Преди година новина за наш'то юлче долетя

• 21 251
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • София по рождение
Мисля, че проблемите със стомашно-чревния тракт са по-скоро от начин на готвене и на живот. Ако ядете пържена храна, пикантно или нередовно се храните, със сигурност ще имате проблемен стомах или черва. И аз ям нередовно, но имам здрав стомах...засега.

# 511
Ааа и с това съм много съгласна, че всяка майка на подсъзнателно(интуитивно му викам аз) ниво знае точно за нейното дете кое е най-добре. За това и смятам, че е грешка да се дава съвет на майка, която не е искала, както и че най-добрия съвет за една майка по-всеки въпрос е да слуша интуицията си.

П.П. И все пак за всяко едно правилно интуитивно решение помага базата знания и опита на човек. За това ми е полезен форума много. Например: не може човек да си мисли, че взема правилно интуитивно решение да захрани късно, а да не знае че има и ранно захранване.

# 512
да...и ме подсетихте да кажа още нещо за захранването.аз немисля педагогическото да прилагам (но когато е възможно и съм зготвила подходящо може),но мисля да не го насилвам обезателно да яде нещо дето неиска.нали една от идеите на педагогическото май беше,че детето самО си избира какво да яде и те "знаят" кое е добра и коя лоша храна за тях.една мама в чужбинската сподели пример със себе си.вечно са я карали да яде пряко сила моркови,а тя ги мразела.след известно време се разбрало,че е алергична от морковите.та аз мисля д аму предлагам различни храни с лъжичка (пюрета,каши) и каквото неиска няма да му го давам.само по избор.някакво смесено тип захранване ще правя аз Joy

въпроса с полуседналото състояние и мен ме касае,защото изхвърлих май коша за новородени от употреба.иска да седи:( така излизаме вече от днес.

# 513
Днес направихме една страхотна разходчица..... Hug

# 514
Нейната количка е на нива(няма кош за новородено),и като е будна в нея,вдигам количката с едно ниво.Определено и е по-интересно,и на ръце като е не иска легнала,само като и се говори издържа да лежи-голяма клюкарка е станала Heart Eyes

# 515
Едно въпросче: Какво мислите за Ротарикс? И някоя от вас мисли ли да го приложи?

При нас е в календара и имаме първия прием. Ротавирусът минава с тежка диария, което е опасно за бебета и малки деца. За мен специално от тази ваксина има доста повече смисъл отколкото от полиомиелитната, примерно (и полиомиелитната имаме де, аз имам чичо в инвалидна количка след изкаран полиомиелит).

Аз вече съм готова за второ, но следващия път съм решена да раждам нормално, та ще ми трябват поне 2 години между ражданията  Laughing.

Аз съм 81 набор, майка ми е имала 2 години платено и една неплатено майчинство. С брат ми имаме 3.5 г разлика, така че на детска градина съм ходила 2 месеца между майчинствата Laughing. Аз започвах 1ви клас когато майка ми се върна на работа след второто майчинство.

Дребосъчка най-накрая откри как да се преобръща от гръб на корем и сега пада голям купон.

Последна редакция: пт, 22 окт 2010, 02:50 от Juturna

# 516
Днес само чета набъзо, бебка е цял ден неспокойна, свива се много, леле тези колики не ни подминаха, дали ще спрат на 3 месеца newsm78. За захранването мисля от 5 месец , тя върви по слабичка, но ще си почна с пюре.

# 517
и аз смятам да захранвам след 6-ти месец,а с какво очаквам педиатърката да ми каже.

# 518
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
питах за полуседналото защото и нашия се сърди да е по гръб, но подложа ли му една възглавничка е друго нещо  Wink  да не говорим че коша за новородени ни е вече малък от край до край му остават не повече от 5см. Не знам колко е станал вече Борис, че сме на консултация на 30ти, но мин мес. на 30ти беше 63см до колкото си спомням  newsm78

Ааа и с това съм много съгласна, че всяка майка на подсъзнателно(интуитивно му викам аз) ниво знае точно за нейното дете кое е най-добре. За това и смятам, че е грешка да се дава съвет на майка, която не е искала, както и че най-добрия съвет за една майка по-всеки въпрос е да слуша интуицията си.

И аз така мисля  Peace

Пресен пример е за сока: абе нещо отвътре ми подсказва да не го давам. Иначе баща ми в градината гледа ябълка и специално за бебо нито я е пръскал нито нищо само и само да е екологично чиста. И все пак не ми се иска да давам. Също нещо ми подсказва, че е още рано за захранване и не му е дошло още времето.
Може и да съм луда знам ли ама така ги чувствам нещата.

# 519
Пиша само да ви кажа,че няма да ме има до неделя.Да не пишете много,за да мога да ви изчета после.  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green
А нашият бебок спи от 18 часа и сега не знам като откара такъв сън дали ще спи нощеска.Ама каквото такова.
Айде лека вечер и на вас и на бебоците!   bouquet

# 520

А нашият бебок спи от 18 часа

newsm09 newsm09 newsm09   18 часа!!!???

ааа, имаш пред вид 18:00 ooooh!

# 521
  • IT
Баси, какво става в този град-днес част от града нямаше ток, сега при нас вода няма... Та се замислих както го дохранвам, ако ми спре тока какво ще правя.... уф по-бързо да ми се оправя вече тази кърма че ми писна да се занимавам с нея.

# 522
  • Sofia
Мами, чувствам се не изморена, а изтощена. Това май е вече перманентното ми състояние. ooooh! И двете девойки вече спят, ама аз си знам какво ми костваше. Добре, че голямата е вече голяма и общо взето се оправя сама. Сега трябва да се надигна и да измия чиниите, че много мразя да стана сутрин и да има куп чинии в мивката.
Благородно завиждам на всички вас, които си обличате спокойно старите дрехи, аз явно трябва да намаля количеството храна, но не смея заради кърмата. Всъщност искам да сваля не 3, а 5кг и да си стегна тялото, ама кога ли ще стане. Искам да стигна заветните 45 кг, но в момента ми се струва мисия невъзможна. Опитвам се да не ям много сладко, но ако не ям, направо се разтрепервам, сигурно като наркоман.
Алекса, какво става с кърмата ти?
Therisa, моля те, пиши ми, ако искаш на лични нещо повече за пилатес и за въпросната топка.
Ние другата седмица смятаме да пътуваме към Хасково, нали първокласниците ще почиват два дни и ще се възползвам малко да сменим обстановката, че вече ще полудея от еднообразието.
Оплаках ви се, сега ви пожелавам лека и спокойна вечер!

# 523
  • IT
и аз правя пилатес, но без топка с едни еластични ленти, че имам много килограми да свалям;
имам проблем с кърмата отдавна тъкмо се пооправи и регулира, аз се успокоя и айде пак на ново изчезне. Сега отново изцеждам след всяко ядене, за да стимулирам, топли компреси слагам, абе мъка, обаче аз имам желание да кърмя и не се предавам. Лошото е че той започва да пищи вечер като му давам да суче, защото знае че ще трябват усилия, а най-новата мода в кърменето при нас е аз права и го люлея.

# 524
обаче в случая да си кажа защо толкова се доверявам на теориите за късното захранване. ами пропагандира се нещо безплатно-кърмата.демек никой не печели от това пари и следователно шанса да не лъжат е голям:) докато ако беше обратното става малко големия бизнес като с ваксините....всичко,което е свързано с пари и печелбарство за някой ме кара винаги да го слагам под въпрос.

Не съвсем - а всевъзможните стимуланти за кърма като чайове, добавки и т.н.?! Голям бизнес са имайки се предвид как на всяка майка постоянно се втълпява едва ли не че няма достатъчно кърма и че ако детето й не е наддало 2кг за месец нещо не й е наред и трябва да дохранва.

И колкото по-голямо е бебето толкова повече количество кърма ще му трябва и оттам се почва с една паника, че няма достатъчно кърма, а никой не обръща внимание колко е разумното наддаване за едно бебе и доколко "здравословно" е прехранването.

Т.е. за да получиш "безплатното" нещо много често плащаш без даже да си даваш сметка  Wink

Общи условия

Активация на акаунт