. Като заточи тези лиги... от какво ли? Твърде рано е за зъбки?! И естествено с този режим на хранене не мога да се организирам да излезем на разходка.
desunique, вие вече сте на 3 месеца. Около тази възраст, по мои наблюдения , някои бебета много започват да се плюнчат. Точно все едно ще им растат зъбки. За жалост, този период ще отмине сигурно чак като избият въпросните зъбки. Laughing Део започна да се плюнчи от 3тия месец, а първия зъб му изби на 8 месеца.

Ние излизаме всеки ден, даже понякога по два пъти. Днес като излезнахме в 12 на обяд, се прибрахме поле чак в 17 ч. И през цялото време спеше , не се и събуди за ядене. Ще видим през нощта какви ще ги върши. А тази нощ спа от 12.30 до 7 сутринта. Гърдите ми бяха станали на камък -ужас. Shocked
За обличането и аз върху домашните дрешки обличам или жилетка или якенце. Не съм фен на шапките, постоянно се смъкват над очите и много я дразнят. Предпочитам нещо с качулка да й сложа.
За акането ни помогна Лактулоза. Предписа ни го лекарката, че нашата девойка въпреки кърменето не се изакваше по много дни. До онзи ден пак не беше акала 4 дена. Като и дадох два пъти в четвъртък, вечерта резултатът беше на лице. А вчера след  3кратен прием вечерта се изака два пъти. Кофтито е, че лактулозата смекчава аките и нейните бяха бая течни, та днес не й давах, че малко да й почине коремчето.
Нашата девойка все си спи на шум -нищо не може да я бутне. Майките с още едно или две дечица могат да потвърдят. А навън спи като бебе (както се казва), пак нищо не я впечатлява.
E.L. честит ви прием в ясла. Ние чакахме 3 години докато ни приемат. Сега Део вече ходи и за щастие с желание. Кофтито е, че за 2 седмици вече втори път е болен. От два дена е с температура, хрема и кашлица.
 Оставям ви, лека вечер.

# 502
geryaleksandrova, благодаря за подкрепата, много навреме и на място ми дойде  Hug
Иначе и аз тъкмо прочетох за скоковете в растежа и лактационните кризи. Явно сме в такова нещо. Дано размине по-бързичко, че ми е мъка, че не мога да го нахраня. За сега, това, което ще правя е - да му давам да суче по-често, цедя след като яде, пия повече течности, между които и лактогонния чай и гледам да не забравям да ям. Вярвам, че ще се справим...

Днес водих дребното в Германския манастир, където ни прочетоха "чистата молитва". Попът беше мега незаинтересован и общо взето просто си изпя нещото като скороговорка и каза едно "айде живи и здрави". Но имаше една млада двойка, които явно са слушали молитвата в църквата и когато излязохме момчето със светнал поглед ми каза, че сме били избрали много хубав ден, за да си кръстим детенцето (явно помислиха, че го кръщаваме), много мило ми стана заради особения блясък на лицата им...

Последна редакция: сб, 23 окт 2010, 22:59 от Щица

# 503
  • София
geryaleksandrova, благодаря за подкрепата, много навреме и на място ми дойде  Hug
Иначе и аз тъкмо прочетох за скоковете в растежа и лактационните кризи. Явно сме в такова нещо. Дано размине по-бързичко, че ми е мъка, че не мога да го нахраня. За сега, това, което ще правя е - да му давам да суче по-често, цедя след като яде, пия повече течности, между които и лактогонния чай и гледам да не забравям да ям. Вярвам, че ще се справим...

Аз също вярвам ,че ще се справите
  Hug !
За твое успокоение ние също минахме през подобен период.Но пък установих ,че бебето ми надава доста добре и се отдадох единствено на кърмене и нищо друго.Все пак най-важната ни задача са бебчовците  Grinning и изобщо неми пука дали кърмя по цял ден и къщата ми нагоре с краката !

# 504
Здравейте майчета Simple Smile
и аз гледам да ви чета редовно, но почти не ми остава време да пиша... а и моят бебо никак не е поспалив
хапва си на около 3часа, но понякога докато заспи идва време за следващо хранене и той пак не спи и така... татито ни вече в чудо се е видял и само заплашва че ще се мести да спи в другата стая, за сега блуфира, но кой знае кога ще му прищрака от недоспиване  ooooh!
Вашите бебчета от кога започнаха да правят по-дълги палзи, нямам търпение вече, през деня не ми е проблем , но вечер е ужас, немога да се наспивам  Tired
Инъче винаги когато е хубаво времето сме на разходка облечени с боди с късо ръкавче, гащеризонче, космонавт(не много дебел) и одеалце... добре му е на Дани  Party

Да ви се оплача и аз - вчера започна да ми се зачервява едната гърда и забелязах че ми се образува бучка, моят бебок хич не може да ми изпразва гърдите и едната му идва много, предполагам за затова се е образувала...вдигнах температура и цял ден бях като парцал, вечерта влязох под душа и само масаци и цедене, абе ужас...
Добре че днес се чувствам по-добре  Rolling Eyes
Прегръдки на всички бебоци и лека вечер на мамите  Hug

# 505
Добро утро на всички!

Ние вчера ходихме на село да видим бабите и цял ден бяхме навън.Добре ни се отрази,обаче като се прибрахме и сложих малката да спи,нещо се размрънка,като я прегърнах заспа.Викам на моя:страх я е,че не съм до нея.Сега оправям къщата и каката за училище,и хайде пак навън.
Питах ви за дрехите,защото оня ден беше студено и имаше вятър,поне при нас.Иначе и аз върху дом.дрехи слагам един космонавт,който е плюшен с малка подплата и едно одеяло.Шушлякобите ги пазя за зимата. Simple Smile

Приятен,слънчев ден на всички и много разходки!!! smile3525

# 506
стахотно време. Ние сме на село. Мъника спи на двора, на чисто и свежо... и смятам само за хранене и преобуване да влизаме вътре Simple Smile. Ех, че готино. Мами, грабвайте количките и навън Simple Smile.

# 507
 Weary Аз със вчерашната разходка и промених режима тази нощ  ядеше на два три часа а уж спим п о 5-6 и сега когато трябваше да се събуди да излезем тя от сутринта не е спала и реши сега да заспи и стоя и гледам как пече и не мърдам.Ако изляза сега ще огладнее а вчера я мъчих от шишето цялата се оля с мляко мн и идва държи в устата едвам преглъща .Ако и дам цедено навън вднага трябва да се прибираме че се мокри чак до гърдите да плюе, най добре да си я кърмя, та з атова стоя и чакам.
И още нещо  Щица и аз преди няколко дни  имах такава криза..........,но след два дни всичко беше окей само дето ми одърпа цицките да папка на час, не пропускай ти да ядеш и  пиеш мн водаааа, биричка ядки плодове аз ям мн грозде Simple Smile и после  bombs

# 508
Някой ми беше казал, че гроздето не се препоръчва за кърмачки, че можело да предизвика колики. Не ми е сред любимите плодове, но ми е интересно дали е вярно.
Palmirka?

# 509
...Да ви се оплача и аз - вчера започна да ми се зачервява едната гърда и забелязах че ми се образува бучка, моят бебок хич не може да ми изпразва гърдите и едната му идва много, предполагам за затова се е образувала...вдигнах температура и цял ден бях като парцал, вечерта влязох под душа и само масаци и цедене, абе ужас...
Добре че днес се чувствам по-добре  Rolling Eyes

Чудесно си се справила! Можеш също, ако желаеш да поставиш зелево листо (без твърдата жила) на мястото, което е бучката/зачервяването след кърмене до следващото кърмене (добре е да не се ползва за твърде дълъг период, тъй като някои майки отчитат известно намаляване на лактацията). Обичайно приема на лецитин, който е хранителна добавка и се ползва в сладкарството не позволява слепването на мастните клетчици или ако вече има такива (бучка примерно) спомага за тяхното разделяне и по-лесното отшумяване на проблема. Когато има бучка/запушване обикновено 3-4 на ден от 1000-1200 мг могат да са достатъчни като прием, ако е по-сериозен проблема биха могли да се вземат и 5-6-7 на ден. Когато напълно отмине всичко лецитина плавно може да се намали с по 1 на 1-2 седмици.

Относно нощните паузи, те биха могли да доведат до препълване на гърдите, а и именно през нощта лактацията се стимулира най-добре, тъй като тогава е най-високото ниво на хормона отговарящ за производството на лактацията. Реално в ситуация, когато едната гърда може да се препълва, да се получават бучки/запушвания, Дани по-скоро може да ти прави добра услуга сучейки често и помагайки за изпразването на гърдите. За да се избягва препълване, може да е добре да не се правят твърде големи паузи между храненията. Удобно ли е да попитам дали детето спи при вас или в стаята с теб? Някои родители предпочитат в подобна ситуация да спят с бебето, за да може да си почиват по-добре. Други предпочитат бебето да е в легълце допряно до спалнята, хем отделно, хем все пак близо, за да не става мама през нощта. Стискам палци скоро да си по-добре   bouquet

Ах,акъв проблем имам и съм яко ошашкана. Днес Марти търси да суче на все по-малки интервали... и аз си викам - скок в растежа, но проблемът е по-сериозен. Час и половина след последното ядене, където сука и от двете гърди, ревна гладен... и аз тъкмо реших, че за повишаване на лактацията ще се изцедя... и  Shocked само някакви мижави 40мл...  Shocked ми къде ми е кърмата?????
Момичетата вече са ти отговорили, мога само да допълня, че след като можеш да изцедиш още 40 мл., след като се е нахранил, значи в гърдите ти все още има мляко, което Мартин може да изсуче. Ако желаеш можеш да приложиш и компресия на гърдата, когато видиш, с което би могла да му помогнеш да изсуче повечко задно мляко, което може да го засити по-добре. Ако прецениш ще ти пусна клипчета и допълнително информация за компресията на гърдата.

Тъй като сте изписали доста, ще отговоря отзад напред, а ако предпочитате можете да зададете въпроса си отново.

ПП:
Някой ми беше казал, че гроздето не се препоръчва за кърмачки, че можело да предизвика колики. Не ми е сред любимите плодове, но ми е интересно дали е вярно.
Няма доказана връзка между коликите и храните, които майката консумира. Все пак, ако детето проявява някаква чувствителност би могло да се консумира без люспицата да речем.

Последна редакция: нд, 24 окт 2010, 14:42 от Ivy

Общи условия

Активация на акаунт