Преди година новина за наш'то юлче долетя

• 21 281
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
а пък за мен като е второ дете да не мислите,че по-лесно се взима решение? ооо дупе да не ви лъже другарки:) аз ваксинирам,но признавам,че все още ме тормози темата и се чудя дали не згреших.
не ми харесва обаче политиката в Бг с тези ваксини.разбира се,че трябва да може майките сами да решават дали да ваксинират собствените си деца и разбира се,че това не би трябвало да е опасно за ваксинираните.как може едно неваксинирано да е заплаха за ваксинирани? нали те са защитени,както nlight казва? какви са тия комунистически ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ политики?

на нас сега искат да ни слагат БЦЖ само заради българия,в която почти не си ходим и толкова и ще си ходим,та се чудя дали нея да не я откажа.

# 346
enna, и за мен е първо дете.Аз нищо не пропагандирам.Аз самата ще си ваксинирам детето.Просто казах,че не може да се казват такива крайни тези.
Диването,като е задължителен я ми обясни защо не се бият точно както е във въпросния календар,а когато имат ваксината.Значи от наша страна са задълженията и отговорностите,а от страна на държавата ????А като са задължителни и като вследствие от тези ваксини някое дете (като моя брат) се разболее от СМЪРТОНОСНА болест и умре.И се доказва,че е от ваксина какво се случва??? Аз ще ти кажа - НИЩО.Извинявам се за поста си,но просто не издържах вече.

ами казват ти - "сори, явно не сте от късметлиите" .... Затова не виждам как може майката да няма право да вземе сама информирано решение...за собственото си дете

# 347
разбира се, че трябва да са по желание ваксините. Някъде по-нагоре бях писала, че аз например по4ти не съм ваксинирана. Като бебе понеже съм недоносена са ми спестили голяма 4аст от ваксините. Е... нито съм се разболяла от нещо страшно, нито боледувам изобщо от нещо по-страшно от настинка. За сметка на това голямата ми дъщеря съм я ваксинирала със всички задължителни ваксини и по мое мнение те само са и навредили. Освен 4е боледува много и има респираторна алергия, имаше и доста неприятни неврологични смущения по едно време като беше малка. Сега много силно подозирам за това ваксините.

А..и на градина пак не я приеха нищо, че е с пълен имунизационен картон Simple Smile Просто тук във Варна положението с градините е много зле...

Това нищо не доказва. Аз също почти не съм ваксинирана и имам атопична астма. Мъжът ми има всички ваксини + всяка есен си прави противогрипна и също е с алергии  newsm78 Ваксините на са необходимо и достатъчно условие за развитието им.

# 348
  • Бургас
margi_tr,не смесвай проблемите на нашето здравеопзване със задължителния статус на ваксините.
Аз също бих искала да не се набляга на това как някой не си е ваксинирал детето,за мен той е в нарушение,което би застрашил здравето на моето дете.
nlight,бих казала,че Диването е просто не лицемерна,не груба.

# 349
на нас сега искат да ни слагат БЦЖ само заради българия,в която почти не си ходим и толкова и ще си ходим,та се чудя дали нея да не я откажа.

това бцж е васина която отдавна не се слага никъде освен тук в бг - доказано неефективна е. Дори моята педиатърка ми го каза! За съжаление и на нас са ни я сложили още в родилното.

# 350
А знаеш ли какво се случва с имунната система по време на химиотерапия?! Айде помисли малко и тогава пиши кое е парадокс Simple Smile

Тя е чела ТОЛКОВА много повече от мен и теб.

Марги, ваксините не се слагат под час, ако не си наясно, да поясня. Съществува отлагане на ваксини, дори ако бебето е сополиво. докато състоянието му се подобри. Ваксини се поставят на здрави деца. Това, че са забавени с един месец или два, нищо не означава. Пък и не смятам, че на някоя майка бебето ѝ общува с много неваксинирани деца.  Peace Има разлика между поставена след 3 месеца ваксина и неваксиниране.

Нлайт, не съм груба, нито се изказвам гадно. Просто съм пряма и не съм хипокрит за разлика от много тук. Ако да се изказвам добре и да съм мила означава да ти ближа задника и да ти се кланям, извинявай, ама не си познала.  Peace

# 351
Mira 1919,не мога да не смесвам проблемите на нашето здравеопазване със задължителните ваксини,защото аз именно в БГ си ваксинирам детето.Ако бях някъде другаде щях да се съобразя с тяхното здравеопазване.Но според мен има и позитиви и негативи и в двата случая (с ваксини и без).Затова всеки си решава.Няма смисъл да дъвкаме повече.Достатъчно се изписа.Аз даже бях се зарекла по темата да не пиша и да не чета във форума ,но просто .....Обещавам няма вече!
П.С. Да отлагат се,защото лекаря не разполага с тях,но има и случай когато са отложени (в което няма нищо лошо) и като дойдат се бият 5 примерно в един месец,защото са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ и сега ги има.За това говоря. Това е наистина за последно.  Peace

# 352
Аз даже бях се зарекла по темата да не пиша и да не чета във форума ,но просто .....Обещавам няма вече!

и аз,ама от два,три дена се коментира и все прочетох нещо колкото и да се стараех да не чета:)

# 353
  • в 1001-та нощ
тези майки, които имате второ дете - можете ли да кажете, че с второто Ви е по-лесно - че онзи първичен стрес (като за всяко първо нещо с първото дете) е отминал и не се повтаряили поне не със същия първичен интензитет (като ри първородото), че се чувствте по-уверени и повече му се радвате (на второто), защото липсва напрежението от грешка?

може би трудност има в това, че вече вниманието не е само за 1 дете, както е било с първото и трябва да внимавате да няма ревност у голямото дете .... грижите са за две деца .....

с първото, като че ли много неща се научават "за първи път" и се утъпква пътека

може ли да се генерализира в подбен стил или с всяко дете е толквоа различно, че все едно е за 1 път  newsm78

# 354
ЗДРАВЕЙТЕ МАМИ И БЕБЧОВЦИ!!!Влизам да се отчета вчера ходихме на консултация и Ники вече е 7200(качил е 1200) и е 63см(5 см.).Биха му Пентаксим и Синфлорикс.малко по плака,но като цяло ги прие добре,сега са му зачервени местенцата на обождането и сме направили компрес с реванол.Лекарката каза че са му набъбнали много венците и може би ще има рано зъбче(тъкмо го оставиха гадните колики и ще го почнат зъбчетата #Crazy).Каката ни кашля по-малко,водихме я на лекар,гърлото и гърдичките и са чисти,а неможем да разберем откакво прокашля.Засега това е от нас,връщам се да ви чета че съм изпуснала доста

# 355
margi_tr,не смесвай проблемите на нашето здравеопзване със задължителния статус на ваксините.
Аз също бих искала да не се набляга на това как някой не си е ваксинирал детето,за мен той е в нарушение,което би застрашил здравето на моето дете.
добре де, обясни ми как неваксинирано дете ще е заплаха за ваксинирано?? Нали се предполага, че ваксинираните са защитени? Ето тук всички, които са убедени, че ваксинирайки детето си, така го защитават о въпросните болести...изпадат в противоречие със себе си. Така излиза, че слагат ваксините, но не са убедени в тяхната ефективност.

А що се отнася до това кое е не-лицемерие и грубост, смятам, че реплики от сорта на "смешна си" влизат във втората катргория

# 356
алена,сега съм по-спокойна от една страна,но от друга по-неспокойна. сега знам колко голяма наистина отговорност е едно дете,а преди не го знаех и приемах нещата някакси по-повърхностно.доверявах се на лекарката ни,която сега разбирам не е била толкова добра,но понеже бях повърхностна или глупава ли ...нзнам.сега обмислям нещата повече,имам повече отговорност просто.
даже сега решенията ми са по-трудни за вземане дори:) примерно кога да захранвам,с какво,да ваксинирам ли,с какво и т.н...тези сериозните неща са по-трудни за решаване.преди следвах какво казва лекарката без много да размишлявам.по-лесно м ие с ежедневието.примерно не ми беше проблем да си изкъпя за пръв път бебето и тем подобни.първия път нещата бяха разменени.

# 357
А що се отнася до това кое е не-лицемерие и грубост, смятам, че реплики от сорта на "смешна си" влизат във втората катргория

"Смешна си." е определение, касаещо това, което изпитвам в момента към теб. Ако не ти го бях казала, щях да съм лицемерна. Нито е обидно, нито грубо. Какво грубо има в това да намираш някой за смешен? Simple Smile Може би, за разлика от теб, умея да подбирам изразните си средства много добре.  Peace

СЗО препоръчва ваксинирането. Уницеф събира пари за ваксини. Защо ли бе се занимават тия глупаци с такива идиотски дейности? Ваксините касаят ОБЩЕСТВЕНОТО здраве. Аз искам детето ми, мъжът ми и аз да живеем в защитено и здраво общество.

# 358
алена,сега съм по-спокойна от една страна,но от друга по-неспокойна. сега знам колко голяма наистина отговорност е едно дете,а преди не го знаех и приемах нещата някакси по-повърхностно.доверявах се на лекарката ни,която сега разбирам не е била толкова добра,но понеже бях повърхностна или глупава ли ...нзнам.сега обмислям нещата повече,имам повече отговорност просто.

да... точно така е

# 359
  • Бургас
добре де, обясни ми как неваксинирано дете ще е заплаха за ваксинирано?? Нали се предполага, че ваксинираните са защитени? Ето тук всички, които са убедени, че ваксинирайки детето си, така го защитават о въпросните болести...изпадат в противоречие със себе си. Така излиза, че слагат ваксините, но не са убедени в тяхната ефективност.
Ще ти обясня,но малко по късно,че имам излизане,но да има риска да и то точно за бебето ми,защото големите ходят на градини и могат да заразят бебе,а те да изкарат болеста леко ,защото са ваксинирани,и още и  още но нямам време...

Общи условия

Активация на акаунт