Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 26

• 51 948
  • 735
  •   1
Отговори
# 630

Защо жените на Балдар нямат "алтернатива" (алтернатива означава да имаш набор от възможности, които можеш да използваш без ограничения)? - а къде видяхме да имат такава? бих попитала аз. Назан едвам си извоюва правото да ходи "на покупки" и така сгази лука, че... по - добре да не си помислям за последствията. Саваш нареди на жените да решат какво им се прави. Ами не видяхте ли, че Назан изобщо не знаеше какво означава това...
Чичек ходи на Училище, защото Саваш нареди така, но на практика не виждам никъде право да избира.
Да, жените на Балдар знаят, че има и друг живот зад стените на имението, но имат ли право да изберат как да живеят? Аз свобода за тях не виждам. Свобода няма дори и Шахнур.

Добро утро, момичета,
след толкова бурни дискусии сте каталясали от умора.  Laughing Stop Crossing Arms

Като видях размислите за свободата, не можах да се стърпя да не ви припомня онзи виц за демокрацията.

Откога била демокрацията? От времето на Адам и Ева.
Създал Господ Адам и след това - Ева.
И се обърнал към Адам с думите: "Хайде сега - избирай си жена!"

Разбрахте какво имах предвид!  Peace Peace Peace
Приятен ден на всички! Hug Hug Hug

# 631
Добро утро,дами!

Снощи интернетът ми откачи и не ме пускаше в бг-мама.
Виждам ,че малко е продължила дискусията .
Вчера някой попита ,защо се занимаваме с Чичек.Исках да отговоря ,но и аз като Гони ще започна да викам против нета си.
Смятам ,че всички виждаме в нея заплаха за Ясето и Омер.Това е така ,защото специално аз ,не вярвам в действията на Саваш.Прекалено са ми неубедителни аргументите му.

Stefok,
wavey

# 632
Добро утро, весел и ползотворен ден на всички!  bouquet

Пав wavey, днес ще бъде доста заета, затова ще се включвам по-рядко в дискусиите  Laughing
Крайно време е Саваш да предприеме нещо, защото в така стеклите се обстоятелства, проблемите съвсем ще го задушат. Вече и Чичек и Ясемин изискват от него много повече от преди.

И Чичек и Назан не са имали алтернатива, но са имали избор и той е бил да избягат от "затворите си" и двете са от богати семейства и са имали собствени пари или поне злато, с което да си помогнат. Но за това се иска много смелост и решимост. Да това е била рискована стъпка, защото е било по -вероятно А.М. да намери Чичек и да я убие, но все пак е възможност за получаване на свободата. Т.е. ако живееш толкова непоносимо, предпочиташ да избереш свободата, дори с твърде голям риск да не успееш. Има много примери има в това отношение в живота, някои успешни, други -не, но всички тези хора са притежавали "свободен дух".

# 633
Добро утро,Линки!Кой е пръв на опашката....

# 634
Добро утро дами ПАВ,danet благодаря за кафето хубав петъчен ден на всички

danet8  newsm10

# 635
Здравейте ! Приятен ден .

Да погледаме малко Саваш . Че той се чувства пренебрегнат.

# 636
  • Варна
Добро утро!  Simple Smile

Да ви поздравя с една песен - Savaş ve Yasemin

Приятен ден но всички!

# 637
keii Благодаря за поздрава, клипчето е завладяващо!  bouquet  bouquet  bouquet

# 638

keii Благодаря за клипа newsm51

# 639
keii, Благодаря за поздрава.

Саваш да не се чувства пренебрегнат, защото ако го почнем
няма скоро да го пуснем.

# 640
Здравейте мили Савашки

Аз все си мисля дали пък Баран-синът на Назан няма да направи нещо като например да избяга или пък да се скрие някаде. Като гледа с този тъжен поглед как майка му и чичо му се карат.Ей такива мисли ми идват на ум. Thinking Thinking Thinking

# 641

mimi сигорно ще има някаква реакция защото в предишната серия го даваха как се крие и плаче и това дете много страда ,а той не е чак толкова малък ,че да не разбира newsm78

# 642
# 643
хубав ден  Hug Hug

# 644
keii  Мерси за клипчето   bouquet  bouquet  bouquet Супер е .

Като гледах Ясето почва да ми става жал от сега  за всички ,  който се опитат да я предизвикат .

Жената е решителна и смела и със сигурност няма да се колебае да защити семейството си със всички средства .  На Саваш ще му е трудно само сприказки и кекс да я успокоява , ако някой застраши живота на Йомер . Ясето не е от тези дето ще чакат да и падни от горе , ами ще дества правилно или не   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт