Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 26

• 51 948
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Лошото е когато от едната страна се слага законната  съпруга , а от друга Любовницата- или тази е незаконна извън нормите на моралистите  .
Копеле е дете родено от извън брачна връзка , жена която няма официален съпруг , а не че няма баща .

Ако Йомер няма баща значи Ясемин е заченала непорочно  Joy Joy  Joy  Алелуя

# 616
Естествено ,че има баща ,но Ясемин не му е знаела името и затова не го е написала в акта за раждане.  Mr. Green

sunny67,
Цитат
А и като се праскаме толкова европейци, та да кажа: Според правото на ЕС, един мъж и една жена, които са сключили граждански брак, са равни по права на други такива, които живеят без брак.
,а това отнася ли се за България.
Ти може да не се чувстваш европейка ,но аз съм европейка ,независимо ,че нашето законодателство не е като тяхното.

Разбира се, че се отнася и за България. Когато станахме страна - член на ЕС, автоматично приехме и законите /регламенти/ на ЕС, които имат върховенство над нашите закони, дори и над Конституцията. Така, че това, което пишеш, че нашето законодателство не е като тяхното просто не е вярно. Вярно е друго - ние го прилагаме по български, а не по европейски.  
И какво значение има дали се чувствам европейка или не? Аз определям хората не по това, а по други критерии.

Запознай се и тогава ще говорим. Ние сме си суверенни държави със собствени закони. Защо тогава Закона за здравеопазването не е, като испанския, френския или английския.

# 617
Писах, че спирам с постовете, че много станаха за днес, но не можах да се въздържа при тази интересна дискусия и хубави кадри

Алиансче, много исках да видя гифче точно с тази сцена, когато Саваш си съблича сакото hahaha hahaha hahaha   :bouquet Тя, Ясемин го разгорещява даже й като му крещи. Joy Joy Joy

Съни,  newsm10 за изчерпателния и точен пост 594
LACSHI  newsm10 за допълненията

Пав
, незнам дали "копеле" звучи обидно в Турция, така както у нас, където се използва само за да се уязви отсрещната страна, иначе винаги може да се каже "детето". Чичек преднамерено я употреби, а също "тази жена", тя й знае името, държеше се с нея добронамерено при срещите им, а сега я нарича "тази/онази жена".

# 618

Разврат  "та я жена"  какво прави с женен мъж .  Да  не говорим , че има и "копеле"

Айде да сложим и тълковния речник , че тази думичка колкото е грозна толкова повече я употребявах ме днес.

копеле  -   мн. копелета, ср. 1. Извънбрачно дете.
 Дете на греха така да се каже по любезно .

Чесно казано изобщо се чудя  как изобщо сме по рейтинг 3 -ти . Като се има на прадвид , че нашите Ясемин - любовницата и Саваш постоянно правят  luvbed Сигурно се гледа повече от мъже в ТР .

# 619
още малко от филма на Нургюл ... лирично отклонение от дискусията  Grinning Crazy

# 620
Дажоанче, втори сме, защото на 1-во и 2-ро мяста е един и същи филм, с повторението.

# 621
и естествено - на масата  Mr. Green

целият екип под въпросното дърво - 'Çınar Ağacı'

http://www.haberturk.com/kultur-sanat/haber/563489-cinar-agaci-2 … e-vizyonda-galeri

# 622
Пенда, пак нови снимки си намерила! Peace

Много хубаво и секси нашето момиче! Heart Eyes

# 623
Alians,благодаря за снимчицата!
Какъв грях-заченаха си детенце със свободни сърца и души!Само обстоятелствата около тях бяха малко по особени.Ако Саваш поне за миг си беше помислил,че е създал дете тогава въпреки странната им среща все си мисля,че и тьорето нямаше да го спре и нямаше да  приеме бердела.Но тогава пък сценария щеше да изгуби една от основните си линии-за род,традиции,тьорета и така нататък.Дори ако се бяха срещнали по-рано докато беше бременна щеше да е по-различно.
А колкото до ''укротяването на опърничавата''-нали и бе казал:''сърди се,викай ми ,крещи ми,само не ме изоставяй!''Толкова любов,мъка и безсилие имаше в думите и погледа му!Китка с рогата и претенциите може само да бленува за такова укротяване.

# 624
Запознай се и тогава ще говорим. Ние сме си суверенни държави със собствени закони. Защо тогава Закона за здравеопазването не е, като испанския, френския или английския.

Няма какво да се запознавам, защото съм го сторила много отдавна. Това, че сме суверенни държави със собствени закони е различно от това, което казвам. И мога да ти отговоря защо се различават законите, но тогава това няма да е тема за романтичния сериал ЛиН, а ще се превърне на курс по право на ЕС.

# 625
Много хубаво и секси нашето момиче! Heart Eyes

Страхотна е Нургюл, и двамата с Неджат са силна двойка, дано имаме възможност да гледаме филма..

Днес прескачам от Китка на Китка  Mr. Green и все пропускам най-великата сцена   smile3501 newsm10  при първото гледане, хем още без превод, имах чувството, че съм на дивана  Mr. Green Crazy Crazy мръднах се да не ме удари възглавницата  Crazy Shocked Joy
и двамата показаха страхотна класа  Heart Eyes

# 626
  • София

Разбира се, че се отнася и за България. Когато станахме страна - член на ЕС, автоматично приехме и законите /регламенти/ на ЕС, които имат върховенство над нашите закони, дори и над Конституцията. Така, че това, което пишеш, че нашето законодателство не е като тяхното просто не е вярно. Вярно е друго - ние го прилагаме по български, а не по европейски.  
И какво значение има дали се чувствам европейка или не? Аз определям хората не по това, а по други критерии.

Всяка държава в европейския съюз е суверенна, както е написала Пав.
НЯМА ЗАКОН В ТАЗИ ДЪРЖАВА ПО-ВИСШ ОТ НАШАТА КОНСТИТУЦИЯ, приета от Велико Народно Събрание през 1991.
Не само това, ами и никой няма желание да прави общо европейско законодателство - това се показва, както от политиците, така и от проведените референдуми. Европейското право свършва до въпросите, които са общи за ЕС. Освен това присъединяването ни към ЕС съвсем не значи, че автоматично приемаме разпоредбите. Именно заради това имаше предприсъединителни преговори, включване в еврозоната без да сме членове на ЕС и т.н.
Колкото до правата на двойките с брак, или без брак - битката на правно ниво все още се води, вкл и в България.  

Както и да го извъртаме и Чичек, и Ясемин са в неизгодно положение, от което никой не печели. Чичек е съпруга пред закона и аширетИТЕ (щото те явно са доста и нещата не се изчерпват само с двете фамилии), а мъжът и не я и поглежда. Ясемин, въпреки, че Саваш я обича е любовница и докато Саваш не се разведе такава ще си остане. Ако нещата в живота опираха само до любовта нямаше да съществуват нито брака, нито развода. Саваш е ага и за съжаление трябва да се съобразява с това много повече от всеки друг. Да си ага не означава само да командваш и да прибираш печалбите.
Всичко, за което мечтаем - любовта да възтържествува (мисля, че всички искаме това) в такава ситуация става много бавно. В конкретния случай поне 2 пълни сезона!  

# 627
Всяка държава в европейския съюз е суверенна, както е написала Пав.
НЯМА ЗАКОН В ТАЗИ ДЪРЖАВА ПО-ВИСШ ОТ НАШАТА КОНСТИТУЦИЯ, приета от Велико Народно Събрание през 1991.
Не само това, ами и никой няма желание да прави общо европейско законодателство - това се показва, както от политиците, така и от проведените референдуми. Европейското право свършва до въпросите, които са общи за ЕС. Освен това присъединяването ни към ЕС съвсем не значи, че автоматично приемаме разпоредбите. Именно заради това имаше предприсъединителни преговори, включване в еврозоната без да сме членове на ЕС и т.н.

Ив, с цялото ми уважение към теб, това не е вярно. Но не му е тука мястото да го дискутираме.
Ако наистина се интересуваш от това, ми пиши на лични и ще ти отговоря подробно и с доказателства, разбира се.
Само две изречения - общите европейски закони, които са задължителни са всички и имат пряко и непосредствено действие за държавите - членки на ЕС, включително физически и юридически лица, се наричат регламенти /решения по неприетата Конституция/. А правата, които обсъждаме /брак, деца/ се регламентират и в Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи, която съгласно чл.5, ал.4 от Конституцията ни се ползва с превес над вътрешното законодателство. Точка.

# 628
днес си направихме 'Цветница'  Joy Joy
още малко Чичек за който може да понесе  Wink Mr. Green

http://www.youtube.com/watch?v=hgU15_ejFtY   Sad Sad   

явно тези вълнения не са само наши..всичко почна с нея, макар против волята и. Може би тя трябва да развърже възела - дали ще има волята и възможността?  Praynig
Но това е само привидно, тя е само разменната карта, играчите са други  Tired

# 629
малко ретроспекция...

Общи условия

Активация на акаунт