Има ли логопед във вашата градина?

• 1 039
  • 3
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, интересува ме имате ли логопед в градината и ако имате плащат ли се посещенията при него.
Някъде бях чула, че всяка градина, ако събере опр. бройка желаещи за консултации с логопед и се полага от общината - тоест ще е безплатно.
но къде съм го чула и къде да го прочета  Crazy ooooh!

Някой ако е на ясно с документите за кандидатстване за специалист в детската градина и всичко свързано с това , моля нека обясни.

# 1
  • София
Мога да кажа за Дианабад - има логопед в едната от градините (не нашата), който отговаря за всички градини в квартала. Обикновено минава и преглежда децата в началото на септември всяка година (което е доста странно, понеже нашата градина обикновено не работи началото на септември). След това прави групите и е трудно деца да се включат в тях. При нас има приемни часове за първоначален преглед всеки понеделник от 17 ч. - аз водих големия пролетта. Не се заплаща нито прегледа, нито работата с децата след това, ако се наложи.

Обърни се към Логопедичен център София. А тук има списък на кабинетите им
http://www.logoped.hit.bg/Nashite.htm

# 2
Към нашата ДГ има логопед. Не съм сигурна дали е назначен от общината, мисля че не е. По скоро е със статут както ръководителите на страничните дейности. В началото на октомври прави безплатно обследване на всички деца. След това се записват часове и всеки си плаща, като удобството е, че е в самата ДГ. И аз съм чувала за това, че при определен брой деца с проблеми може да се назначи от общината и тогава би трябвало да е безплатно. Нашата ДГ знам, че мина през писма, обследвания и пр., което отне и почти цяла година за да назначат ресурсен учител. С логопеда сигурно е същото. Съветвам те да разговаряш с Директора. Той би следвало да е наясно с процедурата.

# 3
В нашата има. Минава в началото на годината и обследва децата, след което, ако дете има проблем, се уведомяват родителите и часовете се заплащат. Само че миналата година, когато детето ми беше втора група, ми казаха, че имало много деца от трета и четвърта група с проблеми и те били с приоритет. Тази година аз трябваше да гоня логопеда (защото синът ми определено има нужда от такъв) и отговорът беше, че четвъртите групи били много и отново са много децата, с които трябва да се работи, но все пак ще погледне и моето дете. Май ще трябва да се спасяваме сами...

Общи условия

Активация на акаунт