Отговори
# 330
Здравейте, тумбачета  smile3525 !

Днес май съм най-ранобудна, а колко задачки имама  ooooh! не е истина, а довечера и гости ще имаме, ама нищо да има какво да правя, че да се минава по-бързо времето да идва декември  Party

Miss_666, както е казала и Галя1982, това че болничния ще ти бъде издаден с по-късно дата няма проблем, това е болничен за бременност и раждане и там важат малко по-други правила за издаване от обикновения болничен, така че споко и от мен  Grinning

Галя1982, без да ставам досадна ама да те предопредя, че е важна датата от която излизаш в болничен, а не когато ти издадат болничния за бременност и раждане. Т.е. ако си пише, че болничния е от 25 октомври до еди кой си декември, то базата няма да ти включи октомври, а ще е от септември. За да се включи и целия октомври болничния трябва да започва от 01 ноември. А това кога е издаден няма значение. Да си знаеш  Laughing и ако трябва нещо да говориш и с док ако може да се смени датите, не мисля, че ще е проблем за него  Sunglasses, трябва да пише друг термин, с 5 дни по-късно.

Честито на всички мамчета с пораснали бебешоци, аз другата седмица съм по доктори да видим колко е пораснала момата и от 27ми да си взимам и аз болничния за бременност и раждане   Laughing Лелееееее не остана време  Party
А на майчетата с проблемите, стискайте момичета още малко и да се оправяте, важно е бебоците да са ни живи и здрави, а ние другото ще го търпим. Аз лятото имах малка бъбречна кризичка, но мина и да чукна на дърво до сега нищо ми няма, тогава и стерилна урина давах и всичко беше наред, но една вечер явно изкарах някаква песъчинка, мнооооооооооого болеше, изпотих се от болка, походих малко като самнамбул ноща из къщата, после пет пъти един след друг в тоалетната и после всичко премина.

Хайде да пийна кафенце и да започвам със задачките . Лек и усмихнат ден от нас   bouquet

# 331
Момичета аз утре съм на преглед при Врагалева във Фемина и вече нямам търпение, последният ни преглед беше 14-ти септември на ЖК , но тя не ме каза почти нищо, а вече трябва да сме пораснали двойно. Стискайте палци за утре Party
п.с. Ако има още някое майче за преглед утре във Фемина може да се видим

# 332
Добро утро, момичета, подхванали сте теми които ме вълнуват.
За съхраняване на стволови клетки и аз съм се насочила към Крйо сейв, но все още не съм предприела нищо по въпроса. Crazy

Относно 45 дневния болничен - моят трябва да се издаде с дата 13.11, което е събота и докторът ми каза да отида на 15 (понеделник), няма проблем че датите не съвпадат. Peace

Аз цяла нощ будувах покрай малката, така я болеше ушенцето, че не спа изобщо, само плачеше милата. Сега чак заспа и я чакам да стане за да ходим на лекар. Аман вече от тези болести, край нямат. ooooh!

# 333
  • Морска приказка
Здравейте момичета  Hug
Вилкони мила наистина се просълзих като прочето написаното от теб. Много силно се моля  Praynig да има светлинка в тунела,
Добра  Hug радвам се , че си си отдъхнала малко. Всичко ще е наред  Hug от нас
Пипи не се ядосвай нали всичко е за доброто на бебето, пък  ще трябва да изтърпиш още малко  Laughing не остана вече.
Галя1982 ей вашата мацка много добре се развива  Laughingбраво на нея
 rali_00 ще чакаме утре да се похвалиш с добри новини.

# 334
Здравейте и от мен,
бях тръгнала да пиша добро утро,ама то си стана вече добър ден. Нямаше ме 2-3 дни и вие сте писали ли писали, от 6:00ч немога да ви изчета.
Аз първо искам да ви се пооплача малко. Вчера сутринта и на мен ми се случи да имам някакво слузесто нещо с червеникаво кафяв цвят на тоалетната хартия. Малко се стреснах, но после се сетих, че някой преди няколко дни беше имал подобна случка. Нека да ми пише какво точно му казаха, че немога да немеря къде е писал. Честно замислих се да се обадя на лекарката ми от ЖК, но после се разубедих- не вярвам да реагира адекватно. По- скоро да ми каже да се обадя на майка ми да  я питам. А определено не ми се иска да я тревожа. Хубаво да си имаш лекар в къщи, но от друга страна как да й кажа нещо такова, нали ще изпадне в паника. Пък и не се появи повторно "изтичане " на това "нещо". Сега ми е малко притеснено и вчера цял ден лежах, ама пусто му не ме свърта на едно място и ето днес пак съм на линия да шетам из къщи. На всичко отгоре сутринта пък ми тече кръв от носа. И това чудо ми се случва за пръв път. направо съм в ужас, от  всякъде тече нещо. Да не говорим, че бебока рита ли рита и то заради напречното си разположение рита навсякъде- горе, долу, в страни. Ivaila_mam на мен също ми изтръпват ръцете, дори и като лежа по гръб. Е не е болезнено, но усещам иглички и е неприятно. Определено e от бебето, не се тревожи. Най- вероятно е притискане на някой нерв. Знам ли и аз. 7/8.... надявам се, че вече всичко е наред и до раждането да не се налагат повече болници. За инжекциите, които са ти сложили за белите дробове не се тревожи. Няма да навредят по никакъв начин. До колкото знам се слагат за по-бързо развитие на белите дробове и няма как да навредят на бебето ако не се роди... Simple Smile Тъпо го написах ама нещо немога да си събера мислите... важното е че няма никаква вреда от тях за никой Simple Smile
Reason, Danilli ако се организирате нещо за лекции, срещи или каквото друго решите -  свиркайте, на линия съм и аз. По цял ден скучая в къщи и се чудя къде да се мотам , така че ... Simple Smile

Калина много ми хареса разсъждението за стволовите клетки. Супер правилно си го написала. Аз взех да се замислям. Обаче малко ме притеснява факта, че живеем в страна в която не се правят такива опарации и дори и да имам стволови клетки, надай си Боже ако се наложи опарация, най-вероятно ще трябва да е в чужбина. Тогава трябват много пари и ....  изобщо незнам дали ще има смисъл от клетките. Ох ще помисля още малко, то да не дава Господ. mari като четох за банката за стволови клетки, видях че имат и безплатна процедура за случаи подобни на вашия. Защо не се обадиш и да провериш. Мисля че ще се класирате и няма да се налага ад се плаща нищо.  Peace
За самото раждане и присъствието на таткото - ооо НЕЕЕЕЕЕ!!!! В никакъв случай. Майка ми се мотаеше покрай мен при предишното раждане и направо се изнервих максимално. Само я гоних, а тя постояно ми седеше на главата. Аз съм такъв човек, че като ми е напрегнато, изнервено предпочитам да има непознати хора покрай мен отколкото близки. Някак си пред непознати се стягам и ми действат уравновесяващо, докато на близките мога само да си излея гнева и яростта. Никак успокояващо не ми действат, напротив - идва ми порив на гняв, все едно са ми виновни нещо и става страшно. Sad Откачалка съм си ама кво да се прави. Така че никакъв татко, с майката незнам как ще се справя ама да не я виждам и нея ако може ще в най-добре Simple Smile
Много се радвам за всички, които вече са били на преглед и че всичко е наред. Аз съм някъде на 1.11 или 2.11 ( дано всичко е наред до тогава ) ама да видим какъв ще е прегледа този път .
Вилкони толкова много ме разчувства. Прегръщам те силно и кураж мила. ... Вярвай в чудеса ...  Praynig Praynig Praynig

Последна редакция: пт, 22 окт 2010, 09:51 от mama_Iva

# 335
  • Пловдив
Добро утро, момичета Simple Smile

mama_Iva, мисля, че е по-добре да се обадиш на лекаря си, защото другите момичета на които им изтече такова нещо се оказа, че е тапата, не че нещо страшно, не е казано, че ще тръгнеш веднага да раждаш, но по-добре да те види лекар и ако трябва да ти даде нещо да пиеш..

Аз днес съм на преглед и трябва да ми издадат 45 дневния болничен , който започва от 25.10..После ще се пиша пак Simple Smile

# 336
  • Морска приказка
Ивче изчисти си пощата моля  Hug

# 337
Мила Pipi, и аз бях на такъв и оттогава си следя урината често-често. На мен десния ми бъбрек задържа урина. Разбрах като направих нещо като бъбречна криза миналия месец. По принцип в момента не могат много неща да ни правят, така че бъди спокойна Simple Smile Аз вече месец и половина пия Неоренал. Сега нямам болки в бъбрека. Може би се притесняват да не се получи възпаление от това задържане и затова се презастраховат с болницата. Консултирай се с още някой, ако решиш. Мен ме гледа един ехографист, един уролог и накрая нефролога... Докато ми казаха и тримата, че няма какво да се прави, освен да се следя хубаво и ако има каквото и да е, веднага на лекар пак.

Стискам палци и при теб да се размине по-лесно и да нямаш болки, че беше неприятно  Hug
да,но най-интересното е,че нямам никакви болки,освен ниско долу(което отдавах на тажестта на бебето),иначе лятото пих неоренал заради болки,но от тогава нищо.И сега хоп-задръжка на урина-на десния от 0 до 1 степен,на левия-1 степен,каквото и да значи,хич не ми звучи добре newsm78.Колко степени има? Утре пак ще давам стерилна урина,че днешната е просто ужасна  #Crazy Дано да е по-добра и ми се размине,че хич не ми се влиза.А и с кръвното май не сам добре,но още не може да установи със сигурност-мери ми го нефролога-110/60,след 10 минути отивам при АГто да му дам изследванията,мери го пак-130/90  #Crazy Е кво е тва незнам?

Pipi, степените на т.нар. хидронефроза са 4. Ние сме с леки степени 1-ва и 2-ра (при мен). Това състояние го смятат дори за нещо обичайно при бременност. Бебето притиска всички органи и това се случва. Не е толкова страшно наистина. И аз се бях шашнала заради бебето, а и защото гинеколожката, при която ходех тогава в Токуда, взе "мъдрото" решение да ми изпише директно антибиотици. Оказа супер безсмислено, защото това така не се лекува, само щях да си навредя с тях. Добре, че не ги пих Simple Smile Както каза един познат лекар "Тази си е вързала гащите до гърлото"  Joy Иначе за болките дето имах, само Но-шпа ми казаха. А ако си в болница могат и някоя инжекция да сложат, че да мине по-бързо... но при теб щом няма болка е добре Simple Smile А какво има на стерилната урина при теб? При мен тя пък беше ОК, в смисъл нямаше бактерии, тоест възпаление.

# 338
Здравейте!
Рали, аз преди 3седмици бях на фетална при Врагалева, много обяснява тази жена, гледаме повече от 40мин , но може и заради проблема.Сега другата седмица съм пак там , но при доц Димитрова.Моя док тук, не ме е гледал на ехо вече месец и половина, и на следващия преглед ще му откажа, нали имам фетална другата седмица, после пък и преглед при Лазарова, няма смисъл от неговия ехограф, много ми става вече.
Кимбърли, много е гаден този отит, бъррзо да се оправяте.
Мама Ива, едав ли ще се класираме за тази безплатна програма, имаха куп изисквания, но пък ще пратя свекъра да разпита.
Галя, радвам се да те видя, браво на бебата Hug
Мон, да не те разочаровам , но 45размер го вземат за 7мачета.Имай в предвид , че бебета родени в 9ти месец се раждат 49-52см с малки отклонения.

# 339
Пипи, като го прочетох това - не знам дали има нещо общо, защото и при мен не е болка, но имам едно като "опъване" ниско долу - много неприятно и то като стана предимно или като ходя. Много ниско долу е и е много странно. Аз го отдавах също на тежестта на бебето и на това, че органите са ми пешеходна пътека. Другата седмица ще питам докторката, като отида на консултация...

# 340
Добро утро и от мен  Hug
Да се включа пак по темата с болничните.Няма такова нещо като да си избирате вие кога да ви издадат 45 дневния болничен.Той си е регламентиран и искате не искате се издава от съответната дата.Всъщност не мога да разбера защо се шашкате след като и трите болнични по майчинство ще ви се изплатят на 90% от заплатата, а това колко време сте били в болнични през бременността няма значение.След изтичане на тези 135 дена болничен по майчинство ви започва отпуск по майчинство който до навършване на една година на детето ви се изплаща на 90% от заплатата и това дали сте били в болнични през цялата бременност или сте ходили на работа няма да ви се отрази изобщо на сумата коята получавате.Тя ще си е 90% от заплатата

# 341
Добро утро и от мен  Hug
Аз пък сега чакам да стане 11-12ч. и да звънна на бившата ми шефка,която е истински  Twisted Evil Twisted Evil ,ама ми трябва служебна бележка за доходите 12м. назад ,за да взема еднократната помощ при бременност,която се дава 45 дни преди термина.Оффф,как ми се иска да я  #2gunfire #2gunfire #2gunfire!!!!

# 342
Здравейте дундулинки  Simple Smile
Днес е страхотно времето при нас ,тъкмо за разходки  Peace
Да ви се отчета и аз от вчерашния преглед ,всичко е наред растем си ,за сега всичко нормално ,потвърди се че ще сме с розови гащички   preggo ,обърнати сме с главичката надолу ,значи това къде се издува постоянно от левия край на корема  е дупето  Grinning
много се дупи тази нашата госпожичка  Wink. А на въпроса ми колко тежи ,акушерката извади кръгчето от едно чекмедже и смята .. за 31-32 седмица толкова трябва да е  #Crazyпросто нямам думи.Ще ходя да ми издават 14дневен болничен и на 8ми ноември живот и здраве и аз излизам в 45 дневния  Peace Оставям ви засега ,отивам да си правя един сладкиш ,снощи го видях като се ровех из нета и не ме свърта ,стискайте палци да стане сполучив  Simple Smile
Лек и усмихнат  ден засега на всички  и успешен  newsm10

п.п Вилкони и мен много ме разчувства с разказа

# 343
Добро утро и от мен  Hug
Аз пък сега чакам да стане 11-12ч. и да звънна на бившата ми шефка,която е истински  Twisted Evil Twisted Evil ,ама ми трябва служебна бележка за доходите 12м. назад ,за да взема еднократната помощ при бременност,която се дава 45 дни преди термина.Оффф,как ми се иска да я  #2gunfire #2gunfire #2gunfire!!!!

А тя не се ли даваше на безработни жени само  newsm78 или нещо подобно май беше

# 344
Ами не!Мисля ,че се изисква доход ,а той не трябва да надвишава 350лв. на член на семейството или пък да нямаш 12 м. трудов стаж.Поне при мен е така и попитах в Социалните и ми казаха да си нося документите  Laughing.Едно момиче пък ми каза ,че тази помощ нямала нищо общо с доходите  newsm78.Ще проверя и ще пиша.
П.С. Намерих инфото
Еднократна помощ при бременност
Право на еднократна помощ при бременност имат:
·        Неосигурените жени;
·        Бременните жени, осигурени за всички осигурени социални рискове, за всички осигурени социални рискове без трудова злополука, професионална болест и безработица или за всички осигурени социални рискове без безработица, които не получават обезщетение за бременност и раждане, поради това, че нямат необходимия осигурителен стаж по чл.48а от Кодекса за социално осигуряване. Помощта се изплаща в размер, пропорционално на дните от началото на отпуска за бременност и раждане до придобиването на необходимия осигурителен стаж по чл.48а от Кодекса за социално осигуряване, но за не повече от 45 дни.
КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ, ЗА ДА ПОЛУЧИТЕ ПОМОЩТА
Необходимо е да подадете молба-декларация по образец в дирекция “Социално подпомагане” по постоянния Ви адрес. Към нея се прилагат следните документи:
1.        удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 6 календарни месеца, предхождащи периода от 45 дни преди определения термин на раждане, за лицата, работещи по трудови или по служебни правоотоншения;
2.        удостоверение от осигурителя или от териториалното поделение на Националния осигурителен институт за лицата, за които осигурителните плащания или заверката на платежните искания за тегленето им се извършва от териториалното поделение на Националния осигурителен институт;
3.        копие от болничния лист за временна неработоспособност поради бременност и раждане за срок от 45 дни, заверено от осигурителя или от териториалното поделение на Националния осигурителен институт, за лицата, на които осигурителните плащания или заверката на платежните искания за тегленето им се извършва от териториалното поделение на Националния осигурителен институт;
4.        медицинско удостоверение за термина на раждане – за неосигурените жени.
При подаването на молба-декларацията се представят и лични карти на деклараторите за справка.

Общи условия

Активация на акаунт