Тайната на дългата и здрава коса - 80

• 76 089
  • 720
  •   1
Отговори
# 510
В салона по същия начин - първо със сешоар и четка и накря с преса. Незнам защо вкъщи дори с пресата не става идеално гладка. Отскоро започнах да ползвам пресата по-често, преди нямах време за нея, така че едва ли съм я изтощила толкова. Можеш ли да ми покажеш на Redken кои продукти си ползвала? Надявам се, че мога да ги поръчам от интернет...

# 511
 Thinking Някой подлагал ли се е на биоламиниране на косата и ако да доволни ли сте.Никъде във Варна не предлагат, в колкото и салони да питам ме гледат неразбиращо.

# 512
Redken Smooth Down Butter Treat и Redken Smooth Down Heat Glide.
Но задължително използвам и Olеo Relax fluid .

Странно, че и в салона те изправят с преса  Thinking Би трябвало да успяват само със сешоар.

Това за биоламинирането и аз не съм го чувала  Laughing
Какво е това?

# 513
B & C благодаря ти за отговора!  Hug

# 514
Биоламинирането е процес при който се покрива косата със специален много тънък целулозен слой с растителен произход. Външно много прилича на сок от глухарче. При боядисването на косата по този начин, получава необичаен блясък и гладкост.

Биоламинирането действа на принципа на физичните закони, тоест положителни и отрицателни заряди, които взаимно се притеглят. В боядисващия материал – отрицателен заряд, а в косата – положителен. Благодарение на свойствата на протеините, които влизат с  състава на целулозата, косата има такъв забележителен вид.

Също така в действието на протеина влиза и защитата на косата от ултравиолетовите лъчи, които оказват вредно влияние, трябва да се отбележи, че се той се справя изключително добре с тази си задача.

Освен всичко останало, при използването на биоламиниране, цвета се задържа значително по-дълго, благодарение на слоя, който не позволява бързото отмиване, защото първоначално се отмива само ламината, а чак тогава и самия цвят.

Допълнителният слой подпомага удебеляването на косъма. Затова и обемът зрително се увеличава. След процедурата по биоламинирането може да почувствате, много по-лесното стилизиране на косата, а по-продължителното запазване на придадената форма.

Може да подберете абсолютно различен тон за косата: като се започне от прозрачните и се завършва с най-ярките и експресивни. Ламинирането на косата позволява както лесната грижа, така и за лечение й. След него не бива да се вълнувате за повишената влажност, която влияе на прическата, защото слоя притежава влагоустойчиви свойства.

Салоните предлагат и още няколко биопроцедури, такива като биоизсушаване и биостайлинг. Въпреки всичките си положителни качества, това излиза достатъчно скъпо удоволствие.

Rolling Eyes

# 515
  • в 1001-та нощ
Коприната също ще я поръчам, но следващия месец. А за пресата - за съжаление ако не се изправя с нея, косата ми наистина изглежда ужасно, независимо от това, че е играла четката и сешоара. Получават се едни гадни извивки на косата, все едно съм си легнала с мокра коса, в същото време навсякъде стърчат едни малки кичурчета коса, явно новоизраснала такава, и наистина ме е срам да изляза с такава "прическа". Единствено пресата оправя нещата донякъде. Имам много трудна за обработка коса, дебел косъм, в същото време косата не ми е тежка, за да пада свободно. Ако искаш мога да ти пратя снимка, за да видиш за какво става въпрос. Винаги съм имала проблем с оформянето на прическа, само след фризьорския салон изглеждам много добре.  Confused

Привет отново  Hug ще се радвам да мога да ти помогна, виждам, че си последвателна в грижите си и не се отказваш и знам колко е досадно и отчайващо лутането - по отношене с какво и как....

Дебелият косъм е най-труден за обработка - каквато и да е....като "инатливо магаре"...ти го вкарваш в пътя ....то прави каквото си  ще  Laughing ...но с търпение и упоритист - резултатите няма да избягат

но трябва да си със съзнанието, че ще потроши едни пари...за добри продукти, от които  може не всички да ти харесат на първо ползване - и защото не знаеш как или колко ...или не са за косата ти в този момент, но пък ще са подходящи в друг

не бързай да изхвърляш нещо - ако на момента не е дало желания резултат - сигурно ще е подходящо в друг момент или ти ще имаш усета как да го ползваш

за изправянето – когато аз започнах да ползвам преса – дълго си мислех, че ….така ще е до края на живота ми и че нищо друго не може да ми докара този ефект – като се има предвид, че с четката и сешоара – съм факир (меко казано)

това е когато се вторачваш в точно определен ефект…за теб е недопустимо косата ти да не е супер – опъната

на мен така и мъжът ми ми пускаше фитили …ама виж колко хубаво ти пада естествено …защо не я оставиш някой път така …а аз по-скоро бих легнала на улицата да мине някой влак през мене, от колкото да не съм направена както искам …в един момент – просто прогледнах …вдигна се пердето, че ако не съм с пресата …и започнах да я избягвам и да се кефя на новото откритие – косата ми без преса – да ….различна е, но не и зле или неоформена – просто въпрос на гледан точка и презумции….

чат-пат с пресата за разнообразие – разбира се, но ежедневно е прекалено или трябва супер яка поддръжка ….

сега за теб и пресата – представи си какво става с косъма – заключен между две нажежени преси – всичко ври в и около него – няма как после да не е сух

това, че не постигаш успеха на фризьорката – предполагам ползвате различни преси, с различно покритие на плочите, различна ширина на плочите, различна температура и различни продукти преди третирането – и ако е така е нормално и резултатът да е различен

тя вероятно стиска и опъва повече

лично аз и а и повечето споделени мнения са, че при изправяне –ползването на кремообразен термозащитен продукт без отмиване – спомага – като приглажда косъма, затваря го и улеснява приплъзването на пресата
но има други мнения, В & С споделя такова, че със спрей й е по-лесно и го предпочита

така, че ще трябва да пробваш и евентуално да минаваш всеки кичур по няколко пъти – за да го изпечеш добре, по възможност – ръката да се движи равномерно и да не задържаш на места или да минаваш по-бавно ; предполагам си разделяш косата на сектори и така работиш …или не знам как го правиш – за да става еднакво…има такива видеа – как се прави

# 516
  • в 1001-та нощ
П.П. киара - още нещо, което се сетих - при избора на продукти - гледай да имат система против наелектризиране - за да не ти щръква косата - както си иска  Peace

а ти на каква температура ползваш пресата, какви са й плочите? колко широки?

# 517
Пресата ми е керамична, на Браун, плочите са широки почти 4 см, изправям се на максималната й температура - 185 градуса. За шампоаните досега никога не съм гледала дали са против електризиране, ама то като си купувам какъвто ми попадне на полезрението.....Оттук нататък ще внимавам какво си купувам. Затова сега се загледах по изглаждащите шампоани, може би като свърша тези, които ползвам в момента, ще опитам с такъв. Може пък да има добър ефект на моята коса. По-късно ще кача снимка на косата ми, когато е направена в салона, и снимка на която сама съм правила. Разликата е огромна. Явно сама не се справям никак. Иначе и на мен ми се иска въобще да не съм зависима от пресата, да мога да оставя косата ми да изсъхне сама и да харесам начина, по който изглежда. Досега съм го правила 2-3 пъти и наистина ми се плачеше като се видях в огледалото. Благодаря ти за изчерпателния отговор, напълно разбирам какво имаш предвид. Дано след дългото лутане, най-после да намеря правилния продукт за моята коса.

# 518
kiαrrα, а на мен ми се иска да видя косата ти без да е изправяна.

# 519
  • в 1001-та нощ
Здравейте! Да попитам, тези продукти на CHI, само онлайн ли се поръчват и пак за шампоана: щом си боядисвам косата, трябва ли шампоана също да е за боядисана коса, кои ползвате вие и от кои сте доволни?
И да споделя:вчера се боядисах със боята, която винаги ме е боядисвала фризьорката, но цвета този път стана по-различен някакси Rolling EyesМного ми харесва, на околните също, но се зачудих откъде идва това различие...Цвета е светло русо-пепеливо...  Party Незнам как ще изглежда след две, три измивани, но сега ми харесва. Ако имам време по-късно ще кача снимки. Белите коси обаче си стоят бели... Crossing Arms

продуктите за боядисана коса са по-неутрални - в смисъл - не са нито протеинови, нито маслени ... общо взето лекички са и имат за цел да държат косъма затворен;
не са "задължителни" и особено ако правиш някакви терапии....протеинова, маслена .....можеш да ги ползваш "за почивка" ..... като нещо леко, от което няма да има "натъртващ ефект"

за боята - ти ли я носиш на фризьорката или тя ти я дава?

нещо е объркана боята –щом не е покрила белите коси – има бои, които не са за бели коси …или нещо е объркано в технологията newsm78

или newsm78 по-малко вероятно е, но newsm78 може някакъв стилизант или продукт, който си ползвала да е влязъл в реакция  - каква е точно промяната – как беше преди и как е сега? кое е различното? каква е боята?

# 520
  • в 1001-та нощ
Пресата ми е керамична, на Браун, плочите са широки почти 4 см, изправям се на максималната й температура - 185 градуса. За шампоаните досега никога не съм гледала дали са против електризиране, ама то като си купувам какъвто ми попадне на полезрението.....Оттук нататък ще внимавам какво си купувам. Затова сега се загледах по изглаждащите шампоани, може би като свърша тези, които ползвам в момента, ще опитам с такъв. Може пък да има добър ефект на моята коса. По-късно ще кача снимка на косата ми, когато е направена в салона, и снимка на която сама съм правила. Разликата е огромна. Явно сама не се справям никак. Иначе и на мен ми се иска въобще да не съм зависима от пресата, да мога да оставя косата ми да изсъхне сама и да харесам начина, по който изглежда. Досега съм го правила 2-3 пъти и наистина ми се плачеше като се видях в огледалото. Благодаря ти за изчерпателния отговор, напълно разбирам какво имаш предвид. Дано след дългото лутане, най-после да намеря правилния продукт за моята коса.

185 градуса е нищо за дебел косъм

моята е тънка ...и фризьорката минава всеки кичур на 200 градуса поне 3 пъти ...

гледай да хващаш малки кичури, а не не големи-дебели - по-възможност еднакви
ииначе хубаво широки са плочите

фризьорката обаче, със сигурност те минава на 230 градуса...

за наелектризирането - може и да не е шампоан, може маската да е такава  Peace

сешоара - с дифузер - пробвала ли си да видиш ка става - щом естествена е леко начупена

# 521
 Grinning

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 11:18 от kiαrrα

# 522

185 градуса е нищо за дебел косъм

моята е тънка ...и фризьорката минава всеки кичур на 200 градуса поне 3 пъти ...

сешоара - с дифузер - пробвала ли си да видиш ка става - щом естествена е леко начупена

Ами беше ме страх да взема преса с по-висока Т, но явно наистина тази е слаба за моята коса.  Confused

С дифузер никога не съм се правила, много се чудих дали да не си купя такъв сешоар, но се отказах в последния момент. Ще помоля следващия път като ходя на фризьор, да ме направи с дифузера, да видя дали няма да стане добре. По същия повод се замислям дали ако намачкам косата с някаква подходяща пяна за коса и тогава я изсуша с намачкване, няма ли да се получи добре.... Така няма да се наложи да я изправям...  Thinking

# 523

Shocked

И градусите и трите пъти са прекалено много за една коса с тънък косъм.
Аз моята я изправям с едно минаване на 180 градуса, а косъмът ми е дебел и твърд

# 524
  • в 1001-та нощ
дифузерът не е скъп, като приставка (стига сешоарът ти да е за дифузер) и са 2 вида - с издадени "шипчета" и вкарани вътре, аз ползвам от втория - имаше тема - коя приставка за какво е - какъв ефект се постига

най-добре - поискай фризьорката да те направи - за да прецениш дали ти харесва - тогав аи коприната ще ти е супер

както и пробвай - с намачкването - не знам защо реши да е с пяна   newsm78 но със сигурност - пробвай  Peace експериментирай различни неща  Peace и ще се преоткриваш в различни варианти  Peace

Общи условия

Активация на акаунт