Декупаж-38 есенна

• 62 160
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
Здравкова много хубава е станала къщичката  Peace
Флорина както винаги стил и много изпипано  Peace
роси страхотен комплект,браво  Hug
дбалинова много ми харесаха всички бутилки,но тази с ангелчето е направо невероятна  Peace
MIM AR може би на бутилката и трябва малкко фон по нагоре,нека по опитните момичета да кажат,много интересна картичка  Peace
Антомче аз клечките ги бях поръчала мноооого отдавна,но освен "къщички" за друго не ми идваше музата  Mr. Greenдокато не наближиха Коледните празници  Mr. Green
успешна седмица на всички,много идеи и много,много красиви творби  Peace

# 361
Росирос-благодаря за съвета,може да се престраша да го украся още, само да не го оплескам нещо.
Забравих да ви питам,който е правил свещи,после минавате ли ги с някакъв лак или ги оставате така?И когато се използват свещите какво става с картинките?Благодаря ви предварително. Heart Eyes

# 362
  • София
Здравкова, чудесна есенна къщичкааааа!  Grinning
Флорина, кутията за Хелоуийн е върхът!!!!
ДБалинова, супер е това с гриса. Аз така и все не се наканвам да си купя и да пробвам!
MIM AR, нещата са ти много добри, на бутилката само й трябва фон нагоре.
Росирос, много слънце струи от работите ти! Браво!

Чудесни сте!  newsm51

# 363
Здравейте мили момичета.Не знам при вас как е но на мен ми дава че октомврийската тема е заключена и не мога да отговоря на запитването на Крис което е отправено към всички.а то е -    (Имам аз едно предложение за напред. Предлагам, за да няма такова объркване повече, да гласуваме с анкета и тя автоматично ще ни брои гласовете. Така анкетата е анонимна, но всеки може отдолу да коментира и да си казва за кого е гласувал, както е до сега, а и коментари за мотивите си за гласуване за съответната творба, ако иска.
Какво ще кажете?)  Копирах го защото няма опция за цитат
Крис- аз съм съгласна със всички предложения и гласувам с две ръце ЗА.Найстина не е лошо да пишем и за мотивите, впечатленията  който  ни карат да гласуваме за точно тези творби.
Аз не се класирах на този конкурс но това не ми пречи да си харесвам творбата още повече че си я изработих от един кашон .Кройката си е моя и отгоре велпапето(кашона го облепих с три слоя папиа маше (вестник накъсан на парченца и много С200.Следва шпакловка ,шкурене бял фасаген с С200 и поставяне на мотивите.Няма да казвам колко пъти ходих до парка да събирам листазащото , останалата декорация е от живи сушени листа.Не се изтъквам ами просто описвам скритите неща за предмета защото се сетих за стола на Дремеща от предишния конкурс.Колко труд беше положила а на мен ми приличаше на просто залепена картинка newsm78Но сега получи своя реванш още повече че нейната творба ми беше фаворит.За всички   love001  love001  love001
http://vivanova043.snimka.bg/hobby/esen-zima2010.545405.21268400 исках да ви я покажа и затова не я направих и отдолу .Сега ще я довърша окончателно защото има желаещи да я притежават. Laughing

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 22:45 от виванова

# 364
  • София
Наистина ще е хубаво предметите от конкурсите да бъдат описвани, също и приложените техники. Виванова, нямаше да ми хрумне, че този поднос е направен от кашон по твоя "кройка"! В крайна сметка така ще научаваме и повече неща в областта на декупажа. Разбира се, това не е нужно да бъде задължително ... просто, който иска, да споделя  Grinning И също така съм съгласна да коментираме гласуването си и да пишем мотивите си защо сме гласували така.

# 365
И аз не знам какво стана с темата  newsm78 И аз нямам достъп нито да поствам, нито да редактирам...попитах моераторите и чакам да ми отговорят нещо.

# 366
Конкурсната тема вече работи!

# 367
  • пловдив
Мдаааааа, пък аз си мислех, че нещо пак не съм в час с компа, а този път като никога съм невинна  Mr. Green
Така, относно коментарите за техниката на изработка на конкурсните работи и материалите, мисля, че още при първия конкурс беше споменато и прието заедно с линка със снимки, който желае в мейла да напише как и с какви материали е направено и някой от момичетата изпратиха описание - ето например
http://www.album.bg/dekupazh/images/22697559/130696/
Може би наистина ще е добре обаче всеки да драсне едно обясненийце заедно със снимката, така по ясно ще се разбере и сложността на изпълнение  Peace
Аз обаче още от сега си признавам, че гласувам повлияна по скоро  от чувства отколкото от мисъл  Embarassed Така например при последния конкурс гласувах за номер 9. Не знам дали е сложно изпълнението или не, просто... формата на предмета, ме погали с топлината на последните топли слънчеви лъчи, кестенчетата са като истински, а фона е перфектно съчетан с тях... Толкова по сложни за изпълнение предмети имаше и толкова красиви, но... такава съм си, емоционална   Kissing Heart
MIM AR на мен по скоро не ми се връзва този червен финал над мотива, ако отсичам по скоро бих го направила в златно и със същия цвят бих оцветила капачката  newsm78
Аз декупирам свещи, не лакирам, просто декупажното лепило е специално за свещи. На него пише че е устойчево на горене /да е устойчево, да е устойчево, колко да е устойчево  Joy / Естествено пробвах  Wink Гори си свеща, хартийката не гори, а щръква, по някое време духва полъх пламъчето и това щръкналкото изгаря  Mr. Green , но за щастие само до нивото на свеща, затова и предупреждавам да си подрязват редовно украсата  Peace И моля те изчисти си кутията с ЛС /изтрий си получените и изпратените ЛС/ защото правих няколко опита да ти пиша че съм ти доставила салфетките, но не стана защото кутията ти е препълнена  Wink
Момичета нямам възможност да коментирам нещата от предишните странички, но да знаете че всичко съм видяла и всичко ми харесва . Някой назад ме беше питал за стериопорните топки, забравих да отговора  Embarassed , а нямам време да намеря кой, затова направо отговарям. Аз ги купих от Кауфлан. Понеже нямат ушенце за връзване на панделки, лепя по целия диаметър с
 С 200 тънки ширитчета или панделки и на върха с тях връзвам ушенцето за закачане
Малко по късно ще кача снимчица с такива топки /дано да стане ако не "фоточудо" поне разбираема  Mr. Green  /

ето
http://antom.snimka.bg/hobby/koleda-2010.528715.21269988

Последна редакция: вт, 02 ное 2010, 01:03 от antom

# 368
Добро утро, момичета!
Ще коментирам само последните постове, защото ще тръгвам за работа... Sad

Виванова никога нямаше да ми хрумне, че този поднос е направен по тази сложна технология...страхотно се е получил!  bouquet
Мимар мисля, че Антомчето е права за розовото. Според мен тази рязка граница може да се прикрие като дорисуваш някакви орнаменти с контур над розовото... Peace
Профилче номер13, с недовършената капачка съм аз  Laughing Докато правех бутилката ми се стори, че капачката е много подходяща така както си е , защото е златна, но сега......вече не съм сигурна  newsm78 Обещавам да измисля нещо...

http://didilefterova.snimka.bg/arts/dekupaj-3.523214.21270812

# 369
  • Варна
Добро утро, девойки!

Едно кафенце от морето за събуждане!

За начина на гласуване за конкурса, както решите, но да е лесно и просто, че да няма объркване. Wink
Иначе конкурса ми действа страшно стимулиращо! Пожелавам всеки следващ път да има все повече и повече участници!
Аз искам да кажа нещо за снимките, които се правят на творбите. Имаше едно много красиво шише, но поради не добрата снимка ми се струва, че остана не оценено.
Не съм фотограф, но като отроче на фотограф в пенсия, ще обърна внимание на това, снимките да се правят през деня и фотографа да е с гръб към прозореца или слънцето. Да се избира фон контрастен на изделието/ тъмно изделие-светъл фон и обратно. На много снимки видях интериора на хола, кухнята и двора. Да се правят по повече снимки със или без светкавица и да се избират най-добрите.
Ох, дано някой да не ми се разсърди! Hug

Продължавайте да творите красота и то от невероятни неща!
Виванова, въобще нямаше да разбера, че това е кашон, ако не беше казала. Страхотно хрумване!

Нещо и от мен. Това е първото ми изделие с обратен декупаж. Три пъти го мих, все нещо не ми харесваше в началото, накрая стана.
http://www.album.bg/ilieva70/images/25710485/115066/ от тук до края
Ако някой се чуди от какво е релефа- гипс сатен, поради липса на релефна паста. В найлонова торбичка сипах 3-4 лъжици гипс, малко вода, разбърках. Отрязах ъгълчето на торбичката и изстисках съдържанието върху бутилката.

Лек и ползотворен ден на всички и много  Hug
Денят ми започва със вас, мили момичета! Страшно ми кеф да ви гледам, пълните ми душата с топлина и красота!

# 370
  • София
Е, Илиева, какъв хубав старт на деня! На мен ми стига само морето да видя и да изпадна в еуфория  Grinning Та благодаря и за моренцето, и за кафенцето!
Относно снимките: няма кой да ти се сърди. Аз също мисля, че някои творби просто не бяха снимани добре и затова си останаха неоценени!

Шишето е страхотно! Голяма хрумка е това с гипса  Laughing А иначе салфетка ли си ползвала, или картинка? Ако е салфетка, откъде ги намирате тези салфетки със зимни пейзажи??? Аз обикалях по големите супери на София, ама още не са пуснали коледни ... е, тук там има, ама не са нещо кой знае какво, та се принудих да купувам от Импресия.

Усмихнат ден, момичета!  newsm51

# 371
  • Варна
Бони, благодаря ти!  Hug

Картинката на шишето е салфетка. Благодаря на Лаленце за нея.
И аз обикалях хипермаркетите за коледни салфетки, наистина още няма. От колекцията на дъщеря ми остана някоя друга коледна. Преди време се продаваха пакети с разнородни салфетки и бях взела за колекцията, която подпуках миналата година като се заразих с декупаж, а и щерката порасна и ми я подари.  Grinning
Много ми се иска да пробвам с копирана картинка, но докато стигна до ВИНС-а ще трябва да обиколя цели град, до нас никъде няма лазарен принтер.

# 372
Добро утро момичета.Пожелавам усмихнат ден на всички.
Илиева -шишето ти ме впечатли много.Гледах го дълго време.разбрах,че фона е гипс.Много интересно и оригинално.Може ли да те помоля ,да ми обясниш ,как си работила с гипса.ако не те притеснявам разбира се.

# 373
Илиева,  прекрасна е бутилката !  Много ми харесва, толкова свежест има в нея, и настроение....браво !   Hug

# 374
                  Привет,момиченца вълшебнички!Лек и спокоен слънчев ден!
                  Илиева,шишето ти е страхотно.Добра идея и отлично изпълнение.Тъкмо щях да питам какъв е релефа когато прочетох обяснението ти!
                  Та по този повод се сетих и за конкурсните творби и гласуването.И аз знам,че още от първия конкурс всеки трябваше да напише и описание на материали,техники и за всичко ,което е ползвал при изработване на творбата.Направи ми впечатление,че не всички го правят,а и понякога не всичко е излязло като хората.Имаше и "чавки" та Крисчето ходом ги коригираше.Така,че липсата на обяснение е по-скоро пропуск на участника,а не на условията за конкурса.
                  И на мен не ми мина през ума ,че подноса на Виванова е нейно творчество.Аз писах вече,че се затрудних при гласуването защото се чудех за какво да гласувам - идея,техника или първоначално усещане и грабване на погледа.Мисля си,че всяка творба въздейства на сетивата с всичко описано по-горе от мен и гласувах за тези творби,които ме грабнаха с цялостно въздействие.Може да е първосигнално,но....ако не разбирам от техники и сложност /представям си хора,които не се занимават с декупаж/ се разчита точно на това въздействие на предмета.Когато гледаш една картина дали си задаваш въпроса - колко трудна техника е използвал  художника  newsm78 или какво му е платното - готово или негово творчество.Мисла,че НЕ .Разчиташ на собствените си критерии за красиво и въздействащо.Точно за това си мисля,че и творба направена без много трудни техники и ефектни материали може да бъде въздействаща и красива.Така,че аз съм заложила при гласуването на собственото си усещане за красота и първосигнално въздействие и хич не съм помислила за сложността на изпълнение.При моята работа също се затрудних хем да направя рамката от есенни листа и позлатата по края,хем тези листа да се виждат през златното.Да не говоря,че снимките ме разсипаха защото златното блести и в действителност картината е с рамка от листа с лека позлата,а на снимките златното бие листата и само на детайла се вижда действителното положение.Както и да е ВСИЧКИ ТВОРБИ СА ПРЕКРАСНИ ,НО В ЕДИН КОНКУРС НЯМА КАК ДА СА КЛАСИРАНИ ВСИЧКИ.Всеки е вложил в творбата си идея,каквато той вижда,вдъхновение и най-вече емоции.Това прави творбите неповторими и съвсем естествено е ,че всеки си харесва и обича работата.Все пак ни е хоби и удоволствието от него не може да се замени с точки и класирания.Това го правим за да сверим часовниците си,да научим нещо ново и да се порадваме на красотите,които са предложени като конкурсни работи.

Общи условия

Активация на акаунт