Любители на кучета-16

• 62 156
  • 730
  •   1
Отговори
# 165
ИраМира - много съжалявам за загиналата животинка!... Дано да намерите бързо утеха.

-=Деси=-, да, пода ни е ламинат - от тия - плоскостите дето са си стандартни. Ще го снимам без килим (през лятото сме без) и ще го кача.  Имаше и с по-дребна шарка (как звучи само Wink ) и с по-едра - ние избрахме средната. Купихме го преди година и половина. За да не спамим, ако ще купувате, пиши ми лични да ти кажа откъде е нашия.

Нашата калпазанка редовно, когато е сама от скука "разплита" цялата тоалетна хартия от WC-то (оставяме вратата на банята отворена за "спешни случаи"). Все още не можем да си изградим навик като тръгваме за работа/училище да махаме тоал. хартия от поставката и да я вдигаме на високо... Резултата е - Джеси "ползва" повече тоалетна хартия отколкоточетирима ни взети заедно  ooooh!

# 166
  • Бургас
Елди, ако искаш вярвай - РАБОТИ!!! И аз останах много приятно шокирана за тапетите и шкафа за обувки - вече 2 месеца не е пипнал тапет, а шкафа си позволи само веднъж и не е повторил! Дори и нужди вече не върши никакви. Едвам стиска, скимти на вратата. Като му отворя терасата излиза, разхожда се и - обратно на входната врата да се моли! Толкова е лесно, само трябва да дебнеш в началото и да покаваш!

# 167
Витаминка, щерката много ти се кефи на кокерката, ама каза че и каката е хубава. Hug

Ооо, мерси! Поздрави от нас!

Днес като се върне от у-ще ще и я покажа непременно. Ния много обича животни и иска да става ветеринарен лекар.

# 168
ХА! Китайско голо куче! mamavili, добре дошла! Те ви сега куче, на което истински му трябват дрехи!  Laughing
mamavili, дрехите достатъчни ли са за зимни разходки? При темп. под нулата излизате ли?
Добре заварили!
Единственият начин да я изкараме от входа е да е добре облечена, иначе имаме едно истинско магаре на мост на вратата на блока. Дрешките, които аз й правя са много топли, получава се яке (с което например някое от децата е ходило)+поларена подплата - значи топличко. Миналата зима й беше първа, но я изкарахме така облечени, при това с много разходки, защото я учехме на навици. Не сме пропуснали нито една разходка, даже и по три пъти на ден излизахме. Тази зима ще е по-лесно. Вече знае за какво излиза и сама гледа когато е студено или вали максимално бързо да свърши работа и да се прибере на топличко. Ако стане наистина -30, както ни плашат, не знам какво ще правим. Тя не е научена да свърши работа в банята например и нямам идея как ще излизаме в такъв студ. Ще видим, сигурно ще се приспособим някак и ние и Жужа. А иначе тя и в къщи си трепери и гледа да се мушне някъде под одеало, но нарочно не й слагаме нищо, да не се изнежва.

# 169
Здравейте...исках само да кажа, че днес водихме Майки в една ветеринарна клиника във Враца и му направиха щателен преглед и рентген...оказа се, че има т.нар. "Синдром на пекинезите", т.е. временна парализа на задницата, причинена от защипан хрущял или нерв. Казаха ни, че до два месеца трябва да се оправи, като през това време ще е на лечение - инжекции и хапчета. Надявам се да се оправи и да отпразнува третият си рожден ден в добро здравословно състояние Praynig Хубавото е, че не е загубил апетит, както се и  движи (макар само с предните си лапички). По-късно ще потърся негови снимки и мога да сложа...да го видите какъв сладур е...надявам се, че ще ни приемете във вашата групичка Simple Smile

# 170
икка  Hugще празнувате и още как Peace

# 171
Тъй, след еуофорията ми оня ден, когато Карина беше влизала в хола и нямаше щети, вчера щях да получа удар, буквално. Вечерта се прибирам, а момичето чело книги, слушалките изядени, един сувенир е дал фира, и още какво ли не. Confused
И тъй като снощи нямахме време за реакция, през ноща вързахме бравата за едно пиронче в коридора (пълна пародия). Ейййййй, цяла нощ скачаше по вратата да се опитва да отвори, и като не може скимти. Почти не съм спала. И понеже е инат от 2 дни върши всичко! вкъщи. Това е защото последните 2 вечери нямам възможност да я пускам да тича с кучовците, и тя сега ни отмъщава. Tired
Но довечера ще я пусна вече да играе, пък аз куцукайки ще я гоня, няма как иначе. Тази енергия трябва да се изразходва, защото иначе става страшно. ooooh!

# 172
Снарки, не искам да те плаша - обаче Бела вече сама си отваря вратите..
И според мен е в кучешки пубертет. Crossing Arms

П.С - защо куцаш?

# 173
Зара пък никога не си е отваряла вратите.Предимството вратите да се отварят на вън.............

# 174
икка, браво за бързата реакция. Нивалин ли ще слагате? Ще боли, да знаеш. Как са уринирането и дефекацията? Успоредно ще правите ли упражнения за крачетата, масажи на гръбнака? Обсъди го с вет ако вече не си го направила.

mamavili, защо избра китайче? Разпитвам винаги, когато видя по-нестандартно куче. Как се справяте със слънцето? Какви продукти използвате за кожата? Дори не знам дали в България има лосиони и слънцезащитни продукти за голите породи.

Snarky Chimpfanny, не разбрах кой е водач на глутницата у вас.

# 175
Аркана, инжекциите ще се бият 10 дни, но не запомних точно какви са Embarassed Иначе Нивалин ще даваме на хапчета+бенеурин и витамин С. Ами трудно му е да пишка и ака - трябва да му се помага. Ще правиме упражнения на крачетата и доки каза да не го спираме като иска да ходи...той всъщност е доста пъргав и в това състояние. Ще е трудно, но дано се оправи възможно най-бързо, че сега не може и на разходки да ходи, а той много ги обича Sad  Много са сладки двамата със синът ми като си играят, но сега пазиме доста Майки от Томи.

# 176
Икка,дано се оправи бързо Майки  Praynig
И аз имам пекинез,който има шип на кръстните прешлени и като го защипе се изкривява цялото му тяло и ходи много трудно,много го боли и скимти при всяко движение.Гледката е ужасна.
Не бях чувала за този "синдром на пекинезите".
Ох,защо трябва така да страдат тези невинни душички  Sad

# 177
Магаренце, изкълчих си крака оня ден. Tired
Аркана, надявам се да съм аз, или поне така си мисля. Извоювах си една малка победа. След задръжката за яденето, давам команда "яж", тя започва, приближавам се, тя започва да ръмжи, аз стоя и повтарям "седни". Тя оставя яденето и сяда, гледа ме. Аз пак казвам "яж", тя пак започва, после повтарям "не" и тя спира. И накрая за последно "яж" и я оставям. Дивана пак я кефи, но като кажа твърдо "слизай веднага", тя се изнизва и ляга на земята в една много странна поза, все едно се предава. И винаги като й се карам де. И винаги когато нося купата с яденето, тя ме пуска да мина пред нея през всички врати. Thinking
Като цяло, ако повтарям едно и също нещо по много пъти тя отстъпва. Май играем на кой ще се предаде първи, и засега това е тя. Което много ме радва де. Верно, че на моменти се изнервям, но търпя и съм настоятелна. И става. И си мисля, че е по-добре да повтарям командата по 10 пъти докато я изпълни, отколкото да стават скандали, ръмжене, опити за хапане и т.н. Ако греша, поправете ме. Peace

# 178
   Ние след малко тръгваме за вета , моля за стиснати лапички  Hug
икка , надявам се да се оправи скоро малката душичка  Praynig Hug

# 179
mamavili, защо избра китайче? Разпитвам винаги, когато видя по-нестандартно куче. Как се справяте със слънцето? Какви продукти използвате за кожата? Дори не знам дали в България има лосиони и слънцезащитни продукти за голите породи.
Аркана, избрахме китайчето след много размисли. Тъй като никога досега не бяхме гледали домашен любимец, започнахме едно сериозно четене по въпроса и отхвърляне на породи, които не ни устройват - търсехме малко куче с добър характер, гальовно, да не пуска много косми и да не излъчва много силна миризма. Минахме през идеите за чихуахуа, дакел, йорки и т.н. Дакела го отхвърлихме, защото той нали е ловно куче и се стреми да се слее с околната среда, обичал да се въргаля в разни миризливи неща...чихуахуа много лаят, йоркито нещо не ни допадна...После съпругът ми се сети за негов познат, който има китайче и му беше разказвал за уникално добрият му и гальовен характер и така се спрахме на тази порода - не пуска косми, не мирише, не прави бели, не къса и не пипа нищо наше (зарязани из цялата къща дистанционни, пантофи, телефони и т.н. не предизвикват у нея никакъв интерес), не лае и само гледа да се гушне при някой на топло и да я галиш или носи топка или едно плюшено лъвче да си играем. После като намерихме Жужа (тя тогава не беше Жужа) и видяхме видеото, което ни пратиха, откачихме - направо се влюбихме. Лятото се оказа, че няма никакъв проблем от слънцето - много се страхувахме, даже преправих едни бебешки тениски да я пазят от слънцето, но не се наложи. Не сме я мазали с никакви продукти против изгаряне, просто не се наложи. Беше си с нас на море, на планина - слава богу никакви проблеми.

Пожелавам скорошно оздравяване на болните душички!

Общи условия

Активация на акаунт