Парфюмни размисли и страсти - 85

• 35 671
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Ох, Невена, Фракас е парфюмът, за който съм готова да избягам от рамките на ориенталци, шипри, алдехиди и прочие любимци  Heart Eyes Толкова го обичам (харесвам е твърде слабо казано)! Всеки си има някаква забежка от любимците и Фракас е моята. Прекрасен цветен и дори зелен го усещам, толкова свеж, без да е свежак... мога да го нося винаги и навсякъде.

# 46
Хаха, чудя се, дали да не поръчам една "Кобра" и на моето свеки. Тя не е българка, така че се надявам да не разбере намека  Sunglasses
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Страхотна идея. Явно по нещо си приличат. И на моята ще и взема един кашон, ако намеря. Такова мекотело - тази широко отворена уста, този остър език, искрящите със злоба очи - хайде, бягам, после ще дойда да опиша и кобрата.

Мисля, че Кобра е Кобра на всички езици Wink Laughing
Сега е момента да се възгордея с моето прекрасно свеки, която никога не ми е дала повод за такива подаръци  Heart Eyes

Установих, че имам равно количество Chypre Floral, Floral Fruity или Oriental Floral...но със сигурност най-любими са ми от първата група  Grinning

# 47
А случвало ли ви се е да ви влияе опаковката върху избора на парфюм? Мен някои направо ме отблъскват.

Цитат
Страхотна идея. Явно по нещо си приличат. И на моята ще и взема един кашон, ако намеря. Такова мекотело - тази широко отворена уста, този остър език, искрящите със злоба очи - хайде, бягам, после ще дойда да опиша и кобрата.

Моята визуално няма нищо общо, но си е една достойна за името си италианска сверкърва, каквото и да значи това  Flutter

# 48
  • Belgium
Ето ме и мен - капризна Дева  bowuu

Благодарение на мила съфорумка (Алиена  Heart Eyes) се сдобих с пробичка на Ледения Инсоленс. Приятен, ненатрапчив за разлика от първообраза, но някак не ми се връзва името му Леден. Очаквах го по-искрящ, по остър, с някаква резлива нотка. Аз обичам точно такива парфюми, които ги чуствам като доза адреналин в бутилка. Хубав е, но ще си изпърскам с кеф отливката без да го придобивам.

Сега имам един въпрос: сещате ли се за парфюм излязъл тази година, с преобладавща миризма на люляк, цена около 180 лева за 100 мл. дизайнерът започвал с G? (това е описание на моя приятелка, която е забравила името. Не е Gucci).

# 49
Сега имам един въпрос: сещате ли се за парфюм излязъл тази година, с преобладавща миризма на люляк, цена около 180 лева за 100 мл. дизайнерът започвал с G? (това е описание на моя приятелка, която е забравила името. Не е Gucci).

Guerlain Idylle - поне за мен е пролетни цветя - включително люляци.

# 50

Guerlain Idylle - поне за мен е пролетни цветя - включително люляци.
Преди дни ми подариха виал на новата версия ЕДТ.
Пробвах го като се напръсках хубаво вечерта. Хубав парфюм, въпреки че не е от моите, но на бялото черно не мога да кажа. Както ги наричат " бели цветя къпани в мускус". Достатъчно силен, достатъчно траен, достатъчно плътен. С хубав шлейф. За съжаление мускуса за мен е от този "потния" като в Lоvely SJP и аз не мога да го нося.

# 51
  • Belgium
Мерси, Венуш  Laughing

Странно ми е, защото съм го душила и грам люляк не усетих  Thinking

# 52
  • Paris, France
Не мога да нося Фракас, също и подобните на него Блонд на Версаче и Каролина Херера. Нотката чиста тубероза ми навява нещо като асоциация с мирис на повръщано. Обожавам Поазон и туберози с червени плодове и гардения. Зелената тубероза не е за мене. Хубав парфюм е Фракас, носи го Мадона и много други знаменитости, но за мене е твърдо нье.

А случвало ли ви се е да ви влияе опаковката върху избора на парфюм? Мен някои направо ме отблъскват.

Моята визуално няма нищо общо, но си е една достойна за името си италианска сверкърва, каквото и да значи това  Flutter

Опаковката не ме грее. Никога няма да си купя парфюм САМО заради красивото шише. Също не отказвам шедьоври в грозни шишета. Аз не нося парфюми в чантата си, така че ергономията не е от значение. често купувам тестери без капачки, защото и без това децата зафичват капачките под легла итн. Удобството при тестерите е, че като загубят децата пръскалото (те и с него играят, не само с капачката Mr. Green), винаги мога да си поискам ново от празен тестер в парфюмерия. Как някой не се е сетил да направи заключващи се капачки, или да се отварят с код, например hahaha. Като се замисля, никога не съм имала парфюм в грозна опаковка. Ей-този заемаше много място и трудно пръсках от него:

http://www.fragrantica.com/perfume/Montana/Parfum-d-Elle-2382.html

Това с визуалното беше шега. Моята е като манекенка. А каква парфюмна колекция има! Само Кобра си няма, та затова bowuu

П.С За Герлен Идиль и 18лева няма да дам. Не усещам отчетливо люляк в него, обаче, та, едва ли е той.

# 53
Лу  Hug радвам се, че ти спестих един дерт  Grinning
В Идилията ЕДП ми избива повече люляк в студено време, даже си спомням с Рапунцел като я пробвахме като излезе, само люляк усетих и след 1 час вече беше изветряла. В топло време изобщо не я усещам така. ЕДТ версията не съм я пробвала още.

Така ме е яд за срещата  Sad  нямам шанс да мръдна през седмицата  Sad

# 54
  • София
Не мога да нося Фракас, също и подобните на него Блонд на Версаче и Каролина Херера. Нотката чиста тубероза ми навява нещо като асоциация с мирис на повръщано.
Опитваш се да ме отвратиш от него, но безуспешно  Party Също така ми създаде нов интерес към Блонд и Каролина  Crazy

# 55
Това с визуалното беше шега. Моята е като манекенка. А каква парфюмна колекция има! Само Кобра си няма, та затова bowuu

Разбрахме се  bowuu
Значи и свекървата си я избирала по страст към парфюмите? Wink (шегувам се, хубаво е, че жената държи на това)
Невена, искам да те попитам за мнението ти за Fidji: след повече от 15-годишно прекъсване, насоро си го взех отново (поръчах го само по спомени), харесвах го много преди, но сега мнението ми е... да кажем много двусмислено...

Аз подхождам към парфюми най-вече тръгвайки от бранда, за съжаление по-малко познати ми дизайнери могат да останат незабелязани за мен точно защото няма да бъда привлечена от външната опаковка, но пък има такива, които в престараване, забравят, че и съдържанието трябва да не отстъпва на това отвън  Tired

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 11:30 от Tsugumi

# 56
  • Бургас
 Grinning Телец съм с асцендент Близнаци, луна в Риби.Не харесвам акватици, предпочитам флорални шипри, ориенталци и floral woody musk. Heart Eyes
Чудесна тема както винаги! Hug

# 57
  • София
хайде и аз с рогата напред в новата тема..
огнено жУвотно съм аз  Blush
Зодия Овен, Асцендент Овен, Луна и Марс в Лъв  Crazy

харесвам основно флорално-акватични комбинации (може и поотделно), както и Floral woody musk  Flutter кое обаче от тези неща се връзва със зодиакално огнената ми същност - идея нямам   Shocked Shocked

след като от около година взех да чета темата, възприятията ми взеха да се отварят за нови и неподозирани усещания.. ако преди година някой ми беше казал, че ще харесам Черната орхидея, щях да го пратя да се освидетелства  Laughing а сега съм влюбена в този парфюм.. ако той се бои за огнен, да не би пък да съм открила най-после своето истинско аз  newsm78 е, по-добре късно отколкото никога, де  hahaha

# 58
  • София
Цитат
Капризна Везничка съм аз!
Floral Woody Musk е е дна от най-предпочитаните от мен олфактивна група, но имам любимци и от други групи.

И аз съм като Бижу  Heart Eyes   bouquet Добавям и групата Oriental Floral към любимите  Hug Имам любимци и от Floral Fruity  Sunglasses

# 59
Обаче Везните сме най много! bowuu Flutter Това е, естети сме си и ценим красивото, освен това сме глезени, и обичаме луксозни и скъпи неща. Whistling

Общи условия

Активация на акаунт