Как да постъпя?

• 2 998
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
Сестра ти болна ли е?
Не, нормална, здрава, права жена.
Тогава защо се притесняваш ,че ще я оставиш?  
Наистина не разбирам...

# 16
Проблема ми е, как да оставя сестра си сама?  

Сама си си отговорила:
смятам, че имам право и на личен живот

Доколкото рабрах - тя не е болна, саката и тн. Нито баща ти.
Драмата е само в твоята глава.
Съвсем нормално и естетсвено е да се отделиш и да заживееш с мъжа си.

# 17
  • Точно където трябва
Ами защото е чувствителна, самотата ще я побърка. Сега, докато тате е в болница и спим сами, аз умирам от страх през нощта и си представям ако съм сама как ще е...

# 18
  • Точно където трябва
Тате е с рак в 4 стадии. Каквато и надежда да имам, мисля и за най-лошото.

# 19
Ами защото е чувствителна, самотата ще я побърка. Сега, докато тате е в болница и спим сами, аз умирам от страх през нощта и си представям ако съм сама как ще е...
Е,а тя защо е сама?Защо си няма приятел ,съпруг?Казваш,по-голяма е от теб...
А и докога смяташ да я пазиш като малко дете?

# 20
  • Точно където трябва
Няма конкр. причина. Просто така се е случило.

# 21
Няма конкр. причина. Просто така се е случило.
Ами,може да не е много честно към сестра ти,но не виждам причина ти да съсипваш своя си живот заради нея.
Все в един момент на човек му се налага да порасне и да свикне да живее сам.
И обикновено си намира другарче...    Grinning   

# 22
  • Варна
Слагаш каруцата пред коня.  Peace Главоболиш се за някакви хипотетични ситуации. Тя все още нищо не е казала или направила, нали? Може да те изненада и да се окаже разумен и земен човек. Мисля, че това би трябвало да ти е последната грижа в момента.
Сестринската обич е нещо много красиво и мило, но да жертваш живота и бъдещето си, за да не останела сестра ти сама, ми се вижда извън всякакви стандарти.

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 16:13 от Северина

# 23
Тате е с рак в 4 стадии.

При това положение аз бих останала да помагам на сестра си.

# 24
Като се съберете да живеете заедно после ще пускаш тема че спи със сестра ти. Tired

# 25
Ти си добър човек и се притесняваш за сестра си. Но по тази причина може да си останете двете сами цял живот. Егоистично би било от нейна страна да не желае и ти да създаваш семейство,щом тя няма/ казваш,че ти е правила намеци/. Това,че ще заживееш без нея, не значи,че няма да се виждате и да бъдете близки. Всеки трябва да изгради своя си живот,като в същото време се подкрепяте взаимно. Не се притеснявай, отиди при любимия си, тя ще свикне и сама. Иначе рискуваш цял живот да си се гледате двечките.

# 26
Тате е с рак в 4 стадии. Каквато и надежда да имам, мисля и за най-лошото.
Тогава..защо не го оставиш да изживее радостта от задомяването на поне една от щерките?
Това, че ще живееш отделно не означава, че ще спреш да се грижиш и помагаш.
Но да си жертваш щастието, щото някой си бил чувствителен - хич не го разбирам.
Ами тя - би ли направила същото за теб?
И би ли сменила обичта на мъжа ти за тази на сестра ти? - щото за теб явно са съпоставими, а аз ги възприемам като отделни и различни.

# 27
  • София
Според мен, ако отидеш да живееш отделно, това ще е и за добро на сестра ти, да започне свой собствен живот, със свои връзки, приятели, различни интереси. Вие пак ще си останете сестри, пак ще можете винаги да разчитате една на друга, ти винаги ще можеш да й се притечеш на помощ, когато има нужда, но недей да я поставяш в позицията да е вързана за полата на по-малката си сестра.

И на мен сега ми се "налага" да пусна детето да пътува само на училище, никак не ми се иска, имам и възможност, и желание да я придружавам, но тя е вече почти на 12, умее да се справя сама с всичко, и ще бъде срамота, ако задуша тази самостоятелност, която съм градила в нея с години. И пак ме е страх, и ми е притеснено, но се налага да се примиря, че вече е пораснала.

# 28
Тате е с рак в 4 стадии.

При това положение аз бих останала да помагам на сестра си.

Aз също, а и за да бъда до баща си.
100 години не сте заживели заедно, а сега трябва да стане веднага ли?
Ако гаджето ти не разбира, че баща ти е болен и ще има нужда от грижи това говори доста зле за него.
Все пак не е като да напуснеш семейството си и да идеш при болния си баща, в момента до колкото разбирам ти живееш там.

# 29
Остани при баща си сега . Ако приятеля ти възрази на това ... няма да е никак в негова полза ...
Но после нямаш работа при сестра си . Не можеш да си и бавачка цял живот . Не е правилно и ще съсипеш живота си .
Подобен вид емоционално изнудване не е рядкост , но няма да ти донесе нищо добро , ако се поддадеш ...
Каквото и да се случи - желая ти късмет и добро развитие на нещата  Hug

Общи условия

Активация на акаунт