Любители на кучета-16

• 62 089
  • 730
  •   1
Отговори
# 420
bi_bi_to ей това вече е много неприятно. Може и да не го прави нарочно, аз се сещам за едно куче което от страх се изхождаше колата и кучета които се напикават от радост. Не знам как може да постъпиш в тази ситуация.  newsm78 Може би първо трябва да се установи причината.

flambe и Estell , сега като се замисля и двете сте прави за нашият случай. Явно е от страх да не остане сама, тъй като аз почти цял ден ъсм си в къщи и е свикнала винаги около нея да има човек. Сарито и се напикава от радост. Също така аз редовно си я мъкна с мен в колата и когато понякога ми се наложи например да сляза до някой магазин и да купя нещо и тя трябва да остане за 1,2 мин. поне няколко пъти ми се е случвало да направи същите бели вътре.

# 421
  • Варна
Poker Face, докато е на теория е мнооого лесно, поне за мен беше така, но вече година гледаме нашия Арчи, лабрадор от класа.  Grinning

Относно леглото. Първоначално му го сложих в дневната до печката, а нощем и когато нас ни нямаше му го местех в коридора. При нас коридора е с прозорци и е отоплен. Имаме си радиатор. Кучинко на третия ден у дома, една шепичка пухкава козинка си хвана легълцето, което беше огромно спрямо него и си го занесе бавно, на задна в една ниша на коридора. Там си я заплю за колибка. Така че, пробвай да му го сложиш на скътано и не много топло място. Беше споменала, че имаш перално, там е подходящо. За Арчи бяхме купили специално легло от зоомагазин, но можеш да използваш и всяка постелка на няколко ката.

А за "престъпленията" и "наказанията" при кучовците важи правилото - хванат на местопрестъплението и наказан, иначе дори и след 60 секунди е късно, късно, много късно.

# 422
Момичета,
вече съм 100% сигурна, че Карина прави напук. Crossing Arms
Ако я накажа в коридора, точно на 3-тата секунда, след като съм я затворила, тя се изпикава, а понякога и изаква. ooooh!
Какво да я правя? newsm78

Спри да я наказваш на разни места най-накрая. Излишно е  Peace

Ами да, но когато не ни оставя да се навечеряме и скача по всички, или непрекъснато прави опити да се качва по дивана, тогава какво да правим?
То не е винаги, но има вечери, в които единия не трябва да вечеря, за да я пази да не нахалства. Или пък аз цяла вечер я свалям от дивана като я намеря там или повтарям постоянно "не", ако тръгне да се качва. И не само аз де. Уж сме постоянни, уж всички едно и също правим, но пък и тя е постоянна. Tired
Сега четох в едно списание, че кучетата са много наблюдателни и винаги забелязват, ако някой прекрачи някоя забрана или не изпълнява. Идеята беше, че ако дори детето не слуша и няма никакви последствия от това, кучето го вижда и го прави същото. newsm78
Ако искате, мога да се пробвам да кача статията за доминантното куче тук, ама не съм сигурна, че ще успея. ooooh!

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 16:35 от Snarky Chimpfanny

# 423
  • София
Да кажа и аз за нашето наказание  Simple Smile. При Джеси е достатъчно само да се наведеш към нея и със заплашителен глас да кажеш: "Това какво е?!". Веднага свива уши, подвива опашката и отива виновна на леглото си, откъдето известно време не мърда.  

На първата снимка с дрешката, с която не иска да ходи, а се катурва настрани и стои полегнала  Mr. Green Ето ги нашите легла: синьото вече го няма, защото го направи на нищо. Жълтото и червеното са леглата за игра, докато едното съхне изпрано, играем в другото. На последната снимка е т.нар. "къщичка", в която спи, но заради яката, с която ходеше след операцията, се наложи да я отрежа отпред. В действителност това е "тунел за котки" - има само малък отвор за влизане и излизане, но нещо не намирам снимка в първоначалния му вид. Сега чакаме зимните модели и ще й го сменим.

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 18:05 от -=Деси=-

# 424
Деси, какви ги творите с  тия легла..цяла колекция Mr. Green.

Снарки, не знам кое е списанието и как точно е обяснено, ама тая теория много ми куца. Формирането на поведение чрез наблюдение е характерно за хората. При кучетата е да принципа проба-грешка, т.е. аз се пробвам, минава без проблем, значи мога да го правя. Как си представяш в една йерархична структура, по-ниския в стъпалото да си позвали да прави това, което прави висшестоящия? Да го наблюдава и като види, че водача нарушава забранително правило за него, да реши да се пробва и той? Да, ама не, ще му се случи случка Mr. Green. Колкото си по-ниско в йерархията толкова по-малко права имаш, ще чакаш другите да се наядат, водача ще спи на най-хубавото място и т.н. Карина просто се опитва да си извоюва по - високо положение, тук последователността спрямо детето няма нищо общо. За нея трябва да проявите железни нерви, то ясно, че никак не е приятно да не можете да се нахраните, но само си помисли като бяхте твърди докрай колко време се пробва да влиза в хола? Две вечери мисля, че бяха, е това е, не да ви свирне и да я разкарате, щото ефекта е нулев, нейния мерак да се пробва си е все толкова голям и въобще не е разбрала защо аджеба е в коридора.
За дивана мисля, че е изгубена кауза, научете я да не опитва да се качва докато сте там, но излезете ли ще се покатерва.

Момичета, гледам по Анимал планет това предаване Animal Planet Videos: Living with the Wolfman: Think Like a Wolf, ужасно ми е интересно, хем ме обхваща ужас, хем не мога да откъсна очи от екрана.

Ето го клипа "Фокс се пързаля по килим"- http://www.facebook.com/photo.php?fbid=169279439756396&set=a … t=video_processed, за съжеление не се правих със звуковия фон, с подходяща музика ще е по- готин.

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 18:52 от flambe

# 425
  • София
И без звуков фон е невероятно смешен!  hahaha А сега познай дали имаме килим от същата серия  Mr. Green

# 426
Деси, какви ги творите с  тия легла..цяла колекция Mr. Green.

Снарки, не знам кое е списанието и как точно е обяснено, ама тая теория много ми куца. Формирането на поведение чрез наблюдение е характерно за хората. При кучетата е да принципа проба-грешка, т.е. аз се пробвам, минава без проблем, значи мога да го правя. Как си представяш в една йерархична структура, по-ниския в стъпалото да си позвали да прави това, което прави висшестоящия? Да го наблюдава и като види, че водача нарушава забранително правило за него, да реши да се пробва и той? Да, ама не, ще му се случи случка Mr. Green. Колкото си по-ниско в йерархията толкова по-малко права имаш, ще чакаш другите да се наядат, водача ще спи на най-хубавото място и т.н. Карина просто се опитва да си извоюва по - високо положение, тук последователността спрямо детето няма нищо общо. За нея трябва да проявите железни нерви, то ясно, че никак не е приятно да не можете да се нахраните, но само си помисли като бяхте твърди докрай колко време се пробва да влиза в хола? Две вечери мисля, че бяха, е това е, не да ви свирне и да я разкарате, щото ефекта е нулев, нейния мерак да се пробва си е все толкова голям и въобще не е разбрала защо аджеба е в коридора.
За дивана мисля, че е изгубена кауза, научете я да не опитва да се качва докато сте там, но излезете ли ще се покатерва.

Момичета, гледам по Анимал планет това предаване Animal Planet Videos: Living with the Wolfman: Think Like a Wolf, ужасно ми е интересно, хем ме обхваща ужас, хем не мога да откъсна очи от екрана.

Ето го клипа "Фокс се пързаля по килим"- http://www.facebook.com/photo.php?fbid=169279439756396&set=a … t=video_processed, за съжеление не се правих със звуковия фон, с подходяща музика ще е по- готин.
Хахахах, много е сладък!  Heart Eyes
То е ясно, че се пробва тая Карина, за всичко. Питай ме днес колко пъти се опита да се качи на дивана и като успя какво последва? Mr. Green
Тъпото е, че като съм си вкъщи имаме контакт и така я контролирам по-често.
Но тръгна ли на работа пак от другата седмица, пак ще започне да се държи дивашки, вече така си мисля. Crossing Arms
А списанието е "Моят приятел кучето". Което още не бях прочела изцяло и това чудо го изяде. ooooh!
Но днес съм много горда и с нея, и с детето. Около час се разхождахме трите навън. Детето за ръка, кучето на повода, чак по едно си помислих, че хората ни завиждат, такъв кеф беше. Heart Eyes Нямаше теглене, разправии и ядове.  Grinning
Иначе гледането на Сизър у нас с нея е невъзможно, защото лае като обезумяла.
И започвам да си мисля, че смята мъжа ми за водача. Него много го слуша. Sunglasses Даже ако види някъде негова дреха, отива, души я и върти опашката. Много е смешна. hahaha

# 427
... И започвам да си мисля, че смята мъжа ми за водача. Него много го слуша...

Подозирам, че скоро ще ти кажа уелкъм по отношение на водача. Мъжът ти дали ще се навие да ... помоли кучето да не досажда по време на хранене? Щом се слушат и ако не им се налага да се борят. Да ви определи територията ... Ще му се съсипе храненето няколко дни на човека, ама ако той е (а най-вероятно е) стопанинЪТ, всичко ще стане мирно и кротко.

# 428
... И започвам да си мисля, че смята мъжа ми за водача. Него много го слуша...

Подозирам, че скоро ще ти кажа уелкъм по отношение на водача. Мъжът ти дали ще се навие да ... помоли кучето да не досажда по време на хранене? Щом се слушат и ако не им се налага да се борят. Да ви определи територията ... Ще му се съсипе храненето няколко дни на човека, ама ако той е (а най-вероятно е) стопанинЪТ, всичко ще стане мирно и кротко.

Разбрах те за пълниЯТ член, ама там ми е слабото място. Blush

Иначе по тоя повод при нас е малко по-сложно. Ще опитам плавно и неусетно да го помоля да я помоли. Mr. Green

# 429
  • Бургас
Абе незнам съвпадение ли е какво ли, обаче ми скъса на едно място тапета, без да го хвана на местопрестъплението. Занесох го до мястото, показах му, попитах заповеднически: Какво е това? и го за несох на терасата. Стоя там около 20 минути. Беше готов да се завърти на малкото пръстче на левия си крак, когато го прибрах и оттогава наранени тапети не съм видяла.... Та по този повод, съм твърдо за наказанията! Не постоянни и безразборни, но да ги има, когато се промъкне доминиращия дявол!

Фокси е много сладък. Къпан е нали, всички така правят, дори ако им е мокро дупето, пак главите си търкат  Mr. Green Joy Joy hahaha

Джеси е много сладка също. Щастливка е тя с толкова легълца и дрешки  Mr. Green

# 430
  • София
flambe, и Рая така прави като е къпана, само се въргаля по легла и килими, побърква се направо, тича като луда в кръг, скача... абе  Joy
Относно пишкането, когато оставя Рая сама и тя се напикава, мисля че е от страх, защото не е на едно място, а е на капчици. Още копае вратата в истерия, не зная какво да правя. Всеки път го прави. Явно, защото много време прекарва с мен, но няма как, имам свободно време.
Казаха ми да излизам, само когато спи, но е невъзможно - като си повдигна главата от възглавницата и тя е скочила в очакване да ме последва, където и да отивам.
Акита рядко имаме вече, само когато не съм могла да я изведа, но това е нормално - моя грешка е.
Установих, че като я изведа 3 пъти на ден - сутрин, обед и вечер не прави никакви бели относно пишкане и акане в къщи. Лошото е, че сутрин много често бързам и я оставям за обяд иии... много я обърквам.
Тук пред вас обещавам, че вече редовно ще си я извеждам, защото осъзнавам, че въобще не се справям сега с режима на извеждане и това, че още прави поразии в къщи си е моя грешка, именно заради това.
Също да се похваля, намерих дом на малките клетници, които намерихме, след това взех друго кутре, намерих дом и за него - само за 3 дни.
Замислете се колко малко изисква едно добро дело.
Ето я Рая с малката Лизи

http://www.youtube.com/watch?v=OCo8fFG7QkA

# 431
  • Пловдив
Идва Коледа, да направим добро  Grinning

http://forum.dog.bg/topic/37505-%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D … &#entry874024

# 432
  • Бургас
Витаминка, страхотна е Рая! Направо се смях със сълзи. Ние всяка сутрин така играем в нас, с тази разлика, че нямаме малко другарче.

# 433

Благодаря!   bouquet Мисля да се възпозлвам. Grinning

# 434
Знам, че всички правят така. Големите обаче главно тичат и скачат, много ще им е трудно така да се приплъзват. Това не е най-буйното ни бърсане, но е така, не винаги сме подготвени с телефон или фотоапарат. Днес ми се обади една приятелка дето го е гледала в фейса, да ме пита с какво го дразним та така се въргаля Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт