Отговори
# 315
Момичета,аз  да ви се оплача  newsm45 -днес бях на нефролог,понеже имам болки в срамната кост и докито ме прати на специалист. Та оказва се че бъбреците ми задържат урина и искат да ме вкарват в болница  newsm45 newsm45 newsm45 .Да ама аз не искам,защото ме е страх,понеже незнам какво ще ми прават. Моля ви,ако знаете нещо по въпроса със задържането на урина да споделите,иначе ми казаха да пия Неоренал. Ама ако е само това аз мога и вкъщи да си го пия,без да лежа в болница  newsm45. Миналия месец лежах за контракциите и вече не искааааам!!!

Мила Pipi, и аз бях на такъв и оттогава си следя урината често-често. На мен десния ми бъбрек задържа урина. Разбрах като направих нещо като бъбречна криза миналия месец. По принцип в момента не могат много неща да ни правят, така че бъди спокойна Simple Smile Аз вече месец и половина пия Неоренал. Сега нямам болки в бъбрека. Може би се притесняват да не се получи възпаление от това задържане и затова се презастраховат с болницата. Консултирай се с още някой, ако решиш. Мен ме гледа един ехографист, един уролог и накрая нефролога... Докато ми казаха и тримата, че няма какво да се прави, освен да се следя хубаво и ако има каквото и да е, веднага на лекар пак.

Стискам палци и при теб да се размине по-лесно и да нямаш болки, че беше неприятно  Hug

# 316
  • София - Бургас
Момичета как да се включа във ФБ групата  newsm78

По рано днес ми беше изпратила е-mail- a ти , и съм ти изпратила покана във Фейсбук.
Просто сега трябва да си влезеш във фейса и да приемеш поканата от Декември2010.

# 317
Ceci88, миличка, пълна ти е пощата... може да я прочистиш лекичко Wink Пускам ти инфото във FB. Simple Smile

# 318
  • София
Здравейте дами Simple Smile

Вилкони страхотна си  Hug.

Пожелавам Ви лека и приятна вечер.

# 319
Момичета как да се включа във ФБ групата  newsm78

По рано днес ми беше изпратила е-mail- a ти , и съм ти изпратила покана във Фейсбук.
Просто сега трябва да си влезеш във фейса и да приемеш поканата от Декември2010.
Благодаря ти   bouquet Прости ми - бременна съм  Laughing  Laughing  Laughing  Joy  Joy  Joy

# 320
  • Ямбол
pipi7598  ,и аз преди няколко месеца изпих 1 опаковка Неоренал,защото ми откриха песъчинки в бъбреците.
Преди това лежах 4 дена в болница,имаха съмнение за апандисит,и дори ме обръснаха и подготвиха за операция.Пий ги,без да се притесняваш,а лежането в болница,щом не е свързан със сериозен проблем,само за добро е.

# 321
Ceci88, миличка, пълна ти е пощата... може да я прочистиш лекичко Wink Пускам ти инфото във FB. Simple Smile

Мерси, Калинче  Hug , а пощата направо я опразних  Grinning

# 322

И на мен вероятно ми предстои подобно "гости", но съм настроена положително. Мъчно ми е само за каката, не мога така да съм далеко от нея, а не бих дала да я водят в болницата.
Да се похвля от прегледа при ендо-то днес. Каза, че моите проблеми са решими стига да съм много сериозна. Почти ревнах от нерви в кабинета и, но като цяло много се успокоих. Ще съм на инжекции през ден до термина и малко допълнителни лекарства, но бял кахър. Евентуално и малко на системи в болницата, но за хубаво. Каза да си направя и другите консултации, които са ми назначили - познавала лекарите, заслужавало си. Малко ми светна пред погледа, утре продължавам по план  Crazy
Vilkoni, мила, толкова силно искам да те прегърна  Hug Hug Hug чудесни новини за Стоянчо. Ей голям - малък герой!!!
За стволовите клетки моя доки по ЖК ми даде някаква брошура вчера, но още не съм разгледала. Плащало се по 330лв на година за доста дълъг период, но така избягваш голямата сума наведнъж, освен някаква начална. Клетки на лизинг  Joy  Иначе за вариант от +- 3500лв в момента не мога да мисля при текущите разходи около лечение, бременност и раждане.

Dobra, сега видях, че и ти имаш проблеми... направо се разпадаме наистина вече... Дано всичко е наред! Явно при теб е хормонален проблема, щом на ендокринолог си била днес. Само не се разстройвай! Да стискаме зъби... малко остава Simple Smile

Клетки на лизинг Simple Smile Хареса ми! Баща ми казва, че това е застраховка живот. Когато се колебаехме още (главно заради съпруга, който е много скептичен за всичко сравнително ново и непроверено...), татенцето каза "Всяка година хвърляме пари за застраховки на коли, апартаменти, къщи, за СОТ, за да ни е по-спокойно... а всичко това са вещи, които в един момент нямат никакво значение... но ние пак ги застраховаме." И така ме убеди, че аз съм права и има смисъл. И съпругът клекна в крайна сметка Simple Smile Къде ще ходи??? Wink

# 323
  • Пазарджик
Мила Pipi, и аз бях на такъв и оттогава си следя урината често-често. На мен десния ми бъбрек задържа урина. Разбрах като направих нещо като бъбречна криза миналия месец. По принцип в момента не могат много неща да ни правят, така че бъди спокойна Simple Smile Аз вече месец и половина пия Неоренал. Сега нямам болки в бъбрека. Може би се притесняват да не се получи възпаление от това задържане и затова се презастраховат с болницата. Консултирай се с още някой, ако решиш. Мен ме гледа един ехографист, един уролог и накрая нефролога... Докато ми казаха и тримата, че няма какво да се прави, освен да се следя хубаво и ако има каквото и да е, веднага на лекар пак.

Стискам палци и при теб да се размине по-лесно и да нямаш болки, че беше неприятно  Hug
да,но най-интересното е,че нямам никакви болки,освен ниско долу(което отдавах на тажестта на бебето),иначе лятото пих неоренал заради болки,но от тогава нищо.И сега хоп-задръжка на урина-на десния от 0 до 1 степен,на левия-1 степен,каквото и да значи,хич не ми звучи добре newsm78.Колко степени има? Утре пак ще давам стерилна урина,че днешната е просто ужасна  #Crazy Дано да е по-добра и ми се размине,че хич не ми се влиза.А и с кръвното май не сам добре,но още не може да установи със сигурност-мери ми го нефролога-110/60,след 10 минути отивам при АГто да му дам изследванията,мери го пак-130/90  #Crazy Е кво е тва незнам?

# 324
Вие мацки сте отговорили май на всички въпроси.
Ето част от договора на Крио Сейф за тези, които са се насочили към тях:

"Цената включва вземането, транспортирането на пробата до лабораториите на
Крио Сейв Груп, лабораторното изследване, обработката и съхранението на клетките,
разделени на две отделни проби, както и връщането на клетките в случай на нужда при
условията на настоящия договор. В тази цена е включено и плащането за 20-годишното
съхранение на стволовите клетки от пъпна връв, което „Тъканна Банка Крио Център
България” АД заплаща на Крио Сейв Груп, съгласно условията на сключения между тях
договор."
„Тъканна Банка Крио Център България” АД се задължава:
1. да предостави на Майката и Бащата пълна, ясна и точна информация за вземането
на биологичен материал от пъпна връв и да предостави за подпис на Майката Информирано
съгласие по смисъла на чл. 28 от ЗТОТК;
2. да осигури на Майката и Бащата комплект за взимане на биологичен материал от
пъпна връв (в зависимост от избраната услуга) при получаване на потвърждение за
плащането на първата вноска от цената, съгласно условията и сроковете на договора;
3. да осигури присъствието на обучен персонал при раждането на детето на Майката
и Бащата, който да извърши процедурата по вземане на биологичен материал от пъпната
връв на новороденото (в зависимост от избраната услуга), съгласно чл. 4 от Закона за
трансплантация на органи, тъкани и клетки;
4. да организира транспортирането на пробата до лабораторията на Крио Сейв Груп;
5. да предаде на Майката и Бащата издадения от Крио Сейв Груп Сертификат за
успешно съхранение на пробата след получаването му от Крио Сейв Груп и заплащането от
Майката и Бащата на втората вноска от цената, съгласно условията и сроковете на договора.

(3) Майката и Бащата се задължават:
1. да предоставят на „Тъканна Банка Крио Център България” АД в деня на
подписване на настоящия договор копия от личните си карти при спазване на
законоустановените изисквания, както и документ с резултати от изследвания на кръвта на
Майката, удостоверяващ наличие или липса на инфекция с хепатит B и C, СПИН и сифилис;
2. да подпишат Информирано съгласие по образец, предоставен от „Тъканна Банка
Крио Център България” АД .
(4) Майката и Бащата се задължават в деня на подписване на настоящия договор да
предоставят на „Тъканна Банка Крио Център България” АД цялата информация, с която
разполагат, относно времето и мястото, планувани за раждането, както и всяка друга
информация, която е свързана и може да повлияе на процедурите, предмет на този договор.
При всяка промяна в обстоятелствата, свързани с раждането или с процедурата по вземане
на пробите, Майката и Бащата следва своевременно да уведомят „Тъканна Банка Крио
Център България” АД

Чл. 10. (1) Майката и Бащата се задължават:
1. при проявата на първите симптоми за започване на раждането (при поява на
първите контракции) да уведомят „Тъканна Банка Крио Център България” АД за това по
телефона на дежурния телефон: +359885541978;

Попитах и още как се проверява годността на пробите във времето и какво става, ако клетките потрябват, а са негоднии.
Правят се проби през определен период от време и клетките по принцип са застраховани.

# 325
pipi7598 , KalinaZ , струва си да се пазите и да слушкате докторите, няма да се излагаме накрая Simple Smile Не остана време, най-много още 20 темички да изпишем и то минало...  Mr. Green

# 326
добър вечер дами   bouquet

да се отчета и аз .... днес бяхме на преглед .... вече сме 1890гр  newsm44 .... продължаваме да сме си с главичката надолу  newsm68 ... но сме безсрамни - постоянно си вирихме атрибутчето  smile3516

имам питане ... на 5.11. (петък) трябва да ми почне 45 дневния болничен, но доктора ми каза, че най-удобната му дата да ме приеме и да го пусне е 11.11. (четвъртък) - само да поясня той приема само в четвъртък .... дали няма да е проблем да се заведе този болничен с 6 дни по-късно  newsm78 .... май ще звъня утре в Токуда да питам  #Crazy

# 327
Пижамка , френските размери за новородено са 50см, докато българските за новородено са 56см, дори във Франция продават и 45см за новородени. Значи за новородено трябва да поръчвате за 1мес или за 3мес от френските сайтове.После дрешките са с номерация за 3мес, за 6мес, за 9мес, 12мес, 24, на всички етикетчита на дрешки са написани и месеци и см.
Честити покупки!

Аз поръчах 45 размер космонавчето, ама толкова ми хареса, а нямаше по-голям номер. По лошото е, че още не съм получила колета, обикновено идват за две седмици...

7/8, много се радвам и аз да те "видя", липсваше ми.  Справила си се добре със ситуацията, не се притеснявай, щом докторите са преценили, че трябва адреналин, значи е ОК. Много е важно вътрешното чувство, че можеш да имаш доверие на някой лекар или не. Явно ти си се чувствала спокойна и това е най-добрият знак.

miss_666 , няма да е проблем, той може да го пусне и по-късно с предна дата. Моят каза да отида 4 дни след началото на болничните, важат си.

Вилкони, страхотна си! Остави все така хубавите чувства да те водят!

# 328

miss_666 , няма да е проблем, той може да го пусне и по-късно с предна дата. Моят каза да отида 4 дни след началото на болничните, важат си.

c'Mon  много благодаря за бързия отговор .... спести ми висене на телефона в опити за връзка с Токуда  Hug

# 329
Ехооо  newsm03 здравейте коремчета!!!

Аз се загубих сериозно напоселдък, но ви чета от време на време, когато имам време  Mr. Green Бях на преглед във вторник и наш'та мадама вече е 2300 гр - расте застрашително бързо и за още месец и половина не ми се мисли какво слоче ще стане   261uu слушахме и записахме тоновете и си бяха съвсем в нормата абе изобщо да чукам на дърво сме ОК  Peace

Моят болничен трябва да почне на 25-ти окт, но ще го взема от 1 ноември, за да ми влезе целия октомври в базата за изчисление на обезщетението за майчинство и по-този начин да се вдигнат и болничните и самото майчинство като суми  Peace Ще отида да си го взема на 10-ти няма никакъв проблем да се издаде болничен със задна дата от датата на самото му написване  Peace така че miss_666 споко  Wink

Лека нощ   love001

Общи условия

Активация на акаунт