Един триместър ми остана, за да стана януарска мама - 12 тема

• 25 139
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Няколко неща се сетих да коментирам.

Ноеми, името Тервел и на мен много ми допада, да ти кажа не винаги е нужно да се съкращава  Peace А за сънищата ти  Joy

gallya73, само да ти кажа, че моята бивша началничка роди март тази година първото си детенце на почти 39 години. Нея също така я гласяха за секцио заради възрастта  newsm78 , но бебчо взе, че тръгна по-рано от планираната дата и се роди по естествен път много бързо и без проблеми. Така че да си гледат работата  Naughty

Нощни очи, видях, че имаме общ познат във фейса, откъде го познаваш  Party

Да питам нещо за тазовите болки. Мен от няколко дни ме болят костите отдолу (преди ме болеше основно опашката), вас така ли ви боли? Чудя се дали е нормално  newsm78

# 676
  • ул. "Мечтание"
Дадоха ми зада4а да мисля, за секцио, заради възраста ми  #Cussing out. Доктора ми го пропоръ4жа.... Но казаха 4е избора е изжяло мои. Thinking
запо4вам да проу4вам...какжо ми е на възраста Shocked

hahaha Доходоносна е (възраста ти)!  Joy
Не им писна да говорят глупости тия доктори значи!  ooooh!

Нощни очи, видях, че имаме общ познат във фейса, откъде го познаваш  Party

Кой това?  newsm78

# 677
  • София, Лагера
Ноеми, името Тервел и на мен много ми допада, да ти кажа не винаги е нужно да се съкращава  Peace А за сънищата ти  Joy
хихих, ами аз с този опит от предното раждане само за бира мога да си мисля... а, и табла евентуално, да врътнем една тройка докато така и така си вървят напъните  Mr. Green Мацки, знам, че всяка си има мнение, но според мен епидуралната анестезия е невероятно изобретение! Никакъв дискомфорт - сякаш друг ражда, на родилката й остава само емоцията от раждането и радостта от излизането на бебо! Peace

Тони Барабони, жестока бременна снимка си качила!!! Страхотна е, очите ми останаха!!!  Heart Eyes Flutter

# 678
Ноеми, сънищата ти определено са уникални  Laughing Интересно какъв точно е опита ти от предното раждане?

gallya73, възрастта ти си е супер. Аз бих питала доктора какъв по-конкретно му е проблема.

# 679
  • ул. "Мечтание"
Нощни очи, видях, че имаме общ познат във фейса, откъде го познаваш  Party

Кой това?  newsm78

А, сетих се сега. Даже и аз щях да те питам от къде се познавате.
С него сме стари познати. От един град сме (израснала съм в Нови пазар).

# 680
  • Пловдив
Днес бях при ЛЛ за болничен и реших да не се записвам при АГ, защото ходя на частно и си плащам! Той каза, че може да ми даде 45дни болничен и направление за хоспитализация, а кой дава  майчинството, пак ли е вид болничен?
1 болничен- 45 дни от АГ
2 болничен - 42 дни от болницата
3 болничен - изравнителен до 135 дни от ЛЛ на детето
След 135 до 410 ден молба декларация - без болнични .

За спането и при мен е трудно - от известно време Виолета не иска в кошарата и спи при нас, та едното ме рита в корема, другото по гърба   Simple Smile

С мъжа сега бяхме на театър, беше много приятно и забавно (аз отдавна не бях ходила на културни мероприятия).

# 681
Тони Барабарони, днес май те видях в Мола с каката и таткото Simple Smile Ако бях сигурна на 100%, че си ти, щях да се обадя  Blush Ние бяхме седнали на масите пред МакДоналдс, че Тити искаше “катофки и сандич“!

# 682
Прибрахме се, хубаво е да си на море, дори с корем  Grinning
Довечера ще ви изчета прилежно, междувременно ето го и моят тумбак (на тъмбнейлчето може да се кликне)

Mexico_1509 by Agent Provocateur

# 683
Момичета да ви питам нещо...наскоро обсъждахте преизчисляването на майчинството ,че от 12  на 18 месеца назад  ще се гледа,та повечето коментирали смятаха че няма да ни засегне..Аз лично смятам,че точно нас ще засегне(поправете ме ако не съм права).ние излизаме в майчинство реално много след Нова година,преди това са все БОЛНИЧНИ,а не майчинство нали? Честито на имениците,със здраве да си носят името,Биричке наистина си красавица(дано си добре,че от толкова комплименти,но пък истината си е истина)много любов и семейно щастие ти желая и здраво бебче с леко раждане .Simple Smile

# 684
  • Пловдив
Точно ние сме хванали последния влак Simple Smile
Майчинството започва с издаванто на 45 дневния болничен преди термина - взема се база 12 месеца назад и тя се ползва за изчисляването на 45 дни и всички след това до 410 ден, т.е. изчислява се една дневна база и въз основа на нея се плаща всеки месец, в зависимост от броя на работните дни.

# 685
Имам наскоро родили приятелки,които не знаят размера на майчинството си ,защото са още в болничен(42 дни от болницата)той се изчислява спрямо дохода 6м назад,а майчинството ще се разглежда по друг начин,то не започва ли  след изравнителния болничен?Днес моя приятелка ,която е собственичка на фирма и все пак се занимава с оправяне на документи на служители,като м/у тях има и такива в майчинство ми го каза,че вероятно ще ме засегне ако приемат това предложение за 18 м назад и затова повдигнах въпроса..

# 686
  • Варна
Здравейте момичета,моля някой да ми обясни(може и на лични),как се качват снимки в албумчетата ни,защото мога само да ги разглеждам и къде е този албум със сватбените Thinking На мен ми излизат само бременните и снимките с покупки .
Явно в "моя телевизор" е грешката та за това питам Peace
И аз снощи сънувах моя БЕБО,но забравих вече подробностите,беше хубав сънят де.
За приликата,надявам се този път да не съм толкова изненадана като се роди,че с Преско имах чувството,че не е моето бебе.Като си го видях по-късно,установих че е пълно копие на тате си.Даже една позната в Неонатология разправя,че като дошла на смяна и и казали,че "нейното бебе се е родило",е нямало нужда да и го посочват кое е ,защото го е познала от пръв поглед Mr. Green.Слава Богу,Дребният вече прилича и на двамата.
И аз да споделя болежки,мноооооого ме боли м/у краката,направо сякаш някой ме е ритал там Crazy.Вчера даже ми изпука два пъти,вече почвам да се разпадам Rolling Eyes
Лека нощ на "совичките" и Добро утро на "чучулигите" Wink

Последна редакция: ср, 27 окт 2010, 02:09 от gali&presi

# 687
Медунка, откъде я изтегли тази книга. Аз уж търсих и нищо не намерих.
look_at_me, не съм я теглила, купих си я от книжарница - струваше 30 лв. Много съм доволна, защото в нея освен проследяването на промяната на физиологичните и психическите процеси по време на бременността у майката и развитието на детето по месеци, са включени и много въпроси на бременни жени (относно техни страхове и притеснения, свързани с бременността, раждането, кърменето и първа грижа за бебчето). В общи линии към всяка глава (месец от бременността) има най-често задавани въпроси и най-вече много изчерпателни отговори от авторката. Аз я чета месец по месец, че да не забравям  newsm78, иначе почват малко да ми се объркват понятията  Rolling Eyes

# 688
Прибрахме се, хубаво е да си на море, дори с корем  Grinning
Довечера ще ви изчета прилежно, междувременно ето го и моят тумбак (на тъмбнейлчето може да се кликне)

Mexico_1509 by Agent Provocateur
Agent Provocateur, много яка снимка - много арт. Морето и небето направо се сливат и изглежда някак нереално  smile3501

# 689
Добро утро мамчета
Не знам как се качват закуски иначе бих ви направила една Party
Agent Provocateur, снимката е страхотна
Ноеми прекрасни и весели сънища имаш Joy
gallya73, нищо ти няма на възрастта важното е всичко да е наред  с теб и бебето
Друго няма за сега.Лек ден

Общи условия

Активация на акаунт