Преди година новина за наш'то юлче долетя

• 21 245
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Аз съм 84 година родена и тогава майчинството е било 2 години платено и една неплатено.Но знам,че преди това е било доста малко,но не знам подробности.
За сядането - ортопеда каза,че в нас може да го държим седнал.Нямало проблеми за момченцата.А от легнало положение ще го изчакам сам да се изправи.Той ,миличкия и сега се напъва,ама много е мъничък още.Толкова ме забавлява като се мъчи да се надигне,мъчи се ,мъчи се и като види ,че не става почва да реве.  Mr. Green

# 496
  • София
А за момиченцата има ли проблем да седят?ТО каква е разликата?

# 497
Аз не знаех дали има или няма разлика,но ми направи впечатление,че той подчерта,че щом е момченце няма проблем.Може и да има разлика ,но аз лично не съм запозната.

# 498
Ооо тези мехлемчета като ги гледам и цената им е прилична - сигурно ще си взема от всички Simple Smile

# 499
хели,дядо ми беше първи секретар на партията за регион враца,а баба ми главен счетоводител в "НАРКООП" (ако така се пише правилно,че май неможех да чета тогава).това,че аз съм цървул незначи и че те са хихихии, и аз говорех за нейното майчинство,което е било 1957 година.и без това цял ден се каня д аи звънна да я чуя,ама детето спи.после като се събуди ще го направя да я питам баш как  е било,ама много добре си спомням,че хем на детския ми акъл м исе видя малко драстично малък баща ми ,когато го е зарязала сам да ходи на работа.

# 500
  • IT
_Izabella_ изглежда има разлика при момчетата и момичетата, защото до преди няколко години задължително са били момичетата на преглед-те май и по-лесно получават луксация. Той ортопеда нали и това гледа дали има костни образования в ставите и разни други неща.

# 501
  • София по рождение
Светле, не казвам, че си измисляш...не съм чела поста ти, извини ме. Набръзо прочетох нещо от Алена и Марита...
Марита, така става, защото знам, че от 50-те години до 80-те години има драстична разлика в законите.
Аз мога да споря цяла нощ за времето през 1974 и 1985 г. И при двата периода майчинството платено беше 2 години. При мен е имало опция за още една година неплатен отпуск по майчинство, но при брат ми не помня дали не е отпаднала тази 1 година допълнително, защото след навършването на 2-те му години мама тръгна на работа, а баба ми пое щафетата, че ревеше в градината. Тоест ние на ясли не сме ходили, а на градина направо. Там приемат както тогава, така и сега на 3 години.
Ама не виждам защо спорим, бе...Май само в нашия форум хормоните още не са си на мястото. Laughing

Изабела, при момичетата трябва повече да се внимава при сядането, заради кръстните и опашните прешлени. Нали именно те играят роля при родовия процес и отварянето на канала.

# 502
оооо по това късно време аз не говоря,че е било кратко майчинството.аз когато съм била вече родена е било дълго.аз говорех буквално за когато баба беше млада де Peace

# 503
И аз знам,че при момиченцата риска от луксация е по-голям и при бебенцата които са били седалищно предлежание.
За майчинството едно време-сестра ми е родена 1982 год.и тогава майчинството е било 10месеца,но това е било за някакъв период,аз съм родена 1986г. и мама си ме е гледала до 2 год.никой не я е натискал да се връща на работа преди това.А относно захранването-мисля,че с комунизма това е измислено оправдание да се отрича ранното захранване.Да не забравяме,че почти всички сме изгледани по тази систем-я колко големи жени сме станали,че и деца родихме Peace

# 504
да,но аз имам остър гастрит от дете,а братовчедка ми язва от 7 годишна,мама има колит ужасен,баща ми язва.....

# 505
Доказано ли е,че е от ранно захранване,защото примерно аз,сесра ми ,майка ми,баща ми,братовчеди и тн. сме захранени рано и си имаме супер здрави стомаси.Аз смятам,че захранването няма толкова голямо значение за бъдещи проблеми колкото в последно време се говори Peace

# 506
Доказано ли е,че е от ранно захранване,защото примерно аз,сесра ми ,майка ми,баща ми,братовчеди и тн. сме захранени рано и си имаме супер здрави стомаси.Аз смятам,че захранването няма толкова голямо значение за бъдещи проблеми колкото в последно време се говори Peace

ами незнам.то тези неща май не са супер доказуеми де,а и си е до човек.предполагам склонните към стомашни проблеми или разни алергии е по-добре да внимават.аз понеже сме фамилно обременени от първото ще внимавам.а гледам детето ми доста често все още ака топчета.значи не е готов изобщо да приема други неща освен мляко.донякъде е индивидуално.
обаче в случая да си кажа защо толкова се доверявам на теориите за късното захранване. ами пропагандира се нещо безплатно-кърмата.демек никой не печели от това пари и следователно шанса да не лъжат е голям:) докато ако беше обратното става малко големия бизнес като с ваксините....всичко,което е свързано с пари и печелбарство за някой ме кара винаги да го слагам под въпрос.

# 507
Аз откакто чета тук и имам чуството, че започвам да упреквам и аз ранното захранване за недоразуменията си със стомаха, сестра ми и тя има. Мама каза, че малко ни е кърмила и ни е захранила рано, защото не и е стигала кърмата и повечето мами, които са сега на нейната възраст се оплакват, че не им е стигала кърмата - аз мисля също, че и това е по повод разни неправилни неща, като сокчета, ранно захранване и най-най вече храненето по режим - ей този режим май като се замислям все повече, им е обърквал тотално кърменето. Захранват рано и после стомасите на всички не са в час. Някой ще каже, че е заради боклуците, които има по магазините, заради стреса, но аз до преди 5 години ядях селска храна от баба и дядо, а още в 1ви клас имах някаква болест, дето е автоимунно заболяване и организма произвежда нещо, което убива ензимите, които усвояват глутена(доста сложно ама не можах по-просто да го кажа). Може и това да е вследствие на ранно захранване с глутен Simple Smile Ама в кви филми съм, а?  Joy Но си го мисля де. Затова ще изчакам аз със захранването за всеки случай. А и Кала снощи беше с нас на масата за първи път и с какво учудване ни гледа как ядем с вилици...чак уплаха се четеше в очите му. Така, че ще изчакам да прояви интерес и тогава ще захраня.

"всичко,което е свързано с пари и печелбарство за някой ме кара винаги да го слагам под въпрос." - с ето това съм много съгласна.

# 508
стоун и аз така като теб си мисля.не е доказано,че стомасите ни са зле от ранното захранване,но може пък да не рискуваме.и без това децата не губят,нито рискуваме нещо,ако не ги захраним рано.имат шанса да се хранят с майчино мляко е тия 6 месеца  или 3 години макс. после цял живот ще ядат другите храни.така,че....за никъде не бързам,а като се сетя пък после ще има да се чудя да го готвя вкъщи ил ида купувам,па дали има консерванти,подобрители и т.н.пък 330 въпроси ще възникнат.сега си знам цицата или съотвтно АМ  и довиждане.

# 509
Съгласна съм,че ако има фамилна обремененост не е добре да се избързва със захранването-аз също не бих го направила,но при положение,че родителите и и близките роднини нямат проблеми,не виждам причнина да не се захрани детето-а ако не му хареса никой няма да го насилва все пак.Но в крайна сметка майката взима решението,а смятам,че всяка майка подсъзнателно избира най-доброто за детето си.

Общи условия

Активация на акаунт