Преди година новина за наш'то юлче долетя

• 21 223
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
маритка, и на мен много ми харсва, мисля, че е оптимално добър подхода и така ще захранвам. Дано само да имам достатъчно кърма... Praynig

а за никненето на зъбките знам, че започва да ги дразни много преди да се покаже зъб4ето. Може на 7-8 месеца да излезе, а още от 3тия по4ва да ги дразни, защото то си расте вътре във венеца...

аз продължавам да чета! не само за захранването.сега четох какво причинява плачът! оле това ме разби.аз не,че го оставям да плаче,но всички ме упрекват,че го глезя много (с изклювение намъжа ми май) и да съм го оставяла.ох добре,че слушам инстинктите си! само,че нества дума,че само плачът предизвиква смущения у бебето,ами и ако бъде оставено от майка си.примерно на детегледачка.то не,че не го знаех аз това пак инстинктивно и без да чета "книги",но.....ами ще си променя критерийте за търсене на работа.само събота и неделя ще мога да работа.да го гледа баща му.това предполагам не е толкова стресово вече,а и не е за цял ден.ох жалко,че моя мъж неразбира български.как да му покажа да прочете това? чрез преводачката в гугъл незнам колко добре ще стане:(
на мен не ми пука какво казат някой... следвам си собственото усещане и много се радвам като някъде прочета колко е добре всъщност това, което правя Simple Smile
Аз също постоянно си я гушкам, не я оставям да плаче (и резултат е, че тя наистина не плаче), дори спим заедно притивно на някой схващания. За спането заедно също четох само положителни неща и дори една педиатърка (без да знае,че спим заедно) ми каза, че СЗО препоръчвала бебетата поне до една годинка по възможност да спят с майките си Simple Smile

С каката всяко нещо праех по "препоръка на педиатърката" , в следствие на което имаше много ревове, нерви, безсънни нощи...
А сега..нито колики, нито рев безпричинен, спокойно и весело бебе с наспана и спокойна мама Simple Smile И кърменето засега върви без проблем. Абе като цяло този път всичко ми върви някак ..естествено и леко.

# 601
Здравейте,мамчета!   food010
Да ви питам- вашите бебчовци подгъват ли си ушенцата като спят?Нашето гардже винаги си смачква ушенцата и си мисля да му слагам една лента,че да не станат големи.Казват ми,че щели да се оправят с времето,но не ми се вярва,те от сега стърчат ..  Thinking

# 602
нлайт,при нас за съжаление не е чак толкова леко,но мисля това е следствие все още на първоначално объркания режим на детето ми.то беше сменило деня с ноща и все още имаме кофти периоди.за щастие положението доста с еи подобри.до края на втория месц аз никога не бях спала повече от два часа накуп мисля,ядеше непрестанно,будуваше по цели нощи,аз бях станала на вампир и мразех целия свят....мани,мани. сега вече е по-добре,но пък започна да плаче доста.иска да го държа,но и д ане съм седнала,а да стоя.незнам как усеща,че сядам,като го правя в абсолютно същата поза,както и стия,а и го подрусвам....пак разбира! егати човечето! и комшийте ни разбраха вече,че имаме бебе.тази до нас се беше фукала,че не е разбрала кога съм родила,но по количката се усетила (нали я държа долу във входа)...е сега разбра Mr. Green аз както казах не му давам  много да плаче,но понякога се случва.той някакси мигновенно изплаква,а не е е постепенно с градация и докато го успокоя 5 мин. особено нощем много се чува:)
иначе да ти кажа аз не последвах никакви подобни препоръки да го оставя да поплаче,а и тук ми бяха дадени такива:) спи при мен от болницата още.абе всички мои теоретични методи а ла д-р спок някакси естествено бяха зачеркнати Mr. Green моя мъж вече няколко пъти ми сподели как бебето на един негов колега спи от самото начало в собствена стая Winkаз си правих оглушки и се правих на тъпа,ама той наскоро вече по-директно ми каза,че този същия колега му казал,че не го ли отделим сега после ще е много невъзможно и ще ни пречи (което не е лъжа),ама аз категорично отхвърлих тия мераци.ако мисли д ами отделя детето като сираче да се отделя сам.той така и направи-спи в детската стая сам,а ние с Алето се ширим на цялата спалня като царе охааа:)

меганчо,подгъва ги яко! и е клепоух даже.оня ден м изаприлича на теле тъбис,ако ги знаеш,та се смях с него:) нямаме клепоух измежду нас и на мен ми се казва,че ще с еоправи.само свекърва ми ни набута разни мисли в главите да сме му слагали лента.купих и лента,но като я сложих това дете така завъртя глава,че моменталически лената отиде на баба си....знаеш къде.после мъжа ми май ми каза да съм му я слагала ношем,но добре,че не съм толкова проста,та се сетих,че детето може да се удуши бе! хем до мен спи и пак не бих посмяла нощем да му сложа това,а камо ли,ако не беше до мен. четох по въпроса и мисля,че това е генетично,а на нашите деца,ако нямат генетика ушите наистина ще с еоправят като закрепне хрущяла,а незабравяй и факта,че ще порастне коса...е моя грам няма,което му показва хептен ушите.ако имаше коса нямаше да са толкова стърчащи.аз се отказах да го мъча с това,че и без друго е достатъчно неспокоен.

да ви кажа,че благодарение на онзи сайт,който коментираме по-горе най-после разбрах със сигурност,че моя голям син има атопичен дерматит и алергия (може би) от кравето мляко.започна още първия месец моменталически,когато спрях да го кърмя и започнахме с АМ.после няма да ви говоря колко проблем ми беше и що лекари сме преходили,а никой нищо не помогна,после с епояви и астмата на алергична основа.сега като се връщам мислено назад виждам колко много грешки съм направила с него:( ама не съм виновна.беше под дикция на лекарите!
странното е,че сега се появяват екземите само като пие мляко,а от сирене,кашкавал и т.н.  му няма нищо.

Последна редакция: сб, 23 окт 2010, 13:56 от Гаца Баца (марита)

# 603
Маритке,май си права,сега чета из форума за ушите-всичко си е до генче.Ще прибера лентата в шкафа.

# 604
  • в Кошера
Здравейте,мамчета!   food010
Да ви питам- вашите бебчовци подгъват ли си ушенцата като спят?Нашето гардже винаги си смачква ушенцата и си мисля да му слагам една лента,че да не станат големи.Казват ми,че щели да се оправят с времето,но не ми се вярва,те от сега стърчат ..  Thinking

С риск да прозвуча крайно, ако бебо има генетично заложени по-големи уши, лента няма да оправи положението  Rolling Eyes
По-скоро би намалила "клепването" (ако има опция за такова).  Peace

# 605
Ох, Маритке с тези Телетабис много ме разсмя, синът ми много ги харесваше и моя приятелка му донесе Тинки Линки, май така се казваше лилавия от Америка, ха сега познайте къде виси и кой го пипа в момента, на активната гимнастика. Simple Smile. Бях го запазила по случайност.
За ушите само това ми казваха, да внимавам да не клепнат, като я слагам в леглото, че нали е мома.
 За спането ширим се доволно, таткото е на дивана в хола, много ми е хубаво да си я гушкам, а и не се налага да я вдигам, че вече е студенко и така си е топличка, печка не пускам през ноща засега.

# 606
да се успокоя и по въпроса с таткото-не само ние сме го експедирали Joy
иначе фен на телетъбисите (незнам една или две думи е) беше моя голям син:) откачаше направо като почнеха:)а ушите според мен на мъж да са клепнали е по-зле,отколкото на жена,защото жената просто ще се лиши от прибрани прически,а мъжа хеви метъл ли да стане по принуда?Simple Smile (аз и първия ми мъж бяхме малко хеви на младини.не точно хеви,ама хард рокаджий и ходехме само по рок клубчета ухааа...голем живот беше да си призная,но това ставаше преди голяма част от младото население в моя град да се изнесе в чужбина)

а сега да питам.кой има люлка? от тези дето на батерии се люшкат сами. ние току-що се здобихме с тази http://www.ricardo.ch/kaufen/kind-und-baby/babypflege-und-zubeho … ch/v/an621915948/  и засега е магическа! интересуваше ме дали бързо им омръзват или да се надявам,че ще си остане магическа?

# 607
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Ние днес голяма разходка направихме като излезнахме в 12 и чак в 4 се прибрахме. Ходихме пеш от Славейков до морската, взех майка ми, че парка до психото ми е малко съмнителен, е тя после си хвана автобуса от трета де, ама таткото ни изненада - него днес го бяха ангажирали с работа, но той услял да се измъкне и се появи точно когато майка ми си тръгна  Mr. Green
Видяхме се и с буболечка и с една нейна приятелка, но за малко. После с другото момиче се засякохме на една пейка и такова лафче му ударихме... мъжа ми ми вика "леле колко неща можеш да си кажеш с непознат само ако и той/тя има бебе"  Laughing а се оказа, че нейния син и моя мъж са адаши и двамата са Явор-овци Simple Smile  Абе супер разходчица си беше. Сега и двамата ми мъже спят изтощени  Heart Eyes

# 608
здравейте днес имаме месечинка да ви почерпя  party023 по този случай

# 609
ох и ние голяма разходка му направихме от 12.00-18.00ч  краката ме болят от ходене....Simple Smile)

# 610
и ние взехме люлка вчера.....засега  е магическа и нашата...да видим обаче до кога:)))

# 611
Момичета, вие слагате ли си бебоците в полулегнало / седнало положение и ако да - от кога? Моят юнак още не го позиционирам така, но баща му като си играе с него го издърпва за ръчичките да седи и си го връща обратно. Все ми се струва, че е рано.

# 612
................. но баща му като си играе с него го издърпва за ръчичките да седи и си го връща обратно. Все ми се струва, че е рано.
   Няма страшно!И ние така си играем.
   Важното е да не стои седнал дълго време да не му се изкриви гръбначето.  Peace

# 613
Чак в седнало положение не, но я подпирам на възглавници, за да може да гледа насам-натам. А на "иди си, ела си" и ние си играем  Laughing.

# 614
  • Тук и сега
Марита, Светле, вярно, не съм толкова информирана за изхождането при бебетата. Но ще взема да попрочета, може и малко крайно да се изказах.

Марету,
добре дошла си при нас!

Меганчо
, и Божидара си подгъва ушите. Но преди години и каката правеше така. Все пак сега не и стърчат повече от нормалното, така че не се притеснявай. Аз даже за каката и лепенки бях взела ама добре че не си мъчих детето да му ги слагам.

Алена, прекрасни заглавия. Поздравявам те! Все пак гласувах за първото, защото все още нямаме сняг. Но за ноември следващото сигурно ще е много подходящо.

За сядането - ние поседваме от време на време. Тя просто не иска въобще да е легнала на моменти и се надига жестоко. Откъде тези мускули не знам.

Общи условия

Активация на акаунт