Един триместър ми остана, за да стана януарска мама - 12 тема

• 25 139
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
  • в Надежда-та
an_kata писах ти на ЛС
senedra73 не знаех, че има 6м. срок за смяна Rolling Eyes Blush само знам, че глобяват.
клеопатра.7 и ние за момента сме се спрели на Мати (както казва бъдещия батко Mr. Green)
Уф ми аз нито едно от тия неща дето вдигат хемоглобина не ям Sick Confused

П.П. Честит празник, на всички които имат повод да празнуват днес  bouquet

# 646

Момичета, дайте идея как може да се каже на кратко на Тервел?  Rolling Eyes Аз лично не бих го съкратила, но милото не може да казва "л" и затова не иска.
Ноеми, Тервел е много хубаво, силно мъжко име, но аз за галено освен Тери за нищо друго не се сещам

Последна редакция: ср, 27 окт 2010, 07:09 от medunka_7

# 647
Водата за бебето аз я преварявах в бързонагряваща кана. Но моето дете не пиеше вода до към седем месеца и то супер по малко. Кърмата задоволява нуждата от вода, защото нейния състав, особено първата фракция е голям процент вода Peace
Да, но от друга страна така или иначе е хубаво да се плакне устата на бебчето след хранене - независимо дали е кърмене или адаптирано мляко - защото можело да хване гъбички на устата (т.нар. "млечица"). Такава информация имам поне от мои вече раждали приятелки  Simple Smile

# 648
  • Пловдив
Бира те че го приеха го приеха, аме не мога да мамеря къде точно го пишеше, а го гледех преди - за майките е малко завъртяно. Пращам ти на лични откъс от КТ за отпуските.

# 649
  • ул. "Мечтание"
Да, но от друга страна така или иначе е хубаво да се плакне устата на бебчето след хранене - независимо дали е кърмене или адаптирано мляко - защото можело да хване гъбички на устата (т.нар. "млечица"). Такава информация имам поне от мои вече раждали приятелки  Simple Smile

Няма доказана връзка между появата на млечница и НЕплакненето на устата на бебето.  Peace

Цитат
Млечницата (соор,гъбички в устата,кандидоза) се предизвиква от гъбичката Кандида албиканс (Candida albicans),която се развива по лигавицата на устната кухина предизвиквайки гъбично възпаление.
   Среща се предимно у новородени поради недоразвитие на имунната система,както и у възрастни пациенти с имунен дефицит-след химиотерапия, пациенти със СПИН, и други имунодефицитни състояния.Често срещано е и при пациенти били на продължително антибиотично лечение поради ефекта наречен “дисбактериоза” -заместване на унищожените бактерии от гъбички които се размножават на тяхно място. При такива пациенти обикновено се появява гъбично възпаление и по лигавиците на гениталиите.
   Особено често кандидоза се появява и при пациенти болни от Захарен диабет (необичайно повишение на кръвната захар) не само лигавиците на устната кухина и гениталиите,но и между пръстите на краката,слабинните гънки,под гърдите при жени,ушния канал и др.
(от тук)

Още повече че млякото само по себе си не е добра среда за развитие на гъбички. Един от начините на третиране на гъбичките е с препарати съдържащи млечна киселина и лактобацили. По-скоро плакнетето може да помогне на развитието на млечницата, отколкото неплакненето!  Peace

# 650
искам да ви попитам какво мислите за това да си кръстиш първото дете на починал човек?
Mikilotka84, здравей! Само вие с мъжа ти може да прецените на кого да кръстите детето и дали е от значение, че ще е на починал човек - по нашенски суеверия съм чувала, че не е хубаво (един вид да не би детенцето да вземе съдбата на починалия), но знам, че на запад (например в Америка), дори напротив - практика е бебето да се кръщава на покоен роднина, когото много са обичали

Последна редакция: ср, 27 окт 2010, 07:08 от medunka_7

# 651
Ггъбка отдавна не бях разглеждала албума и вчера го направих и така те разконспирирах  Joy, виждала съм те един път при Кълвачева  Wink.

За кръщаването на някой починал човек, си мисля, че е страшна глупост и суеверие.  Ама ако вярвате в такива неща, може би е по-добре да не го правите.

Биричка и мен ме накараха да си изчистя всичката отпуска.

# 652
medunka_7, и аз смятам, че да се плакне устата на бебето е излишно, аз на моето никога не съм плакнала, тя вода изобщо пропи чак на 11 месеца, а изобщо сме нямали млечница  Peace
Ноеми, за галено на Тервел веднага ми идва Теви - хем е по-различно (като викнеш Теви на детската площадка няма да се обръщат половината деца), хем звучи добре Wink

# 653
Забравих да се похваля, днес си пусках изследвания и хемоглобина ми е 127 Simple Smile Хем нищо не ям кой знае какво...
Браво, BebEshOnDeL!!!!  Hug Ти си рекордьорка!!! Дай Боже всеки му така!

Последна редакция: ср, 27 окт 2010, 07:10 от medunka_7

# 654
  • В две тъмни очички
Ейй,че много пишете днес  Hug
Аз минавам на отчет, днес бях на ЖК, бебка е 1500 гр , главично разположена и много палава  hahaha
За съжаление минавам на хапчета за хемоглобина. Въпреки "диетата" нещата се влошават. Сегашните стойности са 100. Иначе слава богу всичко друго си ни е наред!
На връщане от болницата минахме през Бейби мол-а и си харесах една комбинирана кошарка за 250 лв. Много сладка,много стабилна,много функционална. Така или иначе брат ми и снаха ми искат да ми подарят такава,та реших да си я харесам самичка....
Е това е за сега от мен

# 655
Вие сънувате ли някакви сънища свързани с бебчето?
Миналата седмица имах поредица от 3-4 дни,в които сънувах че съм родила,как с бебо сме вече вкъщи.Сутрин се събуждах някак притеснена, #Crazyи се чувствах кофти,но за щастие свърши тоя маратон от сънища!Все пак първо бебче ми е,шашната съм,нищо не сме купили още и главата ми гърми от всякакви мисли така че нормално е май да сънувам такива филми!!!!!!!! #Crazy
[/quote]
И аз де що бебета изпородих на сън за последните 7 месеца ... - и все различни (момче, момиче)  Laughing. Но чета в една много хубава книжка - Какво те чака, когато чакаш дете? - че било абсолютно нормално, един вид на емоционална основа от бременността и страха от предстоящото раждане. Та така, сигурно ще продължим да раждаме насън още известно време Crazy

# 656
Грозното Пате, аз тази вечер пробвах следния вариант на спане и като по чудо успях да спя. Иначе предните два дни всичко ме болеше. Лягаш на лявата или на дясната страна и зад теб си слагаш една възглавница. После се облягаш на нея. Така хем не си по гръб, хем не си настрани. Не знам колко е хубаво това лежане, ама поне тази вечер не ме болеше нищо и се събудих към сутринта. Иначе на всяка страна мога да издържа сигурно около 30 мин  най-много. Тази вечер си мисля да сложа и една по-малка възглавница под корема Simple Smile
Joy Joy Joy Ами то не остана място за мъжо в леглото!!!! Ама какво да се прави, иначе не се издържа!  Joy Joy Joy

# 657
Здравейте, момичета, честит празник на всички именнички или такива, които имат именници около себе си, да сте живи и здрави и вие, и близките ви!   bouquet

=Michelle=, добре дошла! Нормално е да се притесняваш, но ние сме тук за това, да си споделяме, да се питаме и да си се оплакваме, така че давай смело!

Тази нощ и аз не спах добре, май имах някакво притискане на нерв или кръвоносен съд от гърба през таза до крака и толкова ме болеше при всяко завъртане, че накрая почнах да се чудя дали не са някакви контракции, пък аз да не съм разбрала Laughing Сигурно затова сънувах, че съм в болницата, бях родила и си гушках бебето много доволна, но след това в съня си това изведнъж се сетих, че исках лекарите да вземат стволови клетки, а вече бяха изхвърлили плацентата и пъпната връв и нямаше как да стане, и много ме беше яд, че не съм се организирала по-рано. Луда работа е тоя бременелски мозък Joy

Иначе и аз се барикадирам с цели три възглавници - лягам на една страна и слагам една продълговата и плоска под корема, иначе ми се сплесква някак си и бебо ме рита много, после една малка между коленете и една по-дебела под стъпалата, за да са ми на високо. Вече дишам все по-трудно, така че не мога да спя по гръб и се въртя наляво-надясно, като гледам да лежа основно наляво заради кръвоносните съдове. Ама каквото и да правя, винаги има по 1-2 нощи на седмица, когато не мога да спя добре.

Още нещо щях да пиша, ама пак забравих  Embarassed Хайде, хубав ден, ако се сетя, ще се включа после Simple Smile

# 658
  • В две тъмни очички

Joy Joy Joy Ами то не остана място за мъжо в леглото!!!! Ама какво да се прави, иначе не се издържа!  Joy Joy Joy

Хахахаха еми марш на дивана в хола или.... на земята до тебе  smile3532

# 659
Медунка, откъде я изтегли тази книга. Аз уж търсих и нищо не намерих.

Пате, питанката ми за закачалките все още е валидна. Дизайнерката в тази фирма е супер безидейна жена. Накрая на мен ще трябва да ми платят за дизайна

аз си спя като пич, някакси си свикнах с корема и си ми е добре Laughing не ми тежи вече. много трудно ми беше 4-5 месец, когато изведнъж нарастна

Общи условия

Активация на акаунт