Скоро МАЙчето ще лази, как ли мама ще го пази? №9

• 22 457
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
Не съм ви чела от много време, сигурно близо седмица. Сега само "сканирах" 1-2 страници назад - виждам, че имаме интересни нови мами. Добре са дошли!

Исках да попитам нещо. Като наричате някои храни алергени, какво точно означава това? Че по-голям процент деца се оказват алергични към тях, или че по-късно трябва да се представят? Например банана - знам, че го наричате алерген. Това означава ли, че е добре да се даде на по-късен етап? (чудя се защо тук го дават като една от най-подходящите първи храни) Или просто трябва да се гледа детето внимателно за реакции? Ох, много ми се иска да изчета темата и да наваксам, но с толкова неща съм се захванала, и нямам никакво време.

Само да се похваля, че Джулиан вече се опитва да пълзи. Непрекъснато е в тази поза - на колене и на длани, оглежда се, много се радва, че не е легнал. Освен това вече седмица спи по цяла нощ, просто не мога да повярвам (да чукам на дърво, и да не бързам да се хваля). Още не съм захранила - на два пъти опитах, веднъж със сладък картоф, веднъж с авокадо, но детето не искаше и реших да не го мъча и да почакам още малко.

Надявам се не съм пропуснала някакви важни новини в темата.

# 556
  • София
Добро утро,

Да добавя и малко сладости към сутрешното кафенце, че имам повод Simple Smile Днес помъдрявам с още една годинка и вече съм на цели 30.

Хубав ден!

# 557
Добро утро и от нас Simple Smile

Дилянски, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Да си жива и здрава, много щастлива и много обичана мама  Hug   bouquet

# 558
Дубрютрю

айде и аз се присъединявам с кафенцето

Вчера сварих чай от шипки на патаран и повече не е акал, чудех се много какво да му дам за да не го пък запека, изобщо няма угодия #Crazy

За срещата и аз съм за, Славче, ще ви събера с Цветенцето, няма проблем

За биокухнята - и на мене ми се видят бая 7лв на ден но пък е хубаво че има такава алтернатива

Уини, в БГ деца се гледат все едно сме на ширините на северния полюс, всеки ден се карам с баба ми за детето - лятото що нямал чорапки и шапка сега защо го извеждам студено било, ми то по нейната логика трябва да заспим зимен сън и да излезем чак на пролет. Тя баща ми го е гледала в Лондон навремето са живяли там и той е бил единственото 8 катово облечено дете а те там и зимата ходят с чорапи до коленете и къси панталонки, абе смахната работа нямам нерви да се разправям

Наталка, не знам за сополите на Анди кога да ги чакате да си ходят ама дано е по-скоро вече

Грахи
, малкото грахче добре е изкарал именния ден порядъчно омазан с пюренце:) Какво му подарихте че и аз съм в чуденка на моя именник другия месец какво да му спретна Crazy

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора

Dilqnski , честит юбилей, много здраве и щастие и здраво сладко бебче newsm59

# 559
)Дилянски честит ти юбилей!!Бъди обичана мама и жена Hug

И ние имаме повод за почерпка-ДНЕС СТАВАМЕ НА цЕЛИ 5 МЕСЕЦА Hug

Айде  че днес съм се нагърбила да чистя ,готвя ,къпя (ако успея да приспя двамата по едно и също време ooooh!
Благодаря на всички който гласуват за нас....!!!!!

# 560
  И аз се присъединявам към сутрешното кафенце и закуска Simple Smile
    Дилянски честит рожден ден   bouquet Пожелавам здраве и много щастлива 30 годишнина!!!!
  Дудински дано да е било инцидентно това разстройство.Мога да ти препоръчам капсулите Линекс те регулират чревната флора,на Таня ги бяха изписали преди месец и нещо когато хвана чревен вирус от брат си и ефекта беше поразяващ.
  Добре дошла на мама ДеЩоВиди и Тео  Hug
  Вчера реших да взема една каша ,защото оризовата изобщо не я иска,избрах на Хумана банан млячна,тъй като и без това сме на АМ.Тя се оказа същия отврат ooooh!,защо са такива тези каши бе.За Явор преди вземах едни на Фризокрем бяха много хубави и сега продавачката ми вика,че вече нямало такива Thinking ще трябва д аобиколя и другите магазини.като не ще си минавам на нашенските Слънчо и това е Crossing Arms
  Таня пък нощес какво й стана от 5 до 6 нещо си будуваше,въртеше,давах й мляко но не го пи с особена ухота,сега спи. Така като гледам днес тук наистина ще завали,много е мрачно.И аз споделям опасенията на Нели и тук май сама ще си обикалям зимата,все им е студено на останалите майки и баби(най вече) Crazy
  Наталка незнам за колко време минават тия сополи,имам чувството,че носа на Таня постоянно хъри и няма оправия,ето сега Явор пак се сополиви ,а утре имат тържество в градината и той ще е на сцена bowuuдано поне до утре се задържи здрав.
   Айде,че много стана  Hug
     Честити месечинки  Heart Eyes
 п.с.забравих да кажа,че вчера получих джвакалката на Нуби(Нели много благодаря  bouquet) обаче Таня нещо не я удостои с внимание ooooh!,обелих й ябълка и я дадох тя се намръши и я захвърли Crossing Arms

# 561
  • Sofia
Алоуууу, к'во ви става бе, хора, аз ли съм последна тази сутрин  ooooh! Mr. Green
Децата явно са спали, спали цяла нощ, майките бодри на ранина  Hug

Хайде, решавайте за среща, че на мен вече ми е неудобно все аз да ръчкам  Embarassed Аз мисля и днес да поизлезем - ще можем ли да се организираме така набързо?  newsm78
Иначе сме на линия, когато кажете - вече сме в нормален режим  Peace

dudunski, Деска, чета за дупето на Мишето и само лекичко се замислих, да не е от Пуфиса  Confused Иначе поникването на зъбче често е съпроводено с разстройство, а пък то и повишената киселинност на акото изприщва дупето. Около устичката може да се е изпъпчил от постоянното лапане на какво ли не, кожата им е чувствителна. Ако са такива пъпчици, те бързо изчезват  Peace
Нати, Крисето беше към 7-8 дни с хрема, а Габи на Злати (zlatna_g)май към 2 седмици откара. Нейната педка я беше посъветвала да слага бебка по корем на твърдо, да излизат секретите.

Вчера позакупих няколко зеленчукови пюрета, да разнообразя домашните. То няма голям избор, така че ми предстои май да започна плодови  Peace Купих вече и Аптамил 2, з'то Крисе взе да не се наяжда с единицата. Тя след 1 седмица става на 6 месеца, така че мисля, че е ОК.

Крисана се опитва да киселее - сутринта се размрънка на бейбифона точно като си сложих шампоан на косата  Mr. Green Аз естествено си довърших къпането, само изключих бейбифона да не кънти цялата къща  Mr. Green Габи си спи в същата стая, не му пречи  Whistling Та сутринат и мацнах аз от Оражела, обаче на него пише да не се слага повече от 4 пъти на ден и не повече от 7 поредни дни  Naughty Абе лекарство си е  Rolling Eyes

Дилянски, бъди много щастлива и обичана!!!  bouquet
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧКОВЦИ!!!  Heart Eyes
А, и добре дошли на новите мами   bouquet

Грахи, разгледах снимките  Hug Аз съм си му фенка на Димитърчо, защото е фин и защото много сладко му викаш Димитърчо, точно като за него (мъничко и сладичко  Heart Eyes)

# 562
ПРЕДЛАГАМ СОФИЙСКА СРЕЩА УТРЕ - 28.10.2010 В МОЛ-А НА СТАМБОЛИЙСКИ НА ПОСЛЕДНИЯ ЕТАЖ В КЪТА ЗА НЕПУШАЧИ ОКОЛО ОБЯД

# 563
Привет момичета!!

Dilqnski , честит юбилей, много здраве и щастие и хубави моменти с сладкото бебече Heart Eyes Heart Eyes

Аз днес поспах до 8.00ч. Flutter,малчо е буден от 6.00ч. но баща му се прибра от работа и го взе да се позабавляват Laughing

Сега съм с две деца, и племенницата ми е тук и забавлява малчо и аз си пия спокойно кафенце( само ги наглеждам, че тя е още малка и много щуричка Laughing).

Нати, ние изкарахме с хрема около 2 седмици, дано при вас бързо да мине Praynig

Мирчо, честита месечинка Heart Eyes

За срещата аз другата седмица, ако организирате ще дойда, утре вече трябва да дойде количката Hug

# 564
  • Varna
 Добро утро мами !

Чета че има много сополиви бебета и затоа се включвам да споделя опит и идея за лечение.

Бебе Мая вече 2пъти беше хремава и се лекувахме .Отначало с коларгол(защото сополите бяха течни) ,но само с него не спряха и 6ти ден почнах да капя сребърна вода и се оправи.(сребърната вода я дават при" бактериални" сополи-гъсти ,зелени)

Втория път след 6 дневно лечение с коларгол ,започнах да капя кърма в нослето -колкото пъти се сетя(около4-5 пъти) и определено имаше ефект.

Това за кърмата ми го каза една докторка-хомеопат.Така  че мами със сополанковци може да пробвате !Безвредно е и ако не помогне няма да навреди!

# 565
Добро утро, момичета!

Dilqnski, честит юбилей!Да си жив аи здрава и много да те слушкат и обичат newsm59

Mir4o, честита ви месечинка.Да расте здравичък малкия сладурко Виктор.Как е Дани?

Дано всички празнуващи вчера са изкарали прекрасно празника  newsm53

Добре дошла на новата ни мама ДеЩоВиди welcome

И ние с малкия сме в отбора на сополивите и кашлящите.Той се дави от сополи, ама днес вече е по добре.Капем и пием вит.ц, даваме сироп - Мукоплант на д-р Тайс  и се надявам да се разминат и този път нещата .А мене си лекувам с чай с мед и лимон и ...така.
Дано всички болни се оправят бързичко .
Хайде момичета усмихнат ден на всички, то че няма да е слънчев е ясно  smile3503

# 566
Добро утро и от нас Simple Smile

Върнахме се от консултация и малчо вече е 7500 (+500) и 67см( +2см) . Този месец нямаме ваксина и съм спокойна. Обаче той киселее страшно с тези зъбки, ще взема да му давам този Дентокинд пък да видим.

Dilqnski, честит юбилей! Да си здрава и много усмихната и много да те радва малкият синеочко! Спомням си колко е хубаво да си на 30   bouquet

Грахи, много сладък малкия именник нацелувай го много!

mir4o, честита масечинка! Да сте много здравички!

Winnie, много сте сладки с малката принцеса, сладкишчета!

ДеЩоВиди, добре дошла! И аз съм нова тук все още Simple Smile Иначе и Марти не пие водичка само си цока, но го захраних преди седмица с тиква, защото имаше всички симптоми Simple Smile така сладко мляскаше като види някой да яде.

ще отивам, че малчо ме вика

# 567
  • Plovdiv, Purvenes
Добро утро и от нас.
Нещо на после док хич нямам време да пиша, че та ви редовно, но когато стигна до писане все нещо не става, то малчо се събуди и иска внимания, то някаква работа излезе та така.
Ето и сега тъкмо по прочетох и стигнах да пиша и малки вече е на линия  Grinning
Честито на всичко които имат повод за празнуване днес!
Честит юбилей на Дилянски!   bouquet
Ние сме добре, тези дни бяхме по цял ден вънка. Малкия нещо хич не ще да спи на после док. Все иска да го занимавам с нещо и да го разнасям да си гледка. Спи само 2 пъти през деня. Общо му се събира някъде към 2 часа сън. А през нощта се събужда по 5-6 пъти и вече сам гроги.
Бягам че малчо надава вой.

# 568
 Как давете Осцилокцинума на малките?таня нещо ми киха и бая подсмърча ooooh!

# 569
Как давете Осцилокцинума на малките?таня нещо ми киха и бая подсмърча ooooh!

разтворен в малко водичка, дано нищо и няма на Таня Praynig

Общи условия

Активация на акаунт