"Системата минус 60" - Тема №15

• 32 834
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
Наминавам да се отчета набързо  Flutter
з: кашкавалка, едно шоколадче милкинис (от тези детските), кафе със сметана;
о: ориз с кайма и 2 лъжици кисело мляко към него, мляко с нес;
в: малко зелева салата, ориз на фурна.
Засега толкова от мен, утре повече  Wink

# 466
Здравейте,

Менюто ми днес:
1. кифличка с мляко с нес
2. бяла риба и зелева салата
3. ябълка и кисело мляко

Вчера не издържах на изкушението и се качих на кантара, който показа -1кг., но нали съм пред МЦ, не смея да коригирам линийката. Откровенно да ви кажа се затруднявам с вечерите, защото още не огладнявам толкова рано, а и все се пада да ям в офиса и все е нещо набързо...

# 467
Калинке, ти чете ли въобще темата бе, мила????   Crazy

Ок,спирам да досаждам с въпросите.......... Embarassed
Според мен, не трябва да спираш с въпросите си!!!
Това е тема за всички потребители във форума и НОРМАЛНО, ако нещо не ти е ясно да попиташ.
По-добре, да се задават въпроси за системата, отколкото да четем, кой колко водки е изпил и какви ли не глупости, които никой тук не го засягат /за това има ЛС и скайпове/.
На всеки в началото му е било трудно и е правил грешки и аз съм една от тях, но пък винаги са ми помагали Мляко с нес и Жанета.
Ако някои не иска да отговори, нека не го прави, но все ще се намери друг, които ще помогне!

# 468
Според мен, не трябва да спираш с въпросите си!!!
Това е тема за всички потребители във форума и НОРМАЛНО, ако нещо не ти е ясно да попиташ.
По-добре, да се задават въпроси за системата, отколкото да четем, кой колко водки е изпил и какви ли не глупости, които никой тук не го засягат /за това има ЛС и скайпове/.
На всеки в началото му е било трудно и е правил грешки и аз съм една от тях, но пък винаги са ми помагали Мляко с нес и Жанета.
Ако някои не иска да отговори, нека не го прави, но все ще се намери друг, които ще помогне!
Ама ако питаш нещо, което го има на първа страница в увода? Това, че пита кое с кое може да се смесва за мен значи непрочетен добре увод. А това малко или много умаловажава труда на всички, които са го направили. Какво тука някои да се блъскат с преводи, оформяне и какво ли още не, и след това някой да дойде и да пита глупави въпроси, които ги има в увода. Ами извинявам се ама това е работа за 5 минути. Ако след това нещо не е ясно да пита, ама първо се чете. А на теб като не ти е приятно да четеш кой колко водки е изпил и другите глупости, ами не чети. Кой те кара да четеш.
 afwitch

# 469
  • София
мап, ти предлагаш да не чете 1 страница, а да си пита ли newsm78?
Тук има хора превели, измислили, написали точно и ясно всичко. Загубили са доста лично време в руския форум. Някак не е удобно към тях, да им плюете на труда. И тези дето продължават да отговарят все някога ще им писне.

# 470
Бебо, абсолютно те подкрепям.  Peace
Понеже участвам и в руския форум, та съм свидетел как там модераторките хич не си поплюват в подобни ситуации, а директно ти отговарят да идеш първо да прочетеш продуктите и комбинациите, преди да питаш очевидни неща.
А тук едва ли не трябва да се чувстваш длъжен да смелиш и поднесеш всичко на тепсия на нечетящите, пък и ти вменяват вина, ако не го правиш, нищо че си превеждал, оформял и пускал тема.  Crossing Arms
Пък и мап да хване самата тя да отговаря на въпросите, като е толкова загрижена. Пожелавам й успех и здрави нерви!

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 23:01 от Анонимен

# 471
  • ВАРНА
мап, ти предлагаш да не чете 1 страница, а да си пита ли newsm78?
Тук има хора превели, измислили, написали точно и ясно всичко. Загубили са доста лично време в руския форум. Някак не е удобно към тях, да им плюете на труда. И тези дето продължават да отговарят все някога ще им писне.

А, смеем ли... Даже и да ни писне, ще мълчим и ще отговаряме, че току виж някой се обиди, засегне, разсърди и т.н,, дръпне едно форумско харакири...  Naughty 
             Ако всички нови спрат да пишат, ще си останем само много добре запознатите със Системата... Ама ние скоро ще отслабнем и тема за Системата вече няма да е необходима  Tired  Или ще продължим да си пишем кой какво несистемно е изял, като прилежно си го задраскаме, ще разказваме кой къде го е засърбяло.... и ще ни обвинят в спамо-чат и пак ще ни затворят темичката....
           Ако видя, че някой има нужда от помощ или съвет и ако аз мога да помогна, се опитвам, доколкото ми позволяват знанията и възможностите. Ако някой пише глупости, вече се опитвам тактично да си премълча.... Ако видя, че някой е в темата явно за малко, без въобще да разбира за какво става дума, просто го пропускам...
           Миме, ама и ти с двоен аршин мериш.....  Wink

# 472
  • София
А, що, на черното не можеш да кажеш бяло  Peace

# 473
  • ВАРНА
Идеята на форума е да се помага на потребителите, а не да се използва за празни приказки  и лични разговори - за празните приказки използвайте чат канала, а за личните разговори има функция Лични съобщения!
  това от тук

Ние сме тук по собствено желание, ако правим и пишем нещо, то пак е по собствено желание....

И прави сте - понякога е много изнервящо да се четат глупости...  Peace

П.П.       За да съм по темата

З. Макарони на фурна
О. Риба и месо със салата (рибата нещо не вървеше, та я разнообразявах с печено месо)
В. Пак риба, ама свърши

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 23:33 от Мляко с нес

# 474
А според мен, Системата не е само храна и менюта, набор от продукти и начина им на готвене. Тя е преди всичко психологическа промяна на настройките и начина на хранене и живот. Няма как човек да свали 30-40 кила и да остане същия човек - той се променя ежедневно и до неузнаваемост накрая. Аз самата усещам как се промених със свалянето на 15 кила. Диви усеща още по-осезателна промяна с нейните над 25 свалени кила...Следователно, групата за взаимопомощ по тази система няма как да обсъжда само менюта, тя по-скоро е за взаимопомощ в цялостната промяна на човека, не само по отношение на това, какво влиза в устата му... Затова обсъждаме и други неща от живота - разни празни на пръв поглед приказки, шеги, чат, който така дразни някои. Но всъщност какво се получава. Ако тук човек не може да размени 2 лафа с приятни хора, с които споделя една идея, а само се придържа към сухите правила за списване на една тема, то тази тема съвсем бързо ще заприлича на кулинарно предаване, а не на група за взаимопомощ. И ще западне, заради скука. Лично мнение, може и да не е вярно. Но сама виждам, как темата замира, когато тук пишем само за храна.
Колкото до старите, те вече знаят менюта, варианти и всичко за храненето наизуст. Едва ли стоят тук, само за да подпомагат новите и да пишат какво са яли през деня. Стоят, за да си побъбрят с другите, да си изпият кафето, да сменят някоя и друга приказка. Което е много по-важно от психологическа гледна точка, отколкото да си обменят инфо само за дневния си рацион. Така че ми е странна идеята темата да се превърне скучна кулинарна вечеринка, колкото и на някои да им харесва ролята на Иван Звездев.
Да дам показателен пример и с руския форум. Само половината форум касае пряко системата. Другата половина е разговори по интереси и градове, демек - пълен чат. Пък като гледам, на никой не му пречи, напротив, помага само.

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 23:57 от Анонимен

# 475
  • ВАРНА
        Имало надежда и за тези, които нямат много време да спортуват, а и за по-мързеливичките  Blush Grinning
        Две минути максимално натоварване...  Thinking  Утре ще опитам на най-голямото ниво на трудност на велоергометъра. То не че и сега не мога да се метна, ама съвсем ще се разсъня.
        Някой да има идея за някакво друго двеминутно максимално натоварване?

# 476
Аз да питам какви кантари използвате?  Laughing

# 477
  • ВАРНА
Аз да питам какви кантари използвате?  Laughing

Вместо да се шегуваш, да беше написала как върви отслабването, да беше дала някоя идея за нещо двеминутно и максимално натоварено....  Hug

# 478
добро утро  Hug

P.S. Относно задаването на въпроси, аз отначало прочетох първа страница поне 3 пъти и имаше неща в коите се бърках, особено при изобара на вечерята. Хиляди благодарности на Жанетка и Мляко с нес, надявам се да не пропусна някой, за разясненията, обясненията и проверката на менютата ми. Аз не смятам, че задаването на въпроси е свързано с омаловажаването на нечий труд, просто докато се влезе в ритъм и всеки си изясни схемата на режима, намирам за нормално "по-добре да питаш, отколкото да сбъркаш" .

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 08:23 от svetlane

# 479
Добро утро момичета!

Ауууу... Светлане 
bouquet, страхотна закуска. а и покрай тази камина е толкова уютно... чак не ми се тръгва за работа.   Laughing
Мляко с нес, може би тичане по стълби. Нали живея в блок, а и нямам велоергометър, та това ми измисли мозъчето Simple Smile))

Отчета за вчера:
З: Попара със сирене и захар, шоколадова баклава- 2бр.
О: 4 сухара със топено сирене и домат
В: 1 ябълка и кисело мляко

За днес само закуската е ясна. 2 филийки с халва и масло, чай с мед
Обяда ще го мисля, може би 2 кюфтета на скара със салата, а вечерята ще е същата. Работя в магазин и нямам възможност да хапвам други неща.
Иначе днес имам минус, но ще видя дали ще се задържи и тогава ще се хваля.

Хубав, слънчев и усмихнат ден, системки! Hug

Общи условия

Активация на акаунт