Тайната на дългата и здрава коса - 80

• 76 100
  • 720
  •   1
Отговори
# 495
учудващо е колко бавно ти расте косата Wink)))
Може пръстите да са и дебели  Laughing

# 496
  • София/Бургас
учудващо е колко бавно ти расте косата Wink)))
Може пръстите да са и дебели  Laughing

Както хората така и косите са различни, пак и моята какво ли не преживя.  Mr. Green

# 497
  • в 1001-та нощ
по-скоро е недостиг на вещества в организма или хормонално смущение  newsm78

какво е преживяла косата ти?

# 498
  • София/Бургас
по-скоро е недостиг на вещества в организма или хормонално смущение  newsm78

какво е преживяла косата ти?

Боядисвания къдрения, изправяния, няколко "кадърни" фризьорки. Също така винаги не е растяла бързо, ама така е по -  добре да не я боядисвам много често. Аз я боядисвам малко по задължение, защото наследих ранното побеляване на косата от татко и сега имам около 30 процента бели коси.

# 499
И на мен ми се вижда доста забавен растежа на косата, но чак да мога да поставя някаква диагноза - не мога Laughing

# 500
  • София/Бургас
Аз не съм искала никакви диагнози! Просто споделих, че червена коса не се поддържа толкова трудно.

# 501
Моята коса също расте доста бавно. През последната година я боядисвам веднъж на 2 месеца, без да личи особено, че я боядисвам толкова рядко. Но при мен има значение и това, че се боядисвам в цвят много близък до естествения (тъмно кестеняв). Иначе и аз преди година преживях едно ужасно къдрене, за което веднага съжалих, и това доста съсипа косата ми. Надявам се сега да я съживя с повече грижи и да започне да расте по-бързо, а и да изглежда по-добре.
a.l.e.n.a, дали ще е много нахално да споделя в момента какво правя с косата си, а ти да ме посъветваш какви още продукти да включа, за да стане косата ми по-жива. Липсва й блясък, освен това искам да е жилава, но мека. Сега ако хвана кичур коса и го изправя нагоре, ще си остане в това положение, няма да се прегъне като една нормална коса.  Mr. Green Искам да бъде и по-гладка, все нещо стърчи от нея. Та значи - мия косата със шампоан на Орзен за боядисана коса, но ми идва малко изсушаващ, затова го редувам с шампоан на Лакме за суха коса. След шампоана ползвам маската на Миосотис с костен мозък. Следва сушене с четка и сешуар, накрая спрея на CHI (следващия път ще го ползвам както трябва  Embarassed) и изправям с пресата. Общо взето ползвам много малко продукти, като ви чета колко неща слагате на косите си, явно изобщо не съм в час. Сега ще започна и с маската с триватиминол, но мисля да включа само масла към нея. Какво друго е необходимо на косата ми според теб?

# 502
  • в 1001-та нощ
при мен е имало забавяне на растежа - в изброените 2 случая, като хормоните са влияели и в поска бърз растеж

иначе - третирането - може да повлияе на растежа - ако е с препарати, които са в съприкосновение със скалпа - ако къдренето е с препарат; изправянето, ако е с преса - едва ли

# 503
  • в 1001-та нощ
kiαrrα, аз и предния път казах, че коприната на Чи е по-добре от спрея и да не я изправяш с пресата? каква е целта на това пражнение?

# 504
Коприната също ще я поръчам, но следващия месец. А за пресата - за съжаление ако не се изправя с нея, косата ми наистина изглежда ужасно, независимо от това, че е играла четката и сешоара. Получават се едни гадни извивки на косата, все едно съм си легнала с мокра коса, в същото време навсякъде стърчат едни малки кичурчета коса, явно новоизраснала такава, и наистина ме е срам да изляза с такава "прическа". Единствено пресата оправя нещата донякъде. Имам много трудна за обработка коса, дебел косъм, в същото време косата не ми е тежка, за да пада свободно. Ако искаш мога да ти пратя снимка, за да видиш за какво става въпрос. Винаги съм имала проблем с оформянето на прическа, само след фризьорския салон изглеждам много добре.  Confused

# 505
Чудя се дали ако започна да ползвам изглаждащи шампоан и балсам, ще се оправят нещата с оформянето на прическата, без да се налага да ползвам преса...  Thinking

# 506
Чудя се дали ако започна да ползвам изглаждащи шампоан и балсам, ще се оправят нещата с оформянето на прическата, без да се налага да ползвам преса...  Thinking
Зависи колко ти е чуплива\къдрава.
Моята е чуплива, но не прекалено и като използвам подходящи продукти се изправя идеално само с четка и сешоар.
А за пресата каквито и вълшебни спрейчета и кремчета да си купиш, то рано или късно, косъмът ще започне да се накъсва и няма да изглежда добре.
Със сешоара също трябва да се внимава!

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 09:13 от B & C

# 507
Косата ми е много леко чуплива, толкова леко, че изглежда така, сякаш нито е сресана, нито оформена. В същото време дори пресата не я прави идеално гладка, а точно това искам да постигна. Само в салона ми я правят така, но аз едва ли имам таланта на моята фризьорка. Ти какви продукти използваш, за да бъда права косата ти? Загледах се по серията на Лореал проф. за изглаждане на косата, но незнам дали имат ефект....

# 508
  • При децата ми
Здравейте! Да попитам, тези продукти на CHI, само онлайн ли се поръчват и пак за шампоана: щом си боядисвам косата, трябва ли шампоана също да е за боядисана коса, кои ползвате вие и от кои сте доволни?
И да споделя:вчера се боядисах със боята, която винаги ме е боядисвала фризьорката, но цвета този път стана по-различен някакси Rolling EyesМного ми харесва, на околните също, но се зачудих откъде идва това различие...Цвета е светло русо-пепеливо...  Party Незнам как ще изглежда след две, три измивани, но сега ми харесва. Ако имам време по-късно ще кача снимки. Белите коси обаче си стоят бели... Crossing Arms

# 509
kiαrrα, a в салона как ти я изправят? Предполагам без преса.
Аз използвам продукти на Kerastase и Redken и съм страшно доволна от тях.  Grinning
Странно е, че и с преса не успяваш  Thinking Разбирам да ти е много къдрава и да не успяваш, а то не е.
Да не би да ти е доста увредена от непрекъснатото изправяне с пресата?

Hrispa76, не всички бои могат да покрият побелели косми и на твое място бих сменила боята и също бих споделила с фризьорката за този проблем. 
Аз не използвам шампоани за боядисана коса и не мисля, че това е някакъв проблем Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт