Един триместър ми остана, за да стана януарска мама - 12 тема

• 25 139
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Ноеми,на Тервел може също и Тео,ама да не се прави асоциация с марката за прахове.....

за кръщаването на починал човек дете- май са суеверия, измислени от някой,който са искали "да го лишат" от удоволствието да си кръстят детето на него. Ако човека е с много положит. качества и го обичате, какво като е починал....

как спите с тези възглавници.... newsm78 аз моята освен под главата и на пода не я слагам другаде. спя си и по гръб и на една страна(дясната предимно). днес доста ме болеше кръста като станах, явно съм поспала повечко по гръб

аз си самоспрях гинипрала. мисля да спра и папаверина. един месец вече ги пия. ще остава само магнерота и феро фалгама.

# 661
  • ул. "Мечтание"
Медунка, откъде я изтегли тази книга. Аз уж търсих и нищо не намерих.

Имам я хартиена. Ако искаш мога да ти я изпратя (само дано съм я прибрала от Сф).

# 662
 Здравейте момичета!
 Нощни очи, Mish - благодаря за отговора. Обадих се на личната и тя ми каза същото, не би трябвало да има проблем, щом е в домашни условия, но трябва да е добре почистено.
 Inka - недей да спираш сама желязото, четох някъде, че  ниския хемоглобин не се отразява добре на бебето.
 Soffia - защо трябва да ходиш при Мазнейкова? Там ли ще раждаш, ако имаш впечатления за тази болница, пиши...
 Пате и аз имам големи проблеми с гърба и кръстта отдавна, но правех упражнения преди да забременея, които много добре се отразяват. В момента не мога да ги правя т.к. имам контракции и не е препоръчително, но ако се чувстваш добре, има такива за бременни, но трябва внимателно.

# 663
  • София
Веднага отговарям , защото по ехографски данни главата на бебето и телцето му (обиколка на корема) имат оклонение от 2 седмици едно спрямо друго , което на практика означавало , че не се храни достатъчно добре, а и се констатира  (чрез доплер),  че отдясно кръвопотока към бебето е по слаб и най вероятно горното е следствие на това. Моята лекарка понеже е доста предпазлива и ме изпраща при Мазнейкова тя като специалист да види , въпреки , че в 19-та седмица при Томова на Ф.М. не се установи нищо нередно., но за всеки случай. Иначе мисля в Майчин дом да раждам защото започнах да вдигам кръвно та там било по добре казват. Ама то и предният път го вдигах и затова бебчо се роди 2900 точно на термин , а аз бях слон. Ама преди не ги знаех тези работи и шапка на тояга , сега искам да взема мерки ако е необходимо по отрано.

# 664
Благодаря на всички момичета за милите думи днес Simple Smile

Soffia, стискам палци всичко да е наред. И на мен докторите са ми казвали, че всички мами, които са с високо кръвно ги пращат в МД. Явно там най-добре се справят с такива ситуации.

# 665
  • ул. "Мечтание"
Soffia, надявам се всичко да е наред с бебенцето ти!  Hug

# 666
Здравейте и от мен!

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!!!

Биричка, стахотна булка си! Много години семейно щастие.   bouquet

На мен ми казаха да с ивзема отпуската или изгаря. Не съм разпитвала на други места, това го каза моя директор. Затова си я взех сега, но не съжалявам.

Пламена с твоите ножици много се смях. smile3521

Моят хемоглобин беше добре при последните изследвания ,но те бяха отдавна. Сега ще видим новите другата седмица. Но мога превантивно да се пробвам със салатата с цвекло, въпреки ,че не обичам. Мерси за рецептите.

Да ви кажа днес тръгнах по магазините да разглеждам. Да имам напредстава изобщо какво продават. Тук беше хубаво времето и не  ми се стоеше в къщи. В един магазин една продавачка много грубо ми каза, че било още рано да купувам. Като дойдело време и съм решала да пазарувам направо да съм отидела. Мързеше я да ми показва. Много се ядосах и няма да стъпя повече там.

# 667
=Michelle= добре дошла. Hug

Soffia , ако не се храни бебенцето както трябва могат ли да направят нещо?

# 668
  • sofia
Момичета, как сте?
Надявам се, че всичко е ОК при вас! Поздрави на празнуващите и  welcome на новозаписаните!
Днес бях при ЛЛ за болничен и реших да не се записвам при АГ, защото ходя на частно и си плащам! Той каза, че може да ми даде 45дни болничен и направление за хоспитализация, а кой дава  майчинството, пак ли е вид болничен?

# 669
Грозно пате - и аз съм така с болките в кръста и гърба - особено нощем и сутрин докато се раздвижа.
Много сладки снимки сте качили всички - най-готините тумбаци.
Честито на всички именници - бъдете живи и здрави и с гордост носете това хубаво име.

# 670
здравеите моми4ета. докато отида на преглед и сте изписали 5 страници.

да рапортувам. Ве4е бебка е 1554 кг. и варви с 1 седмица по рано. имам нов термин евентуално 01.01.2011 Blush Аз знам каде 6те празнувам нова година Joy
вси4ко е ок и запо4вам да ходя на 2 седмици на консултации. Бебка продалжава да се варти и все о6те няма крайна позиция.

Дадоха ми зада4а да мисля, за секцио, заради възраста ми  #Cussing out. Доктора ми го пропоръ4жа.... Но казаха 4е избора е изжяло мои. Thinking
запо4вам да проу4вам...какжо ми е на възраста Shocked

след малко 6те зака4а малко снимки с покупки. немога да се нарадвам и искам да ви се похваля  Laughing

е засега лека ве4ер

# 671
ааа 4естит имен ден на вси4ки именници. със здраве да си носите имената Grinning

# 672
  • София
Привет момичета   bouquet
Напоследък нямах време да пиша, а последните дни дори и да ви чета. В работата ми е доста натоварено, а вечер като се прибера и съвсем нямам настроение за писане.

Честит имен ден на всички, които празнуват! Да са ви живи и здрави имената и все с добро да ги споменават!

Добре дошли на всички новопостъпили Simple Smile

На мамчетата, които им предстоят изследвания или имат притеснения пожелавам всичко да се окаже наред и през януари сладки бебочета.

Нашата бебка чак на 10 ноември ще я гледаме с Цолова (мале, ще станат два месеца от последния ми преглед при нея). Другата седмица съм на ЖК, ще видим Папукчиев дали ще ме гледа, досега три пъти съм ходила и трите пъти ме е гледал на ехограф. Даже в 25-а седмица я изкара 970 гр.  Shocked Иначе милата май се беше обърнала навътре няколко дни та по-слабо я усещах и нали се сещате, че колкото и да се опитвах да мисля положително се бях и сдухала.

Аз утре ще ходя на деня на отворените врати в Окръжна болница в София (Св. Анна), нали уж засега натам съм се насочила за раждане. Ако някоя мама е решила да ходи, може да се засечем.

Това е от мен, лека на всички, аз се връщам да чета   bouquet

# 673
gallya73 Нищо ти няма на възрастта. Simple Smile

# 674
  • София, Лагера
Момичета, и аз сънувам раждането на бебо... ама какви сънища само!  ooooh! Mr. Green
Сънувам, че док си говори с мъжо и пият бира, докато раждам! Не усещам нищо, защото съм с упойка, само ме е яд, че не ме дават и на мен бира  Whistling  Twisted Evil

Благодаря за идеите за галени имена!  Hug

gallya73, и според мен нищо ти няма на възрастта  Rolling Eyes Да не си намират поводи да те резнат, че им е по-лесно? Защо не се консултираш с друг доктор (все пак ние тук не сме специалисти)

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 21:12 от Ноеми

Общи условия

Активация на акаунт