Скоро МАЙчето ще лази, как ли мама ще го пази? №9

• 22 457
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
  • Sofia
Рали, вчера не съм чула тел. и даже реших, че си се отказала, а като видях, че си звъняла, по-късно звъннах, но се вкл. гласова поща  Confused Много съжалявам, че се разминахме така  Cry
Нати, като донесе помпата, капни физ.разтвор, изтегли сополаците и ще заспи  Peace
vivid_v, Крисето бръмчи с пюрето, когато не е напълно гладна, но вчера хубаво беше изгладняла и си го хапна с кеф. Обърса си устата с ръкава, но аз го подгънах нагоре Wink Дарето се е превъзбудила  Confused Криста много я влача насам-натам, уж е свикнала, но и тя киселее, когато й се насъбере лудница.

# 271
По повод помпичката Ани, да те питам една приятелка ми каза, че помпичката изсушава лигавицата и трябва и след това да капя по капка физ.разтвор  newsm78

Нати, аз се родих с тази помпичка ( макар че всички ме мислеха за луда, как ще съм дърпала с прахосмукачка Laughing), дано поспи Андрейко Praynig

# 272
Здравейте мами!!! Ние да почерпим  party023 - днес ставаме на 5 месеца!!!!! Лукс благодаря за съвета ще потърся тази каша  bouquet.

# 273
Здравейте. И ние вчера бяхме на консултация- 8кг, 68см  Simple Smile Предишния ден започна леко да се разболява - сополки, много кихане, кисела, не иска да спи. Но веднага пръсках стеримар, капвах кърма в нослето, много топла баня и разтривка и пресякох нещата. През нощта се събуди (което не се е случвало от както беше на 1-2 месеца) и после вече се оправиха нещата. Давам ѝ течен вит Ц, инфлуцид и мисля още 2 дни профилактично, макар вече да не забелязвам нищо притеснително, но все пак  Rolling Eyes Мислим да пътуваме утре и аз още се чудя. Гледам, че е добре, ама... ще съм на тръни. Да ви споделя, че майка ми каза, когато сме се разболявали (ние сме 3 деца) във водата при къпане е слага синапено брашно. Аз не намерих, но си купих зрънца. И за да не ги стривам, реших направо да ги сваря, колкото водата да стане жълтеникава. Прецедих и добавих към водата в легена. Може да са бабини илачи, ама майка твърди, че на нас е помагало, пък и аз онзи ден направих така и веднага пресякох разболяването.
Дано да са ни издражливи дечицата или пък ако се разболеят поне бързо да им минава, че е голям тормоз  Praynig
Да добавя, че вчера си взех на Бочко течна пудра и крем 4-ри сезона за лицето и съм много доволна и от двата продукта  Peace
Андреа честито за 2 те чартички  Hug

# 274
Ето, знаех си че съм забравила нещо одеве - МНОГО СЕ РАДВАМ ЗА АНДРЕА, ДАНО ВСИЧКО Е НАРЕД ТОЗИ ПЪТ И ЕДНО ПРЕКРАСНО БЕБЕНЦЕ СЛЕД ВРЕМЕ

За прословутата помпа за нос - има я и в аптеки Адонис, те са голяма верига, все ще има някоя в близост на нуждаещите се. На мене продължава да ми се струва много ужасяващо това изобретение а и Мишо надава рев като чуе прахосмукачката та затова не съм се сдобила още с нея, обаче мъж ми направи е гати изобретението от скука една вечер - проби дупчица в нормална помпичка за нос и я свърза с тръбичаката от помпата за кърма, направо щях да падна ама го тествах на моя нос и тегли Laughing Laughing Laughing

# 275
   Синя птичка тоза крем 4 сезома пак ли е на Бочко? Майка ми си е правила компрес със синапено семе на гърдите,знам че помага.
   Нати Praynigмоля се бързо да пребори сополите Андрейко
   Славче аз сега като с епоразрових,прочетох на едно мясти,че трябва да се направи преглед на очите на 8 месеца като станат.Май има много различни мнения по въпроса както за всяко нещо де.
  АниК ти въведе ли нещо ново за ядене Laughing Аз бях питала ама пак да питам-може ли бял ориз и спанак да въведа или е рано??
  Дудински  hahahaтвоя мъж е много изобретателен,разсмя ме  Laughing

# 276
..**НаТи**.. , днес като ходя при педиатърката ще питам ... дано само не забравя  Praynig
За спанака бях чела, че може да се въвежда вече, но трябва да се следи дупето на детето и ако се напукало около ануса - да се спре веднага .. аз й дадох на моята - никва реакция дори много й хареса.

Дудунски, мъж ти явно наистина не е имал работа, ама щом върши работа - браво! наистина много изобретателно .... последното така изобретателен татко бях гледала по телевизията - беше пригодил механизма за чистачките на старата си кола , за да люшкат детето Wink

Одеве забравих ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ДНЕС

# 277
  • София/Сливен
 Меги, аз те знам:) Ровейки из архива на готварския форум харесах една торта, че даже и те питах за крема на ЛС, не знам дали ме помниш:) Добре дошла при майските бебоци и мами!
Винаги с желание съм отговаряла на всички интересуващи се, доколкото мога, разбира се, все пак съм се учила сама  Simple Smile Сега темата за тортите е станала много "професионална", много от пишещите там правят торти по поръчка и срещу заплащане и с готови материали. Затова не пиша там, аз само по поводите в къщи правя, и всичко по тях става за ядене и е минало през ръцете ми (понякога затова външния вид не е толкова идеален). Но напоследък няма време Grinning Като поотрасне бебок, пак ще правя. Или ако има кой да го гледа за известно време (на някои торти украсата ми е отнемала до 12 часа). За любопитните - долу WWW-то.

Славчето, не се притеснявай...

dudunski, ще се радвам да се видим, но е много сложно... например днес - сутринта водих големия на училище, после се прибрах, избрахме дрехи за малката, приготви се, заведох я на градина. После като се прибрах баща им замина на работа, малкия се осрал до уши (след 4 дневна пауза) ... и така стана време пак да излизам. Взех малката от градина, заведох я да близкото училище, там ходи на логопед (за буква Р), после я върнах в градината и се прибрах. Към 2 часа ще ходя да вземам големия от плуване, добре поне че след учебните часове веднага е на плуване та не се налага да го вземам и пак да го водя. И към 5 пак до детската градина, да приберем малката. И с бебето се занимавам като че ли между другото  Laughing Ама голяма хамалогия това обличане и събличане, през лятото беше лесно. Сега по 3 пъти на ден най-малко Облечи-Съблечи, якета, шапки... А знаете едно бебе колко обича тези операции. Но ще се видим, все така ли ще бъда пък Mr. Green

И понеже не ви познавам добре, забравих кой го беше писал, но да се изкажа и аз за гълъба. При птиците имат клоака, т.е. храносмилателната, отделителната и половата система грубо казано изливат съдържанието си там и всичко заедно се изхвърля навън. Та в изпражненията на птиците има пикочна киселина. Затова много често могат да предизвикат зачервявяния по кожата. Аз съм имала случай на повреждане на тъкан от такива падащи от небето изпражнения.

# 278
   Меги страхотни тортиии  Crazy мога само да точа лиги и да се възхищавам на майсторлъка ти   bouquet Уха при теб голямо обикаляне пада с дечковците  Laughing
  Славче ще чакам да напишеш какво е казала твоята педка.И мерси за спанака ще й предложа след няколко дена  Peace

# 279
Здравейте  Hug
При нас е дъждовно и днес ще си стои вкъщи Sad  Нощта мина спокойно, Ивката нямаше реакции след Синфлорикса от вчера  Grinning

Нат, Тани4ка, inka, дано бързо им мине на малките мушмуроци  Sad Praynig

mir4o, и вие да оздравявате бързо Praynig

иса, честит ти малък рожденник! На kapchica също  bouquet

herzog /Краси/, и аз се позсмях на ситуацията  Blush Ама и аз знам, че е а късмет това  Peace

dudunski, какви са ви шишетата на Нуби? Аз имам едно такова http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=246 , не сме го ползвали, пробвах веднъж да налея вода вътре, ама то тече и отдолу и отгоре  Rolling Eyes
А за изобретението на мъж ти - шапка му свалям  newsm10

Ох, вчера забравих да ви кажа поредното напътствие на нашата педка  Laughing докато чакахме пред кабинета й, излезе една позната с нейната госпожица, която е 3 дни по-голяма от Ива, тъй като малката има доста крусти по главичката, педката казала да ги мажат с кисело мляко  Shocked  ooooh!, ние нали нямаме крусти, ама аз като съм ви чела вас, веднага "светнах" мамата как да ги махнат  Sunglasses

Сега като ви четох, Ива си умира от кеф, като я оставя по голо дупе, почва се едно подскачане и въртене на всички страни, пръстите на крачетата са все в устата,...абе голям кеф  Mr. Green

Ани, и аз не ги мисля килата,идеални са си бебоците  Peace Пък и ние на 4 месеца и половина вече си бяхме удвоили рожденото тегло  hahaha

... УНИЦЕФ препоръчват недаване на вода, защото така печелели пари от проекти...
  doh doh doh

Меги, лелеееее страшен   chef си! Възхищавам се най-искрено!  Hug

# 280
  • София
Меги, страхотни вкусотийки! Мммм.... Ако приемаш поръчки, да знаеш, че ще ти поръчам... но с тази програма, която имаш може би ще трябва да почакам  Rolling Eyes  Embarassed

# 281
  • София
Здравейте!

Честити месечинковци - 5 и 6 месеца Simple Smile

Бързо оздравяване на всички болнички!

Натали, дано Андрейко се оправи и ти оставят момчетата малко време да си отдъхнеш, че все емоции покрай теб!

Нати, и аз съм го чувала това за очичките, макар че си е доста стресиращо като го забележиш... Най-добре говори с лекар, за собствено спокойствие.

Краси, и аз като Нари и Вивид, знам, че е страхотен късмет да те наака птиче  Peace а за другото - по-скоро си мисля, че го е пекнало слънчицето. Изчакай, за всеки случай, но надали е от картофа..

Деси, ще съм ти благодарна за това на Мустела, щом не го ползваш, че ме дразнят тез люспички. Благодаря предварително. А за миризмата - се ще я изтраем  Mr. Green
Леле, Деси, мъжът ти е направо страшен! Браво за изобретението Simple Smile

Рали, направо не мога да повярвам, че може да има ПЕДИАТЪР, който да не прави разлика.. то дет се вика в училище се учи що е това УНИЦЕФ.... и после очаквайте адекватни съвети...

Синя птичка, браво за хубавите мерки Simple Smile

Илейна, колко тежи Ради?

Какво ви казаха педитата за пускане на кръв и урина? Мойта предния път нищо, та днес й се обадих, разбрахме се, като навърши Габче 6 мес. на следващия ден да ходим.... Че иначе щеше да е комбинирано с ваксината, която е чак в средата на ноември....

А моето чаве, да ви кажа, яде през час, през два  #Crazy от вчера сме на 2 часа, през нощта имаше и на час. Дали е криза на разстежа, дали не й стига?!? Не знам, но направо сутрин съм като сомнамбул и не мога да се надигна  Tired Тя ми реве в ушите (че я взимам до мен в леглото), пищи, нервничи, аз се опитвам да я приспя, като не й обръщам много внимание. Не знам като почнем захранването ще се засища ли повече, но се надявам да е така, поне да поспивам малко повечко...

Отивам да сменям памперс на пищящо бебе  Crazy

Оказа се, че не съм си публикувала поста.. имало 3 нови отговора  hahaha и това ми се случи тамън 2 пъти Joy

отивам да дочитам!

# 282
Момичета, нямам повече Нуби-та  Rolling Eyes Писах на лични, на тези, които поискаха по ред на номерата  Peace
За останалите, от Ибей ги поръчах, можете да си поръчате от там направо Peace

# 283
Десекс - ето това ми е шишето http://www.nuby.bg/index.php?lnk=MDAzMDAyMDA1MDAw&pid=MTU%3D ползвам го за водичка а същото но 250мл ми е за мляко биберона е с едни пъпчици по него и явно му масажират венчетата, абе кефи им се

Меги, шапка ти свалям, вие с Кикиники сте направо страхотни кулинарки. Не мога да не отбележа че на тортата с Бакуган вероятно много мами с момчета ще завидят благородно. И пиратските бисквити са страхотни, както и тортата каинка и чантичка, определено си трябва освен умение и въображение за тези неща

А не това ме уби http://msgm.snimka.bg/cooking/gotvarski2.143932.5847482, Меги, пак ти казвам опасна си!!!!

Малини, крема е твой, върши работа въпреки миризмата Joy

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 13:22 от dudunski

# 284
Нати да кремът е на Бочко, 75 мл, 2лв, евтинийка  Simple Smile Той май е отдавна, ама тази течна пудра не я бях виждала. А наскоро видях, че имат гланц за устни за по-големи деца   Wink

Общи условия

Активация на акаунт