126-Българки в САЩ

• 30 928
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • Boston, MA
Благодаря на всички! Разликата от 1 до 3 седмици е ключова за момента, ще се ходи в агенцията.

А моите спомени са след като извадихме на Дани паспорта, 2006, имаше някакво масово вадене на паспорти, защото спряха да пускат американците в Карибските държави само с рожден/натурализационен сертификат (винаги ми е било чудно как пътуваш без паспорт, а имах една колежка, която го изпълняваше всяка година това чудо, на всичкото отгоре на натурализацията си била с омъжена фамилия, а впоследствие разведена, та се носеше и със съдебно решение за развод  Rolling Eyes... колко по-лесно е един паспорт). Та - тогава около коледните празници имаше страхотни опашки, и се чакаше с месеци, но явно са наизкарали всички.

# 586
Честито на именници малки и големи! Здраве и късмет да ви носят имената!

за зъбите-от както започнаха да избиват ги мием, навик му е, мина през етап изгълтване на всичката паста от туба за по-малко от минута, баща му го научи да плюе и проблема се реши. Мие си неговите с нас, иска си и конец Simple Smile

гърне- книжки не помагаха, по картинки разказваше, но нищо. Стигна се до там, че стискаше по цял ден и като не можеше да се контролира повече, правеше морета на пода. Сам реши преди няколко седмици, но е железен, дори и през нощта няма проблем от първият ден. Успех Laughing

Бубка, провери в сити/таун холс покрай вас дали правят паспорти, ние в такъв подадохме док. за паспорт на Ейдж, хората по принцип не знаят(или в Аризона не знаеха), няма опашки и дойде доста бързо.

Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 05:55 от benson10

# 587
само да препоръчам смукателни холдери за четки,голям успех имат,не събирам четки по пода и няма гадни чаши по мивките;лепят се по огледало и някои плочки; държат и електр и нормални четки
http://www.amazon.com/Flipper-Dinosaur-Travel-Toothbrush-Holder/ … cm_cmu_pg__header

# 588
В края на деня и от мен честит празник на всички! Със здраве! Simple Smile

Моето гърнето не искаше да го погледне, но тоалетната чиния ѝ пасна точно. Не съм я насилвала, дори сега си мисля, че и по-рано е била готова, но заминало вече. Зъбите мием без проблеми, но ако има други занимания, които чакат, все мърмори - "ама нали днес ги михме (сутринта), ама айде утре..."

# 589
  • USA
Честит празник на всички именници, да са живи и здрави  bouquet!

Ванхорн, честит рожденик, да е здрав и много гордост да ви носи!

Мимето, като разбера за Коледното парти в Енигма ще ти пиша. Аз бг. вестници не си взимам, но е възможно и там да има реклама.

Мики, изглеждаш страхотно, а бебчо е страшен сладур!

Браво на Калин, дано и така да е занапред!

За гърнето-Стейси ходи, но така или иначе не сме махнали памперса, ще изчакам да започне да си казва. Преди винаги, когато я сложех си вървеше работата, докато не реших да махна памперса. Започнах на половин-един час да я слагам, явно й писна, та 2 месеца не я сложих на гърне изобщо. Извода ми е, че трябва да се наблюдава детето и когато то е готово да се действа. Определено с второто си дете ще съм по-търпелива. А споделеното тук и на мен ще ми е от полза.

Зъбките-започнах да й ги мия много рано и си знае, но в момента е в период, в който иска всичко сама да прави и аз почти не мога да включа Laughing.

# 590
А, при нас е истинска драма слагането на памперс. Иска без и съм решила да пробвам многократни пелени и същевременно ще го уча на гърне, да видим дали ще има ефект?! Малко рано ми се струва, но като свърши номер 2 и идва при мен с ръце на д-то и мрънка докато не сменя.

Малкият е по- добре, явно лапна нещо по време на партито, но беше 24 часа дил. Отказваше да се храни, но сучеше юнашки, та не беше проблем!

# 591
Честит празник на всички празнуващи / малко със закъснение Embarassed/
Вчера след 7 часов престои в ЕР се оказа, че имам бъбречна криза Sad.Да знаете , храни подходящи за този проблем / последно такъв проблем съм имала преди 30 години и ми е трудно да се сетя/

# 592
MVK,  мъж ми точно преди 2 седмици на Хелоуийн прекара вечерта в ЕР заради камък ( с който още се борим). Съчувствам дълбоко!
Като казваш бъбречна криза- UTI, камък или пясък е? Ако е камък казаха ли ти какъв вид? Има значение за това какво ще ядеш, затова питам, мога да ти пусна информация по въпроса. Иначе независимо кое от трите е, пий сок от пресни червени боровинки. По това време има много заради Thanksgiving, така че няма да има проблем да намериш. Аз винаги зареждам във фризера по това време на годината, защото не се знае кой ще прерита през годината с нещо с бъбреци.
По принцип има екстракт от червени боровинки и на хапчета, специално за УТИ, но аз когато мога избягвам пиенето на химии, затова предпочитам суровия продукт.

Пожелавам ти бързо оправяне! Peace

# 593
 MVK,  дано бързо се оправиш. Да добавя само към Тандори и чай от червени боровинки, помага.

# 594
MVK , да отшуми бързо.

Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 17:50 от ТинаХрис

# 595
  • Boston, MA
MVK, да се оправяш бързо!  Peace

# 596
MVK, съжалявам... Наистина сок и чай от червени боровинки помагат (cranberry). Както и антибиотик, естествено, в тежки случаи.
Дано застраховката ти да покрива ЕР сметките...

# 597
  • The QC to be!!!
MVK всичко което са казали момичетата до тук и много течности, ако е UTI, но ако са камъни... обезболяващи и пак повече течности. Казаха ли ти какво е, ако е камък къде е?  newsm78

Тандури браво на юнака, все така  Peace

# 598
Благодаря ви много момичета  bouquet Не са камъни, песъчинки
Биз , обикновено нямам проблем със застраховката, дано и сега да е така
Тандури, видях записите от състезанието на Калин, браво на момчето и колко е пораснал ooooh!

# 599
Включвам се отново с призив за помощ. Както някои от вас знаят, вече трета година събираме пари за Училището за деца с нарушено зрение във Варна. В предишните две години закупихме уреди, които децата използват за комуникиране. Децата в програмата, която подпомагаме са не само със зрителни проблеми, а и често с аутизъм, ДЧП или други заболявания. Всичко, което сме изпратили до сега е използвано по предназначение и помага на много деца. Програмата се счита за най-добрата в България и всички учители, с които сме се срещали до сега са напълно отдадени и много оценяват помощта, която сме им оказали до сега. Тази година броят на децата се е увеличил и са създали и отделна група за деца с ДЧП. Дори няколко от новите деца в тази група са били в дома Могилино преди и сега са преместени във Варна.

В предишните години една от компаниите, които произвеждат уредите ни направи дарение - за всеки закупен ни дадоха по един безплатен. Надяваме се и тази година да ни направят същото предложение.

Много от вас се включиха преди, тази година сме по-малко, но успяхме да съберем около $650. Имаме нужда от още около $100 - 150, за да можем да закупим по 2 от уредите, които са нужни, надявайки се и на дарението.

Ако някои от вас се интересуват, напишете лично съобщение на Hear Again, тя събира парите в момента. Ако имате въпроси или искате да видите видео и снимки от училището, пишете ми на мен. Знаем, че има много достойни каузи за поддържане и за тази можем лично да ви уверим, че парите отиват по предназначение за силно нуждаещи се деца. Помощта наистина има положителен ефект върху качеството на живот на децата и върху програмата в училището.

Общи условия

Активация на акаунт