Парфюмни размисли и страсти - 85

• 35 548
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Момичета, извинявайте, ако сте го обсъждали вече, а, аз съм сигурна, че сте Wink, но можете ли да ми кажете Cloe Love на какво мирише?Прилича ли на Cloe?

# 211
Ета, не съм ги забравила, но на мен поне с наличните парфюми не ми се отразиха.

Пфф, а мен направо ме преобразиха (да не кажа сразиха Mr. Green)! Не трупнах кила, даже напротив, обаче буквално не бях себе си, не само заради промяната ми към парфюмите  Confused
(да не говорим, че до амнио стигнах заради високи хормонални стойности...)

И аз днес щедро разнасям Воалът. Да видим ще се сприятелим ли  Thinking

Атти, жива и здрава да ви е!   bouquet

# 212
  • София
Божееее, снощи съм била заспала вече явно пред компа  ooooh! Невена ме е помолила за описание на Версайския Бал а аз описвам тинтири си майна  Whistling Извинявам се много, Невена   bouquet добре, че върнах сега да видя кой какво ми е искал за утре  Grinning
Версайският Бал е класически цветен шипър в стила на 80-те, мек, с подчертани цветя, сладичък, носталгично ретро. Усещам карамфилчета, жасмин, момина сълза. Допада ми твоя начин на сравняване на ароматите, защото и аз усещам нещата по този начин и подобни описания ми помагат много. Версайският Бал напомня донякъде на 24 Фобург, но е малко олекотен в сравнение с него. Бях изумена, като разбрах, че го е носил Майкъл Джексън, за мен това си е дамски парфюм определено, няма абсолютно нищо мъжко в него. Това, което в 24 Ф ми звучи класически, в Бала го усещам старомодно, което обаче не ми пречи да ги харесвам и нося и двата.

# 213
годес, не , не прилича на Ван Клийф като миризма. Ван Клийф аз не мога да нося, прекалено е розов. Този е розов без да е розов bowuu, тоест, не мирише на рози. Амбров ориентал е замене, не цветна амбра. Прилича по усещане на Ambre Gris на Балман. Те май са композирани от един и същ парфюмиер. Този парфюм е мек и лек, не е възможно да го намразиш или заобичаш, защото не е екстремен и няма силно произнесени нотки като сироп, горена захар, кожа, мъх, пудра, роза, пипер итн. Смолиста амбра. Много смола, но не колкото в Ню. Трезор е силно розов напудрен ориентал, който не може да се сбърка с друг. Трезор е отчетлива роза, нещо като Ombre rose на Бросо + ориенталска база. Просто приятен бленд на хубави съставки е Ла Мом. Не се влюбих в нея, не бих си я купила, но бих я носила. За да се усеща, трябва да изпръскам една десета от шишето. Май не помогнах Sad
Напротив помогна и то много Heart Eyes
Някой ден ще се придобива явно.
Точно такива меки и не екстремни ми се носят напоследък,хем да ме гушкат,хем да не навлизат много в личното ми пространство образно казано.
Омбре роуз ми допада,но не бих си го купила,обаче + ориенталска база,ето това би ме накаро да го пожелая,та Ла Мом явно ще е мой някой ден Flutter

пп.Най-после опознах,разбрах Мошино Котюр,след много тестове и сега разбирам защо Мимс го превъзнася толкова,а малкта бутилка 25мл е истински бонбон Grinning

# 214
  • Paris, France
Атти, по случай рожденния ден на дъщеря ти пожелавам много здраве, щастие и ароматна радост. Нека целият и живот е изпълнен с рози дамаскени без бодли!

# 215
  • Paris, France
годес, ако го намериш евтино (чела съм, че в Америка е почти без пари), купи го! Много по-хубав от повечето нови, които заливат пазара. Няма общо с Омбр роз, който е шедьовър, но не мога да го нося. Нито с Трезор, който трудно нося. Виждам прилика с Токад и Шантили. Ако смесиш двата и махнеш ванилията би станало подобие на Мом. За тези говоря:

http://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Tocade-1418.html

http://www.fragrantica.com/perfume/Houbigant/Chantilly-2685.html

Атти, Бал а Версай е заедно с Лагерфелд класик (мъжкия) най-омразния ми парфюм. Дим и карамфил и конска доза мускус, животинска нотка, горчиво - сладка ванилия - ужас и половина. Любим на Елизабет Тейлър - жена с безупречен вкус, чиито парфюми са печелили награди, Майкъл Джаксън и много други знаменитости. Много ми е интересен. Това е последният парфюм, който бих описала като шипър. За мене е подправен ориентал от сорта на Табу и старото Йот дю на Лаудер. Нищо красиво не мога да видя в него. Имам го някъде и бих искала да го пробвам отново. Ретро в лошия смисъл на думата. Не ми прилича на Фобурга, който за мене е подобен на Герлинадата, Лалик и Фраджиле. Мисля, че сравняваш двата заради портокаловите цветчета, които аз не мога да усетя от карамфила. Получаваш ли комплименти с него? Много искам да го понося, ама все нещо ми се гади от него. Стана ми мило като го видях в гардероба ти, защото е много рядко срещан и носен в днешно време. Надявам се не те обиждам  Embarassed. Дано мнението ти ми помогне да го усетя по друг начин! Отивам да го душа.....

# 216
  • София
Не ме обиждаш в никакъв случай  Hug Моят парфюмен вкус е понякога доста странен и съм свикнала парфюмите ми да не са харесвани масово Simple Smile включително и тук в темата.  Освен това съм широко скроен човек (или поне така си въобразявам Blush ) и отзиви примерно за любимеца ми Шалимар от рода на "ужасен ужас, откъсна ми носа и го запрати на покрива" могат само да ми оправят настроението  Grinning В този ред на мисли изключително рядко получавам комплименти за парфюма си, хората, сред които се движа ежедневно, не обръщат внимание на това, ММ е подчертано антипарфюмно ориентиран, та по-добре да мълчи и да не се произнася, защото ако каже нещо, то няма да е добро  Laughing Мога да изброя на пръстите на едната си ръка колко пъти е забелязван парфюма ми  hahaha Ще ми бъде интересно да споделиш след актуалната му проба какво усещаш  Hug

# 217
За мен Версайският бал не напомня 24 Ф, сходен е както Невена пише с Табу и Ют Дю - харесвам го, но понеже имам и Табу, и Дю, и Балах, и Хабанита, и Toujours Moi - малко много ми дойдоха тези, които са ми ретро по един точно определен от моя нос начин, за това Атти си има Бал  Laughing

Атти, да ти жива и здрава, много да те радва!   bouquet
ЛуCrossing Arms

# 218
  • Belgium
Атти, живо, здраво и много усмихнато да е момиченцето ти  Hug

Бубс, абе някои трябва да работят  Joy

Ако се откопча в последния момент, ще звънна на Дени  Laughing

# 219
Ще ми кажете ли нещо повече за Play For Her Intense by Givenchy, знам че Гагчето го има, а на Лу не и понесе. Ще го пробвам събота. Във Фрагрантика чета, че прилича на Цветната бомба.

# 220
годес, ако го намериш евтино (чела съм, че в Америка е почти без пари), купи го! Много по-хубав от повечето нови, които заливат пазара. Няма общо с Омбр роз, който е шедьовър, но не мога да го нося. Нито с Трезор, който трудно нося. Виждам прилика с Токад и Шантили. Ако смесиш двата и махнеш ванилията би станало подобие на Мом. За тези говоря:

http://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Tocade-1418.html

http://www.fragrantica.com/perfume/Houbigant/Chantilly-2685.html

Годес в момента е фалирала,но пък е хубаво човек да има мечти Flutter така че някой ден,може би

От снощи в 1ч ръката ми още ухае на Мошино котюр Shocked брех,добре че вече го имам.
Харесва ми начина по който се отвори като хубаво шампанско свежо и лееееко пикантно,а после разцъфна нежно и едновременно вкусно,образува ми обилно слюноотделяне Laughingвероятно от присъствието на нар,след като премина и тази фаза се превърна и така до сега  в една вкусна и смолиста база/има нещо от базата на Есънс муск/,която за щастие не сладни така отявлено,явно ванилията си му е в точната доза за моите възприятия Crazy
Вас не ви интересува,ама аз да си кажа,че тъкмо ми дойде музата да пиша Wink

# 221
Атти, да ти е живо и здраво Слънцето! Честит празник!

Версайския бал ми дойде толкова ретро, че не ми понесе никак. Спомена е кофти отвсякъде. Simple Smile

Лу, очаквам обаждането! Моля те, опитай всичко възможно да дойдеш. Hug

# 222
Атти, да ти е жива и здрава дъщеричката Heart Eyes
И аз съм под въпрос за утре...а така ми се идва Confused

# 223
Ейй - дано успеете да дойдете, че ми е домъчняло за вас Hug а някои пък все не успявам да видя и съм много любопитна. Абе мацки - никой ли няма Непристойната Органза от идващите утре  Praynig Praynig Praynig

Преди малко дадох на Яско да подуши на едната китка уханието на орхидеята, а на другата по неволя намазан беж и го попитах кое повече му харесва.
Е познайте  - Орхидеята   bowuu

# 224
  • Бургас
Ще ми кажете ли нещо повече за Play For Her Intense by Givenchy, знам че Гагчето го има, а на Лу не и понесе. Ще го пробвам събота. Във Фрагрантика чета, че прилича на Цветната бомба.
не съм чела ревютата, но и аз това си помислих, когато го пробвах, определено за моя нос си приличат и много ми хареса  Peace

Общи условия

Активация на акаунт